Kamupárt-dömping vár ránk a szavazólapokon

28722164_10211224572631157_1148295887_n

 

Negyven (azaz NEGYVEN) országos pártlistát jelentettek be a kedd délután négy órai határidőig a Nemzeti Választási Irodánál (NVI), emellett mind a tizenhárom nemzetiség állított listát az országgyűlési választásra, azaz minden korábbinál több, 53 országos lista lehet a választáson. Ilyen is csak egy Fidesz-kormány alatt történhet meg. Ja és szavazatokat megosztani elindult és bejutott a Kétfarkú is. Tragikomédia. Végünk!

 

 

A négy évvel ezelőtti 18-ról felkúszott a pártlisták száma 40-re. Ez 1.600 indulót jelent, vagyis körülbelül minden hatezredik lakosra jut egy jelölt. LOL. Azt se fogjuk tudni, ki-kicsoda a szavazólapon, de azért majd csak azért is kikeressük azt, aki a legesélyesebb a fideszes ellen.

Annak ellenére, hogy van törvényünk arra, hogy kizárjuk a kamupártokat, senkit sem érdekel, hogy ha nem éri el az 1%-ot, akkor vissza kell fizetnie a 150- 600 milliót az államnak. Vagy mert úgysem tudják a tehetséges Polt Petiék behajtani, vagy mert amúgy is a Fidesz-indította kamupártról van szó. Utóbbi természetesen spekuláció. Kacsint, kacsint.

Mit mondjak? Hiába jelentett fel az Állami Számvevőszék a 2014-es országgyűlési választás után egy sor kamupártot, mert eltapsolták a sok milliós költségvetési támogatásukat, az ügyészség 2017 elején csendben leállította a már előrehaladott nyomozásokat.

Hogy miért? Emlékszünk, hogy választás után a Fidesz is hajlandónak mutatkozott arra, hogy a visszaélési lehetőségek visszaszorítása érdekében ismét módosítsa a szabályozást. Ez azonban végül nem történt meg.  Orbán Viktor és a pártvezetés meggyőződött arról, hogy a kamupártok a minimális, legfeljebb 0,5-2 százalékot kitevő támogatottságuk ellenére hasznosak tudnak lenni, főleg, ha csupán kevésen múlik a kétharmados többség.

Ott tartunk, hogy jelenleg a kilenc 2014-ben számviteli törvényt sértő párt közül a Magyarországi Cigánypárt, a Zöldek Pártja és az Összefogás Párt most is elindul a választáson. Mellettük azért csak úgy nem megyünk el, mert pofa kell ehhez…

A Cigánypárt 2014-ben Horváth Aladár vezetésével indult, és összesen 9,000 szavazatot bezsebelt, majd ahogy volt, szépen fel is oszlatta magát a választások után. A parlamenti választások óta nem volt mondanivalója egyetlen fontos közpolitikai kérdésben sem, így megerősítette azt a negatív vélekedést, hogy az MCP működése a kampánytámogatás felhasználásáig tartott.

Horváth Aladár, MCP (fotó: 168 óra)
Horváth Aladár, MCP (fotó: 168 óra)

A Zöldek pártja weboldaluk szerint 2006-ban alakult,  a honlapra friss hír utoljára 2015-ben került fel, a zoldekpartja.blog.hu-ra (ahol meglehetősen eklektikus a tartalom) 2016-ban. A Facebook-oldaluk aktívocska, de minden baromságról postolgatnak, a hatvanezer követőjük meg inkább a “zöld” szónak szól.[/caption]

Összefogás párt: Weith Katalin a Magyar Szcientologia Egyház korábbi igazgatójának jelenlegi  és a befolyással üzérkedés bűntette miatt  négy év börtönbüntetésre ítélt Szepessy Zsolt volt pártja. E csoda színeiben indul idén az a Szimandlné Nagy Ibolya, akinek férje, Tamás a Mendete pártban, fia pedig a Családok Pártjában fog indulni. Zseniális összefogás valóban… Itt érdemes még megjegyezni, hogy a valamilyen politikai tevékenységet is felmutató pártok közül sem az Együtt, sem a Momentum nem tudott mind a 106 választókörzetben jelöltet állítani. Négy év múlva én felbérelném a Szimandl-családot, az tuti.

Persze a kamupártokkal együtt járnak a hamisítások is. A munkáspárti Demel Vilmos a 11.  választókerületben ellenőrzi az aláírásokat, és úgy alakult, hogy pont kiszúrta a saját nevét és címét is az Origó párt jelölőlapján. A Hajrá Magyarország Párt, illetve a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt ívein a Jobbik  kerületi szervezetének egyik tagja neve bukkant fel, aki azonban egyiküknek sem írt alá. Az előbb említett Hajrá Magyarország Párt követte el az egyik legzseniálisabb visszaéléstAjánlásgyűjtő íveikre ugyanis felírták Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének nevét is. Azért ez menő!

Aki még nézegetne kamupárt elemzéseket, az Tomanovics Gergely zseniális és roppant alapos, nagy kamupárt mustráló oldalán megteheti.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Peter Gevicser

  sztem a kétfarkúnak van esélye és helye is a parlamentben. több gerinc és etika szorult a fickóba mint a kormányba. sőt tuti hogy nem a pénzért hanem a változásért csinálják. ha az ellenzék össze tud fogni itt lehetnek szép dolgok. A remény hal meg utoljára.

  • oroshazi

   Akkor lesznek gondban,ha esetleg be kell tartani majd az ígéreteiket.Űrállomás,ingyen sör,örök élet stb.

   • Peter Gevicser

    mert a kormany minden igeretet betartott?

    • Scorpi0

     Marmint a vilagon barmelyik kormany valaha? :)

     • djlacee

      Azért az ingyen sör megoldható

    • oroshazi

     Ja hogy ez így megy? Ha ők nem tartják be akkor már mi sem?

     • Peter Gevicser

      mert te ezt valaha komolyan vetted? marmint a holdsetat, orok eletet, ingyensort?? akkor itt sulyos problemak vannak.

     • oroshazi

      dehogy vettem, egy trollpártról beszélünk akiket nem lehet komolyan venni,de te komolyan veszed őket ahogy nézem.

  • Vidéki

   A kétfarkú az jobb, mint az egyfarkú?

  • http://tomanovicsgergely.blog.hu Gery Greyhound O1G

   Én listán biztosan a Kétfarkúra fogok szavazni. Ha egyéniben villant valami vállalható alternatívát az ellenzék, akkor talán adok neki egy esélyt, de jelen felállásban nem sok értelmét látom, hogy ne a kétfarkús Kovács Gergőre szavazzak, mert nem egy szoros körzet a miénk:

   https://taktikaiszavazas.hu/bp3

   • http://ostobak.tumblr.com/ OSTOBÁK

    Mondjuk egy magányos ellenzéki jelölt ezt a körzetet vihetné, a számokat elnézve…

    • http://tomanovicsgergely.blog.hu Gery Greyhound O1G

     Igen, ha az LMP-s Hajdu Mária visszalépne, akkor talán lenne esélye a DK-s jelöltnek. Ha még a Momentum és az Együtt is, akkor bőven meg lehetne szorongatni a Fideszt, az más kérdés, hogy mennyire tudnék jó szívvel Gyurcsány pártjának jelöltjére szavazni, aki korábban az MSZMP-ben kezdte politikai karrierjét, és az SZDSZ alapítójainak egyikeként folytatta…. Én jobban örülnék annak, ha a DK lépne vissza és az LMP lenne esélyes, de erre elég kicsi az esély.

     • http://ostobak.tumblr.com/ OSTOBÁK

      Az én körzetemben is a DK-s jelöltnek áll a zászló, de már úgy vagyok vele, egyéniben szavazni kell ahogy szavazni kell ahhoz, hogy ne a Fidesz vigye az egyénit, listán meg még szavazhatok, ahogy akarok. A DK nekem sem a szívem csücske egyébként, sőt.

 • motibbi

  Na, ki-kit csóvál?

 • Finta Violetta

  Kedves Vastagbő!
  Mint az Origó Párt győri képviselőjelöltje – aki persze nem vállalhat kezességet egy budapesti aktivistáért – szeretném tudni, hogy az Alfahír cikkén kívül milyen forrásra támaszkodva állítják, hogy az Origó Párt csalt?
  Tegnap még csak az Alfahír oldalán volt olvsható ez az amúgy is fals hír (Demel Vilmosnak híre-hamva sincs a neten), most már a 168 óra és a Vastagbőr és a 444 is erre (vagyis arra!) hivatkozik.
  Én ennél többre tartom ezeket az orgánumokat…
  Várom megtisztelő válaszukat.
  https://www.facebook.com/Origó-Párt-Finta-Violetta-képviselőjelölt-Győr-01-körzet-802638133253596/?modal=admin_todo_tour

  • Usztad

   ha ennyire érdekel miért nem hivatalos úton keresed meg őket?

   Üdv,

   A Nemzeti Egység Pártjának miniszterelnök jelöltje

   • Finta Violetta

    Ez az első lépés, hogy itt kérdezem meg. Merthogy itt olvastam a cikkben.
    Nem vagyok az a följelentgetős fajta.
    Egyébként is, ha arra kerülne sor, azt a párt vezetése intézné.
    Az Origó Párt 2015-ben jött létre. Eredetileg egy fogyatékos és tanulási, egészségügyi problémákkal küzdő gyerekek szüleiből álló mozgalom volt.
    Hogy miért “érdekel” “annyira”?
    Volt két kemény hetünk, amikor a gyerekeinket ismerősökre bízva, utcára odafagyva, házról házra járva gyűjtöttük az aláírásokat. (Nem, nem a Fidesz bérelt fel bennünket, hogy megalakuljunk. És nem kaptuk kézhez a lakossági nyilvántartó adatait…)
    Elég méltatlannak tartom, hogy a Vastagbőr beveszi az Alfahír alaptalan támadását – ÉS NEM NÉZ UTÁNA, mi a hír valóságtartalma.

    • Usztad

     Senki nem beszélt feljelentésről. Itt van ni az impresszum: https://atlatszo.hu/impresszum/ Könnyen megtalálható az emailcím. Lehet nekik emailt írni, hogy szeretnél helyreigazítást kérni. Jó eséllyel az átlátszó egyik kollégája megkeres és el lehet nekik mondani, hogy mivan.

     Az átlátszót meg semmiképp nem akarom védeni, de egy szóval sem írták hogy az Origó egy mocskos aláíráshamisító-párt (Bár az előtte lévő mondat valóban nem szerencsés). Annyit írtak, hogy a komcsi jelölt neve szerepelt a párt aláíró ívein, és ő nem írta alá személyesen.
     Az lmp-nél is volt ilyen el is mondták, hogy mennek elébe a vizsgálatnak, mert valaki úgy néz ki be akarja sározni őket. Minden bizonnyal itt is van erre lehetőség.

     • Finta Violetta

      Oké. Köszönöm, hogy tisztáztad a félreértés(eme)t. :-)

 • Vidéki

  Kicsi a bors de lehet erős?

  Nem tudom Bokros Lajos kicsiny pártját szabadna-e kamupártnak nevezni?

  “A MoMa az egyetlen párt ma Magyarországon, amely európai értelemben konzervatív és szabadságpárti. Ez a valódi jobboldal. Nemzeti és európai egyszerre. Büszkén magyar, büszkén európai.”

  Amikor Horn Gyula (MSZP-SZDSZ) kormányzott a kétharmadot jócskán meghaladó parlamenti többség birtokában és Bokros irányította a gazdaságot,
  akkor a bajszos, szemüveges pénzügyminiszter azt mondta:
  “Nincs az a béremelés, amit ti ki tudtok küzdeni magatoknak, és én nem tudok elinflálni.”

  De nemcsak mondta, meg is tette!

 • kucekewi

  Sajnos szerintem a Vastagbőr egyre lököttebb tartalmakat produkál. Kár, nagyon szerettem a bloghu (index2 előtti) időkben. A vélemény mindenkinek sajátja, de az átlátszónak való pénzadástól mondjuk pont eltántorít, hogy ez a zászlójuk alatt futhat.

 • Pingback: Kamupárti disznóságok – MSZP Erzsébetvárosi Szervezete