Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

"üzletemberek"

Vagyonegyesítés: Tiborcz István bevásárolja magát az egyik Mészáros-cégbe

Tegnap egy egészen rövidke sajtóközleményben jelentették be, hogy a Orbán Viktor  Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport, és az Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak tulajdonában álló BDPST Zrt. stratégiai partnerségre lép az ingatlanpiacon. Nyilván a hülyének is megéri pont most befektetni.

„A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált” – mondta Tiborcz a 24.hu-nak.

Lefordítom: továbbra is kurva sok pénzt szeretnének keresni, és az após haverjának nagyra törő cége segít ebben.

De pontosan mi is történik? A BDPST Zrt. stratégiai befektetőként megvásárolja a Konzum PE Magántőkealap 20,59 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Holdingban. A Budapesti Értéktőzsdén közzétett tranzakció zárását követően a tőzsdei társaság irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad.

S miért jó pont most Mészáros Lőrinc cégébe, a Konzumba befektetni? Mert így 20 százaléknyi pénz folyhat majd Orbán vejéhez és annak családjához is a következő időszakok a nyereségeiből. Február óta pedig tudjuk, hogy ez rengeteg lóvét jelent, mert a Konzumnak nagyon nagy tervei vannak.

„Az aktív növekedési szakaszt követően már 5-7 éven belül közép-kelet-európai szinten is meghatározó befektetési csoporttá szeretnének válni” – ezt Jászai Gellért az A Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója mondta februárban az InfoRádió Aréna című műsorában.

És valami ilyesminek szeretne részese lenni Tiborcz is,  mint elmondta tegnap:  „A BDPST Group célja, hogy a saját ingatlanfejlesztő és -üzemeltető szegmensében a piac meghatározó szereplővé váljon.”

Biztos vagyok benne, hogy ilyen hátszéllel fog is. És, hogy kinek jó még ez az üzlet? Elég régóta tudni, hogy az ország új turisztikai imázsát Orbán lánya, Tiborcz felesége, Ráhel, és az ő körei építik fel, és azt is nagyon pletykálják, hogy Ráhelt főleg a szállodaipar foglalkoztatja, így a lányka kiteljesedéséhez nagyon jól tud jönni némi részesedés egy húsos építőipari cégben.  Pont. Pont. Pont. Azért a szaros pelenkát remélem senki nem dobálja majd el a hoteleiben.

Amúgy a Konzum egy év alatt Magyarország egyik meghatározó befektetési holdingvállalatává fejlődött, és a csoport a 2017-es pénzügyi évet 16,8 milliárd  forintos nettó árbevétellel zárta. Akit jobban érdekel, hogy hogyan lesz a gazdagból nagyon gazdag, az itt olvasgathat még a vállalat növekedéséről.

Megosztás