Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem sok lehetősége van egy ellenzéki képviselőnek az Országgyűlésben, de még arra is magasról tesznek

Az ellenzéki képviselőknek nem sok lehetősége van a kormány számonkérésére, ellenőrzése, ami alapvetően a feladatuk lenne, ugyanis ez az érdek pontosan ez ellenkezője a Fidesz érdekének. Az Országgyűlési törvény értelmében a képviselők írásban kérdéseket tehetnek fel a minisztériumoknak, amit azok kötelesek megválaszolni 11 munkanapon belül. Ez így első hallásra nem tűnik rossznak, hiszen ezek azok a minisztériumok, amik egyszerűen nem válaszolnak a sajtó emailjeire, miközben a feladatuk közé tartozik a választópolgárok tájékoztatása. (A Magyar időknek kitolt minisztériumi sikersajtóközleményt nem tartom annak.)

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Demeter Márta (LMP) példamutatóan tolja az írásbeli kérdéseket, bár a többi lustább képviselő is kedvet kapna ehhez (= magyarul végezné a munkáját)
Október 6-án ezeket a kérdéseket tette fel a nemzetgazdasági miniszternek, igazságügyi miniszternek, külgazdasági és külügyminiszternek, honvédelmi miniszternek, nemzeti fejlesztési miniszternek, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, belügyminiszternek, Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek, földművelésügyi miniszternek, emberi erőforrások miniszternek:

Screenshot_03606 Screenshot_03607
Az nem kérdés, hogy egy, a boldog Ruandánál fejlettebb országban nem csak a miniszter, de a kormány és pártja is belebukott volna abba, ha az offshore ellen harcoló kormány a párt egyik vezető politikusa által kitalált és keresztülvitt program alapján offshore cégekhez juttat 180 milliárd forintot, ami amúgy kerülhetne a magyar államhoz is.
Ezek teljesen jó kérdések, én Demeter Márta helyében minden héten beadnám ezeket a kérdéseket, hadd érezzék a törődést.

A 11 munkanap október 24-én járt le, és az utolsó nap meg is érkezett a „válasz” Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárától. Dömötör államtitkár úrnak azonban nincs semmilyen felhatalmazása, hogy a minisztériumoknak címzett írásbeli kérdésre válaszoljon összevontan, minden írásbeli kérdésre a címzettnek kell válaszolni.
Ha még ez nem lenne elég pofátlan és bicskanyitogató, akkor milyen jelző marad magára a konkrét válaszra?

Screenshot_03605

Ez az egy mondat még mindig elég hosszú, lehetne csak annyit írni, hogy „Soros„. Vagy „nyenyenyenye„. Vagy „már megint sivalkodik Demeter?

Most mondhatnám azt is, hogy ha az előző hét év előtti elmúltnyolcévben Gyurcsány egyik államtitkára így válaszolt volna Rogán írásbeli kérdésére a Fidesz mekkora vircsaftot csapott volna …

Dömötör aki így elintézte Demetert pedig mehetett a jól megérdemelt buksisimogatásra hogy ezt milyen ügyesen elintézte.

Ráadásul ez a „szellemes” „válasz” sem valami új dolog, mert már két héttel korábban elhasználták. Igaz, akkor még adtak egy picit a látszatra, és Dömötör válaszolta meg e kérdéseket.

Szeptember 26-án Demeter Márta megkérdezett öt minisztériumot az azeri botrányról:

Screenshot_03608
Az Igazságügyi Minisztérium válasza:

Screenshot_03609

Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza:

Screenshot_03610

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium:

Screenshot_03611Nemzetgazdasági Minisztérium:

Screenshot_03612
Egyedül Pintér Sándor nem tette magáévá ezt a óriási munkaerővel előállított választ és teljesen normálisan válaszolt. Csak nehogy Rogán Tóni megorroljon Sanyi bácsira!

Amúgy nincs semmi probléma, mert Kövér László őrzi és óvja az Országgyűlés tekintélyét …

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás