Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

1 milliárdos állami támogatás a szirmabesenyői Ongropack Kft. új telepére

 

A szirmabesenyői Ongropack Kft. és új telepe azzal került be a hírekbe, hogy Orbán elment a megnyitójára és gigantikus baromságokat mondott a migráció hatásairól a gazdaságra. Meghívták, hisz a kormány 1 milliárd vissza nem térítendő támogatást nyújtott az új telephez, ami új munkahelyet nem teremt ugyan, de legalább a régi 240-et megtartja.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Azt azért ne vitassuk el, hogy Kovács F. László, az Ongropack vezérigazgatója egy tehetséges és sikeres üzletember. Kovács az átadáson elmondta, hogy korábban az Ongropack tizenhat évig a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. leányvállalata volt, 2009-ben vásárolták ki. Akkor 12 ezer tonna pvc-ből készült háztartási fóliát, élelmiszeripari és gyógyszeripari csomagolóanyagot, valamint építőipari terméket gyártottak, árbevételük 5-6 milliárd forintot tett ki. 2017-ben már 24 ezer tonna készterméket gyártottak, ennek több mint 90 százalékát exportálták, főleg uniós országokba.

2017-ben az árbevétel 13,5 milliárd forintra nőtt, és a foglalkoztatottak száma a korábbi 114-ről 240-re emelkedett. Kovács elmondta azt is, hogy az elmúlt kilenc évben évente 9 százalékkal nőtt a társaság bevétele, a növekedést külső és belső körülményeknek egyaránt köszönhető, a termékek minőségének javítására fókuszáltak. Megemlítette: a növekedési hitelprogramnak köszönhetően fix, alacsony kamatozású, hosszú futamidejű kölcsönből tudtak fejleszteni, új telephelyet építeni. (forrás: hirado.hu)

Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy az amúgy hasznos 2,5%-os kamatos növekedési hitel mellé a kormány hozzávágott 1 milliárd 51 millió forint vissza nem térítendő támogatást is Kovács F. Lászlóékhoz. Puszira, pacsira, mivel az új telephely a termelést segíti elő, de új munkahelyet nem teremt. Vagyis csak Kovács F. László gyarapodását szolgálja.

Cserébe Orbán elmehetett a megnyitóra, hogy migránsozzon és riogasson egy kicsit:

“Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll. Ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.
Akkor nem lesznek milliárdok, sőt százmilliók sem, sőt tízmilliók sem, amit magyar vállalkozások rendelkezésére tudnánk bocsátani, hogy abból magyarok ezreinek és tízezreinek munkahelyeket tudjanak teremteni.”

Igen-igen, Franciaország fejlődése is ilyen szépen felfele ívelően állt meg. Pedig ott aztán van migráns dögivel.

Franciország GDP-je/fő

Franciország GDP-je/fő

 

Orbán a következő néhány év iparfejlesztési programját is vázolta: a cél a magyar cégek mielőbbi „súlycsoportváltása”, vagyis hogy amelyek eddig „pehelysúlyúak voltak, lépjenek fel a középsúlyba”, „a középsúlyúak pedig jussanak fel a nehézsúlyúak közé”. Orbán szerint erre minden esély meg is van, mert a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb gazdaságfejlesztési programját indították el.

A miniszterelnök azzal zárta a mondandóját, hogy nem szeretné, ha a borsodi régió és az egész ország visszacsúszna oda, ahonnan a rendszerváltáskor elindult.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás