Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szájer szerint elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia a Fidesznek

 

Szájer József fideszes EP-képviselő kedden egy hosszú email-ben számolt be az országgyűlési választásokról az európai parlamenti frakciótársainak és az Európai Néppárt elnökének. Megköszönte a támogatást, meg az EP-s kollégáit hülyének nézve rinyált kicsit az – amúgy nem létező – ellenzéki médiatúlerőről.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

„A listás szavazatok 49 százalékát szereztük meg, ami azt jelenti, hogy arányaiban a legsikeresebb párt vagyunk az Európai Néppárt tagjai között.

Nagyon nehéz, hosszú küzdelem volt. A magyarországi politika sosem volt egy délutáni teázás. Nagyon keményen meg kellett dolgoznunk minden egyes szavazatért. Mindegyik párt, és a média jelentős része (amelyet oligarchák finanszíroznak, mint Simicska Lajos vagy Soros György) ellenünk kampányolt. Hét az egy ellen, harcot vívtunk a kormányzáshoz szükséges többségért. Olyan erőkkel küzdöttünk, amelyeknek elsöprő médiaereje, példátlan befolyása és majdnem határtalan erőforrásai voltak. (Szerencsére megosztottak voltak… a mi erőnk az egységünkben rejlett!) Az ő forrásaik gyakran erős külföldi támogatással jártak együtt, az önök országainak médiájától, politikai pártjaitól, az önök otthoni riválisaitól.”

 

grafika: 444

A megyei lapok címlapjai a választás napján – grafika: 444

 

A Fidesz-alapító, 2004 óta EP-képviselő Szájer Józsi leveléből jól lejön, hogy a Fidesznek esze ágában sem lesz változtatni az eddigi, ellenségkép-formáló politikáján, és továbbra is Soros és Brüsszel lesz porondon. Simicskázni is lehet még pár évet, de ő úgy tűnik kiszáll, hisz a választások után egy nappal rögtön bejelentette, hogy megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió is. (Igaz az LMP-s Ungár Péter megvenné mindkettőt.)

Már egy ideje tudjuk, hogy például csak Mészáros Lőrincnek 192 db (nem elírás) újság vagy médiakiadvány van a birtokában. A 192 közül 141 tartozik a Mediaworks Hungary Zrt.-hez, 32 a Pannon Lapok Társaságához (PLT) és 19 a Maraton Lapcsoporthoz. Ezek mellé vásárolták meg 193.-nak az Echo Tv-t, ám piaci hírek szerint a terjeszkedés ezután sem került le a napirendről, így hamarosan meglehet akár a kétszázas álomhatár.

Amellett, hogy számunkra sem lehet kérdés a Fidesz médiatúlsúlya, nemzetközi választási megfigyelők is rámutattak, hogy az állam és a Fidesz annyival több forráshoz fért hozzá a választás előtt, hogy – a választási törvénnyel együtt – már borzasztóan lejtett a pálya a javukra. Az apró választási csalásokról/bénázásokról és túlbuzgó fideszes szavazatszámlálókról már ne is beszéljünk. Erre amúgy a Fidesz válasza az volt, hogy a megfigyelőket küldő, egyébként köztiszteletben álló Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) politikai véleményt mondott a választásról, és ezzel túllépett a hatáskörén.

Szájer azzal zárja a levelét, hogy

“Az ellenfeleink gyakran tagadják a valóságot, és ez továbbra is az ő gyengeségük lesz. Nem szabad hagynunk, hogy ránk ragasszák. “

Szájer hazudozásai és a választási eredmények tükrében körvonalazódik, hogy az ellenzék legnagyobb kihívása a következő 4 évre az lesz, hogy meg tudja találni és szólítani azokat az embereket is a kisebb falvakban, akik megnyerték a Fidesznek a választást, és akik csak az M1-ből tájékozódnak, így esélyük sincs hozzájutni hiteles információkhoz. Persze az sem lenne hátrány, ha az MSZP és a DK végre kitakarodna a politikából.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás