Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kövér csak azt teszi, amire tartják, vegzálja és bünteti az ellenzéket

 

Huszonnyolcból huszonhétszer ellenzéki képviselőket büntetett ebben a parlamenti ciklusban Kövér László a parlament házelnöke. A legtöbbször LMP-s és szoci képviselők húzták ki a gyufát nála. A leggyakrabban pedig Szél Bernadettet büntette(4), de a legtöbbet egy jobbikos képviselőnek kellett befizetnie, miután szóban veréssel fenyegetett egy államtitkárt (mondjuk az vicces volt).

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

„Gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed!” A jobbikos Szilágyi György még 2017. tavaszán illette trágár szavakkal Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát. Akkor Kövér az egész ciklus legsúlyosabb szankciójával, csaknem 750 ezer forintos büntetéssel sújtotta a – már 51 éves, de korábban a Fradi hírhedt 2-es szektorát erősítő- politikust. Sok pénz ez, hát Orbán alig takarít meg ennyit egy évben.

Berninek és Hadházy Ákosnak összesen félmilliót kellene befizetniük, mert oda mertek farolni Németh Szilárd mögé egy-egy “HAZUDIK” feliratú A4-essel (nem a verda).

Szél Bernadett amúgy sem nagy kedvence a Fidesznek és a házelnök úrnak, ő kapta a legtöbb elmarasztalást, összesen négyet. Hogy ennek az-e az oka, hogy izgága és jó ellenzékiként teszi a dolgát, vagy pedig az, hogy saját “halállistája” van arról, hogy kiket és mivel kell majd bíróság elé citálni a Fideszből, ha adja Isten elbukják a választást, nem tudni.

Berni és Hadházy büntetése a mentelmi bizottság elé került, ők azonban – többnyire Fidesz katonák révén – helybenhagyták a büntetést. Hadházy Ákos elmondta az ATV híradójának, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig fogja vinni ezt az ügyet. Good Luck!

„Nem fog minket visszatartani ez a büntetés attól, hogy megfelelő módon megpróbáljuk bemutatni ennek az egész rendszernek az abszurditását… Nyilvánvalóan a jövőben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy megmutathassuk, hogy mennyire hazug ez a rendszer” – mondta Hadházy.

A Párbeszéd társelnökét korábban azért büntették meg, mert Áder János államfői eskütételét végigbábozta a parlamenti széksorok között. Szabó Tímea megjegyezte, hogy „Nyilvánvalóan itt egyik képviselő sem alkalmazott semmi olyan eszközt, amivel veszélyeztettük volna a ház működését, vagy ténylegesen megzavartuk volna. Aki megzavarja a demokrácia működését és a parlament működését, az a Fidesz-KDNP frakció és az Orbán-kormány, akik minden véleményt eltipornak”.

Orbán Viktort nem büntette meg Kövér, mikor “lebuzizta” Vonát, ellenben a fideszes Csizi Péter kapott egy kis büntit, be nem jelentett, de felmutatott bizonylatért. Kezdő!

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás