Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tamás Barnabás: „Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő”

 

Újra keményen elengedte magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnok fideszes polgármestere, Tamás Barnabás.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Most úgy teszek, mintha borzasztóan meglepne az a fideszes magabiztosság és arrogancia, amit megint  megtapasztaltunk, és amiből csak és kizárólag az jön le, hogy mennyire érinthetetlennek érzik magukat a fideszes honatyák. Dajcstomis magasságok következnek:

 “Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.” – mondta Putnok polgármestere a kistérségi társulási tanácsra összegyűlt településvezetők előtt.

Gyorsan jegyezzük meg, hogy mivel most még fideszes a városvezetés, dől a lé Putnokra. Tavaly például 265 millió forintot kapott az NBIII-as focicsapata stadionfelújításra. Három éve pedig lerakták a majdnem 400 milliós putnoki uszoda alapkövét is. Az uszoda átadása végül egy évet csúszott, és csak idén januárban lett kész (mondjuk lehet ez sem véletlen), viszont az esetre csak azért emlékszünk, mert ez volt az az alapkőletétel, ahol az „emberminiszter” Balog Zoltán és a polgármester úr roppant büszkén esernyő alól szemlélték, ahogy a kisiskolások bőrig áznak az ünnepségen.

Visszakanyarodva, a DK országgyűlésiképviselő-jelöltje kemény bírálatot mondott. „Tamás Barnának a megnyilvánulásai felháborítók. Felháborít az, amilyen stílusban beszél a testületi üléseken és amiket megenged magának, hogy fenyegetik a kistelepülések polgármestereit, hogy ha nem Riz Gábort választják meg, akkor nem fognak semmit kapni”reagált Varga Gergő.

Azt nem lehet állítani, hogy Tamás Barnabás nem mond igazat, azt viszont igen, hogy baromira nem így működik a demokrácia.
Máshol.
Persze máshol a kormányrudat és hatalmat sem nevezzük húsos fazéknak, ahogy Putnok polgármestere tette a tavaly október 23-ai ünnepi beszédében. Akkor azt sikerült mondania, hogy „Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.”

A 65 éves Tamás Barna 8 éve Putnok polgármestere, és 2010 és 2014 között a Fidesz országygülési képviselője is volt. Emellett több  társadalmi és civil szervezetben tölt be vezető funkciót: elnöke a Putnok és Térsége Társulásnak, alelnöke az Ózd Kistérségi Többcélú Társulásnak, valamint magyarországi elnöke 2000. október 10-től a Sajó-Rima Eurorégiónak.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás