“Bírósági eljárás nélkül, szabadon likvidálható háborús bűnösök” – Földi László a Helsinki Bizottságról

foldi

 

Mészáros Lőrinc tévéjében túlszaladt a gyűlöletpropaganda: hazaáruló szabotőröknek nevezték a menekülteknek segítő civileket, akiket “nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk”.

 

 

Természetesen lehet a Magyar Helsinki Bizottságot nem szeretni azért, mert menedékjogi programot működtet, ahogy a Migration Aid munkája is szabad kritika tárgya. Értelmes közéleti vitákba az is belefér, ha migrációellenes nézőpontból valaki eleve károsnak és kockázatosnak gondol minden civil fellépést a területen, pláne ha – ki tudja ugyan, mi alapján, de – őszintén hiszi, hogy a magyar állam mindig méltányos és humánus mindenkivel, ezért a jogvédelem csak zavarkeltés.

Demokratikus vitában ugyan már nem lenne normális, de mostanra azt is megszokhattuk, hogy a sikeresen sulykolt kormányzati kommunikációs narratíva a menekültekkel foglalkozó magyar civileket saját tetteikért felelős polgárok helyett egy nemzetközi összeesküvés agyatlan és önálló akarat nélküli katonáinak mutatja.

Hiába tudja például mindenki, aki a politikából él, hogy a Helsinki “migránsügyi” tevékenysége kimerül abban, hogy jogsegélyt nyújtanak azoknak a menedékkérőknek és menekülteknek, akik Magyarországon állnak hatósági eljárás alatt – már senki nem kapja fel a fejét arra, ha őket számító és hazug módon az illegális határátlépést fizikailag segítő civil szervezetekkel vagy egyenesen embercsempészekkel mossa össze a kormányzati és kormányközeli kommunikáció. Ilyen kemény dolog a politika, ráadásul a választási kampány is közeleg elkezdődött, plusz az ország és Európa sorsáról van most szó, rá kell ébreszteni a tömegeket a helyzet súlyosságára, meg egyébként is minek mentek oda, miért fogadnak el Soros-támogatást – gondolja erről magában az egyszeri kormánypárti.

Mindezek megítélésétől függetlenül mindenkinek, még a Helsinki és a Migration Aid legkeményebb kritikusainak is érdemes megnéznie az Echo Tv múlt heti, Informátor című magazinműsorából az alábbi párperces részletet, csak hogy lássák, hogy hol jár most Mészáros Lőrinc tévéje, benne Földi László “biztonságpolitikai szakértő”, és velük együtt a magyar közélet.

Aki esetleg nem tudná: Földi tényleg igazi szakértő a maga módján, hisz a pártállam idején a Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségének hírszerző tisztje és az MSZMP tagja volt, majd a rendszerváltás után a hírszerzés tényleges operatív tevékenységének közvetlen irányítója lett, 2015 óta pedig sűrűn szerepel a kormánypárti médiában vadabbnál vadabb elméletekkel.

12:46-tól:

 

Igen, tényleg az alábbiak hangzanak el. (Az önmagában is minimum csúsztatások és alátámasztatlan állítások sorozatából álló, de a szokott sorosozós gyakorlaton túl nem lépő felvezetőt elsősorban azért közöljük, hogy egyértelmű legyen az utolsó két megszólalás kontextusa.)

Narráció: Olyan közel-keleti tolmácshálózat alakult már ki Magyarországon, hogy egy csapat migráns elfogását követően pillanatokon belül megjelennek a megfelelő emberek. akik a bevándorlók szájába adják a kívánt szavakat. Katona Nasrin szerint ebben nyakig benne vannak a jogvédők is.

Katona Nasrin: Az ilyen jogvédőknek nem is Orbán Viktor az ellensége, a magyar állam az ellensége vagy Junkers úr az ellensége, hanem az igazi menekültek az ellenségei, mert egyrészt ott nem lehet üzletelni, másrészt meg nem lehet velük zsarolni az államot.

Narráció: A hatósági tolmácsolás területén más most döntő befolyást szerzett Soros György egyik kedvenc szervezete, a Magyar Helsinki Bizottság. Soros civil szervezetei és a nyílt társadalom úttörői már a bevándorlásiakra és a tolmácsokra is kivetették hálójukat. A Helsinki Bizottság évek óta igyekszik elérni a hatósági tolmácsolás rendjének megváltoztatását, a szakmai érvek mellett azonban olyan követeléseket is megfogalmaztak, amelyek a Soros-hálózat befolyásszerzését segítenék elő. Hihetetlen, hogy nincs egy olyan terület, amit Soros és civiljei ne akarnának lefedni.

[a Helsinki Bizottság képviselője megtagadja a nyilatkozatot]

Narráció: … pedig kíváncsiak lettünk volna, hogy a Helsinki Bizottság által fizetett tolmácsok milyen hazugságokkal tömik a migránsok fejét, de ezt most nem tudtuk meg Soros szeme fényeitől. A bizniszből a Migration Aid, a milliárdos másik kedvence is megpróbálja kivenni a részét.

[a Migration Aid csak élőben nyilatkozna]

Narráció: Tuti, hogy összebeszéltek.

Narráció: Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint ezek a civil szervezetek nem egyszerűen csak kártékony munkát végeznek, hanem háborús bűnöket követnek el.

Földi László:Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.

Sokakkal ellentétben nem gondolom, hogy a harmincas évekbe mentünk volna vissza időgéppel, úgyhogy adottnak vettem, hogy az idegenellenes-sorosozós politikai hangulatkeltésnek (fideszesek kedvéért: tájékoztatásnak) is vannak határai. Ezek közül az egyik biztosan a mások elleni erőszakra uszítás, azaz pont az, aminek a tiszta, tankönyvi, semmilyen nyelvi ügyeskedéssel nem menthető példáját a fenti riportban összehozta közös erővel a szerkesztő és Földi.

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, hiszen Földi Lászlóval gondolataival ellentétben az ország nem áll hadiállapotban, de szerencsére Földi faszságot beszél “a háborús törvényről”, amin talán a hágai egyezményeket értheti. Ha hadiállapot lenne, akkor sem lehetne senkit, így a hadijog alapján harcoló katonaként nem védett személyeket sem hazaárulásért vagy szabotázsért bírósági eljárás nélkül elítélni, mert a büntetőügyekben való bírósági ítélkezés előírása az Alaptörvény rendkívüli jogrendben is felfüggeszthetetlen rendelkezése. A halálbüntetés tilalma pedig szintén nem csak békeidőre vonatkozik. Ezt tudjuk be annak, hogy Földi úrnak nem nagyon van meg az elmúlt harminc év jogfejlődése, ami valószínűleg szocializációs probléma, és már késő lenne pótolni.

Amúgy meglepő módon az uszító tartalom mögött még így is felsejlik a riportban az esendő ember, akinek egy erős mezőnyben, a kormánypárti biztonsági szakértői piacon kell durvábbat mondani egy Nógrádinál vagy egy Spöttlénél. Ez tényleg nehéz lehet.

Nincs kétség ugyanakkor afelől, hogy önmagában ez a megszólalás nem akadályozza azt, hogy Földi továbbra is megbecsült nyilatkozója maradjon a kormányzati médiának és fideszes lakossági fórumoknak. Foglalkoztatóinak figyelmét azért felhívnánk arra, hogy egy kicsiny, de lelkes, mindössze egy jogászból, egy pszichológusból és egy kommunikációs szakemberből álló csapat csodákat tehetne vele.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Urakura

  Irtózat mekkora hülye ez a jó küllemű joviális apó.

  • 7esbusz

   Mit várjon az ember egy tetves komcsi ügynöktől?

   • Urakura

    A hülyeség pártállástól független állapot.

 • Péter István

  De azért nem árt tisztázni, hogy az iszlamista muszlimok beözönlésének a támogatása, vagy pláne az Unió területére történő betelepítésük biológiai népirtásnak számít, ami az emberiség elleni bűncselekmények körébe tartozik.

  • http://igyirnankmi.atlatszo.hu alkotmanyjogaszok

   tegyük fel egy pillanatra minden észérv ellenlére, hogy annak minősül, mert a háttérhatalom célja a Btk. 142. §-ának megfelelően nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítése, a beözönlés/betelepítés pedig a csoportot (nyilván az európaiakat, a magyarokat) olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik, lépjünk túl azon, hogy ez alapvetően egy politikai keretezés és nem tényállási bizonyosság, hogy kifejezetten iszlámista muszlimokat aligha akar még a leghülyébb liberális se betelepíteni, meg azt is, hogy aki támogat egy bűncselekményt, még nem feltétlenül követi maga is azt el. na, ha mindezeket elfogadjuk, Földi nyilatkozata még akkor is vállalhatatlan marad.

   • net953

    “hogy ez alapvetően egy politikai keretezés és nem tényállási bizonyosság,” Ezt meséd a svédeknek,franciáknak,.olaszoknak! Biztos elhiszik!

    • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

     Én egy amerikai mocskosmulticégnél vagyok. Sok esetben kell arabokkal kommunikálni.
     Nagyjából mind tök normális, akár muszlim, akár nem. (Az európaiak között sokkal több a tahó.)
     Mondjuk azt sem tudom, ennek a cégnek a telephelyei hogy vannak még ott Szaúd-Arábiában, Egyiptomban, Pakisztánban, miért nem robbantották még fel az összeset 😀

     • Orbán József

      Nagyjából egyetértek azzal, amit írsz. S nagyonliberális vagyok s erre büszke is. De az egyiptomiakat utálom, mint a szart. 4 éve dolgozom nekik. Hihetetlenül kretének. Jaésletelepedésikötvényesek is. Azért meg még jobban utálom őket. De természetesen semmilyen közösséget nem vállalok ezzel a sok agymosott barommal, kormánnyal (a Dunába lőném az összeset) és semmilyen szennycsatornával. Éljen az Európai Egyesült Államok!!!!!! Bár már megettem a kenyerem javát, azért reménykedek abban, hogy még megérem a létrejöttét (USE)

     • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

      Amelyikekkel én, azok otthon vannak. Van pár béna, de azok is jóindulatúak, rendesek.

     • Pal

      Ostoba, onfeladas, te tenyleg elhiszed hogy az USE-ban barki is tenne erted barmit? Az EU is csak azert van hogy Nemetorszag lerabolhassa azt amit fegyverrel nem tudott megszerezni, sose tanultal kozgazdasatant, ugye? Naiv is vagy meg tanulatlan is, meg valszeg lusta is ha arra varsz hogy majd egy akarmilyen szervezet masik tagja tesz erted barmit is…

     • Pal

      Senki nem mondta, hogy minden arab taho. Te nyilvan az elit retegukkel talakozol, hisz beszelnek legalabb angolul es nem illegalisan erkeztek. Amugy nekem is van jo fej arab kollegam, beszel angolul, diplomaja van, birom is a sracot, legalisan erkezett, szoval semmi baj, de meg o is annyira be van hulyitve, hogy az hihetelen: megprobalta nekem elmagyarazni, hogy az EU-n belul az allampolgarsagok, utlevelek szabadon cserelhetok, automatikusan, barmikor. Tehat ha pl. van egy magyar utleveled, akkor kicserelheted automatikusan svedre. Ezt mondta szo szerint. Fel oramba tellett mire elhitte nekem hogy ez hulyeseg, Azt is mondta, hogy mindenhol europaban ha X orszagban szuletsz, akkor automatikusn kapsz X allampolgarsagot, akkor is ha a szuleid kulfoldiek. Mondtam neki, hogy ez hulyeseg, ilyen csak az USA-ban van, Europaban csak igenyelhetsz, aztan vagy megkapod vagy nem. Szoval az arabok kozul a rendes sracok is hihetetlenul be vannak hulyitve az NGO-k/media altal.

     • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

      Na most ezt, hogy az EU-n belül szabadon mozoghatnak az EU-s állampolgárok, szerintem Józsi néni sem nagyon érti a pesti panel 8. emeletéről, meg Haragosborzasztóról Mári bácsi se feltétlen. Nem hogy valaki, aki tök máshonnan jött, és lehet, hogy valaki hasonlóan tájékozott felokosította…

  • 266151 VS 98% LOL :D :D :D

   Önupvót? LOL :)

   • Mr Gumby

    Autofellatio :)

   • net953

    Te beszélni matyhar?

    • 266151 VS 98% LOL :D :D :D

     Érdekes, mindenki más érti, hogy mit írok, csak te nem. Biztos mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

  • Bumbus Bumbusov

   “iszlamista muszlimok beözönlésének a támogatása”

   volt ilyen?

   • Dagimaczi

    keveri a fogalmakat

   • ruszki

    Bemondtak a tv-ben, meg a 888-on. Hogy kik azok, azt nem tudtuk meg, de nem szeretjuk oket. A Helsinki bizottsagot sem szeretjuk. Akiket nem szeretunk az egy homogen csoport. Szoval a Helsinki bizottsag tagjai tamogatjak az iszlamista muszlimok beozonleset, sot ok maguk terroristak is.

    • net953

     Te egyedül vagy ennyire okos? Hogy bírod?

     • ruszki

      Nagyon egyszeru. Mivel nincs logikai kapcsolat az ilyen sik hulyek gondolataik kozott, ezert nagyjabol azt mondhatok a gondolkodasukrol, amit akarok, meg mindig ertelmesebb lesz, mint amit habognak valahova.

   • pár tállal

    igen. a célt a letelepedési kötvény bevezetésével érte el a nersevik banda.

  • Dagimaczi

   Egy csomó muszlim nem szélsőséges (sőt emberi élet szeretne magának+ családjának és dolgozni is szeretne.
   Őket is tiltsuk ki? (főleg úgy, hogy egész európa elöregedik, és hiányzik a dolgozó) (Berlinben pl rengeteg török taxis van, sokszor használtam őket- soha nem csaptak be. (Bezzeg a Keletinél állomásozó hiénaflotta)

   • net953

    Ismered az iszlámot? NEM! Olvasd el Germanusz Gyula könyvét: Allah Akbar c. Talán lesz ismereted is az iszlámról.Mert ez így csak pc duma.

   • Imre Gyulay

    Csak ők úgy kerültek ide, hogy voltak papírjaik, megmondák a valódi nevüket, ellenőrizhetőek voltak az adataik, kértek és nem követeltek, megköszönték amit kaptak…

    • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

     Aki meg nem úgy jön, az itten átvizsgálják, stb., és ha tiszta, akkor legális menekültté válik. Aki teljesen legálisan van itt.
     Gondolom ha az mind terrorista lenne, akkor már itt kő kövön nem lenne.
     Miért nincs akkor itt robbantgatás, miért létezik még Németország?

  • Attila Pusztai

   Vedd már ki a fejed orbán seggéből!!! Vagy magadtól vagy ilyen hülye?

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   És akkor az egész Orbán kormány bűnös, mivel a hullám elején még szállítgatta őket, meg egy csomónak legális menedékjogot ad most is.

  • Orbán József

   Te egy barom vagy. Sajnállak.

 • Pingback: A kormánypropaganda egyik kedvenc szakértője szerint menekülteket segítő civilek háborús bűnösök és hazaárulók - StartHírek.hu

 • imre veres

  Érthetetlen,és egyben hihetetlen.Az ilyen embereket izolálni szoktak egy demokratikus társadalomban,mert közszereplőként túlmegy a szabad véleménynyilvánítás keretein,állami beosztásban burkoltan legalizált gyilkosságra uszít.Értelmi szinten hasonlóságot látok az ISIS nyilatkozataival.

  • Orbán József

   Persze. De ez nem egy demokratikus állam. Már régen nem az, sajnos.

 • Pingback: A kormánypropaganda egyik kedvenc szakértője szerint menekülteket segítő civilek háborús bűnösök és hazaárulók | hamishirek.hu

 • Béla Porcsin

  Akkor a tolvajok a fosztogatók és a csalókat is helyben ki kell végezni?

 • geopapa

  Jöjjenek már ezért a szegény Földiért és vigyék biztos helyre, mielőtt az utcán lövöldözni kezd.

 • János Dunai

  STATARIUN KIHIRDETESE ESETÉN MINDEN JÁTSZIK.ELÖBB UTÖBB TAKONYTALANITANI KELL.A FELSÖ 2 MILLIO POLITIKAI TAKNYOT MINDENKÉPPEN TEPSIBE

 • Szolnoki András

  A világ legnagyobb idiótái a fideszben találhatóak, természetesen seggnyalásban is világbajnokok…

 • Béla Dudás

  Az idegengyűlölet támogatása (lásd Orbán nyilatkozat az Őcsényi progromra), a gusztustalan Sorosozás után Földi mélyen elítélendő, hazugságokra és félrevezetésekre alapuló véleménye egyenes út a fasizmus felé. Már nem sok hiányzik hozzá.

 • Balázs DrViszmeg

  Biztos, hogy Földi Úr e kijelentésével nem vezekelni akar?

 • Zsox

  És akkor Földi László hirtelen Orbán seggében találta a saját fejét.

  Az ilyen kormányzati seggnyalás nem számít háborús bűnnek? Bár végülis megúszhatja, az idióták a középkorban is megúszták az akasztófát.

 • Veres Juli

  nem árt tisztázni, nincs háttérhatalom, nincs soros-terv, nincs muszlim beözönlés. vannak olyan emberek, akik segíteni igyekeznek a bajba jutottakon. és vannak olyan emberek, aki felrúgják a jogállamot, fizikai erőszakra uszítanak, és olyanok is, mint Orbán Viktor, akik ezt támogatják és jóváhagyják. a miniszterelnök pozíciójából. már nagyon várom, hogy megbűnhődjenek, egy demokratikus jogállamban.

  • Sandorne DrFodor

   Veres Juli Nagy igazságokat írtál le !

  • Orbán József

   Én meg szeretném felfüggesztetni az alkotmány halálbüntetésre vonatkozó tilalmát. Néhány hónapra. Addig amíg elítéljük az összes söpredéket, akik ide juttatták ezt a szegény országot. S végre is hajtjuk rajtuk ezt a súlyos ítéletet. Nem sok, néhány ezer ilyen ítéletre számítok. Mondjuk fél év alatt. Aztán visszaállítani a tilalmat s lehetne kezdeni egy szabad, demokratikus jogállam felépítését. Nagyjából a nulláról…

 • András Horkay

  A gondolkodás módszertani elveket alkalmazva, a logikai elemzés azt mutatja, hogy – ha egy esetként elfogadjuk “Igaz”-nak az amit a Földi ezredes úr állít, Akkor Ha háború van és az ellenség keményen küzd, őt még miért nem rabolták el, vagy repítették a levegőbe azok a gaz terrorista iszlamista muszlim isis kommandósok, mivel az ilyen veszélyes ász – agytrösztök – hatalmas veszélyt jelentenek rájuk, ellentétben Mariska néni trafikossal, aki a tevétől is megrémül a cigarettás dobozon. Ebből levonhatjuk hogy ha ő még él, akkor nincs háború (tehát figyeljünk nagyon erre a jelzésre), vagy ha mégis akkor másik filmet nézünk. :) Egyébként neki teljesen igaza is van, mert azt tanultuk, hogy a “Béke a Háború része (halmaz elmélet), az az állapot, amikor éppen nem folyik fegyvers harc”. Tehát, ha ezt a tudós elméletet nézzük, akkor igen, háború van, volt, és lesz, tehát bárkit bármiért ki lehet iktatni, ahogy a titkosszolgálatok ezt meg is teszik.

 • JJ

  Az ausztrál bevándorlási hivatal – tehát az ausztrál állam – hivatalból 67 db. nyelven biztosít tolmácsot a menedékkérőknek… Köztük magyarul is például.
  Az az igazság, hogy Magyarország (értsd: a magyarországi lakosság) rasszista, idegen- és mindengyűlölő kampány nélkül is. Hogy a kampánnyal milyen, azt szerintem még csak most fogjuk meglátni majd. 1944 reloaded.

  • Vidéki

   Közel 3 éve nem érkezett illegális bevándorló Ausztráliába | VS.hu 2017. febr. 7.

   Elismerően nyilatkozott kormánya határvédelmi politikájáról kedden Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő, mondván, kilencszáz napnál több múlt el azóta, hogy az utolsó, illegális bevándorlókat szállító hajó kikötött Ausztrália partjainál.
   Hangoztatta, hogy a figyelemre méltó eredmény Ausztrália szigorú határvédelmi politikájának tudható be, kormánya kiáll a biztonság és a határok sérthetetlensége mellett. Turnbull szerint a laza határvédelem miatt bajok és zűrzavarok vannak szerte a világban.
   Fontosnak nevezte, hogy az ausztrálok tisztában vannak azzal, a kormány útját állja a törvénytelen migrációnak, és a jövőben is meg fogja akadályozni, hogy embercsempészek törvénytelen menedékkérőkkel teli csónakokat küldjenek az országba.
   „Ez a bevándorlási politikánk alapja. Ez a multikulturális társadalmunk alapja. Az ausztráloknak tudniuk kell, hogy a kormányuk és csakis a kormányuk határozhatja meg, hogy kik érkezhetnek Ausztráliába. Ez szuverén joguk. Nemzetként ez a mi szuverén jogunk” – mondta Turnbull.

   Canberra 2013-ban vezetett be rendkívül szigorú menekültügyi korlátozásokat. Akik hajón érkeznek, nem léphetnek be az országba, jogvédők által nyomorúságos körülmények között, naurui és pápua új-guineai táborokban kell kivárniuk menedékkérelmük elbírálását, és akkor sem léphetnek be az országba, ha megkapják a menekültstátust.

   • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

    Mondjuk oda elég érdekes is illegálisan bevándorolni 😀 Úszva?

    • Vidéki

     Hallottál már arról, hogy hajózni is lehet?

     Aki Ausztráliába akar szökni, belehal
     INDEPENDENT 2014.10.25. 00:43 INDEX

     “Senki ne próbáljon meg Ausztráliába szökni, mert nem éli túl – nagyjából így lehet összegezni az ausztrál kormány legújabb, bevándorláspolitikai kampányának lényegét. Egy plakáton egy kis bárka hánykolódik a hatalmas hullámok között, fölötte a felirat: Esélytelen, hogy Ausztrália legyen az otthonod (No way – You will not make Australia home).”

     Jim Molan úgy véli, Európának az ausztrál módszert kellene követnie és visszafordítani a kontinensre érkező hajókat. Amióta ezt bevezették Ausztráliában, megszűnt az illegális bevándorlás.

     Három és fél évvel ezelőtt Tony Abbott ausztrál miniszterelnök kormánya megelégelte, hogy az ázsiai régióból számolatlanul érkeznek az illegális bevándorlók a szigetországba. 2013 őszén emiatt bevezettek több, rendkívül szigorú intézkedést. A kormány a katonaság hatáskörébe helyezte a hajóval érkező menedékkérőkkel szembeni eljárást. Ez azt jelenti, hogy nem engedik partra szállni a migránsokat, hanem visszafordítják őket. Emiatt pedig az illegális bevándorlók végleg feladták azt, hogy Ausztráliába menjenek.

     • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

      Nézted már az Ausztrália körüli részt? Azért oda nem olyan egyszerű áthajózni (elég sok ott a víz).
      Kérdés, mi lehetett az a beözönlés. Valószínű itt több van.
      Illetve, ha kicsit szétnézel, már a Földközi-tengeren is visszafordítanak hajókat. Olaszok, görögök.

  • Pal

   Tudod romannak lenni jogod van, nem orulonk neki, de ez van. Ahhoz viszont nincs jogod, hogy ilyen ostoba legy, amikor legalabb az altalanos iskola kotelezo mindenkinek. Ha jo libsikent tanulas helyett drogozassal toltotted a tanidot, arrol mar ne a magayr vagy akarmelyik nep tehessen!? Te gyulolkodo rasszista, gondolkozz el ezen: vajon eleg gyorsan fogsz tudni majd futni Murkul muttihoz, mielott lezarjuk a nyugati hatart is? Nem biztos, szoval jobb lenne ha most lelepnel , amig meg megteheted, mocsok hungarofob rasszista naci.

 • László Sinka

  Nincs háttérhatalom akkor a cionizmus milyen szervezet? Mindenki azt nézze hülyének akit legjobban szeret! Ha nem tudatos az EU-ba invitálása a migránsoknak akkor Merkel nem is hívta őket? A Magyar népet nyomor színten ki tartja? És milyen álszent dolog a muszlimokat védeni, mikor Izrael egyet sem szeretne látni a területén?! Miért lenne a Magyar nép hibás mert nem akarja befogadni a muzulmánokat! Elég volt belőlük 150-év! És a zsidóink biztos azért nem tudják, mert akkor még nem engedték hazánkban letelepedni őket! És Párizsban is ő ellenük történt a merénylet! Ennyit az igazságról! Ugye, hogy hamar le tud esni a humánum álcája?

  • Virág et.

   Téged nem nehéz hülyének nézni.

   – a cionizmus nem egy szervezet, hanem egy ideológia, illetve mozgalom,
   – Merkel nem hívta őket, Merkel az itt lévő és Magyarországon rekedteknek mondta, hogy Németország befogadja őket (egyébként jogszerűen, amit mi csináltunk az volt a jogellenes, a Keletis trükközéssel együtt). Erről bővebben:

   http://www.zeit.de/politik/ausland/2016-10/angela-merkel-influence-refugees-open-borders-balkan-route

   – a magyar népet nyomorszinten a hozzád hasonló korlátoltak és az általuk támogatott, belőletek élő kormányok tartják,
   – Izrael lakosságának 20%-a arab,
   – a magyar nép (kis m-mel, te szerencsétlen, legalább baszki helyesen tanulnátok meg írni, mielőtt megpróbáltok egy egész nép nevében beszélni) évszázadok óta együtt él muzulmánokkal, akik teljesen integrálódtak a többségi társadalomba,
   – Párizsban terroristák öltek ártatlanokat, Las Vegasban egy idióta ölt még több ártatlant. A terrortámadások áldozatai 90%-ban még ma is muzulmánok. Csak abból aligha lesz hír, hogy Afganisztánban 40-50-60 embert felrobbantottak. Egy berlini gázolással ellentétben.

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   ” A Magyar népet nyomor színten ki tartja?”
   A saját politikusaink. Orbán, meg az előző szoci kormányok.

   • Orbán József

    Majnem nyomtam egy “up”-ot. Aztán mégsem. Mert szerintem, csak orbán. mindenért felelős, minden az ő hibája. Ha esik az eső az is, ha nem az is. Egyetlen intézkedését nem fogadom el ennek a söpredék kormánynak. Masszívan kitartok a véleményem mellett, ami szerint orbánnak csak egy hibája van: az, hogy élve született. Bár kissé sarkos a véleményem, de vállalom… soha senkit nem gyűlöltem ennyire. Soha senki még nem vette el a hazámat. Ezek a férgek megtették ezt. Nincs bocsánat. Büntetésük kínhalál legyen!!!

  • Zaphod Beeblebrox

   mocskos egy patkány vagy, Laci. :)

 • Vidéki

  “Értelmes közéleti vitákba az is belefér, ha migrációellenes nézőpontból valaki eleve károsnak és kockázatosnak gondol minden civil fellépést a területen, pláne ha – ki tudja ugyan, mi alapján, de – őszintén hiszi, hogy a magyar állam mindig méltányos és humánus mindenkivel, ezért a jogvédelem csak zavarkeltés.”

  Arany János írta:
  A FÜLEMILE című versében:

  “De hol is akadna ügyvéd
  Ki a fülemile füttyét
  Mai napság felvállalja!?”

  Van ilyen ügyvéd mai napság! Van olyan ügyvéd is aki jó pénzért egy tetűt is elhajt Vácig!
  A Magyar Helsinki Bizottság és a Migration Aid is ilyen ügyekre szakosodott “jogászokkal” van kitömve.
  A Nyílt Társadalom Alapítványok a migránssegítést is szponzorálta: arra például, hogy a Helsinki Bizottság ügyvédei sorra járják a befogadóközpontokat és az őrzött szállásokat, s ott jogi tanáccsal lássák el a határsértőket.

  Sőt az emberiség továbbfejlődött.
  Van olyan bíróság az Emberi Jogok Európai Bírósága, amelyik a fülemile perekre szakosodott.

  Bangladesben nem dúl háború!

  A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróság 2017-ben Magyarországot marasztalta el, mert két bangladesi migránsnak nem adott menedékjogot, nem biztosított anyanyelvi tolmácsot, és az ítéletet írásban nyújtotta át nekik, ami, lévén analfabéták, különösen sértette az emberi jogaikat.

  Az ilyen ítéletek minden tiszteletet kiölnek azokból, akik még tápláltak valami illúziót a bíróságok iránt!

  Az EJEB elsőfokú ítélete szerint a fentiekért a két, azóta fellelhetetlen, bangladesi számára Magyarországnak fejenként 18 705 euró (mintegy 5,8 millió forint) kártérítést és a perköltséget kell kifizetnie.

  A két bangladesi migráns ügyét a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé
  A SOROS ÁLTAL PÉNZELT HELSINKI BIZOTTSÁG VITTE és az általa nyújtott jogsegélyért cserébe több millió forintot kaszált.

  A migránsok Szerbia felé bármikor elhagyhatják a tranzitzónát, ennek ellenére az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint ez így is őrizetbevételnek számít.

  Ugyanakkor ezek az emberek Szerbia felől érkeztek, ahol tudtommal nem dúl háború, mégis ki tudja milyen logika alapján úgy gondolta az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy nem biztonságos ország, ezért szerinte az is jogsértő volt, hogy 23 nap után végül Szerbiába áttoloncolták őket.

  • Virág et.

   1. A Helsinkinek dolgozó ügyvédek nagy része pro bono (magyarán ingyen) munkát végez, de a maradék is legfeljebb költségtérítést vesz fel. Azok az ügyvédek, akik bevándorlási jogra szakosodtak nem egy non profit szervezetnek dolgoznak és nem földönfutó ügyfelekkel, hanem gazdag kínai, orosz, arab ügyfeleket képviselnek, 10-20 ezer eurós megbízási díjakért. És ezt nem a kisujjamból szopom ki.
   2. Kívánok neked is egy olyan “fülemile” pert, ahol olyan eljárásban marasztaljanak el, ahol nincs neked tolmács, nem érted amit mondanak rólad és az ítéletedet el sem tudod olvasni. Sok sikert a védekezéshez, a saját álláspontod kifejtéséhez vagy egyáltalán annak a megértéséhez, hogy most mégis mi a fészkes fene történik veled. A kérdés egyébként egyszerű? Kötelezi-e a hatályos magyar jogszabály, a Ket. az Alaptörvény és a Pp. erre a hatóságokat vagy sem? A válasz: kötelezi. Akkor ki a hibás, aki nem tartja be a szabályokat vagy aki be szeretné tartani? Hogy is mondta ma a Vezéred? A törvények mindenkire vonatkoznak. A magyar hatóságokra is.
   3. A Helsinki költségvetésének nagy részét nem Soros alapjaiból kapja, de ez ne zavarjon. Egyébként különösön vicces ez a sorosozás, amikor a Fideszt, mint pártot évekig Soros pénzelte, a mostani kormány két legfőbb emebrét pedig konkrétan ő taníttatta.
   4. Igen, ha valakit a mozgásában korlátozok: értsd, bezárok. És a kiengedését valamilyen feltételhez kötöm (pl. hogy Szerbia felé távozzon), az őrizetbe vétel. Helyettesítsd a fenti példában a Szerbia felé való ország elhagyását bármi mással, mondjuk egy beismerő vallomás megtételével büntető ügyben és akkor talán te is képes leszel felfogni. Nem hiszem, de a remény hal meg utoljára.
   5. Szerbia pontosan annyira nem biztonságos ország, mint amennyire mostanra Magyarország is kemény munkával elérte, hogy ne legyen biztonságos ország a menekülteknek a nyugati bíróságok szerint. A biztonság nem a háborútól függ, hanem a hozzád meg a Földihez meg egész Őcsényhez hasonló selejtektől. És a titeket támogató kormányzattól.

   • Vidéki

    Írod: “Magyarország is kemény munkával elérte, hogy ne legyen biztonságos ország a menekülteknek a nyugati bíróságok szerint.”

    Te hasra esel az előtt a szó előtt, hogy NYUGATI BÍRÓSÁG és egyből azt hiszed, hogy az annyira tökéletes és tévedhetetlen, mint egykor a bibliai Bölcs Salamon király volt.

    A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróság 2017-es ítélete a bangladeshi migránsokkal kapcsolatban arra utal, hogy ezekkel az alakokkal végképp elszaladt a ló.

    A ballibek általában szeretik a fékek és ellensúlyok rendszerét, kivétel a fékek és ellensúlyok nélkül működő bíróságok rendszere.

    Ezáltal A SENKINEK NEM FELELŐS, SENKI ÁLTAL FELELŐSSÉGRE NEM VONHATÓ BÍRÁK HATÁSKÖRÜKET ÉS HIVATÁSUKAT ÁTÉRTELMEZVE, POLITIKACSINÁLÓKKÁ VÁLHATNAK.

    Ha egy bírón, vagy a bírók egy csoportján mondjuk az elmebaj jelei mutatkoznak, akkor az addig ítélkezhet, ameddig a halál el nem választja ettől a lehetőségtől, mivelhogy senki bele nem szólhat az a mindentől és mindenkitől teljesen független bíróság működésébe.

    Ez a fajta határtalan bírói függetlenség életveszélyes is lehet:

    A Salemi Boszorkányok (valóságon alapuló) történetében egy hisztériázó lánycsapat azt állította, hogy látták a Sátánt és azokat a polgártársaikat név szerint felismerték, akik a Sátánnal cimboráltak.
    Ők pécézték ki azokat a polgártársaikat akiket el akartak pusztítani.

    A mindenkitől független bíró elhitte ezeket az állításokat és 19 embert halálra ítélt.
    Egy vádlott a kínzások következtében halálozott el!

    • Virág et.

     Nyugati bíróság alatt most épp nem a strasbourg-it értettem, hanem mondjuk a rendes német és svéd bíróságokat. Amit a bírák felelősségéről mondasz, az azért nem igaz, mert minden döntés ellen van jogorvoslati eljárás: extrém esetben felülvizsgálati kérelem egy felsőbb fórumhoz. A logikád szerint senki nem hozhatna döntést, mert mindenki megőrülhet: az is, aki kontrollálja azt, aki megőrült. Abban meg szimplán nincs igazad, hogy egy elmebeteg bírót ne lehetne eltávolítani: alkalmatlanság miatt a jogviszonyát meg lehet szüntetni.

     A strasbourg-i fórum olyannyira nem politikacsináló, hogy a döntései legnagyobb kritikája éppen az, hogy súlytalanok. Ez a fórum nem kötelezhet államokat semmire, nem alapíthat jogot és nem írhat elő kötelezettséget. Ellentétben mondjuk a Váci Járásbírósággal például. A strasbourg-i fórum kártérítés megfizetésére kötelezheti az államot, de itt véget is ér az, amit ő ilyen ügyekben tehet.

     A salemi pereknél meg nézz szépen utána, hogy minél feljebb mentek a jogorvoslati eljárásokban, annál jobban győzött a józan ész. A helyi szinten ítélkező magisztrátus döntését a legfelsőbb bíróság lényegében teljesen megfordította és három vagy négy fő kivételével felmentették azokat, akik még nem haltak meg. Sokaknak a kormányzó adott kegyelmet. Éppenhogy azt bizonyítja, hogy egy vallási fundamentalista világban és környezetben is a felsőbb bíróságok képviselik a józanság szavát. A nép vért akart ugyanis végig.

     • Vidéki

      Írod: “Abban meg szimplán nincs igazad, hogy egy elmebeteg bírót ne lehetne eltávolítani: alkalmatlanság miatt a jogviszonyát meg lehet szüntetni.”

      Mégis strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán ott ülnek tartósan olyan alakok, akik olyan elemi dolgokkal nincsenek tisztában, mint hogy mi a menekült definiciója, vagy melyik ország számít Biztonságos Országnak.

      Lehet hogy még nem hülyültek meg, de megtehetik azt is, hogy csakhülyéskednek, eljátszanak az ügyfelekkel, mint macska az egérrel.
      Esetleg tudatformáló szerek hatása alatt állnak, ezt megtehetik és sokáig következmények nélkül károkat okozhatnak.

      Hiába volt jogorvoslat a salemi pereknél, és hiába mentették fel három vagy négy fő kivételével azokat, akik még nem haltak meg és hiába adott sokaknak a kormányzó kegyelmet a kár óriási volt.

      Ha a Salemi Boszorkányok hasonlatánál maradunk, akkor A SOROS ÁLTAL PÉNZELT HELSINKI BIZOTTSÁG játszotta el a hisztériázó lánycsapat szerepét, a salemi bíró szerepét pedig a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága.

     • Virág et.

      A menekült definícióval a magyar kormány nincs tisztában, pont ezért migránsozzák őket mindenhol. A menekült definíciója nem változott az elmúlt 10 évben a magyar jogban sem, azok, akiket ma migránsoznak 24/7 a vezéred tévéiben, azok 2015 előtt, azonos háttérrel és körülményekkel, szintén zöldhatáron át érkezve még simán menekültek voltak ugyanennek a kormányzatnak és hivatalainak. Ki a szemforgató akkor?

      A biztonságos országok listája meg minden nap változik. Amíg Magyarország betartotta a genfi egyezményt, addig annak számított. Mióta szándékosan szarunk rá, azóta nem. A szerbek meg már régóta nem.

     • Vidéki

      Írod: “A biztonságos országok listája meg minden nap változik.”

      “Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes.”

      Olyanra mondják, ki most igy, majd ugy beszél, mint a czigány, ki szamarát egyszer vemhesnek, másszor nem vemhesnek állitá.

      Írod: “A menekült definícióval a magyar kormány nincs tisztában,”

      De csak azért írod, mert orbánfóbiás agybetegséged és bűzlő önhittséged szerint a Gondviselés minden észt a hozzád hasonló kibiceknek juttatott

     • Virág et.

      Érdemi válasz esetleg?

 • Ferenc Donáth

  “Földi László: Ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.” Nincs minket érintő háború. Nincs totális háború ( egyedül Hitler hajszolta kegyetlenségbe a németeket és szövetségeseit). Nincs háború törvénye. Ellenben van 1949.évi Genfi Egyezmény. Rendelkezik a menekültekre, polgári lakosságra, sebesültekre vonatkozó kötelező magatartásról. Ezt az egyezményt több, mint 200 ország, közte Magyarország aláírta. Ezek a kötelezettségek ma is hatályban vannak. Ezeknek a megsértése súlyos esetekben soha el nem évülő bűncselekmények. Amit az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány a menekültekkel művel, az többször el nem évülő bűncselekmények körébe tartozhat.

  • Orbán József

   Úgy van. Az a mocskos söpredék már régen nyilvánosan beleszarik mindenbe, ami egy demokratikus jogállamban pozitív érték. S a Németh Miklós által 1988-1990-ben felépített jogállamot téglánként bontotta le. Erre nincs bocsánat. Erre nem elég a teljes vagyon elkobzás és a 30 év börtön, ide több kell. Középkort megszégyenítő inkvizíció és kínhalál. Az összes rohadék fideszesnek.

 • Vilmos István Koszper

  És a kiiktatások után – a háborús törvény alapján – az elárvult migránsok ott állnak majd az ország közepén és néznek nagyot a kiiktatott személyek maradványai közepén. Megállapítják: nem csak menekültek vagyunk, hanem menekülők is…

 • Vilmos István Koszper

  Csak attól tartok, hogy a “kiiktatás” jogosságát valaki komolyan veszi és “hazafias kötelessége” teljesítése után meglepődve fogja majd azt tapasztalni, hogy vizsgálat indul, mert nem volt elég alapos. Akit “kiiktatott”, arról esetleg kiderül, hogy arab turista, vagy szír keresztény, vagy letelepedési kötvénnyel üzletelő vigéc…

 • Tüzes Zoltánné

  Egy nyilvános TV adásban büntetlenül lehet ártatlan emberek elleni nyílt gyilkosságra való uszító dumát leadni, vérontásra vágyó embernek nem nevezhető kétéltünek?!

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Facepalm.
  Mondjuk akkor esetleg a magyar civil szervezetek beszüntethetnék tevékenységüket, aztán meglátnánk, hogyan oldja meg az eddig általuk kezelt problémákat a kormány.
  Áh, ez túl bonyolult a szavazóknak.
  Elég az a baromság, ami az m1-ről jön, ha holnap bemondják a chemtrailt, meg se lepődök.

 • Péter Iványi

  megélhetési pszichopaták mindíg voltak.egy a baj,hogy itt tömegével szabadlábon.

 • Péter Iványi

  a baltás gyilkos ?

 • Pingback: Justice in Hungary under Orbán and Handó (Sperma Viktortól Ondó Tündéig) « Jhnnsclvn's blog

 • Pingback: Justice in Hungary under Orbán and Handó (Sperma Viktortól Ondó Tündéig) | karolisbotrany

 • Pal

  Tehat ha a bunozo sipit, hogy ot uzdozi az allam, akkor az “a masik elleni eroszakra uszitas” libsiul.

  Szep. De epp ezzel provokaljatok ki a polgarsag kezbe vegye az M-zarolt keszleteket, amivel majd le lehet szamolni a terroristakkal meg a tamogatoikkal.