Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kamupárt-dömping vár ránk a szavazólapokon

 

Negyven (azaz NEGYVEN) országos pártlistát jelentettek be a kedd délután négy órai határidőig a Nemzeti Választási Irodánál (NVI), emellett mind a tizenhárom nemzetiség állított listát az országgyűlési választásra, azaz minden korábbinál több, 53 országos lista lehet a választáson. Ilyen is csak egy Fidesz-kormány alatt történhet meg. Ja és szavazatokat megosztani elindult és bejutott a Kétfarkú is. Tragikomédia. Végünk!

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A négy évvel ezelőtti 18-ról felkúszott a pártlisták száma 40-re. Ez 1.600 indulót jelent, vagyis körülbelül minden hatezredik lakosra jut egy jelölt. LOL. Azt se fogjuk tudni, ki-kicsoda a szavazólapon, de azért majd csak azért is kikeressük azt, aki a legesélyesebb a fideszes ellen.

Annak ellenére, hogy van törvényünk arra, hogy kizárjuk a kamupártokat, senkit sem érdekel, hogy ha nem éri el az 1%-ot, akkor vissza kell fizetnie a 150- 600 milliót az államnak. Vagy mert úgysem tudják a tehetséges Polt Petiék behajtani, vagy mert amúgy is a Fidesz-indította kamupártról van szó. Utóbbi természetesen spekuláció. Kacsint, kacsint.

Mit mondjak? Hiába jelentett fel az Állami Számvevőszék a 2014-es országgyűlési választás után egy sor kamupártot, mert eltapsolták a sok milliós költségvetési támogatásukat, az ügyészség 2017 elején csendben leállította a már előrehaladott nyomozásokat.

Hogy miért? Emlékszünk, hogy választás után a Fidesz is hajlandónak mutatkozott arra, hogy a visszaélési lehetőségek visszaszorítása érdekében ismét módosítsa a szabályozást. Ez azonban végül nem történt meg.  Orbán Viktor és a pártvezetés meggyőződött arról, hogy a kamupártok a minimális, legfeljebb 0,5-2 százalékot kitevő támogatottságuk ellenére hasznosak tudnak lenni, főleg, ha csupán kevésen múlik a kétharmados többség.

Ott tartunk, hogy jelenleg a kilenc 2014-ben számviteli törvényt sértő párt közül a Magyarországi Cigánypárt, a Zöldek Pártja és az Összefogás Párt most is elindul a választáson. Mellettük azért csak úgy nem megyünk el, mert pofa kell ehhez…

A Cigánypárt 2014-ben Horváth Aladár vezetésével indult, és összesen 9,000 szavazatot bezsebelt, majd ahogy volt, szépen fel is oszlatta magát a választások után. A parlamenti választások óta nem volt mondanivalója egyetlen fontos közpolitikai kérdésben sem, így megerősítette azt a negatív vélekedést, hogy az MCP működése a kampánytámogatás felhasználásáig tartott.

Horváth Aladár, MCP (fotó: 168 óra)

Horváth Aladár, MCP (fotó: 168 óra)

A Zöldek pártja weboldaluk szerint 2006-ban alakult,  a honlapra friss hír utoljára 2015-ben került fel, a zoldekpartja.blog.hu-ra (ahol meglehetősen eklektikus a tartalom) 2016-ban. A Facebook-oldaluk aktívocska, de minden baromságról postolgatnak, a hatvanezer követőjük meg inkább a „zöld” szónak szól.[/caption]

Összefogás párt: Weith Katalin a Magyar Szcientologia Egyház korábbi igazgatójának jelenlegi  és a befolyással üzérkedés bűntette miatt  négy év börtönbüntetésre ítélt Szepessy Zsolt volt pártja. E csoda színeiben indul idén az a Szimandlné Nagy Ibolya, akinek férje, Tamás a Mendete pártban, fia pedig a Családok Pártjában fog indulni. Zseniális összefogás valóban… Itt érdemes még megjegyezni, hogy a valamilyen politikai tevékenységet is felmutató pártok közül sem az Együtt, sem a Momentum nem tudott mind a 106 választókörzetben jelöltet állítani. Négy év múlva én felbérelném a Szimandl-családot, az tuti.

Persze a kamupártokkal együtt járnak a hamisítások is. A munkáspárti Demel Vilmos a 11.  választókerületben ellenőrzi az aláírásokat, és úgy alakult, hogy pont kiszúrta a saját nevét és címét is az Origó párt jelölőlapján. A Hajrá Magyarország Párt, illetve a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt ívein a Jobbik  kerületi szervezetének egyik tagja neve bukkant fel, aki azonban egyiküknek sem írt alá. Az előbb említett Hajrá Magyarország Párt követte el az egyik legzseniálisabb visszaéléstAjánlásgyűjtő íveikre ugyanis felírták Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének nevét is. Azért ez menő!

Aki még nézegetne kamupárt elemzéseket, az Tomanovics Gergely zseniális és roppant alapos, nagy kamupárt mustráló oldalán megteheti.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás