Szanaszét lopjuk az EU-t és nagyon sokba fog kerülni

otó: Máthé Zoltán / MTI

Az Index hozta le az EU ellenőrző bizottság videóját, amelyet a felcsúti kisvasút ellenőrzése után készítettek és aminek nem a kisvasút létjogosultsága a legfontosabb eleme, hanem az, hogy az adófizetőknek egy milliárd eurót kell majd visszafizetniük az EU-s csalások/lopások miatt.

 

 

A szépen csengő nevű, Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának vezetője tegnap sajtótájékoztatón beszélt arról, mit tapasztalt az EU küldöttsége. A csoport többek között a nagyon durván széjjel lopott– 4-es metrón és a –csak a lopás és a hóbort miatt megépült– felcsúti kisvasúton is utazott egyet.

Hangsúlyoznám, hogy ez egy normális látogatás. Nem akarjuk, hogy politikai belharcokra használjanak fel minket, ez csak nehezíti a helyzetünket. A felhajtás nem segítette a munkánkat. Többször kellene jönnünk, hogy elvegyük a látogatások szenzáció jellegét.” – mondta.

Ingeborg Grässle  megjegyezte, hogy Magyarország ellen nagyon sok vizsgálatot indított az EU csalásellenes hivatala. 2016-ban 13 esetből majdnem mindegyiknél, 11-nél valamilyen ajánlással zártak, ami gyakorlatilag büntetési javaslatot jelent. Utóbbi Romániával holtversenyben a legmagasabb szám. Azt is elmondta, hogy Magyarország kapta a legtöbb büntetést 2016-ban és ezt a büntetést -nagyon sajnálja ugyan- de az adófizetőknek kell majd megfizetniük.

 

 

A 2016-os OLAF jelentés kiemeli,„Vannak olyan sajátos országok, mint Magyarország, ahol az OLAF-ügyek pénzügyi hatása négyszer akkora volt, mint a nemzeti nyomozásoké”.
Ez azt jelenti, hogy az uniós hivatal sokkal nagyobb értékű csalást leplezett le a kifizetéseknél, mint a Polt Péter vezette magyar hatóságok, kik gyakorlatilag nem csináltak semmit. Tudjuk miért… Ráadásul az OLAF 2013-2016 között ajánlással(büntetéssel) lezárt ügyei a kifizetések 4,16 százalékát érintik, amivel szintén toronymagasan vezetünk az Egész EU-ban. A második helyezett szlovákok a maguk kis 2,55 százalékával a kanyarban sincsenek, a többiek 0,7 alatti eredményeiről nem is beszélve.

Ingeborg Grässle amúgy nagyon sajnálta, hogy Magyarország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, amely független hatóságként vádat emelhetne, ha egy tagállamban uniós pénzekkel csalnak…

 

tetszett_a_cikk3

 

 • http://sparhelt.blogspot.com Sparhelt

  Na vajon miért is nem csatlakoztunk?

  • Kayla

   Mert nálunk ilyen nem fordul elő! 😉

  • Melegítős Senki

   Csak!

  • Kifinomult Óriás Valagánya

   Mert akkor már Polt nem tudná őket megvédeni.

   • Béla Somogyi

    Vagy ő is a vádlottak mellett ülne? :-)
    No nem mint védő, hanem mint vádlott!

    • Tibor Illés

     Az nem kérdés:a vádlottak padjára fog ülni! Előbb vagy utóbb! De nem kerüli el és remélem az egyik legsúlyosabb ítéletet fogja kapni! Mert ez az egész mocsok nincs,ha Polt nincs!

     • Gyöngyvér Lotfi Hiteles Fordít

      Akkor lenne egy másik Polt

     • Requiescat in pace

      Akkor azt is le kellene csukni / váltani.
      Csak van gerinces ember is valahol a szakmában.

     • Péter Pál Egry

      Nem lesz egyszerű, ha az éppen akkor hatályos jogra fog hivatkozni, hisz’ azt a saját szájuk íze szerint alakították!

     • Tamas Varga

      Nagyon remélem, hogy jövőre forgalomba kerül a “polttisztitó” Polt volt, polt nincs!

   • Imre Tóth

    Mert akkor már, lehet a legfőbb ügyifogyi is dutyiban csücsülne …

   • Kata Racta

    Polt Petike Legfőbb Lotyó így végzi a munkáját mint az előző poszter fotóján látható hátsókapu. Minden csalás, minden odatartás milliókat hoz neki a konyhára és még a felesége brutális méretű fizetését is velünk fizettetik.

 • László Cselle

  abból a 4,16% ból mennyi a 4-es metró és mennyi (ha egyáltalán érinti) a kisvasút? hallottatok már tényszerű újságírásról?

  • Béla Somogyi

   Tényszerűen a kutyát nem érdekli, ha egyszer ellopták! És tényszerűen tök mindegy ki lopta el!
   És tényszerűen a 2010 ig történt kifizetésekről a Bajnai (hasonlóan a választás előtt pár hónappal tett hasonló látogatás kapcsán) elég jól elszámolt! :-)
   “OLAF 2013-2016 között ajánlással(büntetéssel) lezárt ügyei a kifizetések 4,16 százalékát érintik”
   Ha ebben benne volt a 4-es metró is tényszerűen miért fizették ki, ha tudták, hogy szétlopják?

   • László Cselle

    természetesen nem mindegy! a felelősségre vonás a tettest kell érintse. A cikk pedig semmilyen összhangban nincs az EU-s ellenőrzés jelentéséval.

    • Melegítős Senki

     …ami lement a fidesz médián.

    • Béla Somogyi

     És a 13-16 közötti kifizetéseknek ki volt “tényszerűen” a “tettese”? ‘Nehogymá a Gyurcsány! Azért mert a Tompika ezt mondta?

    • Shayiskhun

     Tudnál esetleg belőle idézni?

  • Tamás Varga

   tehat ha en csak 20 embert gyilkolok meg az azert nem baj mert valaki mas 30-at gyilkolt meg? Nem lehetne hogy MINDENKIT buntetunk aki buncselekmenyt kovet el? Hm?

   • László Cselle

    nem mindegy, hogy gyilkolt vagy fütyült a templomban

    • kodi

     Nem lehetne, hogy mondjuk ne faszméregetés legyen a lopás ebben a rohadt országban? Az uniós pénzek ellopása a jövőnk ellopása, a gyerekeink jövőjének az ellopása. Amikor az egyszeri cigánygyerek biciklilopásért kerül rács mögé, akkor nekem ne jöjjön senki templomban fütyüléssel, mert ez kurvára nem az a kategória!

    • Béla Somogyi

     Szerintem meg mindegy hogy ki vett a perselypénzből, vagy vitte azt perselyestül! De mindegy is aki lop az bűnöző, aki lop annak börtönben a helye! Ha fekete, ha fehér, ha Gyurcsányi Ha Orbáni! Én azt sem bánnám, ha karba öltve vonulnának a börtönbe mindketten, a sleppjükkel együtt!

  • Kifinomult Óriás Valagánya

   Biztos több közük van a tényszerű újságíráshoz, mint amennyi neked a józan gondolkodáshoz.

   • László Cselle

    elmés hozzászólás, fáradjon a kifizetőhelyre…

  • Cherry

   Nyilván a 4-es metró drágább volt, ezért többet is lehetett belőle lenyúlni (nem csak az MSZP-nek egyébként), viszont ott valóban történtek hatalmas átalakítások (az egészet ki kellett fúrni, minden megállót kiépíteni a legmodernebb technológiával és kivitelben), valamint annak van értelme és utaznak is rajta emberek, nem is kevesen. Tehát ha azt megnézik, látszik rajta, hogy sok pénz ment el rá és annak nagy része nem volt kidobott, vagy lenyúlt pénz. A kisvasúttal nem ez a helyzet. És utóbbinál nem csak a lopás a baj, hanem az, hogy egyáltalán megépült sokkal fontosabb, a társadalom számra hasznosabb dolgok helyett.

   • istvanka

    Szerinted,miért kellett 3xos áron megépíteni?Mikor elindult a dolog 150milliárd volt a terv szám!A vizes vb is a töredékkel indult és még mindig megy fel az ára,pedig lassan fél éve vége!A nemzetimaffia valóban jobbra teljesít és drágán!

    • Tibor Illés

     Ki állapította meg a 3X-os árat? A 4-es metró a legkorszerűbb metrók közé tartozik Európában! Csak az állomásai vannak nagyon közel egymáshoz!

  • Tibor Illés

   888! 😀

 • toportyán

  Ma már a gyakorlatice teljes ellopás a napi gyakorlat,90% a visszaosztás a cimbikéknek.

 • csaba

  Van ebben az országban olyan olvasó aki elhiszi a fent olvasott ostobaságot?Már a baloldal minden követ megmozgatott volna ha 16 vizsgálatból 11-nél csalást találtak volna.Mindig a ku’rva vádaskodás,bizonyíték meg csak a rohadt 4-es metró szétlopott pénzeire van.

  • facse

   Persze. Nincs itt lopás semmi

  • GNDL

   Egyrészt ebben a kontextusban értelmezhetetlen az hogy „baloldal”, mivel a Fidesz-KDNP alapvetően bolsevik típusú hatalomgyakorlásához szocializmust idéző állami tervgazdálkodás- és vérvörös kommunizmust idéző államosítások és központosítások járulnak, a trockista permanens forradalmi retorika mellett, így bár ez egészen biztosan kellemetlenül hangzik a népnemzethy szittya parasztoknak, de a Fidesz-KDNP bizony baloldali, annak is inkább a legszéle… így igen közel a szélsőjobbhoz is a „patkó formátumban”, de a magyarországi bolsevikok mindig is a nácikkal/hungaristákkal szerették bővíteni tömegbázisukat, tehát abban sincs semmi meglepő ha éppen antiszemitizmust vagy idegengyűlöletet szító kampányokat folytatnak Orbánék. Okkal teszik, nem csak a kádárista nyugdíjasokra de az iskolázatlan horthysta pöcsökre is kivetették a hálójukat, mivel mára gyakorlatilag az értelmiség és a jól- és jobban képzett fiatalok elhagyták a Fideszt, viszont másfél millió műveletlen szardarab nélkül úgy veszítenék el a saját kékcédulás rendszerükben is a jövő évi választást hogy ihaj. :)

   Másrészt meg gyakorlatilag több ezer feljelentés született igen komoly bizonyítékokkal alátámasztva az elmúlt években, nem csak az ellenzéki- de civil szervezetek vagy magánszemélyek részéről is, ennek ellenére a legostobább, és már másodéves joghallgatók közt is röhejesnek számító indoklásokkal utasították el a különböző ügyészségek ezeket, nagyjából úgy hogy szerintük miért nem bűncselekmény az elég egyértelmű bűncselekmény… szóval ha nincs vádhatóság amelynek dolga lenne ezekben a feljelentésekben eljárni, akkor valóban nincsenek eljárások sem… de ez nem lesz mindig így egyébként… :)

   • detox

    csudálatos lényeglátás. szépen összefoglaltad. grat! :)

    • GNDL

     Ja, hát jobboldaliként mindig kissé kínosnak és dühítőnek érzem amikor ezek a fideszes posztkommunista kádárista pöcsök jobboldalizzák magukat… :) Mindig mondom nekik hogy “beszéljük meg”, mégis mitől lennének ők jobboldaliak, aztán itt ezen a ponton általában véget is ér a diskurzus… :)

   • hammurabbi

    Hát nem sok ismereted van a baloldalról ,pedig egy jobbikosnak ismernie kéne a saját bandáját,gondolok arra ,hogy a FideSSnek semmi köze a baloldalhoz ,azon kívül ,hogy a Kádár kor biztonságát visszasíró nyugdíjasok éltetik Orbánt,a baloldal a gazdaságban államosított,vagyis az állam,aki a népet képviselte tulajdonolta a termelőeszközöket,a földeket,a FideSS viszont privatizálja ,a saját hűbéres strómanjai és családi vmint pártpereputtya zsebébe.A kommunisták erősen kikérnék maguknak az összehasonlítást.
    A FideSSt leginkább a Móricz :Rokonok és a horthyfasiszta és urambátyám,földesúri,szolgabíró-jegyzői,dzsentrivilágban stb kell keresni…..egyre nyilvánvalóbb rasszista,irredenta ,nazionalista ,neonáci -amit a jobbiktól vett át-alakulattal.

    • GNDL

     Hát ha már Jobbik, akkor azok meg leginkább a nemzeti szocializmus/nyilaskeresztes hungarizmus vonalát követik, még erőteljesebben mint a Fidesz mindezt legfeljebb retorikában, és hát ezt a jobbikos kispolgári/munkáspárti vonalat sem feltétlenül kötném semmiféle „jó értelemben vett” jobboldali filozófiához… :)

     Magyarországon sajnos nincs is jobboldal, de nem tegnap, hanem nagyjából a dualizmus óta…

     • hammurabbi

      Na én is hasonlót gondoltam a jobboldalról ,de más a lényeg,mármint az ,hogy átsiklottál afelett ,hogy a FideSSnek semmi köze se a bolsikhoz,se a kommunistákhoz…viszont van a megélhetési tehetségtelen ,karrierista érdek MSZMP tagokhoz…nem kell felsorolni ismertek ,csak pl a pereputtyon belül orbánpapa kőbánya párttitkár ,orbánmama Sipos Erzsike néni aki tanítónői hivatását adta fel a pártbizottsági munkatársira ,hogy a kisviktorkát a jogi egyetemre beprotekciózza,vannak akik még emlékeznek a pártfunkci holdudvar kölkei jogi egyetemi botrányára ,amit elsinkófáltak…

     • istvanka

      Részvétem!

   • Jozsef Sandor Schmidt

    …a Csabika kurva csendben van..:-)

   • istvanka

    A fideSS nem baloldali,hanem nemzetikapitalista!A vezetőit tartja élhető állapotban!Az emberek vegetálnak!

    • GNDL

     Nem is mondtam hogy olyan „jó értelemben vett” baloldal lenne mint mondjuk a német szocdemek/keresztényszocialisták, vagy akár a brit munkáspártiak is elég jellegzetesek… de ha ezeknek a politikai filozófiáknak a szemszögéből kéne vizsgálni a Fidesz intézkedéseit és politikáját, akkor inkább ez a fajta, Magyarországon egyébként „konzervatívnak” számító rákosista/kádárista baloldal…

     A kapitalizmustól/piacgazdaságtól pedig elég távol áll a korrupt és dilettáns holdudvar lopott közpénzekkel kitömése… :)

    • Gleaner

     ..inkább nemzeti szocialista!

   • Endru

    A maradék 500.000 azok kik? Közmunkások, családtagok és egyéb uradalmi cselédek?
    Nekem az tűnt fel, hogy a fidesz-fanok között vannak
    értelmiséginek számító, de az emberi szabadságjogokról fogalmatlan,
    gazdaságilag analfabéta emberek is. Többnyire vallásosak.

    • GNDL

     maradék 500.000 azok kik

     Nagyjából ennek felére tehető a „fideszes család”, tehát akik és családtagjaik a különböző felülárazott közbeszerzésekből, önkormányzati „olcsó” lakásbérlésekből, felhizlalt állami hivatali állásokból, kamutanulmányokból, meg ilyesféle módokon adófizetői pénzekből eltartva közvetlenül részesülnek a fideszes korrupciós ügyekből… nekik a Fideszre _kell_ szavazniuk, különben mehetnének el dolgozni… de nem értenek semmihez, szóval, érted… :) A másik fele meg a fene se tudja hogyan ellenőrzött, ki(k) által kitöltött és elküldött levélszavazatok… :)

     Azt meg eleve kizárhatjuk hogy értelmiségiek lennének a Fidesz környékén… ahol Kósák, Szijjártók, Rogánok, Németh Szilárdok kerülnek állami felsőbb vezetői posztokra, ott eleve az „értelem” erősen megkérdőjelezhető. :)

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Ja.
   Mindig csak a vádaskodás.
   Már 2015-ben … is.
   “A szúrópróbaszerűen vizsgált 55 pályázatból 16 megbukott, ez 29,2 százalékos arány. Az esetek felében pénzbüntetést, EU-s nyelven korrekciót írányoztak elő, összesen 13,02 millió euró (4 milliárd forint) értékben.”
   http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/itt_a_brusszeli_vizsgalat_a_projektek_harmada_elbukott_az_ellenorzesen.596477.html

   • istvanka

    Tudod olyan emberek tolják a fideSS szekerét,akik a Kádár rendszer vesztesei voltak és ,most baloldalinak akarják beállítani a hatalmat ami fasiszta módszerekkel vezeti ki Európából az országot a muszka karjaiba!

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   A 4-es metró pont elég magában.
   A baloldal miért nincs még börtönben? Az idióta Hagyót sem volt vér a pucájukban rendesen sittre vágni, se a többit.
   Mondjuk ez nekem elég lenne, hogy a narancsosokra többet ne is gondoljak, hát még a többi.

   • Béla Somogyi

    Mert semmit nem tudnak (vagy nem akarnak) bizonyítani, ti. a kifizetések jó része az ő idejükben volt. Vagy ők is benne vannak, vagy egyszerűen csak felelőtlenek voltak. Egyik sem jobb opció!

   • Cherry

    Épp most csuktak le egyébként két ártatlan embert.

   • Tibor Illés

    A 4-es metrót mikor fejezték be? Na,azért nem csukta le miatta senkit! Találd ki miért!

  • agador

   Meg is mozgatott minden követ, nem csak a balodal, viszont éppen erre tartják a Polt-szervezetet, hogy ne indulhasson nyomozás. Hol él maga jóember? Ha nem maga Mészáros Lölő álnéven, a maga pénzét is lopják.

  • Béla Somogyi

   A “baloldal” hetente tesz feljelentést a kisebb nagyobb csalási közpénzlopási ügyekben, csak hát az ügyészség teszi a dolgát! (nem csinál semmit)
   Mivel az EU csalás elleni hivatalnak a magyarországi hatósági, bírósági ügyekbe beleszólása nincs, így csak az általa szabálytalannak ítélt ügyekre kifizetett összegeket vonhatják vissza!
   Talán nem véletlen, hogy Pártunk és Kormányunk nem támogatta, és be sem lépett az EU-s ügyészségbe, aminek jogköre is lehetett volna a tényszerű megállapításokra (Polttalanul), és büntetésekre!
   És bizonyíték a 4-es metró ügyében sincs, mert a fasza ügyészségünk még erre is képtelen, csak gyanú, és találgatás van meg a felelősség tologatása, ha loptak akkor miért fizettek ki egy kanyit is 2010- után?

  • Hedvig Petofalvi

   Szerinted

  • Éva Bella

   El kene menned szemeszhez

 • JJ

  Már rég a német és holland választópolgároknak kellene követelniük, hogy ez a kis pöcs ország ne lophasson többet tőlük. Ezért nem működőképes a bizalomra és nyugati civilizációra épülő EU és az ázsiai Magyarfaszság viszonya.

 • Arabdaraboló

  Tudod mit? Ha a kormánytagok kivégzését végignézhetem cserébe – akkor mehet, kifizetjük 😀

  • bangala

   Ezt én is szeretném végignézni!

 • Papa

  Itt lenne az alkalom, hogy a T. ADÓFIZETŐK bíróságon követeljék ki a csalással elköltött, és visszafizetendő bírság felelős személyeit. Indításként a Parlament teljes fidesz-kereszténydemokrata képviselőinek és hozzátartozóinak teljes vagyonának zár alá vételét, beleértve a külfödi bankszámláit is.

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Most majd lehet fújolni az EU-t. Nem a Lézert, aki minden szarra kiszórta a pénzt, nem az apparátust, ami átfolyatta a haveroknak, hanem azt, aki adta a támogatást. Szánalmas lesz.

 • HatraNyilazo

  Hát ez nagyon jó megfigyelés, csupán az okát felejtetted el megkeresni! Mészáros Lőrinc MindentViszTúlárazva, RogánAntal sokszorosát költi, mint amit hivatalosan keres; Matolcsy kastélyokat vásárol közpénzből; Farkas Flórián elsikkasztott roma felzárkóztatási pénzei; Trafikbotrány – csak pár, ami eszembe jutott? Szerinted nem volt feljelentés? De volt! Szerinted volt vádemelés, nyomozás? Nem volt! Miért? POLT PÉTER! Nézz utána, hogy ki ő, és hogyan érdekelt Matolcsy bulikáiban. Akkor szerinted miért is csak a 4es metróra van bizonyíték? Nahát!

 • agador

  Mikor bankban jártam, két hónapig kellett igazolnom jövedelmet, egyebet, míg kölcsönt kaphattam. Hogy a bánatba lehet az, hogy közismert bűnözőknek ezermilliárd számra dönti az Unió a pénzt?

  • istvanka

   Mert a banktól már megkapta a lét!Netán “grófnak” vagy ne adj isten kötődsz a nemzeti zsákhoz.,akkor nem kell várnod a pénzre:utánad őntik!

  • Tibor Illés

   Nem az Unió dönti oda az ezermilliárdokat,hanem a Kedves Vezető! Ha elbukják,mi izetjük meg helyettük!

 • wereko

  Gyurcsányék annak idején azért nem hívták le az EU-s pénzeket mert olyan szigorúan ellenőrzik a felhasználását hogy nem tudtak lopni belőle. Inkább hagyták a francba. Akkor ez a mostani kormányunk csak tud valamit hogy nekik sikerül. Vagy nem is lopnak annyit belőle ?

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Nem, itt megmondta a Lázár, hogy elköltünk mindent. Aztán majd gondolom bíznak benne, hogy így is marad.

 • Judit Tóth

  Miért kérdezik meg ? Kötelezzenek minden tagállamot, hogy csatlakozzon !

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Így jobban kilóg a lóláb…

 • imre veres

  Ha belül korhad egy fa,az egy ideig kívülről még egészségesnek látszik.Igaz,egy-két ága kezd elszáradni(egészségügy,oktatás,társadalmi morál)De amint belül terjeszkedik a kór,a fa egyre kevésbé tud ellenállni a viharoknak.Majd akkor törik ketté,amikor jön egy kis szellő.

  • istvanka

   Fa-xolom a fideSS csicskáknak!

   • Tibor Illés

    Lesz@rják,mert nem hiszik el! Nem írta meg a 888,meg a “pestisrácok”,de még a “Magyar Idők se”!

 • Gabor Budai

  igy tamadja soros magyarorszagot!!! Vigyazat!

 • Laci Benes

  Meg kell nézni gyurcsány idejébe ki gazadagodtak 10 és 50miliád közt és a fidesznél kik na ehez mérten nézzük a kormányok korrupcios ugyletteit. Négyes metro hadjuk már mit lopott el a fidesz az emberektől na az a nem semmi. Csak egy a magánnyugdíjvagyon mai napig nem kapta vissza sennki. És még lehetne sorolni.

  • Vidéki

   Még mindig a magánnyugdíjvagyon ellopásáról hablatyol.

   Egyáltalán nem képezte a manyuposok magánnyugdíjvagyonát , hanem:

   „a magyar állam – az 1997-ben elfogadott nyugdíjtörvénnyel

   – járulékbevételeinek egy részét “átterelte”

   az államiból az úgynevezett magánnyugdíjpénztárakba,

   azóta pedig a költségvetés finanszírozza a hiányzó összeget.”

   Kun János, a Bajnai kormány közgazdász főtanácsadója monda vala már 2009-ben, de ez már nem fért bele az Ön zsugorodó szelektív hulladékkal telerakott agyacskájába.

   • Shayiskhun

    Ez ordas nagy faszság. Attól, hogy volt magánnyugdíjad még ugyanúgy fizettél az állami nyugdíjalapodba, szóval igazából a világon semmilyen hiányzó összegről szó nincsen.

    • Vidéki

     Ön a magánnyugdíjpénztárak ügyében fújja a régi nótát arról, hogy a kormány „lenyúlta” a magánnyugdíjpénztárak vagyonát.

     fn 2009. szeptember 28. 06:58 ismertette Kun János, neves közgazdász, a Bajnai kormány főtanácsadójának véleményét. Lényeges részletek, amelyek szembe mennek az Ön kényszerképzeteivel :

     „A magánnyugdíjpénztárak évente 500 milliárd forinttal növelik a költségvetési hiányt, s legjobb lenne megszüntetni őket – állította előadásában Kun János kormány-főtanácsadó a Magyar Közgazdasági Társaság 47. Közgazdász-vándorgyűlésén, az államháztartási szekcióban. Ha esetleg jogi okok miatt mégsem lehet megszüntetni a magánnyugdíjpénztárakat, mindenki léphessen vissza az állami rendszerbe, s legyen önkéntes a tagság – javasolta a közgazdász.

     A kötelezően fizetendő nyugdíjjárulék negyedét ugyanis – az immár csaknem 3 millió tag esetében – a magánnyugdíjpénztárak kapják, ami a nyugdíjbiztosítási alap hiányát növeli. Ezt a központi költségvetésnek kell kipótolnia.

     A pénztárak miatti hiány a tb-kasszában (a 2009 évben) 354 milliárd Ft, emellett nagyjából 150 milliárd Ft a pénztárak miatt létrejött államadósság kamatterhe – fejtegette a közgazdász. Kun János számításai szerint a magánnyugdíjpénztárak okán a GDP 8 százalékával nagyobb az államadósság, mint egyébként lenne.”

     Az MNYP rendszer miatt külföldi hitelből finanszíroztuk a nyugdíj ellátásokat.

     Nálunk 10+24=34 % járulék sem volt elegendő a nyugdíjrendszer stabilitásának fenntartásához.

     Mielőtt a manyupokhot nyúltak volna 900 milliárd forintot kellett a nyugdíjkasszába pumpálni, hitelfelvételből, az ország eladósításával finanszírozva.
     Ö mindezt nem képes felfogni. NEM AKARÁSNAK NYÖGÉS A VÉGE.

     Közgazdasági téren okosabbnak képzeli magát a (Szakértői) Bajnai kormány főtanácsadójánál is, pedig Kun János nem véletlenül lett főtanácsadó. Ha Önt a (Szakértői) Bajnai kormány alkalmasabbnak tartotta volna, akkor bizonyára Önt választotta volna főtanácsadójának.

     • Béla Somogyi

      “Az MNYP rendszer miatt külföldi hitelből finanszíroztuk a nyugdíj ellátásokat.”
      Ez konkrétan nem igaz, mert a 10% befizetések is fedezetet nyújtottak a nyugdíj kifizetésekre, ha nem akkor a még létező TB nyugdíj járulék részéből (24%) bőven fedezhető volt a hiány! No de 2012 óta nincs TB járulék, és nincs külön nyugdíjkassza (nyugdíj elszámolás a költségvetés része), ahogy manyup se, és mégis évi 200-500 milliárdos hiánnyal zár a rendszer!

     • Vidéki

      Hazudni tetszik! Az akkor a még létező TB nyugdíj járulék részéből (24%) nem volt fedezhető volt a hiány!

      Simonovits András, neves közgazdász a Népszavában ezt nyilatkozta:

      „Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat”

      A manyup azokért a hitelekért felelős, amiket azért kellett felvenni, mert egyik napról a másikra az államhoz befolyó járulékok nem az államhoz, hanem az állampolgárok egyéni számláira folytak be.

      A bevezetés előtt is kevesebb folyt be, mint ami az aktuális nyugdíjkifizetésekre elment, a bevezetés után ez a költségvetési rés egy hatalmas szakadékká terebélyesedett.

      Ezt a szakadékot kellett betömni felvett hitelekkel és ezeknek a hiteleknek a kamata több volt, mint a manyup számlákra átfolyatott töke hozama .

     • Béla Somogyi

      Nem tetszik, de nem hazudok!
      Dobnál egy linket az idézetedre? Mert, hogy ezt Simonovicstól sehol nem lehet megtalálni ezzel szemben tőled annál többször! :-)
      Konkrétan pedig sehol nincs az levezetve, hogy hogy az évi kb 3000 milliárdos nyugdíj kifizetésekre ne lett volna a nyugdíj, vagy tb járulék címén befolyt összeg, és azt bármilyen hitelből kellett volna pótolni. És a Simonovics azóta is rendre a felosztó kirovó rendszer tarthatatlanságát hangsúlyozza bevezetett felső korlát nélküli nyugdíjjakkal együtt.
      A rendszer tarthatatlansága pedig azért van mert egyre kevesebb és alacsony járulékfizetésre, egyre több és egyre magasabb nyugdíj esik! Ráadásul a fidesz a TB járulékot eltörölte, és most így szeptember tájékán kb 200 milliárd a pénztár hiánya (mondom pénztár ami persze nincs, mert külön pénztár sincs)

     • Vidéki

      Népszava|2011. jún 11. 05:05 interjú Simonovics Andrással.

      “Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat.”

      “- A hárompilléres nyugdíjrendszert vissza lehetne hozni?

      – Nem. A pénzt tulajdonképpen elköltötték. Ha a Fidesz holnap elvesztené a parlamenti választásokat, és az MSZP visszajönne, vagy egy koalíciós kormány alakulna, akkor sem tudná visszaadni a magán-nyugdíjvagyont az embereknek, mert összeomlana a költségvetés.”

     • Béla Somogyi

      http://www.parlament.hu/irom39/01498/adatok/fejezetek/71.pdf
      Tanulmányozd! Érdemes, és tedd mellé az ideit is!
      “A pénzt tulajdonképpen elköltötték” a lényeget itt mondta: -)
      A cikk pedig nem található sehol, anélkül pedig bármire is mondhatott ilyen ‘véleményt’.

     • Vidéki

      Található a Népszava|2011. jún 11. 05:05 cikk, csak nálad nem akarásnak nyögés a vége!

     • Béla Somogyi

      “Nem riogatok; de ezt a bruttó-nettó ügyet előbb-utóbb rendezni kell. Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat. De az, hogy a kormány egyik nap megálmodja, hogy itt hever 3000 milliárd forint, amit fel lehetne használni erre-arra, és a másik nap már be is zárja a magánpénztárakat, azért az egy olyan tett, ami miatt az emberek bizalmát soha nem tudja maradéktalanul visszaszerezni. De legalább az államosított vagyont, a GDP 10 százalékát az államadósság csökkentésére fordíthatták volna. Persze, akkor meg nem tudták volna finanszírozni a teljesen igazságtalanul és végiggondolatlanul átalakított szja-rendszert. Az ilyen akciók számomra azt bizonyítják, hogy a kormánynak fogalma sincs, hogy holnap mit csinál, mi meg nem tudjuk, hogy mi vár ránk.”
      A teljes idézet! Így azért ez másképpen hangzik, és továbbra is a szakértő véleményét tükrözik, mert a korábban linkelt adatokból kitűnik hogy nem volt semmilyen külföldi hitel az ellátásokra!

     • Vidéki

      Sok mindent mond Simonovics András, de egyik mondata sem vonja vissza ezt az állítását:

      “Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat.”

     • Béla Somogyi

      Ja és ezt is ebben a cikkben mondja:
      “- Pedig a megújulás, az elrugaszkodás, felemelkedés és a gyarapodás éveit ígérték nekünk. Ebből semmi nem lesz?

      -Ugyan már! Legfeljebb egy hónapra előre gondolkodik a kormány. Ők se tudják mit, miért tesznek. De még logikailag sem lehet következtetni. Vagy azt remélik, hogy a nyugdíjasok, a szegényebbek és az alsó középosztály nem megy majd el szavazni, vagy hülyének nézik az embereket, akik azt hiszik, újabban egy nappal több van egy hónapban és azért fogy el a pénzük a hónap végén.”

      :-DDDD

     • Bross ura

      ez bizony sima propaganda, szerintem te se ülsz fel neki, csak hát hivő vagy

     • Vidéki

      Német György nyugdíjszakértő véleménye 2010 ből:

      1. A nagyobb pénzintézetek részeként működő (manyup)kasszák hozamai azért nem túl fényesek, mert
      a nyugdíj portfóliók valamiféle HULLADÉKTÁROLÓKÉNT MŰKÖDNEK A PÉNZÜGYI CSOPORTON BELÜL.

      2. Vagyis a kevésbé jól teljesítő termékeket ezekbe söprik bele a társaságok a piaci versenynek jóval inkább kitett alapokból.

      3. Német György nyugdíjszakértő szerint a kasszák működése valóban lehetővé teszi azt, hogy A KEZELŐK „TELESZEMETELJÉK” A NYUGDÍJPÉNZTÁRI PORTFÓLIÓKAT.

      4. Német György nyugdíjszakértő szerint a pénzintézeteknek azért ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN A NYUGDÍJMEGTAKARÍTÁSOK KÁRÁRA RENDEZNI PORTFOLIÓIKAT,
      mert a jelenlegi rendszerben nagyon nehezen követhetők a nyugdíjpénztári hozamok.

      5. Ezzel szemben a befektetési alapoknak kiélezett piaci versenyben kell helytállniuk.

      6. Német György nyugdíjszakértő szerint a manyup rendszer működésének alapvető hibája, hogy
      nincs megfelelően elválasztva egymástól a potfolio és annak kezelője.

      7. Ez lehetővé teszi, hogy HÁZON BELÜL ÚGY KÖNYVELJÉK EL AZ EREDMÉNYEKET, AHOGY AZ A TÁRSASÁG ÉRDEKÉNEK LEGINKÁBB MEGFELEL. Szerinte több olyan megoldás is létezik Európában amelyik kiküszöböli ezt a hiányosságot.

     • Vidéki

      A Bajnai-Oszkó szakértői kormány is tisztában volt a Manyupok kártékony tevékenységével, amelyek évről évre csak hizlalták az államadósságot.

      Közgazdasági Tanácsadójuk, Kun János tudományos konferencián, az MTA közgazdasági szakfolyóiratában, de még a Népszabadságban is kitartóan érvelt a manyupok megszüntetését célozva.

      A Bajnai-Oszkó szakértői kormány mögött álló MSZP-SZDSZ parlamenti többség azonban nem mert a manyup rendszer haszonélvező bankárainak érdekei ellenében cselekedni, mert tudták, hogy a bankárok jól fizetett prókátorai kígyót-békát kiabálnának rájuk az úgynevezett szabad sajtó munkatársainak széles tömegeit is mozgósítva.

      Az MSZP-SZDSZ parlamenti többség elviselhetetlennek érezte volna, ha a bankárok testvéri tankjai az az úgynevezett szabad sajtó gyülevész hordáival együtt ellenük fordulnak.

      Ezért inkább úgy tettek, mint Pató Pál úr:

      “Roskadófélben van a ház,
      Hámlik le a vakolat,
      S a szél egy darab födéllel
      Már tudj’ isten hol szalad;
      Javítsuk ki, mert maholnap
      Pallásról néz be az ég…
      Közbevágott Pató Pál úr:
      „Ej, ráérünk arra még!”

 • Megamedve

  Sztem nincs itt semmi gond.
  Majd pályázunk “EU-s büntetések kifizetése” pályázatra. Persze nem így futtatják majd, de némi NER kompatibilis manőverrel ez lesz a végeredmény.

 • Balázs Batu

  Ezt a büntetést a kormánytagok fizessék meg. És a haverok.
  Ha már Magyarország olyan jól teljesít.

  Tiszta szégyen.

 • Vidéki

  FELÜLT AZ ERIC A KISVASÚTBLÖFFRE.

  A héten megejtett háromnapos látogatása során az Európai Parlament költségvetési ellenőrző szakbizottsága az ellenzéki várakozásokkal szemben NEM TALÁLT KIVETNIVALÓT A NAGY MÉDIAFIGYELEMMEL KÍSÉRT VÁL-VÖLGYI KISVASÚT UNIÓS PÉNZBŐL FINANSZÍROZOTT BERUHÁZÁSA KAPCSÁN.

  A bizottság annak ellenére döntött a projekt ellenőrzéséről, hogy a megvalósításhoz igénybe vett támogatás összege nem éri el a kétmillió eurós határt, így a szabályok szerint az unió elvben nem is vizsgálhatta volna a beruházás létjogosultságát.

  Szerdán az ellenőrök azt közölték, a felcsúti kisvasút a nagy médiavisszhang miatt került ugyan a testület látóterébe, ám hazánkban a támogatás felhasználásának jogszerűségét vizsgálva nem találtak különösebb kivetnivalót.

  Jávor Benedek feljelentése egyébként amiatt sem volt megalapozott, mert a támogatás elnyerésének nem volt feltétele az általa vitatott garantált utaslétszám, hiszen a forrást nem a tömegközlekedés fejlesztéséhez, hanem egy turisztikai attrakció megvalósításához vették igénybe.

  • Tamás Nagy

   ééés nem halkul el a rádió!

  • istvanka

   Milyen látnivaló?Orbán letolja a gatyáját?

  • Shayiskhun

   Ezeket a hangok mondták, vagy van valami konkrét forrásod is rá?

  • Béla Somogyi

   Miért ne vizsgálhatták volna azt vizsgálnak amit akarnak.
   Lehet itt nem találtak kivetni valót, de másik 11 esetben ( a 16-ból) igen!

 • File Laszlo

  orbánéknak mindegy kinek a pénzét lopják el.eu-s adózókét,vagy a magyar adózókét.nekik egyre megy.

 • Bálint Hézső

  Nyomós oka van annak, hogy az Orbán kormány nem csatlakozott az EU ügyészséghez! Mi is tudjuk miért.

 • Bende István

  1. “Szanaszét lopjuk az EU-t” – A jelek szerint a cikkíró is benne van a szétlopásban.
  2. Az Európai Bizottság tisztában van vele, hogy hazánkat jelenleg egy bűnszervzet tartja megszállva. Mivel ezzel a bűnszervezettel együttműködik, ezért 1. tettestárs, 2. nincs csodálkozni valója, hogy a bűnszervezet lop.
  3. Az Európai Uniónak nem tagoszágai, hanem tagállamai vannak. Jelenleg is a Magyar Köztársaság az EU tagja (“Magyarország nevű állam nem létezik), nem pedig az ország. Ez a cikkíró hazugsága.
  4. A “magyar hatóságok” nem hatóságok, hanem a bűnszervezet hatóságnak hazudott egységei.

  Joganyagok:
  1. http://www.magyar-allam.com/dtar/dok/Level-K-EU-20150908-masolat.jpg
  2. http://www.magyar-allam.com/dtar/dok/Level-V-EU-20150929-masolat.jpg
  3. https://alkotmanyos-ellenallas.hu/pub/a_kozjogi_helyzet_ismertetoje.pdf
  4. https://alkotmanyos-ellenallas.hu/pub/jogi_allasfoglalas_az_alaptorveny_ervenytelensege_es_ennek_kovetkezmenyei_targyaban_2016_10_23.pdf

  http://www.alkotmanyos-ellenallas.hu

 • Péter Pál Egry

  Fizessék vissza, akik ellopták vagy hagyták, elnézték, eltusolták a lopásokat!
  (A lopáson értendő a csalás és minden egyéb károkozás is!)

 • István Nagy

  A felelősöket kell a bíróságra citálni, majd ők szépen visszaadják azt amiket elcsórtak. Nyilvánvaló, hogy az összes rokonság is benne van a balhéban. Csak visszamenőleg meg kell nézni kinek mennyi vagyona volt mielőtt a “mézesbödön” közelébe férkőzhetett. Nem az ország tehet arról, hogyha egyesek az Európai Unió által adott támogatásokat saját céljaikra használták fel. Mi közöm van énnekem és másoknak is a kisvasút, vagy a focipályák építéséhez? Nem az egész nemzet felelős, csak egyesek. Senki nem vállalta a kollektív felelősséget. Aki ezt szeretné, attól elmentek otthonról.

 • Kálmán Tamás

  ha ez igaz-és miért ne lenne- akkor az elkövetők, amiért Magyarország büntetést kap,és az adófizetőknek kell fizetni- beperelhetné az elkövetőket, hogy sikkasztottak, mégpedig az adófizetők pénzéből. A sikkasztás bűncselekmény.
  A következőnek kötelezően annak kellene lenni. hogy az únió illetékesei hivatalból indítanak eljárást -. az ügyészségen keresztül- a megállapított hibák elkövetőire.
  Persze a jog nem erre való a hatalom értelmezése szerint, amilyen az EU is, hiszen az EU egy gazdasági közösség, és nincs büntető bírósága, mert a létrehozásakor már eleve mentették saját magukat, hogy a gazdasági cselekményeket ne lehessen minősíteni büntető szankciókkal,csak pénzügyi büntetésekkel lehessen az elkövetők személye helyett az országok polgárai sorsát nehezíteni.
  Ha viszont a tagországokról feltételezzük, hogy jogállamok, akkor a saját büntető törvényeik alapján ezekért a felelősöket személy szerint kellene büntető eljárás alá vonni.

 • Pingback: pumukli572

 • Nyiga Ottó

  “2016-ban 13 esetből majdnem mindegyiknél, 11-nél valamilyen ajánlással zártak, ami gyakorlatilag büntetési javaslatot jelent. Utóbbi Romániával holtversenyben a legmagasabb szám.” Egy apró észrevétel; Románia több mint húszmillió lakosú ország, Magyarország kevesebb, mint tíz. Egy magyar főre tehát kétszer annyi lopás jut, mint román barátainkéra.

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Azon besírtam, amikor az Ibolya leírta, hogy a Polt nem fideszes… 😀