Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szanaszét lopjuk az EU-t és nagyon sokba fog kerülni

Az Index hozta le az EU ellenőrző bizottság videóját, amelyet a felcsúti kisvasút ellenőrzése után készítettek és aminek nem a kisvasút létjogosultsága a legfontosabb eleme, hanem az, hogy az adófizetőknek egy milliárd eurót kell majd visszafizetniük az EU-s csalások/lopások miatt.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A szépen csengő nevű, Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának vezetője tegnap sajtótájékoztatón beszélt arról, mit tapasztalt az EU küldöttsége. A csoport többek között a nagyon durván széjjel lopott– 4-es metrón és a –csak a lopás és a hóbort miatt megépült– felcsúti kisvasúton is utazott egyet.

Hangsúlyoznám, hogy ez egy normális látogatás. Nem akarjuk, hogy politikai belharcokra használjanak fel minket, ez csak nehezíti a helyzetünket. A felhajtás nem segítette a munkánkat. Többször kellene jönnünk, hogy elvegyük a látogatások szenzáció jellegét.” – mondta.

Ingeborg Grässle  megjegyezte, hogy Magyarország ellen nagyon sok vizsgálatot indított az EU csalásellenes hivatala. 2016-ban 13 esetből majdnem mindegyiknél, 11-nél valamilyen ajánlással zártak, ami gyakorlatilag büntetési javaslatot jelent. Utóbbi Romániával holtversenyben a legmagasabb szám. Azt is elmondta, hogy Magyarország kapta a legtöbb büntetést 2016-ban és ezt a büntetést -nagyon sajnálja ugyan- de az adófizetőknek kell majd megfizetniük.

 

 

A 2016-os OLAF jelentés kiemeli,„Vannak olyan sajátos országok, mint Magyarország, ahol az OLAF-ügyek pénzügyi hatása négyszer akkora volt, mint a nemzeti nyomozásoké”.
Ez azt jelenti, hogy az uniós hivatal sokkal nagyobb értékű csalást leplezett le a kifizetéseknél, mint a Polt Péter vezette magyar hatóságok, kik gyakorlatilag nem csináltak semmit. Tudjuk miért… Ráadásul az OLAF 2013-2016 között ajánlással(büntetéssel) lezárt ügyei a kifizetések 4,16 százalékát érintik, amivel szintén toronymagasan vezetünk az Egész EU-ban. A második helyezett szlovákok a maguk kis 2,55 százalékával a kanyarban sincsenek, a többiek 0,7 alatti eredményeiről nem is beszélve.

Ingeborg Grässle amúgy nagyon sajnálta, hogy Magyarország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, amely független hatóságként vádat emelhetne, ha egy tagállamban uniós pénzekkel csalnak…

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás