Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

propagandagép

A Mi Hazánknak még saját lejárató ötletre sem futotta

Két napja került ki a Mi Hazánk budapesti szervezetének oldalára az a grafika, melyben a Jobbik frakcióvezetőjét, Gyöngyösi Mártont próbálják összemosni Heller Ágnessel.  A fotómontázs kísértetiesen hasonlít a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület napokban megjelent, Márki-Zay Pétert lejáratni próbáló óriásplakátjaira. 

Gyöngyösi Márton múlt hét hétfőn adott interjút a kormányinfóról kitiltott Azonnali.hu-nak. Itt szóba került a rabszolgatörvény elleni tüntetés is, ahol a DK és a Jobbik egy közös célért, egymás mellett vonulva demonstrált.

Sok demonstráció volt az elmúlt hetekben. Milyen érzés volt Gyurcsány Ferenccel együtt tüntetni?

Az, hogy Gyurcsány Ferenc máig a magyar közélet része lehet, nem a mi felelősségünk. A Fidesz elszámoltatást ígért, és mint minden ígéretét, ezt is megszegte. Sőt, a Fidesz erősen épít is Gyurcsány Ferencre, ő mindig az ellenpont.  Gyurcsány pártja nyilván a választók akaratából létezik, de az, hogy maga Gyurcsány még mindig a közélet része, alapvetően a Fidesz bűne. […] Mi nem a DK-val vagyunk jóban, hanem egy ügyet képviselünk értékrendi alapon. Egy nemzeti ügy, vagy szent cél érdekében mindenkivel hajlandóak vagyunk összefogni, akár politikai ellenfeleinkkel is. […] Azt, hogy hirtelen más pártok is fontosnak tartják ezt a kérdést – még a korábban Orbánhoz hasonló politikát folytató Gyurcsány Ferenc is –, örömmel konstatáljuk, még ha hiteltelennek is tartjuk. 

Azért ha Volner János mégis rászabadítaná a Betyársereget a tüntetőkre, megvédenék Gyurcsányt is?

Két teljesen hiteltelen ember küzdelmébe hadd ne szálljunk be. Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges. „

Ez az utolsó mondat remek puskapor volt a lakájmédiának, hogy újfent megpróbálják azt a látszatot kelteni, hogy a Jobbik és a patás ördög Gyurcsány bizony egy hajóban evez.  A NER-gépezet egyszerre, olajozottan lépett.


A volt jobbikos Volner János új radikális pártja, a Mi Hazánk, jó fideszes érdekek szerint ennél is jobban meghajtotta a kormány propagandabiciklijét, és lehoztak Facebookon egy plakátot, melyen Göngyösit próbálják Gyurcsány mellett a posztkommunista Heller Ágnessel is összemosni. Az összemosás indoka nem más, minthogy Heller is az összefogásban látja a megoldást a kormány megdöntéséhez.

Volner pártjának még saját ötletre sem futotta. Ez a grafikai megoldás ugyanis visszaköszönt már pár napja Hódmezővásárhelyen is, ahol Márki-Zay polgármestert próbálták lejáratni azzal, hogy bizony Soros kottájából játszik.

A grafikai megoldások totálisan ugyanazok és az egybites retorikában sincs különbség. Egy Orbán Viktort és tolvaj rendszerét erősen bíráló ellenzéki politikusról azt a látszatot kell kelteni, hogy összejátszik egy, a jobboldal által démonizált közszereplővel, Sorossal és/vagy Gyurcsánnyal.

foto:vasarhely24.hu

 

Megosztás