1 milliárdos állami támogatás a szirmabesenyői Ongropack Kft. új telepére

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

 

A szirmabesenyői Ongropack Kft. és új telepe azzal került be a hírekbe, hogy Orbán elment a megnyitójára és gigantikus baromságokat mondott a migráció hatásairól a gazdaságra. Meghívták, hisz a kormány 1 milliárd vissza nem térítendő támogatást nyújtott az új telephez, ami új munkahelyet nem teremt ugyan, de legalább a régi 240-et megtartja.

 

 

Azt azért ne vitassuk el, hogy Kovács F. László, az Ongropack vezérigazgatója egy tehetséges és sikeres üzletember. Kovács az átadáson elmondta, hogy korábban az Ongropack tizenhat évig a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. leányvállalata volt, 2009-ben vásárolták ki. Akkor 12 ezer tonna pvc-ből készült háztartási fóliát, élelmiszeripari és gyógyszeripari csomagolóanyagot, valamint építőipari terméket gyártottak, árbevételük 5-6 milliárd forintot tett ki. 2017-ben már 24 ezer tonna készterméket gyártottak, ennek több mint 90 százalékát exportálták, főleg uniós országokba.

2017-ben az árbevétel 13,5 milliárd forintra nőtt, és a foglalkoztatottak száma a korábbi 114-ről 240-re emelkedett. Kovács elmondta azt is, hogy az elmúlt kilenc évben évente 9 százalékkal nőtt a társaság bevétele, a növekedést külső és belső körülményeknek egyaránt köszönhető, a termékek minőségének javítására fókuszáltak. Megemlítette: a növekedési hitelprogramnak köszönhetően fix, alacsony kamatozású, hosszú futamidejű kölcsönből tudtak fejleszteni, új telephelyet építeni. (forrás: hirado.hu)

Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy az amúgy hasznos 2,5%-os kamatos növekedési hitel mellé a kormány hozzávágott 1 milliárd 51 millió forint vissza nem térítendő támogatást is Kovács F. Lászlóékhoz. Puszira, pacsira, mivel az új telephely a termelést segíti elő, de új munkahelyet nem teremt. Vagyis csak Kovács F. László gyarapodását szolgálja.

Cserébe Orbán elmehetett a megnyitóra, hogy migránsozzon és riogasson egy kicsit:

“Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll. Ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.
Akkor nem lesznek milliárdok, sőt százmilliók sem, sőt tízmilliók sem, amit magyar vállalkozások rendelkezésére tudnánk bocsátani, hogy abból magyarok ezreinek és tízezreinek munkahelyeket tudjanak teremteni.”

Igen-igen, Franciaország fejlődése is ilyen szépen felfele ívelően állt meg. Pedig ott aztán van migráns dögivel.

Franciország GDP-je/fő
Franciország GDP-je/fő

 

Orbán a következő néhány év iparfejlesztési programját is vázolta: a cél a magyar cégek mielőbbi „súlycsoportváltása”, vagyis hogy amelyek eddig „pehelysúlyúak voltak, lépjenek fel a középsúlyba”, „a középsúlyúak pedig jussanak fel a nehézsúlyúak közé”. Orbán szerint erre minden esély meg is van, mert a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb gazdaságfejlesztési programját indították el.

A miniszterelnök azzal zárta a mondandóját, hogy nem szeretné, ha a borsodi régió és az egész ország visszacsúszna oda, ahonnan a rendszerváltáskor elindult.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • http://www.vasalobolt.hu Csepp a tengerben

  Na ezzel sem vagyunk ki az vizből

 • Ism.

  A borsodi régió ne szóljon semmit:

  “Most újabb botrány pattant ki a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban: a 444 és a Direkt36 rengeteg olyan kötvényes nevéhez jutott egy névtelen levél útján, akik letelepedési kötvényt vásároltak, de csak
  azoknak a nevét hozta nyilvánosságra, akiknél ehhez közérdek fűződik.
  A cikkben megemlítik a szír állampolgárságú Salmo Bazkkát, akit az olasz hatóságok azzal
  gyanúsítanak, hogy egy nemzetközi, pénzmosással foglalkozó bűnszervezet tagja. A szintén szír állampolgár Atiya Khoury, aki szerepel az Egyesült Államok szankciós listáján, az amerikaiak szerint ugyanis ő Bassar al-Aszad szíriai elnök egyik legfontosabb pénzembere.”

 • Ism.
 • http://www.vasalobolt.hu Csepp a tengerben

  A kisvállalkozó meg csak áppen vegetál. Ők meg hatalmas segitséget kapnak. A mi pénzünket.

  • BL

   Gondolom Te is most építed a telephelyed 8.5 milliárdért, hogy növeld a termelésed ( jah bocs forgalmazó vagy!) , évente 10% nő az árbevételed ( 94-től ) és majd 300 ember dolgozik nálad!! A szemét kormány meg nem képes téged is támogatni….
   A cikk firkászának olvasgatni:
   https://www.google.ro/amp/www.boon.hu/marciusban-avatjak-az-ongropack-telephelyet/3689032/amp?espv=1

   • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

    Az MTI hir szerint evi 9%-kal novekedik az arbevetel az elmult 9 evben. Nem egy Meszaros Lorinc, de meg csak nem is egy Facebook, azt azert lassuk be. A kerdes csak az, hogy mikor hozza vissza az 1mrd-os befektetest. Ehhez persze tudni kene, hogy most mennyit adoznak. Az persze mindenkepp a ceg mellett szol, hogy (megint csak az MTI hir szerint) 90%-ban exportra dolgoznak.

    Persze a KKV-kat sem kell eszetlenul tamogatni, ebben egyetertunk, mert abbol, ha az allam penzt osztogat a vallalkozasoknak csak az lesz, hogy kitenyeszt egy csomo olyan vallalkozast, amik megtanulnak remekul megelni az allami penzekbol.

    De Orban ettol fuggetlenul elmehet a picsaba azzal is, hogy allami penzen kampanyol, meg ezzel a naci-komcsi ellenseggel es hazugsagokkal paraztatos dumaval is. (Ja, a linkelt oldalon is kamu migransos-gyujtogatos videot kaptam az arcomba a kattintas utan.)