Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Menj szavazni április 8-án!

 

Itt egy szép videócsokor arról, hogy miért is kell vasárnap mindenképp elmenned szavazni. Ha tervben van, hogy elmész, akkor is kattints, mert lehet pár felhőtlen perced ezekben a feszült időkben.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A Comedy Central a jelenlegi két legnépszerűbb stand up-ossal, KAP-pal és Bödőcs Tibivel karöltve mutatja meg nekünk, hogy kik azok, akik biztosan elmennek szavazni, és szívesen eldöntik helyetted, hogy mi legyen az országgal.

 

A kormány egyik lakájmédiája, a Pesti Srácok magára vehette a Comedy Central videóit, és készített válaszul egy bűn rossz „paródiát”. Csak tippelni tudom, hogy a videóban bemutatott embertípus egy liberális fiatal akarna lenni. Vagyis ahogy a kormánypárti médiában elképzelnek egy liberális fiatalt. Segítek… igazából kurvára nem ilyenek. Az egész videó tökéletes állatorvosi lova Apáti Bencéék izzadságszagú és a végtelenségig szervilis munkásságának. (Kommentekbe érdemes belelesni a Youtube-on.)

 

Jonathan Pie egy Tom Walker komikus által alakított fiktív brit riporter, aki a tudósítások előtt-után mindig kamerába mondja a saját cinikus, szarkasztikus magánvéleményét is. Tavaly májusi videójában a szavazástól távol maradó fiatalokhoz szólt, és ez tökéletesen átültethető hazánkra is.

 

Apa zenél, a nagysikerű Baszódjál meg, Kdnp, a Hello, Mr. Foreigner!, és a Gyere haza, magyar című dalok szerzője is előrukkolt egy új nótával, amiben arra buzdít, hogy mindenki menjen el szavazni. Készített belőle egy gyerek- és rádióbarát, vagyis káromkodásmentes verziót is.

 

Az Ökopolisz Alapítvány is elindította a szavazásra buzdító kampányát, „Nincs más választásod, menj el szavazni” címmel. Rövid, velős spotjukban a kerekesszékes Fenyvesi Zoltán szerepel, akivel már az Index videósai is forgattak az Astorián való átkelésről.

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás