Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kormány szisztematikusan és profin idegeníti el magát Európától

 

„A szerdán Marrákesben elfogadott politikai nyilatkozat szélsőségesen bevándorláspárti, ellentétes Magyarország érdekeivel” – hazudta a magyar külügyminiszter szerdán telefonon az MTI-nek. A dokumentumot Magyarország nem fogadta el, így újra maga ellen haragította a teljes EU-t.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Szijjártó Péter elmondta, a több mint egy évtizeddel ezelőtt indított úgynevezett rabati folyamat letért az eredeti „nyomvonaláról”, hiszen a rabati folyamat célja az volt, hogy európai források ésszerű felhasználásával megállítsák az Afrikából Európába tartó migrációs folyamatot.

A miniszter – aki részt vett a szerdai migrációs konferencián – közölte, olyan politikai nyilatkozat fogadtak el az afrikai és európai országok képviselői, amely egy szélsőségesen bevándorláspárti nyilatkozat, és ahelyett, hogy a migrációs folyamat megállításával foglalkozna, a migráció további „inspirálására” helyezi a hangsúlyt, új migrációs csatornák kiépítését tűzi ki célul.

„Mi ebben nem leszünk cinkostársak, és határozottan ellene megyünk annak az európai szándéknak, hogy megváltoztassák az európai népesség összetételét” – nyomatékosította Szíjjártó, hozzátéve, ebben a folyamatban az európai kultúra és biztonság kiárusítása zajlik, amit Magyarország nem tud támogatni.

(alternatív valóság OFF)

Remek, hangos és hangzatos mondatok, mehetnek is az összes megyei propagandalap címlapjára. Persze az igazság baromira nem ez, az együttműködés fő célja ugyanis pont az, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe ebből is igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések erősítik. A programok között van az is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik esetleg hajlandóak lennének lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak.

A magyar kormány már múlt csütörtökön jelezte, hogy ők bizony megvétózzák az amúgy több mint egy teljes évig tervezett és előkészített megállapodást. Óriási botrány is lett ebből az EU-s nagykövetek április 25-i ülésén, ugyanis egyetlen egy ország sem osztotta a magyarok érvelését (még a lengyelek sem), viszont sorra szólaltak fel a nagykövetek Várhelyi Olivérrel szemben. 100 évvel ezelőtt meglincselték volna.

A legtöbb tagállam szerint a magyarok a szerdai húzásukkal az illegális migráció elleni harcot akadályozzák. A portugál követ például emlékeztette Várhelyit, hogy a megállapodás éppen a migrációs nyomás csökkentését okozhatta volna, ezért különösen érthetetlen a magyar viselkedés. A belga diplomata azt mondta, hogy a magyar kormány törekvései tökéletesen szembe mennek az EU határvédelmének erősítésével, és a kitoloncolások hatékonyságának növelésével.

Egyre többször fordul elő, hogy a magyarok egyedüliként vétóznak meg valamilyen EU-s döntést, ezért a vitában több ország képviselője is azt mondta, hogy szerintük Magyarország alá akarja ásni az EU nemzetközi tekintélyét. A német, az olasz, a finn, a francia, a holland és a ciprusi követ is kiakadt a magyar viselkedésre.

Lassan csak felébred az EU, és megunják Orbánék folyamatos kurucuskodását.

A Fidesz eddig nagyon ügyesen evickélt ezen a nagyon nehéz terepen. Orosz érdekek szerint próbálja bomlasztani belülről az EU-t, és tartja fent az ellenségképet a választói szemében azzal, hogy egészen egyszerűen szemrebbenés nélkül hazudik nekikaz EU migrációval kapcsolatos álláspontjáról és törekvéseiről. De persze az EU-s támogatásokat felvették szintén szemrebbenés nélkül.

Teljesen érthető, hogy mostanra a magyar kormányból végérvényesen elege lett az EU-nak, és az is világos, hogy Orbánéknak mintha pont ez is lenne a céljuk. Lehet mutogatni megint (még mindig) egy külső ellenségre.

Két hete, első lépésként Brüsszelben javaslat született arra, hogy hazánk ellen lépjen életbe a 7-es cikkely.  Aminek az is lehet a következménye, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban. Csak idő kérdése, és meg is fogják, nyugi! Akkor már nem lesznek ilyen viták, Orbánék nem tudnak megfúrni semmit, egyszerűen meghozzák a döntéseket nélkülük.

Emellett szerdán bemutatta az Európai Bizottság, hogy milyen költségvetést javasol 2021-2027 közöttre, és ebben van egy konkrét terv arról, hogy a korrupt tagállamoktól elvehetik a támogatásokat. Pl. ha nem független a bíróság, nem működnek együtt az OLAF-fal, vagy gyanúsan költik az EU-s pénzeket, akkor nem adnak többet.

Nem árulok el meglepetést, ha azt mondom, Magyarország minden testnyílásán át vérzik.
Érdekesség, hogy Orbánék ezt is előre látták, nem véletlenül kezdték el előre kisöpörni a 2020-ig járó az EU-s pénzeket. Magyarország a kerete 94%-át már jó előre lekötötte, annak ellenére is, hogy az új korlátozó szabályozásnak ezekre nincs hatása. De ami lenyúlható az lenyúlható, ami jár, az jár. 9000 milliárd forint EU-s pénz. (Amúgy a második Észtország szerény 54%-al.)

Mindezek után megjósolható, hogy hamarosan mi leszünk az első EU-s ország szavazati jog nélkül, és mi leszünk az első olyan is, akitől megvonják a támogatásokat. Akkor pedig akár ki is léphetünk, és csatlakozhatunk a dicső Szovje…izé, Oroszországhoz.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás