Állampolgári Részvétel Hete + fideszes polgármester = Soros

arhlog-small

 

A Civil Kollégium Alapítvány minden évben kora tavasszal több száz településen tartja meg az Állampolgári Részvétel Hetét. Idén a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport a választások miatt megkereste a település képviselőjelöltjeit is, hogy a lakosok megismerkedhessenek velük és programjaikkal. Bodnár András fideszes polgármester korábban részt vett a programon, de most kiakadt, hogy azt Soros György támogatja.

 

 

Az Állampolgári Részvétel Hete program (ÁRH) Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen évek óta több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára. Az elmúlt években több ezer akció/esemény valósult meg az ÁRH során csak Magyarország több tucat településén több száz közösség, civil szervezet csatlakozásával.

Idén a civil társadalom jelentősége, és a választáson való részvétel volt a két kiemelt téma.
Félelmetes!

A Pest megyei Kocsér község a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport szervezésében 2015-ben és 2016-ban is megtartotta a programot. Idén az ÁRH keretében a választókerületükben induló pártok jelöltjeit levélben keresték meg, és információkat kértek tőlük arra vonatkozóan, hogy megválasztásuk esetén mit tennének a faluért. A megkeresésre hat induló (Fidesz-Kdnp, DK, Kössz, Rend párt, LMP, MKKP) is visszaküldte a programját, és Dr. Szüdi János DK-s és Földi Áron LMP-s jelölttel személyesen is találkozhattak a kocsériak.

Ismétlem, a községben korábban is többször megrendezésre került az ÁRH – melyhez közösségek és szervezetek csatlakozhatnak-,  és azon Bodnár András fideszes polgármester korábban részt vett. De most ugye kampány van.

Idén a polgármester a Facebookon nekiment a kezdeményezésnek, mert elmondása szerint a képviselő-testület nem engedélyezte azt. Meg Soros.

bodnár andrás

 

Bodnár András félelme, akarom mondani paranoiája nem jogos, de érthető, hisz Kocsért nem nevezhetjük Fidesz-fellegvárnak. 2014-ben a polgármester mindössze 70 szavazattal nyert a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport vezetője, a függetlenként induló Dávid Krisztina előtt.

“Bodnár András polgármester állítása tényeket nélkülöző, minket rossz színben feltüntető vélemény. Igazán nem is értjük az okát, hiszen nem vagyunk párt, nincs indulónk így számunkra ez a reakció értelmezhetetlen. Főleg mivel, Földi László a jelenlegi választásokon induló Fidesz – Kdnp képviselő jelölt is pozitivan válaszolt megkeresésünkre.  Így aztán már végképp nem érthető, hogy miért is kaptunk ezt a támadást. Úgy gondoljuk Kaszáné Irénke (független képviselőtestületi tag, a Legyünk Kocsér Jó Gazdái tagja – a szerk)  képviselőnek címezte, és rajta keresztül nekünk András ezt a posztot” – válaszolta megkeresésünkre Dávid Krisztina.

Kaszáné Irénke a Facebookon reagált a polgármester vádjaira.

“Határozottan kijelentettem, majd megismételtem, hogy az ÁRH keretében megszervezett programunk kizárólag a tájékoztatást hivatott szolgálni, ezért mi senkinek nem fizettünk egyetlen fillért sem, illetve senkitől nem fogadtunk el egyetlen fillért sem!
Még a tegnap este folyamán meggyőződtem róla, ezt bárki megteheti, hogy a kifogásolt program felhívásaiban csoportunk szerepel csatlakozó szervezetként, nem Kocsér! Vagyis valótlan polgármester úr azon állítása is, miszerint nem a saját nevünkkel regisztráltunk!

Polgármester úr, mint településünk választott elöljárója felelősséggel tartozik községünk minden lakójáért, azok nyugalmáért, pártállástól, nemi- és vallási hovatartozástól függetlenül! – éppen ezért érthetetlen és elfogadhatatlan számomra, hogy félinformációkat tartalmazó közleményekkel, valótlan állításokkal kelt indulatokat.”

A helyi Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport 2014-ben alakult, és közösségépítő programokat és eseményeket szervez. 2016-ban elnyerték az Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarország első helyét is.

Idén februárban már a Fidesz egyik kedvenc lakájmédiája, a 888 is beleállt az ÉVEK ÓTA megrendezésre kerülő Állami Részvétel Hete programba, mert szerintük azt Soros csak és kizárólag a 2018-as választás befolyásolására hozta létre.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Vidéki

  A Jó Gazdák képviselő asszonya el is ismerte, hogy három éve szoros kapcsolatban állnak Soros György által támogatott szervezetekkel.

  A Jó Gazdákat Soros a tenyeréből eteti.

  Cigányzenészek régi szabálya: Aki fizet, az rendeli a nótát!

  • Kitlei Ibolya

   Idemásolok Kaszáné válaszából egy részletet: “Határozottan kijelentettem, majd megismételtem, hogy az ÁRH keretében megszervezett programunk kizárólag a tájékoztatást hivatott szolgálni, ezért mi senkinek nem fizettünk egyetlen fillért sem, illetve senkitől nem fogadtunk el egyetlen fillért sem!”. Nem a “békemenet”-re busszal szállított hívekre és nem az Orbán fellépésein felfogadott bértapsolókra kell gondolni: nem mindenki Fidesz-módra gondolkodik.

  • Virág et.

   Igazad van, aki fizet az rendeli a nótát. Ma egyetlen olyan parlamenti párt nincs, aki több pénzt kapott volna Sorostól vagy a szervezeteitől, mint a fidesz. Egyetlen olyan politikai párt nincs, aminek a vezetésében annyi Soros-ösztöndíjas szerepelne, mint a fideszben. Egyetlen olyan párt nincs, aminek a vezetésében, ami által felállított kormányban annyi Soros-egyetemen végzett ember lenne, mint a fidesz, illetve Orbán jelenlegi sokadik szar kormánya. Orbán egyben az ország első és egyetlen miniszterelnöke, akit Soros taníttatott külföldön.

   Erre varrjál gombot, kiscsikó.

   • Vidéki

    “Tempora mutantur et nos mutamur in illis:.
    Az idők változnak és mi is változunk azokban.

    Nagy emberek (mint Soros) gondolkodása is megváltozhat idővel.

    Sztálin elvtárs is paktumot kötött Hitlerrel 1939-ben, kis időeltolással de együtt rohanták le Lengyelországot.
    1945-ben a Vörös Hadsereg beveszi Berlint.

    1941. április 13. Szovjetunió semlegességi szerződést köt Japánnal.
    1945. augusztus 8. A Szovjetunió hadat üzen Japánnak .

    • Virág et.

     Vigyázz mit írsz, mert Németh Sziszinél kihúzod a gyufát. Szél Berni ugyanis 16 évesen volt Soros-ösztöndíjas, ezért lett ma a Soros-hálózat embere, holott – Orbánnal ellentétben !!! – soha személyesen nem találkozott Soros Györggyel. :)

     Egyre mélyebbre ásod magad … :)

     • Vidéki

      Elvtárs a csákányt jó mélyre vágd!

 • Klára Kabai-tóth

  “Legyünk Kocsér Jó Gazdái” – már maga a gondolat is idegen a fidesznyik polgármestertől!