Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

média

Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Tények a kormánytól

Idén első alkalommal adták át kedden a Parlamentben az Érték és Minőség Nagydíjat, amelyre a kiírás szerint a minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak. A díjat 46 pályázó 51 pályázata nyerte el. Köztük volt Andy Vajna filmipari kormánybiztos televíziójának, a TV2-nek „hírműsora”, a Tények is.

Miközben Orbán és három minisztere a „franciaországi Brüsszelben” vitázott a Sargentini-jelentés miatt, a kormány itthon maradt része sem volt rest, gyorsan jól megjutalmazta lakájmédiájának zászlóvivőit azért az alázatos szervilitásért, amit rendszeresen művelnek. Hát ebben a kurvanagy „ballib médiatúlsúlyban” azért jó, ha valami kis elismerés csurran-cseppen a kormányhoz hű médiumoknak is, szóval odaítélték a Érték és Minőség Nagydíjakat.

Ennek keretében, a  kommunikációért nívódíjat a közmédia hírszolgáltatásának alkotógárdája mellett a TV2 hírműsora, a Tények és alkotógárdája, valamint az EchoTV hír- és hírháttér műsorai, valamint alkotógárdája érdemelte ki.

ÉRTÉK!

ÉS MINŐSÉG!

 

Latorcai János, az országgyűlés KDNP-s alelnöke, a díjátadó fővédnöke így fogalmazott, amikor a díj értékét kellett emelnie:

„Csak a nagy hozzáadott értékű, szellemi újdonságot tartalmazó termékek, eljárások, szolgáltatások révén van remény arra, hogy Magyarország erős országgá, a magyarság erős nemzetté, meghatározó gazdasági központtá válhasson.”

És ezt a díjat kapta a TV2, aminek a nívós hírműsora napi szinten lát el tartalommal egy viccoldalt, a Last days of Tényeket!

Az a TV2, aminek rekord összegű, 5,7 millió forintos sérelemdíjat kellett fizetne Spéder Zoltánnak (az FHB, a BIF és az Index volt tulajdonosának), és ráadásul még főműsoridőben is kellett bocsánatot kérnie tőle, mert korábban a Tényekben valótlan állításokat híreszteltek róla, és ezzel megsértették Spéder jóhírnevét, magánélethez és a magántitok védelméhez fűződő jogait.

Az elsőfokú ítélet indoklásában az is szerepel, hogy a Tv2 tendenciózusan szerkesztette, csoportosította a Spéderre nézve sértő állításokat, felrúgták a szakmai szabályokat és az alapvető médiaetikát, minősíthetetlenül személyeskedtek, és azzal, hogy a Spéder által irányított FHB-ről hazug állításokat tettek közzé, akár meg is rendíthették volna annak helyzetét.

ÉRTÉK!

 

 

ÉS MINŐSÉG!

fotók: Last days of Tények tumblr

Megosztás