Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Állampolgári Részvétel Hete + fideszes polgármester = Soros

 

A Civil Kollégium Alapítvány minden évben kora tavasszal több száz településen tartja meg az Állampolgári Részvétel Hetét. Idén a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport a választások miatt megkereste a település képviselőjelöltjeit is, hogy a lakosok megismerkedhessenek velük és programjaikkal. Bodnár András fideszes polgármester korábban részt vett a programon, de most kiakadt, hogy azt Soros György támogatja.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Az Állampolgári Részvétel Hete program (ÁRH) Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen évek óta több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára. Az elmúlt években több ezer akció/esemény valósult meg az ÁRH során csak Magyarország több tucat településén több száz közösség, civil szervezet csatlakozásával.

Idén a civil társadalom jelentősége, és a választáson való részvétel volt a két kiemelt téma.
Félelmetes!

A Pest megyei Kocsér község a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport szervezésében 2015-ben és 2016-ban is megtartotta a programot. Idén az ÁRH keretében a választókerületükben induló pártok jelöltjeit levélben keresték meg, és információkat kértek tőlük arra vonatkozóan, hogy megválasztásuk esetén mit tennének a faluért. A megkeresésre hat induló (Fidesz-Kdnp, DK, Kössz, Rend párt, LMP, MKKP) is visszaküldte a programját, és Dr. Szüdi János DK-s és Földi Áron LMP-s jelölttel személyesen is találkozhattak a kocsériak.

Ismétlem, a községben korábban is többször megrendezésre került az ÁRH – melyhez közösségek és szervezetek csatlakozhatnak-,  és azon Bodnár András fideszes polgármester korábban részt vett. De most ugye kampány van.

Idén a polgármester a Facebookon nekiment a kezdeményezésnek, mert elmondása szerint a képviselő-testület nem engedélyezte azt. Meg Soros.

bodnár andrás

 

Bodnár András félelme, akarom mondani paranoiája nem jogos, de érthető, hisz Kocsért nem nevezhetjük Fidesz-fellegvárnak. 2014-ben a polgármester mindössze 70 szavazattal nyert a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport vezetője, a függetlenként induló Dávid Krisztina előtt.

“Bodnár András polgármester állítása tényeket nélkülöző, minket rossz színben feltüntető vélemény. Igazán nem is értjük az okát, hiszen nem vagyunk párt, nincs indulónk így számunkra ez a reakció értelmezhetetlen. Főleg mivel, Földi László a jelenlegi választásokon induló Fidesz – Kdnp képviselő jelölt is pozitivan válaszolt megkeresésünkre.  Így aztán már végképp nem érthető, hogy miért is kaptunk ezt a támadást. Úgy gondoljuk Kaszáné Irénke (független képviselőtestületi tag, a Legyünk Kocsér Jó Gazdái tagja – a szerk)  képviselőnek címezte, és rajta keresztül nekünk András ezt a posztot” – válaszolta megkeresésünkre Dávid Krisztina.

Kaszáné Irénke a Facebookon reagált a polgármester vádjaira.

„Határozottan kijelentettem, majd megismételtem, hogy az ÁRH keretében megszervezett programunk kizárólag a tájékoztatást hivatott szolgálni, ezért mi senkinek nem fizettünk egyetlen fillért sem, illetve senkitől nem fogadtunk el egyetlen fillért sem!
Még a tegnap este folyamán meggyőződtem róla, ezt bárki megteheti, hogy a kifogásolt program felhívásaiban csoportunk szerepel csatlakozó szervezetként, nem Kocsér! Vagyis valótlan polgármester úr azon állítása is, miszerint nem a saját nevünkkel regisztráltunk!

Polgármester úr, mint településünk választott elöljárója felelősséggel tartozik községünk minden lakójáért, azok nyugalmáért, pártállástól, nemi- és vallási hovatartozástól függetlenül! – éppen ezért érthetetlen és elfogadhatatlan számomra, hogy félinformációkat tartalmazó közleményekkel, valótlan állításokkal kelt indulatokat.”

A helyi Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport 2014-ben alakult, és közösségépítő programokat és eseményeket szervez. 2016-ban elnyerték az Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarország első helyét is.

Idén februárban már a Fidesz egyik kedvenc lakájmédiája, a 888 is beleállt az ÉVEK ÓTA megrendezésre kerülő Állami Részvétel Hete programba, mert szerintük azt Soros csak és kizárólag a 2018-as választás befolyásolására hozta létre.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás