Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Márki-Zay Péterék bemutatták az esélyes ellenzéki jelöltek listáját

 

Márki-Zayéknak elege lett abból, hogy borzasztóan akadozik az ellenzéki visszalépegetés, így összefogva a Közös Ország, a Viszlát Kétharmad, a Számoljunk együtt! és az 1 jelölt a változásért! mozgalmakkal kijelölték, kik a legesélyesebb ellenzéki jelöltek, akikkel leváltható a Fidesz, ahogy Hódmezővásárhelyen is történt.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Tegnap délután Budapesten tartott sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere, a Közös Ország Mozgalom, a Viszlát Kétharmad mozgalom, a Számoljunk együtt! és az 1 jelölt a változásért! mozgalom, illetve néhány közszereplő, köztük Bod-Péter Ákos volt pénzügyminiszter, a Fidesz 2006-os miniszterelnök-jelöltje, és Elek István, a Heti Válasz korábbi főszerkesztője.

Márki-Zayék az általuk esélyesnek tartott ellenzéki jelölteket a rendszerváltás2018 nevű honlapon tették közzé egy kereshető, táblázatos formában.

Pont ideje is volt, hogy valami történjen, mert az embereknek érezhetően kezd tele lenni a sapkája az ellenzéki szerencsétlenkedéssel, és azzal, hogy van, aki három helyen visszaléptetést is úgy ünnepel, mintha minimum már perbe lenne fogva a fél Fidesz hazaárulásért. Most épp a Momentumról beszélek, de a többi párt sem erőlteti meg magát, annak ellenére, hogy az LMP-sek legalább tárgyalgatnak.

Pedig az ellenzéknek most aztán tényleg semmi más dolga nem lenne, mint félretenni a vélt és valós sérelmeiket, összefogni és kormányt váltani. Nem foglalkozni azzal a pár elbukott mandátummal, éhen halni nem fog senki… Tudom, hogy ők hisznek abban, hogy a párt, amelyet építettek, szép,  fontos, különb és különleges dolog, amit nem szabad feladni. De ezt most le se szarja senki, mert ha nem fognak össze, akkor a mindösszesen 30%-os támogatottságú Fidesz röhögve, a mellkasát verve szívja tovább a vérünket.

Márki-Zayék egyelőre 53 esélyes ellenzéki jelölt nevét tették közzé, a többiekét későbbre ígérik. A jelenlegi listában Kész Zoltán (Veszprém) és Mellár Tamás (Pécs) független jelölt, az LMP 5, a DK 7, az MSZP-Párbeszéd 16, és a Jobbik 23 jelöltje szerepel.

Márki-Zayék szerint a honlapon közzétett jelöltek a legesélyesebbek a Fidesz ellen, ezért azt kérik a szavazóktól, hogy őket támogassák az egyéni szavazólapon, listán pedig szavazzanak a választók a számukra legszimpatikusabb pártra. Vagyis egyénire ésszel, listára szívvel! Ha valaki MSZP-s, de a körzetében a jobbikos a legerősebb jelölt, akkor nyelje le a békát, és szavazzon a jobbikosra, és fordítva, ha jobbikos, de a körzetében a szocialistáknak van a legerősebb jelöltje, akkor szavazzon rájuk! Így van esély leváltani a Fideszt.

Mindenki tudja, hogy piszok nehéz döntések ezek, de mi itt a blognál is hisszük, hogy ha a NER kap még négy évet, akkor száguldunk tovább a diktatúra felé. Jelenleg a legjobb dolog, ami az országgal történhet, hogy a Fidesznek nem lesz többsége és kénytelen lesz majd kommunikálni és alkudozni az ellenzékkel – 8 év után először. Reméljük ez nem abból fog állni, hogy zsebre vágnak pár embert a túloldalról.

Márki-Zay azt is elmondta, ezt a listát nem a pártokkal szemben hozták létre, velük is egyeztettek, ők ezzel a listával segíteni szeretnék a pártok kampányát. De arra kérik az ellenzéki pártokat, támogassák az általuk megnevezett jelölteket, akár visszaléptetések árán is.

Személy szerint abban bízom a legkevésbé, hogy a Jobbik bárhol visszalépked, főleg nem 53-ból 30 helyen. És a személyes rémképem az, hogy pont Vona gőgje és makacssága ágyaz meg majd a Fidesz újabb többségének, mert a Jobbik-szavazók egy része is olyan, hogy “Hőőő”, és magától csak azért sem szavaz át.  De ne legyen igazam!

Márki- Zay Péterrel itt olvashattok egy hosszabb interjút a 444-en.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás