Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Két hét lövészeti kiképzés után fegyveres biztonsági őr lehetsz a röszkei tranzitzónában

 

Szórólapon keres munkaerőt a rendőrség a konténertáborba bruttó 161 ezer forintért.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Szeged mellett van a röszkei tranzitzóna, ami egy konténertábor a szerb határon épített kerítés mellett. A menedékkérők itt (és Tompánál) legálisan léphetnek be Magyarország területére, és amíg a magyar hatóság elbírálja a kérelmüket, addig ide bezárja őket. Szürke és kék fémdobozok a prérin, köztük fehér murva, körülöttük rengeteg szögesdrót, szóval nagyon csinos és barátságos az egész.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság most ide keres fegyveres biztonsági őröket. Kicsit aggasztónak tűnik, hogy 2 (KETTŐ) hét lövészeti kiképzés után éles fegyvert adnak valakinek a kezébe, és odateszik huszonnégyórázni a tranzitba, de gáláns módon a fizetés mellé jár folyószámla-, fogászati és szemüvegtámogatás is.

tranzitallaskekesi2

 

Ami pikáns, hogy a szórólapot Kékesi Márktól kaptuk, aki 2015-ben Szalai Balázzsal

– több kormányplakátot lefestett Szegeden. Ez az ügy egészen most júniusig húzódott: a szegedi ügyészség rongálással vádolta, és a bíróság első fokon egy év próbára bocsátásra ítélte őket. Végül a másodfokú tárgyalás előtt nem sokkal a Csongrád megyei főügyészség indítványozta a felmentésüket, mert „a két aktivista cselekménye nem veszélyes a társadalomra, mondván, a véleménynyilvánítás szabadságát az Alaptörvény garantálja.” Egyébként ők is ezzel érveltek a kezdetektől.

– létrehozta és működtette a szegedi Migszolt, vagyis rengeteg társukkal együtt szabadidejükben enni-, innivalót, takarót, ruhákat, pelenkát, emberséget, és mindenféle segítséget adtak az akkor még kerítés nélküli határon át érkező, Nyugat-Európa felé átutazó menekülteknek.

Kékesi – aki február óta regisztrált álláskereső – pénteken kapta meg a helyi munkaügyi hivatal levelét, amiben a tranzitzónás állásajánlat volt. Azt hitte, valaki viccelődik vele.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás