Nem sok lehetősége van egy ellenzéki képviselőnek az Országgyűlésben, de még arra is magasról tesznek

Budapest, 2015. május 16.
Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő a tudományos és technológiai bizottság ülésén a NATO parlamenti közgyűlésének nyitónapján az Országházban 2015. május 16-án. Az Észak-atlanti Tanács háromnapos tavaszi ülésszakának fő témája Oroszország, valamint a terrorizmus.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2015. május 16. Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő a tudományos és technológiai bizottság ülésén a NATO parlamenti közgyűlésének nyitónapján az Országházban 2015. május 16-án. Az Észak-atlanti Tanács háromnapos tavaszi ülésszakának fő témája Oroszország, valamint a terrorizmus. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki képviselőknek nem sok lehetősége van a kormány számonkérésére, ellenőrzése, ami alapvetően a feladatuk lenne, ugyanis ez az érdek pontosan ez ellenkezője a Fidesz érdekének. Az Országgyűlési törvény értelmében a képviselők írásban kérdéseket tehetnek fel a minisztériumoknak, amit azok kötelesek megválaszolni 11 munkanapon belül. Ez így első hallásra nem tűnik rossznak, hiszen ezek azok a minisztériumok, amik egyszerűen nem válaszolnak a sajtó emailjeire, miközben a feladatuk közé tartozik a választópolgárok tájékoztatása. (A Magyar időknek kitolt minisztériumi sikersajtóközleményt nem tartom annak.)

 

 

Demeter Márta (LMP) példamutatóan tolja az írásbeli kérdéseket, bár a többi lustább képviselő is kedvet kapna ehhez (= magyarul végezné a munkáját)
Október 6-án ezeket a kérdéseket tette fel a nemzetgazdasági miniszternek, igazságügyi miniszternek, külgazdasági és külügyminiszternek, honvédelmi miniszternek, nemzeti fejlesztési miniszternek, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, belügyminiszternek, Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek, földművelésügyi miniszternek, emberi erőforrások miniszternek:

Screenshot_03606 Screenshot_03607
Az nem kérdés, hogy egy, a boldog Ruandánál fejlettebb országban nem csak a miniszter, de a kormány és pártja is belebukott volna abba, ha az offshore ellen harcoló kormány a párt egyik vezető politikusa által kitalált és keresztülvitt program alapján offshore cégekhez juttat 180 milliárd forintot, ami amúgy kerülhetne a magyar államhoz is.
Ezek teljesen jó kérdések, én Demeter Márta helyében minden héten beadnám ezeket a kérdéseket, hadd érezzék a törődést.

A 11 munkanap október 24-én járt le, és az utolsó nap meg is érkezett a “válasz” Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárától. Dömötör államtitkár úrnak azonban nincs semmilyen felhatalmazása, hogy a minisztériumoknak címzett írásbeli kérdésre válaszoljon összevontan, minden írásbeli kérdésre a címzettnek kell válaszolni.
Ha még ez nem lenne elég pofátlan és bicskanyitogató, akkor milyen jelző marad magára a konkrét válaszra?

Screenshot_03605

Ez az egy mondat még mindig elég hosszú, lehetne csak annyit írni, hogy “Soros“. Vagy “nyenyenyenye“. Vagy “már megint sivalkodik Demeter?

Most mondhatnám azt is, hogy ha az előző hét év előtti elmúltnyolcévben Gyurcsány egyik államtitkára így válaszolt volna Rogán írásbeli kérdésére a Fidesz mekkora vircsaftot csapott volna …

Dömötör aki így elintézte Demetert pedig mehetett a jól megérdemelt buksisimogatásra hogy ezt milyen ügyesen elintézte.

Ráadásul ez a “szellemes” “válasz” sem valami új dolog, mert már két héttel korábban elhasználták. Igaz, akkor még adtak egy picit a látszatra, és Dömötör válaszolta meg e kérdéseket.

Szeptember 26-án Demeter Márta megkérdezett öt minisztériumot az azeri botrányról:

Screenshot_03608
Az Igazságügyi Minisztérium válasza:

Screenshot_03609

Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza:

Screenshot_03610

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium:

Screenshot_03611Nemzetgazdasági Minisztérium:

Screenshot_03612
Egyedül Pintér Sándor nem tette magáévá ezt a óriási munkaerővel előállított választ és teljesen normálisan válaszolt. Csak nehogy Rogán Tóni megorroljon Sanyi bácsira!

Amúgy nincs semmi probléma, mert Kövér László őrzi és óvja az Országgyűlés tekintélyét …

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Intergalaktikus Orbánviktor

  az volt már hogy a riherongyos ribanc tetves bárcás anyját húzza az isten a rongybatekert kurva faszára az összes pökhendi élősködő fideszes gecinek?

  *looking at lámpavas intensifies*

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Má ne is haraguggy, de ez egy kicsit erős volt.
   Mondhatnám karcos.
   Azt mered írni, hogy “összes”.
   Válogasd meg szavaidat, kérlek!

   • Intergalaktikus Orbánviktor

    “az összes pökhendi élősködő fideszes geci”

    nem az összes fideszes, szűkítettem a kört.

    szövegértelmezés? 😀 😀

 • http://anonymand.blogspot.com anonymand

  Én, személy szerint arculcsapásként értékelem a “válaszokat”.
  Teszek rá nagy ívben, hogy melyik párt képviseletében tette fel kérdéseit Demeter Márta.
  Indifferens.
  Hanem a “válaszok”!
  Én mint magát kultúrembernek tartó lipsi, csak annyit tudok véleményként megfogalmazni, hogy a “válaszadók” gyökerek, bukók, taplók, arrogáns és dölyfös senkiháziak.

 • Péter István

  Jó, de a kérdésekben foglalt mocskos rágalmakra és gyalázkodásokra nem lehet és nem is szabad válaszolni. Egyébként, 2018-ban az emberek mindent meg fognak válaszolni, ahogyan 2014-ben és 2010-ben is tették.

  • spermahajder

   Már megbocsáss, de te komolyan gondolod, hogy ezekben a kérdésekben “mocskos rágalmak és gyalázkodások” foglaltatnak? Kételyek merülnek fel bennem az épeszűségedet illetően. Ezek közismert tények, ellenőrizhetők.

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Nyilván az Interpol is gyalázkodik, amikor körözést ad ki.
   Mi van, te vagy a Vidéki helyett?

 • Pingback: Tisztelt Orbán Viktor, „Isten kegyelmének megnyilvánulása”! | Radnai György blogja

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Bicskanyitogató, arrogáns hozzáállás. Gyakorlatilag leszarják a lakosságot.

 • Vidéki

  Obstrukciónak nevezzük azt a tevékenységet, amikor egy szervezet döntési folyamatát jogszerű, de nagyon hosszú ideig tartó „áltevékenységgel” hátráltatják. Ez az ami zeronak tetszik.

  Saul Alinskyről Hillary Clinton a szakdolgozatát is írta.

  Saul Alinsky “A radikálisok szabálykönyve” című művében Lucifert nevezi az első eredeti lázadónak, akinek a teljesítményét minden igazi radikálisnak el kell ismernie.

  Saul Alisky egyik tanácsa volt követői számára:

  “KÉNYSZERÍTSD AZ ELLENSÉGET, HOGY A SAJÁT SZABÁLYAI SZERINT JÁRJON EL. HA AZ A SZABÁLYA, HOGY MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLNIA KELL, KÜLDJ 30 000 LEVELET. EZZEL KINYÍRHATOD, MERT SENKI SEM KÉPES MEGFELELNI AZ ÖSSZES MAGA ÁLLÍTOTTA SZABÁLYÁNAK.”

  Saul Alinsky szerint a kívánt társadalmi célok érdekében bármilyen eszközt fel lehet használni. Egyik akciója például az volt, hogy a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtéren jól öltözött fekete aktivistákat küldött a férfi mosdókba. A feladatuk az volt, hogy órákra, vagy ha kell, napokra elfoglalják az összes fülkét és piszoárt az utasok elől, így bénítsák meg a repülőtér működését, amíg a hatóságok nem teljesítik a követeléseiket.

  • http://birdsofprey.blog.hu/ MolnarErik

   Látom, szeretsz járni a f@szerdőben.
   Ugyanis a Fidesz az a destruktív szervezet, ami szolgahűen, szóról szóra betartotta ezt a szabályt, és te vagy az akinek ez tetszik
   http://www.origo.hu/itthon/20081220-1300-irasbeli-kerdes-ket-nap-alatt-a-fidesztol-a-miniszterekhez.html
   “Munkát ad a Fidesz a minisztériumok ügyosztályainak, két nap alatt
   körülbelül 1300 írásbeli kérdést intézett a kormányhoz. Az országgyűlés
   adatai szerint egész évben nem tettek fel ennyi kérdést, hasonló
   dömpingre még nem volt példa. A miniszterektől olyasmiről is
   érdeklődtek, mint “szavahihető-e ön”, vagy “hová vigyük a szemetet”. A
   Fidesz szóvivője szerint a kérdések többsége a hétfőn elfogadott
   költségvetéshez kapcsolódik és karácsonyig további kérdéseket is
   feltesznek majd. A minisztereknek 15 napon belül, január 5-6-áig kell
   válaszolniuk.”
   Olyan cuki, amikor ilyen nyíltan, nagy mellénnyel felvállalod, h milyen sz@r ember vagy a bandáddal együtt.

  • andras nagy

   kibaszott egy ostoba tinó vagy