Írj a képviselődnek, hogy intézze el!

orbantallai

 

Tállai elintézte a mezőkövesdi benzinárcsökkentést, és Orbán azt mondta erre, hogy “Akkor mindenki intézze el!”, ezért csináltunk egy formalevelet, amit elküldhettek a képviselőtöknek. Írjátok meg nekik, hogy hol mit szeretnétek olcsóbban vásárolni! 

 

 

Tállai András NAV-elnök szombaton számolt be arról, hogy valaki panaszkodott neki, hogy Mezőkövesden drága az üzemanyag, ezért egyeztetett a MOL-lal, és ezután a benzin ára 11 forinttal, a gázolajé pedig 9 forinttal csökkent a városban.

A sajtó persze felkapta a kommunista időket idéző sztorit, amikor egy kormánypárti politikus (pláne az adóhatóság vezetője) tárgyal egy céggel, hogy az mennyiért adjon egy terméket. A piacgazdaság szellemiségétől rettentő távol álló történetet még a a világ egyik legbefolyásosabb üzleti hírügynöksége, a Bloomberg is címlapra tette. Tállai ezután azt nyilatkozta, hogy ő csak tájékoztatást kért a MOL-tól, nem gyakorolt nyomást a cégre.

Orbán Viktor azonban megerősítette a komcsi vonalat: az ATV kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy Tállai elintézte a választókörzetének az olcsóbb benzint, a miniszterelnök ennyit válaszolt: “Gratulálok!” Akkor mindenki intézze el!”

Itt van tehát a lehetőség, a NER-ben bármi sikerülhet!

Szerinted drága nálatok a sör? Vagy a tej? Szeretnéd, ha olcsóbb lenne a kenyér, a mosópor, az LCD-tévé, a legó, a cigi, a karácsonyfaégő, a szekrénysor, a pelenka, a banán, a flex, az óvszer, a csoki vagy a télikabát? Vagy valami más? Vagy minden?

Van megoldás!

Küldd el az alábbi levelet a képviselődnek, hogy intézze el!

Tisztelt Képviselő asszony/úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy az XY helyen az XY termék nagyon drága. Kérem intézze el, hogy olcsóbb legyen.

XY
választópolgár

Az országgyűlési képviselők email-címei itt elérhetők. Ha nem tudod, hogy ki a képviselőd, mert még sose hallottál róla, küldd el a levelet az összesnek a biztonság kedvéért.

Amíg a képviselők elintézik a kért árcsökkentést, addig a kedvezményes vásárlásban a Tállai-talizmán segíthet: az arany keretbe foglalt dedikált szentképet csak fel kell mutatni az eladónak.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Péter István

  A primitív bárgyúság csúcsa.

  • Kayla

   Hát igen, Viktor papa maga a megtestesült cinizmus.

 • Hitman

  Én mindössze azt szeretném megjegyezni, hogy a helyi CBA-ban a múlt heti 435-ről 640-re ugrott 10 tojás ára.

  • zsoltix

   Itt a Reál boltban is rádobtak egy laza 200-at, két hete még a 10 darabos volt annyi, mint most a 6-os.

   • Kicsikém 06

    Nem járok teszkóba, sparba stb…undorodom tőlük…minden héten kb. 100 db tojást tojnak tyúkjaim.. ja és ettől az “ÁTLÁTSZÓTÓL ” IS

  • politikailag semleges nick
  • Vidéki

   Nem véletlen a drágulás. Nem a Fidesz idézte elő.

   MN írta
   2017. augusztus 4.

   “A Holland Élelmiszer- és Termékbiztonsági Hatóság (NVWA) szerdán szólította fel az ország lakosságát arra, hogy a fipronilszennyeződés gyanúja miatt átmenetileg tartózkodjanak a tojás fogyasztásától. A szennyezés gyanújával száznyolcvan tojástermelő telepet zártak be, amelyek közül szerdáig huszonhét helyen szennyezett tojásokat is találtak. A holland telepek mellett németországi és belgiumi (mellesleg magyarországon is) tojásüzemekben használták a valamilyen okból fipronil rovarirtó szerrel kevert Dega-16 fertőtlenítőszert.”

   A fipronil atkaölőszert a a tyúkok védelme érdekében használják. Ha az atkák túlszaporodnak a tyúkok testén, akkor a tyúkok elpusztulnak és nem tojnak tujást.

   Lehet, hogy Ön úgy gondolja, hogy alapvető emberi joga van arra, hogy akármi történik, Önnek akkor is 435 forintért adjanak 10 tojást, de ha sok tojástermelő telepet zárnak be fipronil használat miatt, vagy túl sok tyúk pusztul el atkáktól fertőzve, akkor a kínálat lecsökken.

   Ilyenkor két lehetőség van:
   Rögzítik az árakat, de nem mindenki jut hozzá, vagy megemelik az árakat a kereskedők, ami szintén visszafogja a fogyasztást.

   • Hitman

    Nono. Fixált gázárat lehet csinálni, fixált tojásárat meg nem?
    Tojásrezsicsökkentést, de azonnal!

    • Vidéki

     Kornai János (Budapest, 1928. január 21.) Széchenyi-díjas magyar közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A szocialista gazdasági rendszer, a nem-egyensúlyi rendszerek és a posztszocialista átmenet nemzetközileg is kiemelkedő kutatója. A Collegium Budapest egyik alapítója. A Harvard Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa.

     1980-ban publikálta nagy művét, amelyet A hiány címmel jelentetett meg. Ebben a szocialista gazdaság egyik alapjelenségét tanulmányozta. A korábbi elméletekkel szembefordulva bemutatta, hogy a hiány nem egyszerűen a hibásan megállapított árak vagy a szakszerűtlen tervezés következménye, hanem a szocialista rendszer olyan sajátossága, amely belső természetéből fakad.

     Figyelmedbe ajánlom, hogy olvasd türelmesen végig Kornai János “A hiány” címmel megjelentetett művét, abban megleled mindazt, ami hozzászólásod alapján kimondhatóan hiányzik tudásodból!

     • Hitman

      Köszönöm a kioktatást.
      Arra próbáltam árnyaltan utalni, hogy az egész “rezsicsökkentés” maszlag, bizonyos áruk, szolgáltatások hatósági árszabása a költségek figyelembe vétele nélkül, ostobaság.
      Úgy látszik, nem jött át.

     • Vidéki

      Azt tudjuk, hogy ha esik, ha fúj, akkor is 8 százalékos megtérülést a Horn-kormány garantált a vásárlóknak az erőművek privatizálásakor. miközben hete-havat el lehetett könyvelni “költségek” címén is!
      Az árak ennek figyelembevételével alakulhattak (felfelé).

      Nem mind arany ami fénylik!

 • http://anothernonight.blog.hu no-night

  Hülye szolgalelkű mol megérdemelné, hogy mindenki Mezőkövesdre járjon tankolni, akinek ez az árkülönbség megéri…

 • János Jancsó

  Kellene egy új autó, de ezek a “köcsög nyugat”-ról behozott járgányok túl vannak árazva.

  • Virág et.

   Benned a hiba, mert neked a dekadens nyugat túlárazott genderkamionjai kellenek, ahelyett, hogy a büszke, erős tadzsik vagy üzbég autóipartól vásárolnál.

 • Pingback: Na, kinél csökkentse még a benzinárakat a MOL? « Mérce

 • Istvan Nagy

  ez igy van

 • Istvan Nagy

  pávazsolt itt a nagy lehetöség

 • Vidéki

  Las palmas félre viszi az éneket!

  Tudniillik nem arról van itten nagyba szó, hogy Tállai diktálja a benzinárakat Mezőkövesden,
  hanem arról, hogy mezőkövesdi lakosok szóvá tették kiszolgáltatott helyzetüket képviselői fogadóórán,
  nem értvén, hogy mitől drágább Mezőkövesden a benzin 40 forinttal az átlagnál.
  A képviselő, aki válaszolni akart választói által felvetett kérdésre megkérdezte az illetékes elvtársakat.

  A Mol illetékesei, akik A FOGYASZTÓI VISSZAJELZÉSEKET IS BELEÉRTVE

  folyamatosan figyelemmel kísérik a versenypiaci tényezőket, elemzik és szükség esetén módosítják az árakat nem találtak racionális magyarázatot a Mezőkövesdi Mol kutat üzemeltetetőjének árképzési gyakorlatára és ezért korrigáltak.

  Ha a mezőkövesdi képviselő nem tesz eleget a választói kérésnek akkor las palmasék most azért ostoroznák!

  HOFIGÉZA viccében a róka viselkedik úgy, mint las palmas.

  “Nyuszika megy az erdőben, a farkas és a róka
  elhatározzák, hogy megverik.
  De miért verjék meg?

  Azt mondja a róka: ha van rajta sapka, akkor azért, ha
  nincs, akkor meg azért.”

  Így is történik, jön a nyuszika, sapka nincs a fején, ezért
  elverik. Másnap megint elhatározzák, hogy elverik.
  Most miért verjék el? Kérnek tőle cigit, ha filtereset ad,
  akkor azért, ha filter nélkülit, akkor meg azért. Jön a nyuszika, kérdezik
  ezek:
  Nyuszi, adsz cigit?
  Mire a nyuszi:
  Igen, persze, filtereset vagy filter nélkülit?
  Összenéznek az állatok. Azt mondja a róka:
  Te. Ezen már megint nincs sapka!”