Lázár János kiment a világ legélhetőbb városába, és elborzadt a látványtól

foto: facebook - Hallo Wien
foto: facebook - Hallo Wien

 

Lázár János kiment Bécsbe, és onnan egy hatásvadász tudósítással jelentkezett. Szomorú zongoraszó közepette, a hidegben fagyoskodva azt látta, hogy Ausztria fővárosa borzasztó hely lett a migránsok miatt. János majdnem sírt is.

 

 

Szerintem szivatják a Janit, így a kemény hódmezővásárhelyi pofára esés után. Múltkor a pálinkázás, meg a kocsikázós bulvárvideók, most meg takarodj ki Bécsbe. Örülj, hogy nem lehet módosítani a listán, Jani.
Na, itt a videó, amiről a szuperminiszter azt hazudja mondja a Facebook-oldalán, hogy azt a Face törölte onnan, közben valószínűleg csak ő szégyellte szét magát, miután a kommentekben szétkapták két perc alatt.

 

 

A videóban próbál a szavazók érzelmeire hatni, ilyenformán rengeteg benne a csúsztatás és kamu. Lázár azt mondja, egy olyan kerületben van épp, ahol 20 éve nem volt bevándorló, most viszont csak a fehér, keresztény idősek maradtak, mindenki más bevándorló. A fiatalok nyilván elmenekültek, ezt csak én teszem hozzá…

“Milyen lesz 20 év múlva Budapest, ha az ellenzék beengedi a bevándorlókat?” – kérdezi.

De kikről is beszél itt János, miféle bevándorlók élnek ott Bécsben, akik ilyen szörnyűek szerinte? A legnagyobb baj az, hogy Bécs 700 ezres bevándorlókolóniájáról Lázár hagyja, hogy azt gondoljuk, az az egész ázsiai vagy afrikai muszlim (ide most a törököket és a bosnyákokat ne keverjük bele ,mert velük nem lehet annyira nyugdíjasokat riogatni).

Pedig az összetétel borzasztóan vegyes. Afrikai és ázsiai bevándorló mindösszesen 130 ezer él Bécsben, ez a teljes lakosság 10%-át sem teszi ki, ráadásul a nagy riogatás és nemierőszakolózás ellenére,  több mint 40%-uk nő.

Nézzünk csak meg egy hivatalos táblázatot a bécsi kormányzat oldaláról a bevándorlók összetételét illetően.

béécs lázár

 

Lázár azt mondja, megpróbálta megkérdezni az embereket, hogy érzik magukat, de szörnyű volt, mert senki sem értett németül.

És szerinte mindez bizonyíték arra, hogy a bevándorlókkal új város születik a városban, megváltoztatják a hangulatot. Szerinte piszkosabbak az utcák, szegényebb a környezet, sokkal nagyobb a bűnözés.

“Ha bejönnek, ez a folyamat megállíthatatlan”

Mindennek persze ellentmond, hogy pl. 2017-ben  ez a koszos, bűnös, migránsokkal teli Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Immáron zsinórban nyolcadik alkalommal.

Mercer, a neves nemzetközi tanácsadó-vállalat minden évben tanulmányt készít, amelyben kiértékeli a világ 231 világvárosának életminőségét.

Tavaly is értékelték a politikai, társadalmi és ökonómiai klímát, az orvosi ellátást, a képzési lehetőségeket, az infrastrukturális feltételeket, mint a tömegközlekedési hálózatot, az áram- és vízellátást. Összehasonlították továbbá a szabadidős kínálatot, tehát az éttermeket, a színházakat, a mozikat, a sportolási lehetőségeket, a fogyasztási cikkek elérhetőségét az élelmiszerektől az autóig, valamint a környezeti feltételeket a zöldterületektől a légszennyezésig.

Ohh, bárcsak minket is így lezüllesztenének a migránsok!

Bécs város nevében Renate Brauner, Bécs nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnoka válaszolt a Lázár-videóra:

“Bécs város nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnokaként és büszke bécsi polgárként a leghatározottabban tiltakozom az ellen, ahogyan Magyarország miniszterelnökséget vezető minisztere, Lázár János a szülővárosomat egy videójában megjelenítette. Csodálkozunk és megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy politikus egy szomszédos országának fővárosát így becsmérli. A vádak tartalmilag nem állják meg a helyüket és elszomorítóan idegenellenesek. Személy szerint csak azt kívánhatom a magyar városoknak, hogy olyanok legyenek, mint Bécs – a világon a legjobb életminőséggel rendelkező város.”


 

tetszett_a_cikk3

 

 • Kristóf Kolompár

  tetves bevándorlóból egyet se .undorítóak mind .

  • Gergely Sándor

   A nevedből ítélve Te sem Árpád apánkkal vándoroltál be – hanem kb. 400-500 évvel később.

   • Kristóf Kolompár

    ez csak álnév szerencsére.a cigányokat is utálom ha ez megnyugtat.:) sőt az emberiség 99% utálom még magamat is

 • Hangulatjelentő Mszmp

  Bagatell 140 ezer bevándorló ez kérem semmi, egy két évtized és több mint a fele lesz Bécsnek a bevándorló, de az is lehet egy-két év, és csak volt a világ legélhetőbb városa!!! Szerintem ott jó helyen is vannak, dolgoznak, beilleszkedtek, már tudnak pár szót, vagy a bécsiek az ő nyelvükön, hja kérem, lehet integrálódni? (Hozzájuk!!!)

 • Vidéki

  Hivatalos táblázat a bécsi kormányzat oldaláról azt mutatja, hogy Bécs lakosságának csak 60,7 %-a osztrák származású.

  Talán ettől lett Bécs a világ legélhetőbb városa. Immáron zsinórban nyolcadik alkalommal.
  Az idegen szép!

 • DFerenc

  2015-ben áttoltunk hozzájuk több százezer embert, most meg lázár odamegy szemétkedni. Így csak megutáltat bennünket. Sok tízezer magyar él, dolgozik Ausztriában, legalább rájuk lehetne teintettel. Fehér Keresztény emberek, gondolkodjatok egy kicsit ….

 • Roltii

  Szar hely Bécs, Hódmezővásárhely biztos jobb… A napirajz meglátása is korrekt a témában 😀
  Off: a “a Face” kifejezés kibaszottul irritál

 • lenalena

  Sok az idegen a szomszédban, de csak egy idegen nyelven írták ki, hogy ” Ne lopj”…. érdekes , nem?

  • Jesse James

   Azt is a Magyar állampolgárságú retkes cigók miatt.

  • János Németh

   Úgy szólt a kiírás: MAGYAR NE LOPJ !!!!! 1988!!! BIZONY!!!

 • MichaelGalore

  ekkora parasztot még a világ nem látott. rövidesen remélem bukni fognak és ellenzékbe kénytelenek kerülni, akkor ugathatnak…

 • Laszlo Ruszty

  Kérdezzétek már meg attól akit épp most késeltek meg, hogy melyik a világ legélhetőbb városa?

  • Vidéki

   Az elkövető a Prater utcában egy metrómegállónál támadt egy háromtagú osztrák családra – a szülőkre és felnőtt lányukra -, aztán elmenekült. A közeli Pratersenből is jelentettek egy késelést, ám később kiderült, hogy nincs összefüggés a két ügy között (két fiatal afgán között történt a második incidens).

   Noha “Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Immáron zsinórban nyolcadik alkalommal.”

  • Virág et.

   Még szerencse, hogy Budapesten nem történnek erőszakos cselekmények. Pl. az év elején sem öltek meg két embert ugyanabban, az egyébként csendes, nem veszélyes, nem lapattant külvárosi lakótelepen. Sőt, ha valaki kést ránt a belvárosban, ahogy tették nemrég vagy hatan az Akácfa utcában, az is csak képzelgés, ilyen itt nem történik. A valóságban késelni csak Bécsben késelnek meg embereket.

 • Vidéki

  krone.at 07.03.2018 09:05 cikket jelentetett meg: Részlet az alcímből:

  “Bécs rosszabb helyre került a menekültek miatt”, kritizált Viktor Orbán miniszterelnök jobb keze. Azt is akarta megkérdezni a lakosságtól, hogyan látják a helyzetet, “de senki sem tud németül beszélni”.

  A cikkhez 474 hozzászólás érkezett, túlnyomóan nagy részük nagy tetszési indexxel egyetértettek Lázár részletesen ismertetett megállapításaival:

  “Nem találok hibát észrevételeiben. Ha a turisták eltévednek az említett kerületben, akkor azt hihetik, hogy elhibázták, tévedésből nem Bécs repülőterén szálltak le.”

  “A magyar miniszternek igaza van. De a helyzet még annál is sokkal rosszabb ……”

  • Virág et.

   Hagyd már abba a kommentekből való következtetések levonását. Tényleg az a döntő szerinted, hogy hány fizetett troll, hány kamunicken ír be hülyeségeket? Ez neked reprezentatív? Akkor ezek szerint az “első” és a “sunáznám” a legfontosabb véleménye az emberiségnek.

   Soha nem voltál túl okos, de ilyen szintre ne menjünk már le. Az index videoján láttunk valódi embereket beszélni, mindenféle embereket, míg Lázárén nem. Lázár csak említi, hogy beszélt, de kamerán ilyen nem látszik. Ebből döntsd el, ki hazudik. Aki megmutatja neked, amikor beszél ezekkel az emberekkel, vagy aki csak elmondja neked, hogy becsszó beszélt velük.

   Aztán nézd meg a statisztikát. Pl. a bűnözésit. Budapest szeretne olyan biztonságos lenni, mint ez a “bevándorlással fertőzött” bécsi negyed.

   • Vidéki

    A cikkhez 474 hozzászólás érkezett, túlnyomóan nagy részük nagy tetszési indexxel egyetértettek Lázár részletesen ismertetett megállapításaival.
    A sok száz hozzászóló véleményét elintézed azzal, hogy “fizetett troll”.

    A Jóisten egyszerűnek alkotta az eszedet,
    Nincsen abban nagy modernség,
    Csak szelídség, szeretet.

    Nőtt a feljelentések száma Ausztriában a 2016-os bűnügyi statisztika szerint
    Az osztrák bűnügyi statisztika szerint Ausztriában 2016-ban 3,8 százalékkal nőtt a feljelentések száma az előző évhez képest.
    08.03.2017 ~ 07.03.2018 (www.trt.net.tr/…/nott-a-feljelentesek-szama-ausztriaban-a-2016-os-bunugyi-statisztika-sz…)
    2017. márc. 8.
    “Az adatokból kitűnt, hogy Ausztriában az elmúlt évben 270 160 gyanúsított ellen indult eljárás. 60,9 százalékuk osztrák, 39,1 százalékuk külföldi állampolgár volt. Ez utóbbiak közül 22 289 – azaz az összes gyanúsított 8,6 százaléka – volt menedékkérő.

    A 2016-os statisztika szerint az osztrák rendőrség az ausztriai feljelentések 46 százalékára derített fényt.
    Karintia tartomány kivételével mindegyik ausztriai régióban nőtt a feljelentések száma. A legtöbb Bécsben érkezett a hatóságokhoz,
    5,2 SZÁZALÉKKAL TÖBB MINT EGY ÉVVEL KORÁBBAN.

    A bécsi hatóságok összesen 205 ezer esetben vizsgálódtak.

    Az osztrák fővárosban történt esetek elkövetőinek több mint a fele – 41 ezer – külföldi. Összesen 9500 bűnelkövető menedékkérőt tartanak számon Bécsben, amely

    45 SZÁZALÉKOS EMELKEDÉST JELENT AZ ELŐZŐ ÉVHEZ KÉPEST.”

    • Anka

     Aki retteg az osztrák fővárosban uralkodó állapotok miatt, az jöjjön nyugodtan Miskolcra. Itt nyugodtan végigsétálhat a főutcán, és nézegetheti a színvonalas kirakatokat (ha tud kínaiul még kedvezményt is kaphat a tulajdonostól). Elindulhat az éjszakában szórakozni és beülhet a Tiszai pályaudvar várójába is, amíg nem vagy a vonata vissza székes fővárosunkba. Autóval is jöhet, és biztos, hogy szép felújított utakat talál, természetesen kátyúk nélkül.Főképpen ajánlom a város közvetlen szívében található Vörösmarty, Király illetve Gizella utcákat, illetve a most épülő DVTK stadion felé vezető szakaszt. Biztosan nem fogják kirabolni, összeverni, elvenni minden értékét.Ja, és persze felsétálhat az abszolút nem lerobbant avasi kilátóhoz is, biztosan nem fogják drogosok megtámadni a temető mellett, és kerül kómás állapotban kórházba. Vagy ha mégis, akkor legalább szép keresztény gyerekek lesznek az elkövetők, az azért mégiscsak jobb, ha mindezt szelídséggel és szeretettel kapjuk…
     Még jó, hogy Pintér 2 hét alatt rendet teremtett nálunk.

    • Virág et.

     Igen, elintézem. Mert a netes kommenteket komolyan venni, abból következtetéseket levonni, az olyan, mintha facebook like-okat számlálgatnánk. Kb hasonlóan értelmes elfoglaltság.

     A statisztikáidhoz meg annyit, hogy üsd fel az indexet és nézd meg, hogy még ezzel az emelkedéssel is messze-messze lemaradnak a “bevándorlómentes” Budapesttől bűnözés terén. Jé.

     • Vidéki

      Te úgy viselkedsz mint a kényszerképzetes betegek, akik nem akarnak tudomást venni a valóságról.
      “a netes kommenteket komolyan venni” nem kell félnetek jó lesz…

      Az Index egy közösségi szolgáltatásra hivatkozik, mely a felhasználók szubjektív értékelését gyűjti. Hasonló elven működik, mint a Tripadvisor, ahol a turisták becsillagozhatják a menő helyeket vagy lehúzhatják azokat, ahol nem volt jó az avokádós latte. Na, pont annyit is ér.

      Persze az Indexet ez nem akadályozta meg a céljaiban. Csak azért, hogy mindenképpen ellentmondhasson Lázárnak, hülyét csinálhasson belőle és lehazugozhassa, lehozta a cikkében, hogy Bécs jóval biztonságosabb, mint Budapest.

      AZ OBJEKTÍV, STATISZTIKAI VALÓSÁG AZ, HOGY A BŰNCSELEKMÉNYEK SZÁMA BUDAPESTEN KEVESEBB, MINT BÉCSBEN, ÉS MÍG BÉCSBEN BIZONYOS BŰNCSELEKMÉNYTÍPUSOK SZÁMA NŐ, ADDIG BUDAPESTEN CSÖKKEN.

      19. September 2016 07:23 oe24 írja:

      Kriminalität: So gefährlich ist Ihr Bezirk (Ennyire veszélyes az Ön kerülete)

      A Bűnözés robban kb 6,6 %-al. Hol vannak a Bűn-Hotspotok?

      Schock für die Wiener Sicherheitspolitik: Trotz aller Bemühungen stieg in den letzten sechs Monaten die Kriminalität in Wien stark an. 114.800 Fälle wurden gezählt, im Vergleich zum selben Zeitraum im Vorjahr sind das 7.077 oder 6,6 Prozent mehr.

      Besonders betroffen sind Favoriten mit 12.533 Straftaten und die Innere Stadt mit 11.700 Delikten. Mit 8.988 Straftaten liegt die Leopoldstadt schon auf dem dritten Platz der Crime-Hotspots.

      A bécsi biztonsági politika sokkoló: Az erőfeszítések ellenére a bécsi bűnözés az elmúlt hat hónapban meredeken emelkedett. 114.800 esetet számoltak fel, ami 7.077 vagy 6,6 százalékkal több volt az előző év azonos időszakához képest.

      Különösen érintettek a Favoriten kerület 12.533 bűncselekménnyel, a Belső Város pedig 11.700 bűncselekménnyel. A 8.988 bűncselekmény miatt a Leopoldstadt már a bűnözés harmadik helyén van a Bűn-Hotspotoknak.

      Ugyanebben az évben, tehát 2016-ban Budapesten 13,4%-kal csökkent a bűncselekmények száma, és 100 ezer főre 3705 bűncselekmény esett, vagyis a bécsi, Lázár által meglátogatott kerület statisztikai adatainak a fele – áll a BRFK hivatalos statisztikáiban.

     • Virág et.

      Az index az Exonomist Intelligence Unit mérésére hivatkozott:

      https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/07/lazar_janos_becs_video_migransok/

      És itt az eredeti, 2016-os cikk az EIU méréséről:

      https://index.hu/gazdasag/2016/08/18/melbourne_a_legelhetobb_sok_varosban_romlott_az_eletminoseg/

      Ez hogyan viszonyul egy névtelen kommenthez az interneten? De egyébként a tripadvisor és egy anonim kommentelő között is óriási a különbség.

      Egyébként jól felmondtad a 8-as cikket szó szerint :) Ennyire nincs önálló gondolatod? Segítek picit megérteni, hogy miért lehet, hogy az átlag bécsi nagyobb biztonságban érzi magát, mint az átlag budapesti, pedig ott több a feljelentések száma. Ezt a szót google-zd ki: látencia. Az is vicces, hogy a kedvenc lapod azt írja, hogy a bűncselekmények 60%-át követik csak el osztrákok (és 8%-át menekültek …, magyarul a maradék többi európai, amerikai lesz, de ezen ugorjunk is át) és ez felháborító. Aztán pár sorral lejjebb azért csak leírják, hogy 60% az osztrákok aránya a fővárosban. Magyarul teljesen arányos az elkövetések száma a lakosság számával. Sokkoló, tudom.

      Végül remélem azt ugye érted, hogy nem velem, hanem Lázár János pár hónappal ezelőtti alteregójával vitatkozol, amikor az osztrák és a magyar közbiztonságot hasonlítod össze. Akkor valahogy még ő is másképp látta. Jé.

     • Vidéki

      Kérdezed: “Ez hogyan viszonyul egy névtelen kommenthez az interneten? ”

      A krone.at 07.03.2018 09:05 témába vágó cikkéhez nem egy, hanem 474 hozzászólás érkezett Ausztriában, nagyrészt Bécsben élő kommentelők részéről.

      Ezek jobban ismerik a bécsi valós helyzetet, mint az Index orbánfóbiával fertőzött agyú újságírói, akik megszokták, hogy ha kérdeznek, már akkor is hazudnak.

      Az osztrák városban több mint háromszor magasabb a bűnözési ráta, és ötször gyakoribbak a szexuális bűncselekmények, mint Budapesten.

      A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt) adatai szerint az 1,8 millió lakosú városban tavaly 189 907 bűncselekményt regisztráltak. Budapesten ezzel szemben mindössze 62 870 esetet rögzítettek, ami kevesebb mint a harmada a bécsinek.

      19. September 2016 07:23 oe24 (Nem fidesznyik lap) írja:

      Kriminalität: So gefährlich ist Ihr Bezirk (Ennyire veszélyes az Ön kerülete)
      A Bűnözés robban kb 6,6 %-al. Hol vannak a Bűn-Hotspotok?

      A bécsi biztonsági politika sokkoló: Az erőfeszítések ellenére a bécsi bűnözés az elmúlt hat hónapban meredeken emelkedett. 114.800 esetet számoltak fel, ami 7.077 vagy 6,6 százalékkal több volt az előző év azonos időszakához képest.
      Különösen érintettek a Favoriten kerület 12.533 bűncselekménnyel, a Belső Város pedig 11.700 bűncselekménnyel. A 8.988 bűncselekmény miatt a Leopoldstadt már a bűnözés harmadik helyén van a Bűn-Hotspotoknak.

      A Kronen Zeitung 08.03.2018 15:38 cikket közölt:
      Orbans Minister „wollte Wiener nicht beleidigen“ címmel.
      “Orbán minisztere nem akarta a bécsieket megbántani)

      A cikkhez 169 kommentár érkezett, amelyek túlnyomó része, nagy tetszési indexxel Orbán miniszterével értett egyet.

      Egyik hozzászóló (Oeropa) írja:
      Er hat völlig Recht. Und noch mehr Recht nach dem letzten Messerattentat. Die ungarischen Politiker schützen wenigstens ihre eigenen Landsleute. Wer durch Tatsachen beleidigt ist, ist selbst Teil des Problems.

      “Teljesen igaza van (Lázárnak).
      És még inkább igaza van az utolsó késes támadás után.
      A magyar politikusok legalább megvédik saját honfitársaikat.

      Aki tények által sértve (megbántva) érzi magát, az sajátmaga is része a problémának.”

     • Virág et.

      Figyelj. Őszintén mondom, felejtsd el a kommentek idézését, mint érvet. Nem reprezenzatív, az sem derül ki, hogy egyáltalán osztrák, aki írja vagy hogy egyáltalán nem egy ember írta az összeset és még ezer más variáció lehet.
      Ez a véleményedtől független.

     • Vidéki

      Írod: “felejtsd el a kommentek idézését, mint érvet.”

      Azért mert neked fáj a valóság, az Ausztriában élő osztrákok véleménye egy-egy témával kapcsolatban?
      Ők jobban ismerik a bécsi valós helyzetet, mint az 24.hu/Index orbánfóbiával fertőzött agyú újságírói, akik megszokták, hogy ha kérdeznek, már akkor is hazudnak.

      Te is úgy vagy ezzel mint a baknyúl, aki felmászott a sündisznó hátára is, majd panaszkodott, hogy fáj a valóság!

     • Virág et.

      Nem, azért mert fogalmad nincs, hogy aki kommentel az osztrák, Ausztriában él vagy hogy egyáltalán több ember és nem egy, vagy valami kommentprogram, ami csak szétszórja ugyanazt a hülyeséget minden témába vágó cikk alatt egy algoritmus alapján.
      És mert különben elkezdek neked a 4chanről behozni kommenteket és akkor olyan színvonalbeli mélyrepülésbe kezdünk, ahonnan nézve Németh Sziszi lakossági fóruma is messze van.

     • Vidéki

      Számodra a színvonalat az 24.hu/Index orbánfóbiával fertőzött agyú újságírói agymenései jelentik, akik megszokták, hogy ha kérdeznek, már akkor is hazudnak.

     • Virág et.

      Szépen megkerülted a problémát.

     • Vidéki

      “Az EIU a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából pontozza a városokat, majd ezeket az értékeléseket foglalja különböző súlyozásokkal a minőségi indexbe.”

      Tehát a bűnözés nem szempont számukra, viszont sok minden mást belekevernek, “mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe”!

     • Virág et.

      Igen, mert az élhetőségről volt szó. Ha feltűnik, Lézer Jankó sem csak a bűnözésen kesergett, sőt, jobban zavarta, a kosz, a németül nem beszélők, a borzalmas közállapotok.

 • Andras Szikra

  Magyarországon nem talált helyet ahol el tudott volna borzadni…….!

 • Bácskay Antal

  A választási kampányban egyre nagyobb hazugságokat talál ki a FIDESZ. Miért baj az, ha pl. egy turbános ember sétál Bécs belvárosában. Menjen el Londonba, ott ez már évtizedek óta nem újdonság. Egyébként a koszosságról pedig jobb nem beszélni. Menj végig Budapesten a körúton, és szégyenkezhetsz az egyes üzletek és kirakatok borzalmas látványán.

 • Tekvando Felsőházy

  Hiába sipákolnak a felfuvalkodott Habsburg ivadékok…ami igaz az igaz.
  Boldog Ausztria csak “házasodj” szír, afgán, Libiai, stb migráncsokkal!

  • csupaszv

   Nem az a téma, hogy ki kivel, hanem a hogyan? Mármint egy városon belül hogyan valósitható meg a békés együttélé? Elfogadással, integrációval, jóndulattal és segítségnyújtással.
   Lenne mit tanulni a magyaroknál jóval felvilágosultabb nyugati népek kulurális színvonalából.

   • Gabriella Kretsch

    Itt van peldaul New York…feketek, feherek, turbanos, meleg, transveszta, koldus, gazdag, uj es/vagy regi bevandorlo, kutya vezette beteg, stb. egesz jol megfer a metron vagy a hompolygo utcakon. A kinai negyed vagy eppen a Little Italy is koszoni, jol van, es ott is egyik asztalnal ulnek mondjuk texasi turistak, a masiknal szurokfekete egyetemistak napozgatnak. Igy van ez Houstonban, Miamiban, es meg sok nagyvarosban.

    • csupaszv

     Csakhogy a nemzethy magyarok nincsenek hozzászokva a külföldi utazáshoz, sem ahhoz, hogy valaki másképpen néz ki vagy öltözködik, mint a nekik megszokott. Abból indulnak ki a kormánypropaganda hatására, hogy mindenki félelmetes, akiit nem ismernek. Megismerni nem is akarják, mer még kiderülne, mások is képesek arra, amire a nemzethy magyarok.

 • Mariann Trombitás

  Vajon miért a bevándorlás ellenes párt győzött? Miért zárják a határt? Miért lesz kerítés? Miért kell lehazudni a tényeket? https://uploads.disquscdn.com/images/3722480e7725d4678ffb65f171e48877009362eeb9a64ea4e5ee7365d4e9f6a5.png

 • plaszi laci

  Nnnna jahhh… most éppen csak a Praterban voltak “apróbb problémák” … de a többi az oké 😀 😛

 • http://anothernonight.blog.hu no-night

  Sajnos Bécs valóban koszosabb és lepusztultabb lett az elmúlt 20 évben – különösen igaz ez a tömegközlekedési eszközökre, de például a graffity is több lett. Az utóbbi az egy társadalmi jelenség, az előbbiben viszont az is benne van, hogy most már nem 50 éves időtartamra építenek villamosokat…

  Ha azonban az állapotát akarjuk jól jellemezni, akkor körülbelül ott tart, mint a legtöbb német nagyváros. Nem feltétlenül Berlin vagy Hamburg, inkább a kisebbek… amelyek még mindig élhetőbbek az itthoniaknál.

  De közben érdekes módon Prága is romlott valamennyit, régen például ott sem volt graffity. Márpedig ott a bevándorlók nagy része európainak számít…

  Budapest pedig ha közben élhetőbb is lett egy ideje, az csak azért van, mert egy bizonyos pontról tényleg csak fölfelé van út. Attól viszont az ember inkább megy be Ottakring, Favoriten vagy Brigittenau központi részére, mint a Népszínház utcába. Ahol ugyan szintén akadnak közel-keletiek és feketék, mégis inkább azokkal van a baj, akiknek az anyanyelvük a magyar – akkor is, ha fehérek…

 • Pingback: Hungarian diplomacy at work: János Lázár on pitiable Vienna – Hungarian Spectrum