Egy hét alatt Macron, Arimont, és 184 nyugati értelmiségi is beleszállt Orbánba

foto: Tibor Illyes/EPA
foto: Tibor Illyes/EPA

 

Tisztán látszik, hogy most, hogy a Fidesz kormányon maradt, egyre jobban kongatják a vészharangot az Európai Néppártban, és nem kérnek belőle tovább. 


 

 

Tegnap a Politico Europe hasábjain megjelent nyílt levélben közel 200 nyugati professzor, újságíró és közszereplő kezdte el számon kérni Angela Merkelt, amiért tétlenül nézi, ahogy leépítik a demokráciát Magyarországon. Vagyis a szégyent, amit az országunk szavazópolgárainak 30%-a vagy nem vesz észre, vagy nem foglalkozik vele.

Tegnapelőtt Emmanuel Macron francia elnök, egy hete pedig Pascal Arimont belga EP-képviselő állt bele Orbánba.

Most abba ne menjünk bele, hogy az ellenzéknek mekkora szerepe van abban, hogy nem tudott értelmes alternatívát mutatni a népnek. Arra azonban Orbánéknak sincs ráhatásuk, hogy a Nyugat objektíven tudja megítélni azt, ami itt folyik. Még akkor is, ha a kormányunk rendszeresen jár hazudozni és tetszelegni Brüsszelbe.

A Politicoban megjelent levél írói Angela Merkel felelősségét firtatják, és keményen nekimennek a német politikusnak, amiért hallgatásával elősegíti a magyar demokrácia leépítését. Az aláírók között vannak professzorok és oktatók a Harvardról, a Rutgersből, több író, politikai szakértő, illetve publicisták a német Spiegeltől és a Washington Post konzervatív blogjától.

A kőkemény hangvételű levélben olyan állításokat fogalmaznak meg az Orbán-kormányról, mint hogy

– a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította;

– átvette az uralmat a fontosabb intézmények felett;

– akadályozza a független intézmények és civil szervezetek munkáját;

– a választási bizottságba a saját embereit ültette be;

– úgy írták át a választási szabályokat, hogy azok a Fidesznek kedvezzenek.

A levélben a Fideszt az antiszemitizmus terjesztésével és közpénzből folytatott végtelen propagandával is vádolják, és itt különösen a Soros György elleni lejárató hadjáratra utalnak. Persze a kormánymédia szerint a levél mögött majd valószínűleg Soros emberei állnak, akik épp “támadást intéztek Magyarország ellen”.

Az aláírók szerint politikai szakértők hiába figyelmeztetnek régóta, hogy a magyar demokrácia a túlélésért harcol, Angela Merkel kancellár egyelőre nem emelte fel hangját Orbán antiszemita retorikája és a demokratikus intézmények elleni támadásai miatt. Azt is írják, hogy a Merkel vezette CDU (a Kereszténydemokrata Unió, Németország egyik nagy konzervatív néppártja, az Európai Néppárt tagja) a Fidesz szövetségese az Európai Parlamentben, politikusai pedig folyamatosan legitimálják Orbán akcióit, és egyelőre Merkel sem tett semmit annak érdekében, hogy ebben változás álljon be.

A levélben arra is figyelmeztetnek, hogy Orbán rossz példát mutathat más európai vezetőknek, és a demokrácia leépítése más országokra is átterjedhet.

Végül azzal zárják: a minimális becsület is azt kívánná, hogy Merkel határolódjon el nyilvánosan Orbán politikájától, és szólítsa fel az Európai Néppártot a Fidesz kizárására soraiból.

Szólítsa fel, pontosan úgy ahogyan azt tette a másik EPP tag Pascal Arimont, a belgiumi német ajkú közösség Keresztényszociális Pártjának (CSP) elnöke is múlt héten. A képviselő elmondta, hogy az EPP megosztott a kérdésben: többek szerint ha a párt meg akar felelni saját értékeinek, akkor ki kell zárnia soraiból a Fideszt, a többségi vélemény jelenleg azonban még az, hogy ezzel az egyetlen módját is elveszítenék Orbán kordában tartásának.

Arimont hangsúlyozta, hogy ő maga a kizárás pártján van, de a másik álláspontban is van valami, látva ugyanis Orbán rendkívül Brüsszel-ellenes és idegengyűlölő választási kampányát, jogosan vetődik fel az a kérdés, hogy mi lenne még akkor, ha a Fidesz tagja sem lenne az Európai Néppártnak.

A francia elnök vasárnapi interjújában több más téma mellett  szóba került Európa jövője is, a riporter pedig megkérdezte Macront, hogyan lehet megújítani az Európa Uniót azokkal a volt kommunista országokkal, amelyek elutasítják a menekültek befogadását, és azzal az Orbánnal, akinek a beszédmódja a háború előtti korszakot idézi. Macron erre így válaszolt:

– Úgy tekintek Európára, ahogyan van. Elítélhetjük, én is ugyanúgy elítélem, ahogyan önök. Egyetlen értéket sem vallok magaménak, amelyet ő (Orbán – a szerk.) képvisel. De ott van, megválasztották.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • kucekewi

  Ahm, a néppárt nem fog igényt tartani újabb négy év szavazatra egy hatalmas frakciótól, ami csak annyit kér cserébe, hogy védjék meg a különféle eljárásoktól. Meséljetek még!

  Annyiszor elítéltek már a nyugati értelmiségiek, lassan le kéne esnie, hogy csak magunk tudunk kimászni ebből a szarból.

  Nem ma szakadtatok el a realitásoktól, de töretlenül mentek tovább az úton.

  • Zia Intar

   Az a “nagy” nyugati értelmiség(?) éppen most teszi tönkre Európát és az európai őshonos népeket. Szóval “fuck”!

   • kucekewi

    Teljesen mindegy, a lényeg hogy nem szedik le a fejünkről Orbánt, ha tetszik, ha nem.

    • Zia Intar

     Az, hogy a mi(!) fejünkről mit szedünk le az a mi(!) dolgunk. Senkinek semmi köze hozzá. A nyugati libsiknek meg végképp nincs!

     • kucekewi

      én is pont ezt írtam

     • Zia Intar

      Egyet is értek !

 • Kayla!

  “amit az országunk szavazópolgárainak 30%-a vagy nem vesz észre, vagy nem foglalkozik vele”

  Magyarázat: kognitív disszonancia. Azon belül is, ha olyan információ jut tudtunkra, ami korábbi döntéseink helyességét vonja kétségbe, akkor hajlamosak vagyunk en bloc figyelmen kívül hagyni.

 • mandownton

  Te, a Te demokráciádat siratod. A Nép, az Istenadta Nép nem kér a Te demokráciádból. Olyan nehéz ezt megérteni? Nem kell elfogadnod, csak megértened!

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Az tök jó, de mi van a nép azon részével, ami kérne?
   És biztos vagy benne, hogy ha diktatúra lesz megint, akkor jobb lesz?

   • mandownton

    Olyan rendszer nincs, ami mindenkinek megfelel.

 • Bertalan Magyar

  khm… ha netán nem tudná valaki (mint a cikk írója pl.), hogy mit jelent a “demokrácia” szó:

  https://m.washingtontimes.com/news/2018/apr/17/editorial-viktor-orban-of-hungary-smites-the-bruss/

 • Gyuri 66

  Úgy látom a liberális elvtársaknak a hatátainkon túl is óriási pofára esésben van részük. Nem bírják elviselni, hogy reményeik szerte foszlottak, méghozzá igen csúnyán. Sajnos nehéz nekik megemészteni, hogy miután a magyar nép beleköpött a zavaros levesükbe, nem maradt más lehetőségük, mint az hogy fújhatnak Orbán sejhajába ! Beindult a rettegés. Tudják, hogy rövidesen végük, eltűnnek a süllyesztőbe Angelástól Marconostól a 184 névtelen, súlytalan senkivel együtt ! A nép náluk sem hülye,csak a nagy -nagy szabad liberós sajtó a számukra minden kellemetlen tényt elhallgató hazug tájékoztatásán kezdenek rések keletkezni. Jönnek sorba a választások s ezek az Orbán ellenes értetlen értelmiségek és kormányok lassan mindenütt megbuknak.

 • http://www.vasalobolt.hu Csepp a tengerben

  Mivel már mindenki az ellenségünk ……

 • Margit Nemedi

  Magyarország tényleg meghülyült.nekik az 50 e ft bérek cselédség,alattvalónak lenni,ez kell nekik.

 • Spongacsillag

  Csak kérdezem, ha akkor az antiszemitizmus Magyarországon, akkor miért jött kedden éjjel szinte minden egyes repülő járattal megszámlálhatatlan ember sabes dekliben. Nem láttam rajtuk semmilyen félelmet… sőt! Zengett tőlük a reptér

 • Vidéki

  Ha 200 professzor egyöntetűen hazudik, attól a hazugság még nem válik igazsággá!

  “A kőkemény hangvételű levélben olyan állításokat fogalmaznak meg az Orbán-kormányról, mint hogy

  – a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította;

  – átvette az uralmat a fontosabb intézmények felett;

  – akadályozza a független intézmények és civil szervezetek munkáját;

  – a választási bizottságba a saját embereit ültette be;

  – úgy írták át a választási szabályokat, hogy azok a Fidesznek kedvezzenek.”

  Ezek a nagyszájú professzorok nem járnak Magyarországon, nem fárasztják magukat azzal, hogy állításaikat alávessék a valóság kontrolljának, ahogyan az tisztességes tudósoktól elvárható lenne.

  Nem tiszta forrásból merítenek, hanem gondolkodás nélkül benyelik azokat a hazug állításokat, amelyekkel a szabadon választott magyar kormánnyal szemben álló gátlástalan propagandisták traktálják őket.

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Te nagyon hazudós, már megint másokat vádolsz hazudsággal!

   “– a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította” – igaz.
   Sőt mi több a “kömédia” hazudságokat állított nap mint nap.

   “– átvette az uralmat a fontosabb intézmények felett” – igaz, a Tákolmánybíróságtól az Ügyészségen keresztül a KLIK-ig.

   “– akadályozza a független intézmények és civil szervezetek munkáját” – igaz, most még ráadásul a civil szervezetek ellen újabb frontot nyitott.

   “– a választási bizottságba a saját embereit ültette be” – igaz, G. Patyitól lefele.

   “– úgy írták át a választási szabályokat, hogy azok a Fidesznek kedvezzenek.” – igaz.
   https://uploads.disquscdn.com/images/239aaa64afaa73806c9979a6005e992a6efd59ba5a6817f85e056312ab7217fa.jpg

   Kapd be!

   • Vidéki

    Kultura nyet!

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     “Kultura nyet!” – nálad, kedves felebarátom!

     “Kalcium, K2, D3 vitamin tartalmú étrendkiegészítő készítmény.
     A kalcium szükséges a normál csontozat, fogazat fenntartásához.” – tehát a normál gerinchez is nélkülözhetetlenül szükséges.
     https://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01019263_jutavit_calcium_forte_filmtabletta_30x.html
     Vagyis, nyugodtan bekaphatod!

     “Nem egyöntetű. – Beöthy László, az igazgató ezekkel a szavakkal utasította vissza a darabot. – Mit köntörfalaz, kedves direktorom, miért nem mondja ki nyíltan: ön egy tetű? – mondta Frici.” – mármint Karinthy Frigyes.
     https://books.google.hu/books?id=H_liAgAAQBAJ&pg=PT135&lpg=PT135&dq=nem+egy%C3%B6ntet%C5%B1+be%C3%B6thy+l%C3%A1szl%C3%B3&source=bl&ots=nN1Nlxj4bv&sig=QE0VZwDtqhjCEld7VkaH4nLwJok&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwiIn4bD1sfaAhXIa1AKHXvOBsgQ6AEIUDAL#v=onepage&q=nem%20egy%C3%B6ntet%C5%B1%20be%C3%B6thy%20l%C3%A1szl%C3%B3&f=false

     Ha nem zsigerből válaszoltál, hanem utánanéztél, kérdeztél volna, akkor nem írtál volna megint egy téves választ.
     Javadra szolgál (mentő körülmény), hogy legalább érdemi választ adtál, saját véleményt írtál (még ha tudatlanságodról tanúbizonyságot téve …is.)

     Remélem megadott forrásaim számodra is elfogadhatóan tiszták.

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     Kultúra jeszty!

     “Hülye jállattya!”
     “Bunkó!”
     “Nem tudsz olvasni hülyegyerek?”
     “Jó hülyének lenni?”
     “Lószart mama!”
     “A hülye gyerekek!”
     “Erre tanítottak titeket az Ökör-körben?”
     “Bunkó, gyűlöletfröcsögő barom!”
     “toth mike,te nagyon hülye vagy.”
     “Baromfi!”
     “Agyalágyult hammurabbi!”
     “Agyalágyult!”
     “Nézzen a tükörbe, ha sutyerákot akar látni!”
     “A bunkó barmok nem képesek elfogadni a szabad választások eredményét.
     Mégis ezek a bunkó barmok akarják eljátszani a Megváltó szerepét.”
     “Te Ökör!”
     “Hülye vagy!”
     “Nálad meg kitört a faszizmus!”
     “Félcédulás!”
     Mert itt aztán dübörög a kultúra.
     És én ebből a rengeteg kultúrából képtelen vagyok tanulni.

     • Vidéki

      Mazsolázgass a saját hozzászólásaidból is.

      Ha neked is lenne egy olyan igazmondó tükröd, mint Hófehérke gonosz mostohájának volt és te ebbe belenéznél, a tükör megmondaná neked, hogy nem te vagy a legszebb és legjobb a világon!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      A te feladatodat nem fogom elvégezni.

      …”te ebbe belenéznél, a tükör megmondaná neked, hogy nem te vagy a legszebb és legjobb a világon!” – ilyet soha nem is állítottam, mert szoktam tükörbe nézni.
      Ellentétben veled, aki soha még helyreigazítást nem közölt megcáfolt hazudsága okán, vagy “idézett” szövegek kiforgatása miatt.

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   “Ha 200 professzor egyöntetűen hazudik, attól a hazugság még nem válik igazsággá!” – egyöntetű?
   Teljesen értelmetlen, zagyva kifejezés.
   Helyesen: ön egy tetű!

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Mindenki hülye, csak a Fideszesek helikopterek! Sajnos nem így szokott lenni, általában az a hülye, akinek mindenki szembe megy az autópályán.

   • Vidéki

    Vannak szórakozott professzorok, meg vannak hazug professzorok is!

    Kádár János híres mondása volt: “A krumplileves az legyen krumplileves!”

    • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

     Meg van Orbán, aki egy geci.

 • Vidéki

  2018-04-18
  Írta batorfyattila (itt az Átlátszón)
  Túlsúlyban van-e a kormányközeli média?

  Hozzászólás: Attila Bátorfy Sancho • egy napja
  Nem. Ez a cikk arról szól, hogy
  1. Vannak mindenféle állítások a médiatúlsúlyokról jobbról és balról egyaránt
  2. A komplett magyar médiakutatás nem rendelkezik elég mélységű és összetettségű adattal, hogy bármilyen érdemi állítást megtegyen ezzel kapcsolatban. Ennek oka az, hogy nincs pénz megvenni az adatokat és elvégezni a kutatásokat.
  3. De vannak próbálkozások, amik – sajnos – csak részeredményt hozhatnak és egyéb kérdéseket vetnek fel.
  4. Próbáljunk meg kritikusak lenni bármilyen kijelentéssel – legalábbis egyelőre.
  5. Dolgozunk rajta, hogy több adatunk legyen, vagy körbelőjük. Belinkeltem, hogy melyek azok a releváns cikkek, tanulmányok, amelyek az utóbbi néhány évben megjelentek. Ez a “dokumentumba” szóra kattintva érhető el.

  Azaz a 200 professzor egyöntetűen hazudik, amikor azt állítja, hogy

  “– a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította (a magyar kormány);

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   “Azaz a 200 professzor egyöntetűen hazudik, amikor azt állítja, hogy
   “– a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította (a magyar kormány);” – tévedésben leledzel.

   Te, aki egymagadban nyilván valamivel kevésbé vagy okos, mint 200 azaz kettőszáz professzor, te hazudsz.
   Már bejegyzésed elején azzal indítasz:
   Bátorfy általad “idézett” cikke nem a “propagandagépezet szolgálatába állításáról” szól, hanem a túlsúlyt feszegeti (hellyel-közzel).
   Hogy is?
   “Túlsúlyban van-e a kormányközeli média?
   Hozzászólás: Attila Bátorfy Sancho • egy napja
   Nem. Ez a cikk arról szól, hogy”… – vagyis nem arról, amit te (aki egy személyben okosabb vagy 200, azaz kettőszáz tudósnál) nemes egyszerűséggel hazugságnak tartasz.
   Igyekszem rövidre fogni, mert te nálam sokkalta jobban tájékozódsz a Google-ban, tehát csak annyit, hogy
   – a kormánypropaganda hazudságait ismételgették,
   – a nem kormányoldal képviselői nem jelenhettek meg kellő arányban,
   – tényeket hallgattak el,
   – hogy a kormánypropaganda “tájékoztató célú” megbízásait nyomatták feszt.
   Nyugodtan utánanézhetsz, sajnos így igaz.

   • Vidéki

    Egy elefánt,
    Ha téved, ha téved,
    Hű de nagyot téved
    Egy elefánt!

    200 professzor
    Ha téved, ha téved,
    Hű de nagyot téved
    200 professzor!

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     Nem elég, hogy verőfényes napsütés van, te is segítesz bearanyozni a napomat idevetett baromságoddal.
     Csak azért persze, hogy a lényegről eltereld a dolgot.
     Az, hogy magadat okosabbnak tartod 200 professzornál (bár más esetben néked 1, azaz egy professzor véleménye ölég volt, hogy másokét “megcáfold”), nem ügy.

     Az ügy ugyanis az, hogy a “a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította (a magyar kormány)”, és te csak erről nem ejtesz egy szót sem.
     Mert te jó puli gyanánt terelsz.

     “Miután már közel száz pert nyert meg a Jobbik a Fidesz lakájmédiájának hazudozásai miatt, a magát valamiért „közszolgálati” jelzővel illető m1 gondolta azt, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez. Ezen törekvés jegyében készítettek egy rendkívül aljas, hazug riportot a Jobbik egy karcagi rendezvényéről, ahova minden bizonnyal a botránykeltés szándékával szállították cigányok tucatjait”
     https://www.jobbik.hu/hireink/hazudott-kormanyparti-kozmedia-jobbikrol

     “Megint hazudott az MTVA, szúrta ki a 444. A hirado.hu-n közzétett helyreigazítás szerint valótlanul állították, hogy

     Vona Gábor korábban titokban Jemenben járt, és ott egy Szaddam Husszein által is pénzelt párt kongresszusán mondott beszédet.
     Nem mondtak igazat akkor sem, amikor azt állították, hogy Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében korábban titkos együttműködési szerződést kötött Iránnal.”
     https://24.hu/belfold/2018/02/26/elkepeszto-hazugsagokat-terjesztett-a-kozteve-vona-gaborrol/

     “HAZUDOTT A KÖZTÉVÉ. NEM VOLT SZOCI, HANEM IGAZI FIDESZES A SIMON GÁBOR ELLEN TÜNTETŐ FÉRFI”
     http://kettosmerce.blog.hu/2014/02/13/hazudott_a_kozteve_nem_volt_szoci_hanem_igazi_fideszes_a_simon_gabor_ellen_tunteto_ferfi
     (már 2014-ben is tudtak hazudni)

     “E-mailben jött Németh Zsolttól, az MTVA „Pitbull” becenevű hírigazgatójától az utasítás, hogy a köztévé hírszerkesztői írják bele a szombati, németországi támadásról szóló anyagba, hogy az a „német sajtó szerint migrációs hátterű”. A televíziónál dolgozó forrásunk szerint egyértelmű, hogy az utasítást Pitbull is még magasabbról kapta.

     Végül csak az este fél tízes Világhíradóból sikerült kiszedni a vélt migrációs hátteret, pedig jóval korábban tudható volt, hogy a támadó egy született német, Jens a neve, és pszichés problémákkal küzdött. Ezt akkorra már Berlinben kormányzati szinten is rég megerősítették. (Este nyolc körül már az MTI is egyértelműen azt írta: nincs terrorizmusra utaló jel.)”
     https://mno.hu/belfold/kozteve-fentrol-jott-az-utasitas-hogy-hazudni-kell-2458701

     “Egy több éves, Kairóban készült videofelvételről azt állította az évi 80 millárd forint közpénzből működő közmédia híradója, hogy az szilveszterkor készült Kölnben – szúrta ki a 444.”
     http://nepszava.hu/cikk/1082106-ismet-hirt-hamisit-az-allami-kozmedia
     (mert hazudni folyamatosan köll, te már csak tudod)

     Én sokáig azt feltételeztem rólad, hogy tájékozatlan vagy egyes esetekben.
     Belátom tévedtem.
     Terelsz, vagy hazudsz.
     Esetleg fordítva.
     Olykor mindkettőt egyszerre műveled…

     • Vidéki

      “Tízezer béka még nem egy hal!”

      Ha 200 professzor egyszerre hazudja ugyanazt, attól a hazugság még nem válik igazsággá!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      “Azaz a 200 professzor egyöntetűen hazudik, amikor azt állítja, hogy
      “– a közmédiát a propagandagépezet szolgálatába állította (a magyar kormány);”

      Tán valami, általad tisztának tartott forrásból esetleg tudnád igazolni, hogy a közmédia nem a kormánypropaganda szolgálatában állt?
      Vagy csak lehazugozol másokat (mindjárt 200 professzort), mert így szól a pártutasítás?

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      http://www.blogaszat.hu/2016_12_06_archive.html

      “A brit Guardian az MTVA számos dolgozójával beszélt arról, hogyan működik a közpénzből működő közmédia gépezete. A lapnak több újságíró is beszélt arról, hogy a hálózat csak a menekültekről szóló negatív történetekre fókuszál, ezeket bűncselekményekhez és terrorizmushoz köti.

      Megemlítették azt is, hogy a választások előtti estén az M1 úgy számolt be a münsteri gázolásról, mintha az egy iszlamista terrorcselekmény lett volna, miközben rég tudni lehetett, hogy az elkövető egy 48 éves német férfi volt.

      Ilyet még az MTVA-nál sem tapasztaltam, ez nyilvánvalóan hazugság volt

      – mondta egy névtelenségét kérő újságíró.

      Hozzátette,

      úgy gondolom, a félelem légkörét teremtettük meg. Pavlovi reflex alakult ki a veszély, a terrorizmus, a menekültek, az ellenzék, Soros és Brüsszel felé.

      Az újságíró elmondta, a menekültellenes üzenetek gyakran egyenesen a kormánytól érkeztek. Azok az emberek pedig, akik olyan anyagokon dolgoztak, amikben Orbán személyesen is érintett volt, egy listát kaptak a használandó kulcsszavakkal.

      Sokszor valaki telefonon diktált le egy történetet nekünk szóról szóra. Azt sem tudtuk, ki van a vonal másik végén

      – közölte az MTVA egyik alkalmazottja.

      https://24.hu/belfold/2018/04/13/the-guardian-mtva-m1-propaganda/

      “Az 1990 és 2010 között eltelt két évtized során a közszolgálati média hol inkább, hol kevésé sikeresen, de igyekezett megfelelni azoknak a közszolgálati követelményeknek, amelyek egy demokratikus jogállamban az adófizetők pénzén fenntartott médiumtól elvárhatóak.

      2010 óta azonban gyökeresen megváltozott a helyzet.

      Mára oda jutottunk, hogy a közszolgálati média – a pártállami diktatúra idejét idézve – a köz szolgálata helyett ismét a hatalom szócsövévé vált, kizárólag a kormánypártok érdekeit és elvárásait tartja szem előtt, és a közönség tájékoztatása helyett a kormánypártok propagandagépezeteként működik.

      A kormánypropaganda első számú kiszolgálójaként aktívan részt vesz a félelem- és gyűlöletkeltésben, fertőzi a közvéleményt, embert ember ellen uszít, rombolja a társadalmi morált. Elfogult, pártos, egyoldalú politikai tájékoztató tevékenysége nemcsak a demokratikus nyilvánosság működésének alapvető normáit, hanem a rá vonatkozó törvényeket is sérti. Nemcsak a politikai tájékoztató, hanem a kulturális, ismeretterjesztő, sőt, a szórakoztató tevékenységét is a kormánypártok elvárásaihoz igazítja.

      A műsorok tartalmából egyértelműen kiderül, hogy a közmédiában maradéktalanul felszámolták az újságírók és szerkesztők autonómiáját, kiölték az újságíró szakma lelkét. Ezt támasztják alá a megfélemlített munkatársak név nélkül tett nyilatkozatai is.”
      http://www.blogaszat.hu/2018_03_03_archive.html

      http://media.mandiner.hu/cikk/20170102_nadori_peter_a_magyar_modell

      https://alfahir.hu/2018/03/24/volner_janos_jobbik_2018_as_valasztas_kormanypropaganda

      Valami ilyesmit várok tőled (ellenkező előjellel persze), ami állításodat igazolja.

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     Mi van felebarátom?
     Nem sikerült semmit összegyűjtened, hogy
     “200 professzor
     Ha téved, ha téved,
     Hű de nagyot téved
     200 professzor!”?
     Csak két linket, ami téged, illetve állításodat igazolja.
     Csak kettőt!

 • Norbert Szpisják

  …és még csak most jön a fekete leves….

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Természetesen az m1 majd leadja, hogy mi vagyunk a jók, ők a gonoszak, és rajtunk kívül mindenki hülye 😀

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Vidéki már nyomatja.
   Olvasottabb, mint amilyen nézett az M1.