Márki-Zay fideszes kihívója folytatja a karaktergyilkosságot

fotó: 24.hu
fotó: 24.hu

 

Hegedűs Zoltán bukott fideszes képviselő elmondta, hogy Márki-Zay Péter magára hagyta a várost, és a bizonytalan politikai helyzet miatt egy komoly befektető elhagyhatja Hódmezővásárhelyt, ezzel pedig a város százötven új munkahelyet veszít el. És még a fű is hosszú. Természetesen a befektető marad, a füvet meg azért nem nyírják, mert a Fidesz inkább utakat építene a keretből. 

 

 

Mondhatnánk, hogy savanyú a szőlő Hegedűsnek, miután februárban Márki-Zay bucira pofozta őt az előrehozott polgármesteri választáson, de inkább azt mondjuk, hogy a Fidesz és a sleppje egy sértődött, álnok geci, aki leszarja a választóit (is), ha arról van szó, hogy el kell lehetetleníteni egy ellenlábast.

9.468 fő. Ennyien szavaztak a fideszes jelöltre, aki a választások előtt – Lázárral megtámogatva –  könnyen szétígérhette az agyát. Többek között elhangzott, hogy februárban akkora költségvetési tartalékkal – 416 millió forinttal -, fogadták el a város költségvetését, hogy abból minden helyi nyugdíjasnak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt tudnak majd adni. De azt kikérték maguknak, hogy ez szavazatvásárlás lenne, mert a „vásárhelyi nyugdíjasokat nem lehet ennyivel megvenni”.

Persze miután nem a Fidesz nyert, már nem olyan hálás a kormánypárt, nemhogy az itt lakóknak, de még a rájuk szavazóknak sem. Szóval ebből nem is lett semmi. Sőt,  most inkább megpróbálják csődbe vinni és szétrohasztani a várost, és természetesen mindent az új polgármester nyakába varrni. Hátha meg lehet zsarolni a városiakat, hogy legközelebb csóró Hegedűs nyerjen már.

Kezdetnek, márciusban a hódmezővásárhelyi közgyűlés eltörölte a 101 négyzetméternél kisebb ingatlannal rendelkező hódmezővásárhelyi magánszemélyek ingatlanadóját, ezzel kihúzva mintegy 134 millió forintot a költségvetésből. Ezzel amúgy kb. a város telkeinek 80%-a lett adómentes.

Április végén rendkívüli közgyűlést hívattak össze Márki-Zay Péterrel a fideszesek, és elmondták, hogy utakat és járdákat akarnak felújítani 940 millió forintból, ezért a február elején már elfogadott költségvetésben átcsoportosítanának ezt-azt. (Khmm, emlékszünk még ugye, hogy melyek a lopható szektorok?)

Ahogy az Átlátszó vidéki blogja megírta, kiderült, hogy a polgármester költségvetési mozgásterét is korlátoznák, és a közgyűlés lecsípne egy keveset a dologi, személyi és fejlesztési költségvetésből is. Márki-Zay ezt úgy kommentálta, hogy így megállna az élet a városban, nem lenne fűnyírás, télen hóeltakarítás.

S mit ad Isten,  Hegedűs tegnap pont ezeket és az ellenzékváltóként tetszelgést rója fel a polgármesternek, annak ellenére is, hogy Márki-Zay korábban azt is lenyilatkozta, hogy ő bizony nem kívánja 200km-ről szervezni az ellenzéket.

„Márki-Zay Péter két és fél hónappal ezelőtti polgármesterré választása óta lényegében nem tett mást, mint hol kormány-, hol ellenzékváltóként jelent meg az országos politikában, tüntetéseken szónokolt és a sajtóban tetszelgett ahelyett, hogy a városával foglalkozott volna. A polgármester miatt az egyik befektető, aki már területet is szerzett helyben, és milliárdos vállalkozást tervezett, a hírek szerint elhagyja Hódmezővásárhelyt.

Sokfelé térdig ér a fű, még mindig kint vannak a köztereken a karácsonyi díszfények, egyre rosszabb képet fest a település, és ezért sokat panaszkodnak az emberek. Márki-Zay Péter mindezt most a helyi Fidesz nyakába akarja varrni, és azon sír minden egyes sajtószereplésében, hogy a Fidesz el akarja lehetetleníteni” – nyilatkozta Hegedűs Zoltán a kormányszócső Magyar Időknek.

Lehetett előre tudni, hogy ez lesz.

Hódmezővásárhely polgármestere nemrég ki is jelentette, hogy “Felszólalásaim országos politikai ügyekben, valamint a Hódmezővásárhely polgármestereként napi szinten megélt támadások előrevetítik egy összehangolt karaktergyilkosság és lejárató kampány lehetőségét a kormány által uralt médiában. A Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ellehetetleníteni politikai tevékenységemet és megakadályozni Hódmezővásárhely hatékony vezetését. Egy frissen újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő a múlt héten meg is üzente: készüljek fel a jobboldali MÉDIA TÁMADÁSÁRA.”

De ma reggel a hvg.hu-nak már reagált is a hírekre Medgyesi István szentesi vállalkozó, az Eurochips Kft tulajdonosa: „Szó nincs arról, hogy elálltunk volna egy zöldség-gyümölcs alapanyagot feldolgozó „chipsgyár” megépítéséről Hódmezővásárhelyen. Jelenleg a forrásszerkezet összerakása történik, magyarul a bankokkal tárgyalunk, hogy megfelelő anyagiakat tudjanak biztosítani a beruházáshoz.”

 

tetszett_a_cikk3

 

 • http://anothernonight.blog.hu no-night

  Esztergom reloaded…

  • amerikai”O1G”napszemüveg

   Naná! Ki várt mást?

 • Péter Varga

  Karaktergyilkosság? Ehhez csak az ellenzéknek és a csahosaiknak van joga. Ha összeszdnénk az elmúlt 5 évben a Fideszesek, azok vonzáskörzetéhez tartozószemélyek ellen elkövetet merényletekről lehetne egy nagy könyvet írni. Most van pofájuk ezt a kaméleon hatalomvágytól fűtött kiszámíthatatlan embert védeni.

  • spermahajder

   Te valami önkéntes fidesz-propagandista vagy? Azért ennyire nem kéne túltolni a bringát.

  • Mária

   “összeszdnénk” ne kapkodj.. szedd össze írd meg!

 • spermahajder

  “…a Fidesz és a sleppje egy sértődött, álnok geci, aki leszarja a választóit (is), ha arról van szó, hogy el kell lehetetleníteni egy ellenlábast.”
  Gondoljuk csak végig, mit műveltek a korábbi elmúltnyolcév alatt ellenzékben, semmi sem volt elég drága, ha a kormánynak árthattak. Pont ugyanolyan kártékonyak voltak ellenzékben, mint 2010. óta kormányon. Szartak ők az országra meg a választókra, csak minden az ő szájízük szerint alakuljon. Most is szarnak mindenre és mindenkire.

  • Mihály Barna

   mihalybarna1@gmail.com A “geci”-vel maximálisan egyetértek. Azzal viszont nem, hogy leszarja az országot! Úgy vélem, nem értelmezted a
   kampányszövegüket ! “NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ!” Igazat mondtak-írtak. Gondolj bele ! Keresve sem találsz európában még egy olyan országot, ahol ilyen gyorsan és ilyen sokat lehet lopni büntetlenül, mint itt magyarországon! Hát persze hogy fontos nekik az ország! mihalybarna1@gmail.com

 • Vidéki

  Márki-Zay: “A Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ”

  Márki-Zay saját maga rombolja arcátlan viselkedésével.

  Márki-Zay is szót kapott Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselőjelölt lakossági fórumán. Utóbbi beszédében visszaemlékezett a vásárhelyi győzelemre, majd hősnek nevezte azokat, akik eljöttek a fórumra. A polgármester ezután az egészségügyre terelte a szót, kijelentette,
  Albániában jobb az egészségügyi ellátás, mint Magyarországon
  “Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben akórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 napos korában, de erről Önök nem tudnak, mert hírzárlat van” – mondta a Délmagyar szerint Márki-Zay. HVG)

  A hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója bepereli Márki-Zay Péter polgármestert az intézmény jó hírnevének megsértése miatt – jelentette be Kallai Árpád kedden az alföldi városban.

  A kórház főigazgatója mintegy ötven munkatársa előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Márki-Zay Péter az elmúlt napokban rendezett lakossági fórumokon „rágalom- és gyűlöletkampányt” folytatott a kórház ellen. Az intézmény és az ott folyó ellátást minősítő állításaival megsértette a kórház 570 dolgozójának becsületét – mondta.

  Több ponton is támadható Márki-Zay Péter diktafonos tevékenysége – húzta alá Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a Vásárhely24-nak adott interjúban.
  „A diktafonnal rögzített hangfelvétel személyes adatnak minősül. Egy polgármesternek semmilyen törvényi felhatalmazása nincs arra, hogy titokban vagy nyíltan beszélgetéseket vegyen fel, mert ehhez az érintettek tájékozott hozzájárulása szükséges. A hivatal dolgozói esetében azonban még a hozzájárulás sem releváns” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint Márki-Zay Péter tevékenysége jogellenes adatkezelésnek minősül, amikor a hivatal dolgozóival, külső személyekkel, üzletemberekkel vagy más politikusokkal folytatott beszélgetéseit diktafonnal rögzíti.
  Péterfalvi Attila szerint a legjobb lenne, ha Márki-Zay Péter belátná, hogy a beszélgetések rögzítése jogellenes és befejezné ezt a tevékenységet. Az adatvédelmi biztos szerint a polgármester diktafonos hangrögzítése több ponton is támadható. Először, csak az érintett személyek beleegyezésével készíthet bárki is hangfelvételeket, titokban nem. Másodszor, a polgármester nyilatkozzon arról, hogy mihez kezd ezekkel a felvételekkel! Adjon magyarázatot arra: mi a célja ezzel a kétes eljárással!
  A NAIH elnöke aláhúzta, egy polgármester nem a titkosszolgálatnak dolgozik: semmilyen jogosítványa nincs a titkos adatgyűjtésre.

  • Mihály Barna

   mihalybarna1@gmail.com TETVESEK! NE AZZAL FOGALOZZATOK HOGY MIT MONDOTT, HANEM AZZAL, HOGY IGAZAT MONDOTT E VAGY NEM! HA IGAZAT MONDOTT, AKKOR KUSSOLJATOK! HA HAZUDOTT, PERELJETEK! MAGÁNVÉLEMÉNYEM!
   HA IGAZAT MONDOTT, AKKOR A KÓRHÁZ IGAZGATÓJA RONTOTTA A
   SAJÁT és A KÓRHÁZ JÓHÍRNEVÉT, HA EGYÁLTALÁN VOLT “JÓ” HÍRNEVE. mihalybarna1@gmail.com

   • Vidéki

    „Márki-Zay hangulatkeltése alaptalan”

    Az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja – írták. Márki-Zay Péter „alaptalan hangulatkeltése” továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti – fogalmaztak, és felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját.

    Volt Ön valaha kórházban?
    Én voltam többször!
    Olyan sohasem fordult elő, amiről Marki-Zay gátlástalanul hazudozik, miszerint

    “Feri bácsi, a szomszédon 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést.”

 • http://www.htmp.hu Három Tarka Macska Párt

  Miért nem szedtèk le a karácsonyfadíszt a kampány alatt? Akkor még a fityesz volt hatalmon :)

  • Mihály Barna

   mihalybarna1@gmail.com AZÉRT MARADTAK FENT A KARÁCSONYI DÍSZEK, MERT AZ AKKOR MÉG REGNÁLÓ POLGÁRMESTER A TÖKÉT VAKARTA, VAGY VAKARTATTA VALAKIVEL! mihaly barna1@gmail.com