Szájer szerint elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia a Fidesznek

14047207_45a86c4e5b4bc4ba8ef224383d94d6ba_wm

 

Szájer József fideszes EP-képviselő kedden egy hosszú email-ben számolt be az országgyűlési választásokról az európai parlamenti frakciótársainak és az Európai Néppárt elnökének. Megköszönte a támogatást, meg az EP-s kollégáit hülyének nézve rinyált kicsit az – amúgy nem létező – ellenzéki médiatúlerőről.

 

 

„A listás szavazatok 49 százalékát szereztük meg, ami azt jelenti, hogy arányaiban a legsikeresebb párt vagyunk az Európai Néppárt tagjai között.

Nagyon nehéz, hosszú küzdelem volt. A magyarországi politika sosem volt egy délutáni teázás. Nagyon keményen meg kellett dolgoznunk minden egyes szavazatért. Mindegyik párt, és a média jelentős része (amelyet oligarchák finanszíroznak, mint Simicska Lajos vagy Soros György) ellenünk kampányolt. Hét az egy ellen, harcot vívtunk a kormányzáshoz szükséges többségért. Olyan erőkkel küzdöttünk, amelyeknek elsöprő médiaereje, példátlan befolyása és majdnem határtalan erőforrásai voltak. (Szerencsére megosztottak voltak… a mi erőnk az egységünkben rejlett!) Az ő forrásaik gyakran erős külföldi támogatással jártak együtt, az önök országainak médiájától, politikai pártjaitól, az önök otthoni riválisaitól.”

 

grafika: 444
A megyei lapok címlapjai a választás napján – grafika: 444

 

A Fidesz-alapító, 2004 óta EP-képviselő Szájer Józsi leveléből jól lejön, hogy a Fidesznek esze ágában sem lesz változtatni az eddigi, ellenségkép-formáló politikáján, és továbbra is Soros és Brüsszel lesz porondon. Simicskázni is lehet még pár évet, de ő úgy tűnik kiszáll, hisz a választások után egy nappal rögtön bejelentette, hogy megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió is. (Igaz az LMP-s Ungár Péter megvenné mindkettőt.)

Már egy ideje tudjuk, hogy például csak Mészáros Lőrincnek 192 db (nem elírás) újság vagy médiakiadvány van a birtokában. A 192 közül 141 tartozik a Mediaworks Hungary Zrt.-hez, 32 a Pannon Lapok Társaságához (PLT) és 19 a Maraton Lapcsoporthoz. Ezek mellé vásárolták meg 193.-nak az Echo Tv-t, ám piaci hírek szerint a terjeszkedés ezután sem került le a napirendről, így hamarosan meglehet akár a kétszázas álomhatár.

Amellett, hogy számunkra sem lehet kérdés a Fidesz médiatúlsúlya, nemzetközi választási megfigyelők is rámutattak, hogy az állam és a Fidesz annyival több forráshoz fért hozzá a választás előtt, hogy – a választási törvénnyel együtt – már borzasztóan lejtett a pálya a javukra. Az apró választási csalásokról/bénázásokról és túlbuzgó fideszes szavazatszámlálókról már ne is beszéljünk. Erre amúgy a Fidesz válasza az volt, hogy a megfigyelőket küldő, egyébként köztiszteletben álló Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) politikai véleményt mondott a választásról, és ezzel túllépett a hatáskörén.

Szájer azzal zárja a levelét, hogy

“Az ellenfeleink gyakran tagadják a valóságot, és ez továbbra is az ő gyengeségük lesz. Nem szabad hagynunk, hogy ránk ragasszák. “

Szájer hazudozásai és a választási eredmények tükrében körvonalazódik, hogy az ellenzék legnagyobb kihívása a következő 4 évre az lesz, hogy meg tudja találni és szólítani azokat az embereket is a kisebb falvakban, akik megnyerték a Fidesznek a választást, és akik csak az M1-ből tájékozódnak, így esélyük sincs hozzájutni hiteles információkhoz. Persze az sem lenne hátrány, ha az MSZP és a DK végre kitakarodna a politikából.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Attila Mikolics

  Elegáns mondat a végére: “Persze az sem lenne hátrány, ha az MSZP és a DK végre kitakarodna a politikából.”

  • http://fedor.blog.hu/ Kvasztics Fedor

   Szomorú igazság.

   • Attila Mikolics

    És akkor mi lesz?

    • http://fedor.blog.hu/ Kvasztics Fedor

     Talán végre nem szívják el a levegőt a baloldal megújulása elől. Más út nagyon nincs a FIDESZ eltakarítására.

     • Minorkavidor

      Nem szívják el:
      1: AZ lmp-nek 3 választás sem volt elég, hogy akár csak a 10 % közelébe kerüljön.
      2: A Momentum és a Kétfarkú csak arra volt jó, hogy még jobban szétaprózza az ellenzékre leadott szavazatokat: A Momentum 2,8 %-ot míg a Kétfarkú 1,7 %-ot szerzett, ez összesen 4,5 %. Ha ehhez hozzáveszem az együtt 0,63 5-át már 5 % felett vagyok, egész pontosan 5,13 %., de nekik legalább van egy db egyéni mandátumok, ami a másik kettőről nem mondható el.
      Tkp. ők a legnagyobb kamupártok:))

    • martonx

     Egy nagyságrendekkel tisztább, vállalhatóbb ellenzék, akikre ha más nem, legalább orr befogva lehet szavazni, nem pedig kínunkban a Kétfarkúakra.

     De akkor már rögtön hozzá is tehetjük, hogy a nácik is eltakarodhatnának a közéletből, az LMP meg visszavehetne a túlzott liberalizmusából, és máris lenne életképes ellenzéki alternatíva a Fideszre (hogy ki azt nem tudom, ezek csak az előfeltételek).

     • http://anothernonight.blog.hu no-night

      Teljesen jogos, az lmp még mindig a szadesz örökségét nyögi. Inkább zöld vonalra kéne elmenniük, mert különben csak folyton meg fogják kapni a szokásos liberális sztereotípia-stigmákat (“zsidó”, “buzi”, “drogos”).

      A jobbikról egy egész reális felvetés hangzott el a haveri körben: az, hogy szétszakadnak, aztán az egyik fele a Vona-féle szöveggel egy épphogy-csak-nem-szélsőjobb pártként próbál a figyusszal versenyre kelni (ennek sikere azon fog múlni, hogy nem tolják majd túl magyarkodást a narancsosoknál is, mert azt nem mindenkinek veszi be a gyomra), a másik meg szépen visszanácul a régi magyargárdás idők szellemiségébe, aztán ennek megfelelően tűnik el a süllyesztőben.

  • Judit Gy.

   Miért takarodnának ki? Olyan eszméket értekrendet képviselnek aminek nincs helye a politikában?

   • Péter Mód

    Milyen értéket? Jó lenne, ha a “baloldaliak” végre rájönnének, hogy ezt az ideológiai irányzatot nem fogják megtalálni milliárdos üzletemberek pártjában. Sokkal inkább baloldali egy LMP, egy Együtt, vagy ha kellő humorérzék is van, akkor az MKKP. Amit az az MSZP és a DK képvisel a populizmusnak az az ága, amit az orbángyűlölet táplál… És már csak amiatt is jó lenne ha eltakarodnának, mert ahányszor odakerültek verték falhoz az országot, ha hazudtak, azért, ha meg betartották amit ígértek, azért… (Megyó…). Azzal pedig, hogy Fletó képtelen volt lemondani időben, megágyazott annak a következménynélküliségnek ami jól termő táptalaja a mai elképesztő korrupciónak, és a úgy eleve nekik köszönhető a a 2/3 is, legalábbis az első 2 mindenképp.

 • József Németh

  miről beszél ez a hülye?!

  • fodor lászló

   sajnos ezt sokan beszedik,elhiszik,hogy jön a VEZÉR és mindent megtesz azért,hogy magyaroknak jó legyen

  • csaba
   • transformer

    Mióta baloldali és liberális a kurucinfo, alfahir, blikk, Heti Válasz, Magyar Nemzet, HírTV stb ?
    És mióta nem tartoznak a jobboldali médiához a gázszerelő és társai által felvásárolt vidéki helyi lapok, amelyek a népbutítás fő eszközei ott, ahol a Fidesz szavazótábora különösen jelentős, és országos média az ugyancsak jobboldali MTV1-en kívül nincs ?
    (Mellesleg az amerikai átlagember időnként elképesztő tájékozatlansága mögött is az
    ottani helyi népbutító média áll – a világszerte ismert amerikai lapokat csak az ottani (írástudó) kisebbség olvassa – l. “tojásfejűek”)
    Az esetleg tájékozatlan EP-képviselőket meg lehet próbálni Szájer módjára
    hülyíteni, de csak addig, ameddig nem jutnak valós információkhoz, vagy amíg egy részük szándékosan tetteti magát hülyének. Itthon ez értelmetlen.
    Arról nem szólva, hogy a fenti baloldali-liberális blokkban alig van valóban baloldali, a ténylegesen baloldali honlapok benne sincsenek a listában, mert a csendes jobboldali-liberális együttműködés (és a mögöttük levő oligarcha-pénzek) eredményeképpen a magyar lakosság legfeljebb 1-2 %-a tud róluk egyáltalán. Többek között ezért sem tudnak baloldali koncepciókról a választók, vagy ha hallottak is róluk, akkor azok megismerése nélkül nem is foglalkoznak velük. Helyette sokan értelmetlenül azt számolgatják, hogy hol hány átszavazás kellett volna egy mandátumhoz.
    Szájer meg olyan, mint a főleg az ő nevéhez fűződő tákolmány. Hamis a velejéig.

   • kakukk

    nem látom itt az öt magyar(?) állami tv csatornát, sem azt, hogy melyik média hol és kiket, milyen arányban ér el…tipikus fideszes bérhozzászóló lehesz!!

   • Gerusz

    Melyiket mennyi közpénzzel tömik ki?

   • Péter Mód

    Hát ez remek, hogy ami ellenzéki, az már egyből baloldali liberális… (már innen sántít a dolog).
    Plusz nem látom a közszolgálati tévéket, a rádiókat, a sok esetben ingyenes megyei lapokat. És hát ugye nem számítunk olyan dolgokat, hogy melyik mennyi embert ér el, melyik ingyenes, sok esetben melyik a kizárólagosan embereket elérő médium… Mindegy, megpróbáltad. a gazdáid biztos díjazzák és majd kapsz érte egy velős csontot agy egy bözsi utalványt.

   • István Forgács

    “Csaba” te- hülyének nézed az embert? Mióta baloldali, vagy liberális az Alfahír, vagy a Kurucinfó, hogy csak a legkirívóbb hazugságot kiemeljem. Mióta csak kormánypárti média lehet nemzeti e hazában? Azért, mert kisajátítottátok, elloptátok még nemzeti jelzőt is? Hol ven a “Jobboldali (nemzeti)”, pontosabban a kormány szócsövei felsorolásból pl. a M1,M2/Petőfi TV,Duna TV,M4 Sport,Duna World,M3 retro,Kossuth rádió,Petőfi rádió,Bartók rádió,Dankó rádió,Nemzetiségi rádió,Parlament rádió,Duna World rádió. Hol van a Tv2 Médiacsoport (Izaura TV,Mozi+,TV2,SuperTV2,Prime,FEM3)amelyek a műsorok szüneteiben ontották a hazugságokat? Hol van Mészáros Lölö majd 200 lapja, köztük a megyei lapok nagy része?

 • GNDL #naugyehogybojkott

  az ellenzék legnagyobb kihívása a következő 4 évre az lesz, hogy meg tudja találni és szólítani azokat az embereket is a kisebb falvakban, akik megnyerték a Fidesznek a választást, és akik csak az M1-ből tájékozódnak

  Nehéz feladat ez, mert falvakról beszélünk, szétaprózott kisebb közösségekről háromnegyed országnyi területen, akik szinte csak M1-gyel, állami rádióval, plakátokkal és helyi – ingyen – osztogatott lapokkal érhetőek el, valamint nagy részük nyugdíjas, közmunkás, vagy valamilyen formában kiszolgáltatott a helyi fideszes kiskirályoknak.

  Az ilyen falvak átlag lakossága ráadásul 1000-1500 fő között lehet valahol (vannak 100 fős falvak de vannak 5000 fősek is), elég nagy aktivista hálózat kell ahhoz hogy ezt valahogyan átfogja egy 6-8%-os országos támogatottságú politikai szervezet (ha ugye az MSZP-DK-t is kihúzzuk az ellenzék-listáról), bár ugye a Jobbiknak van tartaléka ezen a területen.

  Ráadásul hiába is mennél le egy ilyen faluba, tartanál lakossági fórumot 100-150 főnek legfeljebb (jó esetben), hiába győznéd meg mondjuk a nagy részüket, ha nem tudsz velük szorosabb kapcsolatot ápolni valamilyen állandó jelenléttel mondjuk közösségi médiával, netes eléréssel, helyi aktivistákkal/tagokkal, akkor eljössz onnan és pár nap vagy hét alatt már „vissza is mosták” az agyukat fideszes droiddá, az M1-gyel, állami rádióval, plakátokkal és a helyi lapokkal.

  Szóval oké, foglalkozni kell az ilyen nagyon vidékkel is… de csak majd.

  Előbb kisebb-nagyobb községekben, és főleg kisebb-nagyobb városokban illetve a fővárosban kéne megerősíteni az ellenzéki pártokat, mert itt jóval több ember van, akár utcánként lehet elérni többször annyi embert mint több kilométeres körzetben több faluban összesen, ás ott van mellette a következő utca. Fiatalabb a lakosság, magasabb életszínvonallal, általános már a netes elérés, a közösségi elérés, van kábeltévé, és a legfontosabb hogy a városias/urbánusabb fiatalok, fiatalabbak vagy még fiatalok sokkal inkább célcsoportjai mondjuk az LMP-Momentum (mg még ilyen-olyan liberálisabb politikai szervezet) politikájának, mint a nagyon vidéken élők.

  Tehát elsősorban meg kell erősödniük a kisebb pártoknak, látványosan növelni kell az országos támogatottságokat a közvélemény kutatásokban, tagokat, szimpatizánsokat, és legfőképp aktivistákat kell toborozni, támogatókat kell keresni, és ha az országban szerteszét a kisebb-nagyobb községekben-városokban már megvan az alap, akkor onnan már jóval egyszerűbb lesz a nagyon vidék felé tekintgetés.

  Szóval lehet szurkolni ellenzéki pártoknak, csak ne hajszoljátok bele őket hülyeségekbe, nagyon észnél kéne lenni és kibaszott sokat kéne dolgozni ezen, de feleslegesen pazarolni időt/pénzt most arra nincs idő/pénz… mert a fent említettekkel ellentétben négy év múlva csak „kötelező” választást tartani, de lehet akár korábban is, nem tiltja semmi és senki. :) A demokrácia arról szól, hogy igen, meg lehet buktatni a kormányt, bármikor.

 • Lajos Csánó

  Nem csak most hazudott!

 • László Varga

  Ehhez nincs mit hozzátenni .Ott folytatódik minden,ahol eddig volt .

 • Zsófi Kiss

  Jó lenne végre, ha egy valóban független valaki összeszámolná, melyik oldalnak van több médiuma. Lenne itt nagy meglepetés.

 • attilaplessinger

  Szjernak elgurult a gyógyszere! Hogy tud ilyen hazúgságot mondani, hogy az ellenzéknek volt, van, nagy média fölénye? Hiszen még a megyei lapok is kormányközeliek! Ebben az emberben végleg csalódtam, ennyi hazugságot összehordani ennek az unszimpatikus embernek, hát, nem semmi!

 • kakukk

  szájer józsi és az ő megállapításai, meg a vonaton irkált törvényei, vicces. talán azon kellene elgondolkodni, hogy miféle roggyant ember lehet, aki évtizedek óta brüsszelben éldegél, miközben papíron házasember, ugye a kúria elnöknőjével!? a képmutatás világcsúcsait is megdönthetné amit művelnek ezek, miközben alkotmányt írnak és törvényeket hoznak állítólag nekünk…

 • Zoltán Keresztes

  Amikor a saját szennyét zúdítja a Fidesz az ellenzékre! Gyomorforgató!

 • János Jancsó

  Az utolsó mondat a lényeg, csak még csatolnám hozzás az LMP, Együtt, PM, Jobbik csapatát is.

 • Varga Tamás

  Nem hiszem el, semmi tartás.

 • Irén Kapitány

  Napszúrást kapott ez a csóka ,?

 • Pannonymous

  Atya Úr Isten, ez mekkora hazugság!
  “az ellenzék legnagyobb kihívása a következő 4 évre az lesz, hogy meg tudja találni és szólítani azokat az embereket is a kisebb falvakban, akik megnyerték a Fidesznek a választást, és akik csak az M1-ből tájékozódnak, így esélyük sincs hozzájutni hiteles információkhoz.” A fidesz minden vidéki várost megnyert, megyei jogú várost megyeszékhelyet szóval minden várost. A falvakban cca 3 millió ember él Magyarországon, míg a városokban majdnem 7 millió. A falvakból 700000 szavazója van a fidesznek, míg a városokban majd 2 millió. Akkor ki is nyerte meg a választásokat a fidesznek? Amióta nincs analóg sugárzás, azóta az ország minden településén műholdas tv-k vannak, miről beszél az aki olyat állít, hogy csak állami tévét néznek a kistelepüléseken. Én épp ilyen helyen élek és a nyugdíjas édesanyán agyát átmosta a HÍT tv meg az ATV betelefonálos kamu hazugsággyára. Szentül meg volt győződve, mert minden nap nonstop hallotta, hogy Orbán bukni fog, ülni fog, jobbik győzni fog, a francia elnök már Zariveccel tárgyal… Boldogan rohant már korán szavazni, mert a fidesz lop. Mondtam neki, hogy mami, 18%-al nem lesz győzelem, de olyan mértékű imputot kapott az ellenzéki sajtótól, hogy nem hitt nekem. Ugyanígy vezették meg a hétvégén tüntizőket is…. Méghogy nincs ellenzéki sajtó… Akkor most nem lenne ekkora a csalódottság. Sajnálom az ellenzékre szavazókat, mert a tájékozatlanságuk és az ellenzéki kamu propaganda áldozatai lettek….