Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Magyar Idők átértékelte a Junior Prima díjat

Kiosztották ma az idei év Junior Prima díjakat a sajtó kategóriában.
Erről becsületesen be is számolt a Magyar Idők, ugyanúgy, ahogy tavaly is megtette:

Screenshot_03664Nagyon kesereg Szikszai Péter a cikkben:

„Hét-nyolc éve a HírTV oknyomozó műsorának három felettébb tehetséges kollégáját neveztük be a megmérettetésre, persze csak brahiból, mert tudtuk, hogy díj úgyis csak a libsiknek jár. (…) Nem gondoltuk egy percig se komolyan, hogy az akkori zsűritag Friderikusz Sándor majd épp az SZDSZ-elnökválasztási csalásáról szóló riport készítőjére, a tévéostrom operatőrnőjére vagy a szocik korrupt kistérségi biztosának leleplezőjére voksol – hiába is érdemelte volna meg mindegyikük. Viszont legalább az a szórakozásunk megvolt, hogy Friderikusznak és néhány ideológiailag kigyúrt ballibnek végig kellett néznie a számukra politikailag kellemetlen témájú filmeket, mielőtt a médiaspanoknak kioszthatták volna a több milliós jutalmakat. Az is teljesen nyilvánvaló volt az évenkénti névsorokból, hogy a jobboldali sajtótáborból sokáig csak a Heti Válasz újságírói nyerhettek.
(…)
Gratulálok a győzteseknek, ugyanakkor azért jelzem, hogy 51 újságíró pályázott a díjra, köztük szép számmal vidéki szerkesztőségek munkatársai is. Nekik azonban „mentorok” híján annyi esélyük sem volt, mint Terry Blacknek a Gárda-tagságra. Az idei nagyon tisztességes és részrehajlástól mentes döntési koncepcióba az is simán belefért volna, ha végül a 84 éves zsűritag Vitrayt hozzák ki a Junior Prima abszolút győztesének. Nem kell itt szégyenlősködni, kérem, ami jár, az jár! És ha ez az értékelési eljárás a Junior Prima támogatójának rendben van, akkor tulajdonképpen ki lehetne hirdetni a jövő évi díjazottakat is. Már amennyire ez díj, és nem inkább politikai finanszírozás.”

No, de ugorjuk egy évet, 2017. november 20, megvannak az idei díjazottak:
Argyelán Ágnes (portfolio.hu), Juhász Rita és Krizbai Diána, az MTI hírügynökségi tudósítói, az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó újságírója, Simon Rita, továbbá Martin Wanda divat-, koncert- és szociofotóiról ismert fotóművész, valamint Köpöncei Csilla, a Magyar Idők újságírója.


Elöl Köpöncei Csilla, a Magyar Idők, Simon Rita, a Kárpáti Igaz Szó, Krizbai Diána, az MTI, Árgyelán Ágnes, a Portfolio és Juhász Rita, az MTI újságírója (b-j) a Junior Prima-díjak sajtó kategóriája díjátadásán Budapesten 2017. november 20-án. Mögöttük Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Balogh Gabriella kuratóriumi tag, Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója (b-j).

A Magyar Időkben:

Screenshot_03665Mégsem érett meg a pusztításra … sőt!
Külön öröm, hogy a magyar sajtó utánpótlása olyan tehetséges, hogy a díjazottak közül ketten MTI tudósítók!

Megosztás