Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Gyurcsány miatt kell a Várba költöznie Orbánnak!

Lázár János a múlt heti elmaradt Kormányinfó után ismét teljes erejében és magabiztosságában állt ki a sajtó elé.
A legjobb dolgokat a Budai Várról mondta:

-Gyurcsány terve volt az újjáépítés, ha nem tudtuk volna. A Vár rehabilitációja nem történt meg 1945 óta. Ez a világ egyik leglátogatottabb turistacélpontja, Gyurcsány tiszteletre méltó és bölcs döntést hozott akkor. „Mára elment az esze.”  Lázár szerint a Fidesz-kormány és Orbán Viktor ugyanis nem tesz mást, mint egy 2004 májusában, a parlament által elfogadott törvényt teljesít be, ami Gyurcsány Ferenc grandiózus terveit foglalta össze.

-„A miniszterelnök a legkevésbé sem tartozik azok közé, akik urizálnak.”

–  Lázár szerint Orbánnak „esze ágában sincs költözni, a Cinige utcában lakik, úgy tapasztaltam, hogy jól érzi ott magát”, viszont a miniszterelnöknek muszáj áttennie az irodáját a Parlamenten kívülre, mert 2010-ben így határoztak. Lázár szerint szó sincs arról, hogy Orbán erkélyt épített volna magának a várba.  Ráadásul a budai Vár épületeinek felújításával, átépítésével a lehető legészszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást választották Lázár szerint.

– Lesz-e erkély a Karmelita kolostoron? A tervező ötlete volt, és, ahogy Ybl utólag tervezett erkélyt a Sándor-palotára, úgy kerülne erkély a kolostorra is. Az Unesco véleményét tiszteletben fogják tartani.

– Az RTL felidézte Lázárnak, hogy amikor 2004-ben Gyurcsány előállt a kormányzati központ létrehozásának tervével, akkor a Fidesz azzal reagált, hogy „ez egy luxusberuházás”. Lázár erre a kommunista hatalomgyakorlásról kezdett beszélni, majd azzal érvelt, hogy összekeverik a szezont a fazonnal. A miniszter szerint a vár felújítását minden építész támogatja.

Csobogjon a Szökőkút, épüljön az Erkély, szépüljön a Karmelita kolostor a műkincsekkel!
Jól csőbe húzta ez a Gyurcsány Ferenc a drága Orbán Viktort! 2004-ben ilyen időzített aknát elhelyezni, ami 2016-ban robban … Micsoda politikus, micsoda éleslátás!

qmeme_1461850195110_849

 

Képzeljük el, hogy mi lenne, ha azok közé tartozna, akik urizálnak?
Szerencsére visszafogott és közpénzkímélő a Miniszterelnök úr ízlése.

6qvAOSjOvBx5CG6us

ddd

erkely-epuletterv-orban-kiemelt-1024x576

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás