Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szávay szerint fidelitasos áljobbikosok gyalázzák a határon túli magyarokat

 

A Mérce hozta le először, hogy Szávay István jobbikos képviselő Facebook-posztjában ír arról, hogy fidelitasos fiatalok jobbikos szavazónak kiadva magukat posztolgatnak határon túli magyarokat gyalázó kommenteket több, a Jobbikot támogató Facebook-csoportba. Majd ezt meglovagolandó a Fidesz-közeli Magyar Idők le is hozza egy cikkben a “jobbikosok” gyalázkodását és jól felháborodik.


Nincs ezen mit meglepődni amúgy, mióta olvastunk a fideszes CAP-rendszerről és Orbán trollhadseregéről, akik parancsra kommentelgetnek és küldözgetnek mémeket az ellenzéki cikkek alá mindenféle kamuprofilokról.

A Fidelitas sem tesz másként, csak – szokásához híven – sokkal hülyébb (rutintalanabb), mint az anyapárt, és a parancsokat nem a zárt rendszerű CAP-on osztogatja, hanem egy facebook-os csoportban.

Szávay posztja és printscreenje szerint azzal buktak most meg, hogy Gálfi Laura, a Fidelitas XII. kerületi csoportjának tagja és az ELTE joghallgatója egy zárt Facebook-csoport, az „Akik hisznek egy erős Magyarországban” tagjaihoz intéz felhívást, hogy a „korábban kiosztott jobbikos csoportokban és oldalakon várják a határon túli magyarokat gyalázó kommenteket.”

Gálfi Laura kiemeli, hogy mindenki „maximum egy helyre írjon, kedvelje a hasonló szövegeket, valamint állítsa be a kedveléseit privátra, hogy aki rámegy az adatlapjára, az ne lássa, hogy nem jobbikos.” A parancshoz deadline is dukál, így arra utasította a csoporttagokat, hogy lehetőleg még aznap este 6 óra előtt teljesítsék a feladatot.

 

gálfi laura

A “jobbikosok” gyalázkodásáról a határidő lejárta után másfél órával már meg is jelent a Magyar Idők weboldalán egy cikk, miszerint „Megtagadják a határon túliakat a jobbikosok”. Ebben szintén voltak képernyőfotók a kommentekről, azok azonban a cikk megjelenése után a Facebook-ról eltűntek.

Szávay azt írja, a cikk megjelenése után felkeresték az érintett jobbikos Facebook-csoportok adminjait, miután a befotózott kommenteket már nem találták az oldalakon. Az adminok arról tájékoztatták őket, hogy a kommenteket nem ők törölték, vagyis minden bizonnyal a kommentek szerzői maguk tüntették el hozzászólásaikat, nehogy nyomon követhető legyen a dolog. Mégse olyan buták?

Természetesen a Jobbik jogi lépéseket tervez az ügy érintettjeivel és a Magyar Időkkel szemben, amennyiben nem tudják cáfolni a vádakat. Gálfi Laura a Facebookon tagad mindent, miután a jobbikos szimpatizánsok megtisztelték pár keresetlen üzenettel.

laura 2

 

A Fidelitas pedig „hivatalos úton”, az MTI-n keresztül cáfol mindent, és csicskázza a Jobbikot. Mondjuk azért bárki csicskázása elég erős a Fidelitas tollából…

csicska

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás