Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Márki-Zay fideszes kihívója folytatja a karaktergyilkosságot

 

Hegedűs Zoltán bukott fideszes képviselő elmondta, hogy Márki-Zay Péter magára hagyta a várost, és a bizonytalan politikai helyzet miatt egy komoly befektető elhagyhatja Hódmezővásárhelyt, ezzel pedig a város százötven új munkahelyet veszít el. És még a fű is hosszú. Természetesen a befektető marad, a füvet meg azért nem nyírják, mert a Fidesz inkább utakat építene a keretből. 

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Mondhatnánk, hogy savanyú a szőlő Hegedűsnek, miután februárban Márki-Zay bucira pofozta őt az előrehozott polgármesteri választáson, de inkább azt mondjuk, hogy a Fidesz és a sleppje egy sértődött, álnok geci, aki leszarja a választóit (is), ha arról van szó, hogy el kell lehetetleníteni egy ellenlábast.

9.468 fő. Ennyien szavaztak a fideszes jelöltre, aki a választások előtt – Lázárral megtámogatva –  könnyen szétígérhette az agyát. Többek között elhangzott, hogy februárban akkora költségvetési tartalékkal – 416 millió forinttal -, fogadták el a város költségvetését, hogy abból minden helyi nyugdíjasnak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt tudnak majd adni. De azt kikérték maguknak, hogy ez szavazatvásárlás lenne, mert a „vásárhelyi nyugdíjasokat nem lehet ennyivel megvenni”.

Persze miután nem a Fidesz nyert, már nem olyan hálás a kormánypárt, nemhogy az itt lakóknak, de még a rájuk szavazóknak sem. Szóval ebből nem is lett semmi. Sőt,  most inkább megpróbálják csődbe vinni és szétrohasztani a várost, és természetesen mindent az új polgármester nyakába varrni. Hátha meg lehet zsarolni a városiakat, hogy legközelebb csóró Hegedűs nyerjen már.

Kezdetnek, márciusban a hódmezővásárhelyi közgyűlés eltörölte a 101 négyzetméternél kisebb ingatlannal rendelkező hódmezővásárhelyi magánszemélyek ingatlanadóját, ezzel kihúzva mintegy 134 millió forintot a költségvetésből. Ezzel amúgy kb. a város telkeinek 80%-a lett adómentes.

Április végén rendkívüli közgyűlést hívattak össze Márki-Zay Péterrel a fideszesek, és elmondták, hogy utakat és járdákat akarnak felújítani 940 millió forintból, ezért a február elején már elfogadott költségvetésben átcsoportosítanának ezt-azt. (Khmm, emlékszünk még ugye, hogy melyek a lopható szektorok?)

Ahogy az Átlátszó vidéki blogja megírta, kiderült, hogy a polgármester költségvetési mozgásterét is korlátoznák, és a közgyűlés lecsípne egy keveset a dologi, személyi és fejlesztési költségvetésből is. Márki-Zay ezt úgy kommentálta, hogy így megállna az élet a városban, nem lenne fűnyírás, télen hóeltakarítás.

S mit ad Isten,  Hegedűs tegnap pont ezeket és az ellenzékváltóként tetszelgést rója fel a polgármesternek, annak ellenére is, hogy Márki-Zay korábban azt is lenyilatkozta, hogy ő bizony nem kívánja 200km-ről szervezni az ellenzéket.

„Márki-Zay Péter két és fél hónappal ezelőtti polgármesterré választása óta lényegében nem tett mást, mint hol kormány-, hol ellenzékváltóként jelent meg az országos politikában, tüntetéseken szónokolt és a sajtóban tetszelgett ahelyett, hogy a városával foglalkozott volna. A polgármester miatt az egyik befektető, aki már területet is szerzett helyben, és milliárdos vállalkozást tervezett, a hírek szerint elhagyja Hódmezővásárhelyt.

Sokfelé térdig ér a fű, még mindig kint vannak a köztereken a karácsonyi díszfények, egyre rosszabb képet fest a település, és ezért sokat panaszkodnak az emberek. Márki-Zay Péter mindezt most a helyi Fidesz nyakába akarja varrni, és azon sír minden egyes sajtószereplésében, hogy a Fidesz el akarja lehetetleníteni” – nyilatkozta Hegedűs Zoltán a kormányszócső Magyar Időknek.

Lehetett előre tudni, hogy ez lesz.

Hódmezővásárhely polgármestere nemrég ki is jelentette, hogy „Felszólalásaim országos politikai ügyekben, valamint a Hódmezővásárhely polgármestereként napi szinten megélt támadások előrevetítik egy összehangolt karaktergyilkosság és lejárató kampány lehetőségét a kormány által uralt médiában. A Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ellehetetleníteni politikai tevékenységemet és megakadályozni Hódmezővásárhely hatékony vezetését. Egy frissen újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő a múlt héten meg is üzente: készüljek fel a jobboldali MÉDIA TÁMADÁSÁRA.”

De ma reggel a hvg.hu-nak már reagált is a hírekre Medgyesi István szentesi vállalkozó, az Eurochips Kft tulajdonosa: „Szó nincs arról, hogy elálltunk volna egy zöldség-gyümölcs alapanyagot feldolgozó „chipsgyár” megépítéséről Hódmezővásárhelyen. Jelenleg a forrásszerkezet összerakása történik, magyarul a bankokkal tárgyalunk, hogy megfelelő anyagiakat tudjanak biztosítani a beruházáshoz.”

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás