Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hoppál Péter és ifj. Lomnici Zoltán hazugságokkal hergelte a lakossági fórumon a szavazókat

 

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke egy kozármislenyi fideszes fórumon próbálta kérdezni Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét Pécs csődhelyzetéről, de érdemi válasz helyett a nigériai migránsokról és a spanyol munkanélküliekről szóló hazugságokat kapott. Meg lökdösést és rugdosást. 

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Tudvalevő, hogy év végén a  kormány több mint 6,5 milliárd forint visszatérítendő támogatást biztosított a 8 éve fideszes vezetésű pécsi önkormányzat finanszírozási helyzetének rendezésére, további 3 milliárdot pedig annak 2018-as likviditása érdekében. Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét érdekelte volna, hogy mi újság a városkával így a választások előtt, de magáról a csődhelyzetről semmit se tudott meg. Cserében a fórumon olyan mondatok hangzottak el a fideszes Hoppál Péter, a kultúráért felelős (!) államtitkár, és ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő szájából, hogy a pofám leszakadt. Tömény hazugságok.

„Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et.”

Mi a fasz? Nem hiszem, hogy kommentelni kell ezt, de azért tegyük hozzá, hogy Nigériában valóban nagyon magas az AIDS fertőzöttek aránya, a világon a második legmagasabb 2.9%. Majdnem nyolcvan! Btw ha 80% lenne, az ország már kihalt volna, el sem tudom képzelni, hogy ezt ki kajálja be? Vagyis de, el tudom képzelni.
Amúgy nem tudom mi a rosszabb, 100 millió AIDS-essel riogatni vagy azzal, hogy ők még meg is esznek, ha idejönnek?

„Olyan víruseredetű betegségeket hoznak magukkal, mint a nílusi láz, ebola és a többi, aminek nincs gyógyszere.”

Az igazság az, hogy Nigériában egyetlen egyszer volt Ebola-járvány. Akkor 22 beteget regisztráltak, és 2014 szeptembere óta egy újabb megbetegedést sem. A nílusi láz pedig 1960-óta jelen van Magyarországon, de az influenzához hasonló tünetekkel járó fertőzés 80-85%-ban tünetmentesen zajlik le. Nigériához köze sincs: a nílusi láz a Nigériától 4.000 km-re, a Nílus partján fekvő Ugandából ered.

„Tudomásom szerint Spanyolországban a fiatalok között több mint 50%-os a munkanélküliség, ennek ellenére Merkelék nem azt mondták, hogy a spanyol fiatalokat hozzuk be, hanem nekünk sokkal jobbak a magukat szírnek mondók.”

Ordas kamu megint. Spanyolországban a 2013-as 27%-os csúcs után mára „csak” 16%-os a munkanélküliség, és a spanyol embereket nem kell sehova vinni, ugyanis szabadon vállalhatnak munkát a teljes EU-ban, ha akarnak.  Spanyolország célja amúgy 2020-ra a munkanélküliségi ráta 11%-ra szorítása.

„Van olyan magyar honfitársunk, aki külföldről finanszírozott civil szervezet vezetőjeként Németországban azért lobbizik, hogy nekünk rosszabb legyen, és németországi cégek vagy akár a német kormányzat megbüntessen minket. Van ilyen honfitársunk. Meg szokták kérdezni, hogy mikor lesz már az, hogy hazaárulásért bárkit elítélnek? Mert ez mindenképpen súrolja ezt a kategóriát.”

Természetesen mindenki hazaáruló, aki máshogyan gondolkozik, mint a Fidesz, és bizony mindenki meg lesz büntetve, aki nem a Fideszre szavaz. Elégtételt vesznek, Orbán is megmondta.

Az egész videó itt nézhető meg, pár év múlva tanulmányt lehet majd róla írni. Berkeczet a végén meglökdösték és megrugdosták a résztvevők, mert megkérdezte, hogy tényleg erre a gyűlöletkampányra van-e szükség egy lakossági fórumon.

 

Pécsen a Fidesz legerősebb kihívója a független Mellár Tamás, de neki is nagyon nehéz dolga lesz, hogy győzzön, mert az ellenzék egyelőre nem akar visszalépkedni. Az ellenzéki jelöltek január végén szervezett helyi vitáján – ezt is Gulyás Márton moderálta a Közös Ország Mozgalom nevében – csak Mellár ígérte meg, hogy visszalép, ha nem az ő esélyességét mutatja a felmérés. A Momentum jelöltje márciusban térne vissza a kérdésre, az LMP pedig nem akart ezzel foglalkozni.

Update: Nigéria budapesti nagykövetsége tiltakozó közleményt adott ki, miután meglátták a kozármislényi Fidesz-fórumról készült videót

„Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek ítéljük, hogy Kásler (Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, és Lomniczi szerint tőle származik az adat, hogy Nigéria 80% AIDS-es – a szerk.) és ifj. Lomniczi urak ellenőrizetlen adatokat használnak a magyar közvélemény Nigériáról alkotott képének befolyására, ezzel saját propagandacéljaikat szolgálva.”

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás