Hoppál Péter és ifj. Lomnici Zoltán hazugságokkal hergelte a lakossági fórumon a szavazókat

foto:24.hu
foto:24.hu

 

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke egy kozármislenyi fideszes fórumon próbálta kérdezni Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét Pécs csődhelyzetéről, de érdemi válasz helyett a nigériai migránsokról és a spanyol munkanélküliekről szóló hazugságokat kapott. Meg lökdösést és rugdosást. 

 

 

Tudvalevő, hogy év végén a  kormány több mint 6,5 milliárd forint visszatérítendő támogatást biztosított a 8 éve fideszes vezetésű pécsi önkormányzat finanszírozási helyzetének rendezésére, további 3 milliárdot pedig annak 2018-as likviditása érdekében. Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét érdekelte volna, hogy mi újság a városkával így a választások előtt, de magáról a csődhelyzetről semmit se tudott meg. Cserében a fórumon olyan mondatok hangzottak el a fideszes Hoppál Péter, a kultúráért felelős (!) államtitkár, és ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő szájából, hogy a pofám leszakadt. Tömény hazugságok.

„Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et.”

Mi a fasz? Nem hiszem, hogy kommentelni kell ezt, de azért tegyük hozzá, hogy Nigériában valóban nagyon magas az AIDS fertőzöttek aránya, a világon a második legmagasabb 2.9%. Majdnem nyolcvan! Btw ha 80% lenne, az ország már kihalt volna, el sem tudom képzelni, hogy ezt ki kajálja be? Vagyis de, el tudom képzelni.
Amúgy nem tudom mi a rosszabb, 100 millió AIDS-essel riogatni vagy azzal, hogy ők még meg is esznek, ha idejönnek?

„Olyan víruseredetű betegségeket hoznak magukkal, mint a nílusi láz, ebola és a többi, aminek nincs gyógyszere.”

Az igazság az, hogy Nigériában egyetlen egyszer volt Ebola-járvány. Akkor 22 beteget regisztráltak, és 2014 szeptembere óta egy újabb megbetegedést sem. A nílusi láz pedig 1960-óta jelen van Magyarországon, de az influenzához hasonló tünetekkel járó fertőzés 80-85%-ban tünetmentesen zajlik le. Nigériához köze sincs: a nílusi láz a Nigériától 4.000 km-re, a Nílus partján fekvő Ugandából ered.

„Tudomásom szerint Spanyolországban a fiatalok között több mint 50%-os a munkanélküliség, ennek ellenére Merkelék nem azt mondták, hogy a spanyol fiatalokat hozzuk be, hanem nekünk sokkal jobbak a magukat szírnek mondók.”

Ordas kamu megint. Spanyolországban a 2013-as 27%-os csúcs után mára “csak” 16%-os a munkanélküliség, és a spanyol embereket nem kell sehova vinni, ugyanis szabadon vállalhatnak munkát a teljes EU-ban, ha akarnak.  Spanyolország célja amúgy 2020-ra a munkanélküliségi ráta 11%-ra szorítása.

„Van olyan magyar honfitársunk, aki külföldről finanszírozott civil szervezet vezetőjeként Németországban azért lobbizik, hogy nekünk rosszabb legyen, és németországi cégek vagy akár a német kormányzat megbüntessen minket. Van ilyen honfitársunk. Meg szokták kérdezni, hogy mikor lesz már az, hogy hazaárulásért bárkit elítélnek? Mert ez mindenképpen súrolja ezt a kategóriát.”

Természetesen mindenki hazaáruló, aki máshogyan gondolkozik, mint a Fidesz, és bizony mindenki meg lesz büntetve, aki nem a Fideszre szavaz. Elégtételt vesznek, Orbán is megmondta.

Az egész videó itt nézhető meg, pár év múlva tanulmányt lehet majd róla írni. Berkeczet a végén meglökdösték és megrugdosták a résztvevők, mert megkérdezte, hogy tényleg erre a gyűlöletkampányra van-e szükség egy lakossági fórumon.

 

Pécsen a Fidesz legerősebb kihívója a független Mellár Tamás, de neki is nagyon nehéz dolga lesz, hogy győzzön, mert az ellenzék egyelőre nem akar visszalépkedni. Az ellenzéki jelöltek január végén szervezett helyi vitáján – ezt is Gulyás Márton moderálta a Közös Ország Mozgalom nevében – csak Mellár ígérte meg, hogy visszalép, ha nem az ő esélyességét mutatja a felmérés. A Momentum jelöltje márciusban térne vissza a kérdésre, az LMP pedig nem akart ezzel foglalkozni.

Update: Nigéria budapesti nagykövetsége tiltakozó közleményt adott ki, miután meglátták a kozármislényi Fidesz-fórumról készült videót

“Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek ítéljük, hogy Kásler (Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, és Lomniczi szerint tőle származik az adat, hogy Nigéria 80% AIDS-es – a szerk.) és ifj. Lomniczi urak ellenőrizetlen adatokat használnak a magyar közvélemény Nigériáról alkotott képének befolyására, ezzel saját propagandacéljaikat szolgálva.”

 

 

tetszett_a_cikk3

 

 • transformer

  Nem szeretném a prominens hazudozó álomtitkárt védeni, de sajnos a spanyol ifjúsági munkanélküliség esetében nem áll távol a valóságtól az állítása, ez 45 % egy 2017-es EU statisztika szerint.
  https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR17_5/SR_YOUTH_GUARANTEE_HU.pdf
  A cikkben idézett 16 %-os adat 2017 nyaráról ered, és a teljes 15-65 év közötti populációra vonatkozik, vagyis nem a fiatalokra, továbbá a nyári csökkenés a turisztikai idény miatt időleges (erre a cikkben van is utalás), az idei februári adat pedig újra emelkedésről szól: https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujra_nott_a_spanyol_munkanelkuliseg.656068.html

  Bár nem szorosan Hopplá-Lomnici hazudozásaihoz tartozik, de a riasztó adatok az EU megszorító gazdaságpolitikájából, az Európai Központi Bank működésének szabályozásából (végső fokon pedig a maastrichti szerződésből) következnek, mivel ezek az unió eleve versenyképesebb, szervezettebb államainak (Németország, Hollandia, Ausztria) kedveznek, a dél-európai tagállamok rovására. Az igaz, hogy a spanyolok (magyarok, románok stb.) szabadon vállalhatnak munkát az uniós tagállamokban, de más annak a helyzete, aki ezt saját akaratából, és más azé, aki – kiszakadva abból a környezetből, ahol szocializálódott – megélhetési kényszerből teszi (Mindenkinek joga van a híd alatt aludni…).

  • Triciki

   Várom az ‘Eric’ fedőnevű cikkíró korrekcióját és a félrevezett olvasók megkövetését…

   • Vidéki

    Várhatsz addig, míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát!

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     “Várhatsz addig, míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát!”

     A te helyreigazításaidra mióta várunk?
     Te mikor fogsz helyreigazítani?
     Csak innen, ebből az itteni hozzászólásodból:
     “Nem hiszem, hogy ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő szájából ilyesmi elhangzott volna:

     „Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et.”” – ezt mikor kegyeskedsz korrigálni?
     Vagy:
     “Mindezt az agyalágyult hazudozó Berkecz találhatta ki!”
     Agyalágyultnak aposztrofálsz te valakit, csak azt nem tudom milyen jogon.
     Hazudozónak titulálsz mást, pedig te hazudsz (lehet, hogy csak többet).

     Várom az ‘Vidéki’ fedőnevű hozzászóló korrekcióját és a félrevezett olvasók megkövetését…
     Várhatunk addig, míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát?

     https://www.youtube.com/watch?v=tAmQ8ujsLjs

     • Vidéki

      Ön boldog attól, ha a nigériai illegális migránsok által megerőszakolt svéd lányok és asszonyok csak 3,9%-os valószínűséggel kapják el a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et, mivel ezek az illegális migránsok olyan országból jönnek amelyik csak második helyen áll a világon legfertőzöttebbek között.

      Örvendezzetek megerőszakolt svéd lányok és asszonyok!
      A veszély az csekély!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Hogy én mitől lennék boldog?
      Attól, ha egyszer az életben belenéznél a tükörbe, és vennéd a bátorságot, hogy “tévedésed” korrigáld.
      Az is örömet okozna, ha úgy fogalmaznád meg mondanivalódat, hogy előtte tisztességesen tájékozódsz.
      Boldoggá tenne az például, ha a hozzád intézett kérdéseket megválaszolnád, és nem újabb és újabb terelésekkel fecsérelnéd az időt.
      Nagy örömet okozna, ha nem feltételeznél másokról olyat, ami esetleg nem helytálló.

      Ne kertelj!
      Tedd meg helyreigazításod, mert hiszen a Lánchíd oroszlánja akkorát bődült, hogy Budapestről Varbócra elhallatszott.

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     “Várhatsz addig, míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát!”

     Halottad?
     Megtörtént.

   • http://anonymand.blogspot.com anonymand

    A korrekció megtörtént.

    “Pécsen a Fidesz legerősebb kihívója a független Mellár Tamás, de neki is nagyon nehéz dolga lesz”…
    A félrevezetett olvasók megkövetése Vidéki korrekcióinak megtörténte után következik majd.
    Gondolom, hogy utolsó lépésként Vidéki is megteszi, mivel hazudságaival (nem tévesztéssel) számtalan esetben vezette félre olvasóit.
    Persze az is lehet, hogy
    “Várhatsz addig, míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát!”

 • http://www.vasalobolt.hu Csepp a tengerben

  Édes istenem mikor lessz már vége?

 • Dani Tibor

  Aki egy olyan információt, mely szerint Nigéria 80%-a AIDS-es, elhisz és továbbad, az szimplán hülye. Se több, se kevesebb.

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   És aki terjeszti?
   És aki a terjesztőt védi, az elhangzottakat kétségbe vonja?

   Én eddig úgy tudtam, hogy komplett hülye.
   Belátom, tévedtem.
   Nem komplett.

  • Vidéki

   De ha a helyzet annyira kedvező Nigériában,
   hogy az AIDS fertőzöttek aránya, a világon csak a második legmagasabb 2.9%, amint ezt Eric írja,
   akkor sincs ok nagy örömre azért, hogy Nigériából tömegesen illegálisan migrálnak Európába.

 • Vidéki

  Írta Eric: Munkamegosztás van!

  Az igazmondás feladata Eric a komisz szerint Őrá van bízva:
  Ezért Ő nem képes mást tenni, csakis az igazat, a színtiszta igazat leírni és a Vastagbőr nyájas olvsóinak feltálalni.

  Írta Eric: “Pécsen a Fidesz legerősebb kihívója a független Mellár Péter”

  Tamáskodom, hogy Mellár Péterről lenne szó!

  Nem hiszem, hogy ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő szájából ilyesmi elhangzott volna:

  „Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et.”

  Nigéria lakossága 186 millió (2016.)
  Mindezt az agyalágyult hazudozó Berkecz találhatta ki!

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Ölég sok mindent sem szoktál elhinni.

   Esetleg a nigériai követség honlapját sem tartod tiszta forrásnak?
   https://www.facebook.com/nigerianembassybudapest/photos/a.10152548409750458.1073741827.348968065457/10155163525650458/?type=3
   Néked csak az a “valóság” ami te hazudsz?

   • Tamás Nagy

    Vidéki bácsi nem hallotta mert a fülén volt a telefon ami t a 1818 at hivta s fárasztotta a szegeny diákszolgakat akik csak az idénymunkásokat szerették volna bejelenteni. De ők az egyetlenek akik meghallgatják őt mert nem tehetik le a telefont, ez szabály. Szóval vidéki bácsi nem hogy még nem is tudja hogy mit hallott miközben nézett, de még szerintem az idénymunkásokat se jelentette be. Se baj egyszer összejön.

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Te nem hiszel saját szemednek, fülednek sem?
   50. – perctől!
   Hazudsz!
   Hazudsz, amikor azt állítod, hogy :
   “Mindezt az agyalágyult hazudozó Berkecz találhatta ki!”
   De Lomniczi hazudott már előtte is egy ordasat, a terrorizmus áldozataival kapcsolatban.
   Hazudsz Vidéki, hiába előtted a kép, hiába előtted a hang, te az ellenkezőjét próbálod terjeszteni.
   Pribékmunka a javából!

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   “Nem hiszem, hogy ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő szájából ilyesmi elhangzott volna:

   „Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et.””

   Akkor ott a videó, hallgasd meg!

   https://www.facebook.com/berkecz.balazs/videos/2034444126772027/

   Most már elhiszed?

  • József Marcz

   Süket is vagy? Felfogásod nem acélos? Jó leszel fideszesnek

 • Vidéki

  “Update: Nigéria budapesti nagykövetsége tiltakozó közleményt adott ki, miután meglátták a kozármislényi Fidesz-fórumról készült videót”

  Nigéria budapesti nagykövetsége elgondolkodhatna azon is, hogy
  Nigéria lakossága 1960-ban még csak 45,14 millió volt és 2016-ra 186 millióra, több, mint négyszeresére növekedett (háromnegyed évszázad alatt).

  Még ha a helyzet annyira kedvező, hogy az AIDS fertőzöttek aránya, a világon csak a második legmagasabb 2.9%, Nigéria ne próbálja Európába betelepíteni viharos ütemben növekvő lakosságát
  !
  “Egy hajszál egy fejen lehet kevés, de egy levesbe sok!”

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   “Mindezt az agyalágyult hazudozó Berkecz találhatta ki!”
   Arról írjál inkább, hogy mikor vonod vissza?

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Szolgálati közlemény!
   Minekutána bebizonyosodott, hogy Vidéki, (nagyon) alias Sir Robin olyanról írt véleményt, ami sem nem nézett, hallgatott, olvasott, most szívesen evezne más vizekre.
   Ezért tereléssel próbálkozik.

   Terelés!

 • Virág et.

  Ezek nemcsak hazudnak, de még számolni sem tudnak. 180 millió 80%-a az szerintük 100 millió. Ez a jobboldali értelmiség, ügyvédként én szégyellem magam Lomnici helyett.

  A svéd riogatás meg kezd unalmas lenni. Svédországban évek óta stagnál, 6000 körül van a nemi erőszakok száma. Az elkövetők között átlagban 1% körül vannak a bevándorlók, ami azt mutatja, hogy a statisztika megegyezik egyébként a világban tapasztalatakkal: az erőszakok többségét még mindig olyan ember követi el, akit az áldozat jól ismert, a családja tagja vagy barátja. A hazugság gyökere onnan ered, hogy 10+ éve még csak 4200 évenkénti elkövetés volt, aztán valamikor 2008 körül ez a szám felugrott 6000-re és ott van ma is, pedig közben kétszer is volt 100 ezer körüli bevándorlás az országba, ezen a számon érdemben nem változtatott. De vajon mi változhatott 10 évvel ezelőtt? Erre is van válasz: a jogszabály. Amely sok olyan esetet is kriminalizált, ami korábban nem volt bűncselekmény vagy nemi erőszak. Svédországban a világ egyik legszigorúbb nemi erőszak-törvénye van, ez a feminista országvezetésre vezethető vissza, most pl. már a hozzájárulás utólagos visszavonását is kriminalizálni szeretnék (magyarán, ha másnap meggondolja magát a nő), ami persze agyrém, de ha átmegy, akkor megint ugrani fog egy nagyot a statisztika. Nógrádi megint vizionálhat migránsapokalipszist, meg a másik hülye aids-es svédeket, holott az elkövetők 99%-a született svéd még mindig …

  Közben pl. emberölésből a Magyarországnál jóval nagyobb országban szám szerint is feleannyi történik, mint a Biztonság Migránsmentes Szigetén, azaz Magyarországon. Talán mert ott nem nyúltak a svédek a törvényhez …

 • Tamás Tihanyi

  Bírom, amikor egy mérhetetlen támogatottságú törpepárt még mérhetetlenebb támogatottsággal bíró képviselőjelöltje elkezdi provokálni a körzetét nyilvánvalóan fölényesen nyerni készülő kulturális államtitkárt… Kicsit olyan, mint amikor az elefánt, és a kisegér mennek át a hídon, miközben a kisegér büszkén megjegyzi, hogy “nagyon dübörgünk…” 😀 😀 😀