Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az Európai Bizottság válasza a Nemzeti Konzultáció „kérdéseire”

 

A Nemzeti Konzultáció is téma volt a tegnapi brüsszeli vitanapon.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Ebben a témában egységesen minden felszólaló elítélte Orbánt, aki így beszélt:

„Négyszer tartottunk ilyet, javaslom önöknek is ezt a módszert. A kormány Brüsszelben képviselendő álláspontjának kialakításához kérte a magyar állampolgárok véleményét.
Bennünket az európai közéletben elharapózott nyelvezet irritál, de nem várható el azonos nyelvezet és vérmérséklet minden országban, ezért is kedvelem az európai kultúrát.

Ha az előítéleteiket félreteszik, innovatív dolgokra lelhetnek, ilyen a nemzeti konzultáció is, folytatja. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy kötelező érvénnyel telepítsenek be menekülteket az országba, erről mi szeretnénk dönteni. Soros György és NGO-i évente 1 millió migránst akarnak az EU-ba szállítani. Mi ezt elutasítjuk! Nem szeretnénk, ha a rezsiköltségeket kívülről határoznák meg, és az adómegállapítást is nemzeti hatáskörben szeretnénk tartani, mert ez rontaná a versenyképességünket.

Nem akarjuk a nemzeti és az uniós hatásköröket átírni, csak a meglévőket betartani, innen az Állítsuk meg Brüssszelt szlogen is.”

Ez az utolsó mondta a cinizmus csúcsa.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke:

„Tökéletesen tiszteletben tartjuk a különböző elképzeléseket a jövőről. Mindenkinek joga van hozzá, hogy saját véleménye legyen. De ahhoz nem, hogy megválogassa a tényeket is. A nemzeti konzultációs kérdőívre az Európai Bizottság elküldi a saját válaszait, amelyek a tényeket tartalmazzák, mert a magyaroknak joguk van hozzá, hogy lássák őket.
Nem fogjuk ezt a problémát megoldani pusztán jogi lépésekkel, tette hozzá. Arról, hogy milyen irányba vezessük az Európai Uniót, csak úgy tudunk megegyezni, ha sokat beszélgetünk.”

És így is lett, pont a tegnapi napra időzítve jelentette meg az Európai Bizottság a Nemzeti Konzultáció kérdéseinek cáfolatát. Mivel egy pdf nem veheti fel a versenyt a milliárdos kormányzati kampánnyal beteszem ide, hogy minél több emberhez eljusson.

A magyar kormány 2017 áprilisában „Állítsuk meg Brüsszelt!” címmel indított hat kérdést érintő nemzeti konzultációt, amelyet valamennyi magyarországi háztartásba eljuttatott. A konzultációban számos olyan állítás szerepel, amely nem felel meg a tényeknek, illetve rendkívül megtévesztő. Az Európai Bizottság szilárd tények alapján kívánja tisztázni a szóban forgó kérdéseket.

Az Európai Unió soha nem „Brüsszelről” szólt, hanem egy olyan projektről, amelyet a tagállamai irányítanak és alakítanak. Ezen tagállamok mindegyike – ideértve Magyarországot is – egyoldalúan és demokratikusan döntöttek úgy, hogy erre az útra lépnek. Minden egyes tagállam – ideértve Magyarországot is – a közösen hozott döntésekért vállal felelősséget, illetve részesül azokért előnyben.

 

Ashampoo_Snap_0006 Ashampoo_Snap_0007 Ashampoo_Snap_0008 Ashampoo_Snap_0009 Ashampoo_Snap_0010 Ashampoo_Snap_0011

 

A Nemzeti Konzultáció indulásakor beadtam egy közérdekű adatigénylést a Miniszterelnöki Kabinetiroda részére. Azt kértem, küldjék el, hogy az egyes kérdések melyik Európai Uniós rendeletre, törvényre vagy javaslatra vonatkoznak? Ezt elég gyorsan meg lehet válaszolni, mert vagy nincsenek ilyen EU-s törvények, vagy ha ha vannak, akkor csak fel kell sorolni őket, hiszen erre alapulnak a „kérdések” …

15 nap után annyit válaszolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy meghosszabbítják 15 nappal a válaszadást. Vagyis 30 napra van szükségük rá, biztos nagy munka lehet.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás