Két hét lövészeti kiképzés után fegyveres biztonsági őr lehetsz a röszkei tranzitzónában

tranzitallaskekesi2clap

 

Szórólapon keres munkaerőt a rendőrség a konténertáborba bruttó 161 ezer forintért.

 

 

Szeged mellett van a röszkei tranzitzóna, ami egy konténertábor a szerb határon épített kerítés mellett. A menedékkérők itt (és Tompánál) legálisan léphetnek be Magyarország területére, és amíg a magyar hatóság elbírálja a kérelmüket, addig ide bezárja őket. Szürke és kék fémdobozok a prérin, köztük fehér murva, körülöttük rengeteg szögesdrót, szóval nagyon csinos és barátságos az egész.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság most ide keres fegyveres biztonsági őröket. Kicsit aggasztónak tűnik, hogy 2 (KETTŐ) hét lövészeti kiképzés után éles fegyvert adnak valakinek a kezébe, és odateszik huszonnégyórázni a tranzitba, de gáláns módon a fizetés mellé jár folyószámla-, fogászati és szemüvegtámogatás is.

tranzitallaskekesi2

 

Ami pikáns, hogy a szórólapot Kékesi Márktól kaptuk, aki 2015-ben Szalai Balázzsal

– több kormányplakátot lefestett Szegeden. Ez az ügy egészen most júniusig húzódott: a szegedi ügyészség rongálással vádolta, és a bíróság első fokon egy év próbára bocsátásra ítélte őket. Végül a másodfokú tárgyalás előtt nem sokkal a Csongrád megyei főügyészség indítványozta a felmentésüket, mert “a két aktivista cselekménye nem veszélyes a társadalomra, mondván, a véleménynyilvánítás szabadságát az Alaptörvény garantálja.” Egyébként ők is ezzel érveltek a kezdetektől.

– létrehozta és működtette a szegedi Migszolt, vagyis rengeteg társukkal együtt szabadidejükben enni-, innivalót, takarót, ruhákat, pelenkát, emberséget, és mindenféle segítséget adtak az akkor még kerítés nélküli határon át érkező, Nyugat-Európa felé átutazó menekülteknek.

Kékesi – aki február óta regisztrált álláskereső – pénteken kapta meg a helyi munkaügyi hivatal levelét, amiben a tranzitzónás állásajánlat volt. Azt hitte, valaki viccelődik vele.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • József Sipos

  Hááát, talán előbb kellene egyéb ismereteket – pszichológia, kommunikáció, menekültjog-, oktatni nekik. Bár a 161 ezres bérajánlat beszédesen mutatja, hogy milyen szintű munkára gondolnak.

  • zsoltix

   Az a garantált bérminimum. Adhatnák lejjebb is, ha 8 általánost kérnének, csak minimálbért kéne fizetni. De ők ilyen nagyvonalúak.

 • Tóth Jani

  Csongrád megyében az átlag nettó fizetés a KSH (Kormányzati Statisztikai Hivatal) szerint 260 ezer a Nettó, tehát bruttó 161-ért ez a kutyát sem érdekli.
  Vagy a Kormány hazudik és nem annyi a kereset, és nem dolgozik mindenki!!!

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Az átlag.
   Van 100 önkoris 2 millióval, meg 10 ezer mélyszegény 😀

 • http://birdsofprey.blog.hu/ MolnarErik

  Fegyveres munka, és nincs veszélyességi pótlék?

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Mindig nevetséges, amikor cégek, vagy szervezete a munkaerőhiány hatására lejjebb adják az elvárásokat, vagy nagy nehezen megszegik az elveiket – pl. a fizetés közlése 😀

  Ugyanakkor ennek tuti sikere lesz, hiszen a polgárórségekben található Rambo-k mennyiségét elnézve van itt elég portás-szindrómás idióta.

  A végén kiderül, hogy pozitív hatása lesz, ha ezek egy része elhúz a pusztába.

 • Hegedűs Csaba

  2 hónapig Őr-járőrtárs OKJ-s képzésen vesz részt (aminek része a kéthetes “lőgyakorlat”, itt keres br.161000-et, utána vizsgázik. Ha átmegy 220300 Ft havi alapilletménnyel folytatja tanulmányait + 4 hónapig amit szintén vizsga zár. Innentől lesz határvadász.
  Kedves Kékesi úr kapott még egy másik szórólapot is a fentiek tartalmával, amit elfelejtett csatolni…

  • Mária

   Ja nyáron a 40 fokban, télen a mínusz 18-ban, …24 órában, …konténerben, többedmagával töltve a szabadidőt?

  • Állatbarát

   Bocs de itt “csak” biztonsági őröket keresnek nem határvadászokat. Oda van írva a szórólap tetejére.Kéken fehérrel. Ha nem hiszed olvasd el.

   • Hegedűs Csaba

    Igazad van, utána érdeklődtem, ez két külön cucc.

 • lacko

  Ne szarjál már be bakker ha egy pisztolyt látsz. Egy fegyveres banki biztonsági őr se kap több képzést mégis elfogadod a látványát ahogy pisztollyal az oldalán őriz a rossz fiúktól. Nem az a lényeg,hogy mennyi idő alatt kapja meg a lőfegyver ismeretét hanem,hogy gyakorolja annak használatát rendszeresen ez pedig a biztonsági őröknek kötelező aki fegyveres.

 • Sebaj, Tóbiás!

  Ez egy olyan remek ajánlat. Remélem Mészáros Lőrinc, Garancsi, és Tiborcz is kapva kap a visszautasíthatatlan ajánlatra.

  Esetleg a választási irodánál őrt álló kopaszok is beállhatnak.

 • Jozsef Kolowrat

  Tok gaz!!! Az USA-ban 3-6 nap alatt kapsz ugyanerrol papirt!!

 • Fluxuskondenzátor

  Mondjuk az lenne a minőségi írás, ha mellé tennétek, hogy amúgy külföldön illetve itthon a többi fegyveres szervnél mennyi a lövészeti képzés. Kétségtelen, hogy nem elégséges, de sajnos az egyszeri rendőr is mennyit lő egy évben, 20-at kb? Persze amikor egy szerv ezt növelné, akkor menne itt a sopánkodás, hogy pénzszórás meg népfélemlítés…

 • Tarzi

  “Kicsit aggasztónak tűnik, hogy 2 (KETTŐ) hét lövészeti kiképzés után éles fegyvert adnak valakinek a kezébe,”

  Nekem inkább az az aggasztó,hogy valaki úgy ír egy feszültségkeltő cikket, hogy gőze nincs arról, hogy mennyi idő alatt lehet a megfelelő fegyverhasználatra kiképezni valakit…

 • Comm Opel

  Ismét gratulálok a cikk íróinak a rengeteg valótlan agyatlan hülyeség közléséért! Mindig alul tudjátok múlni magatokat! Továbbá üdvözletem az összes hasonló értelmi szintű kommentelőnek is! Értetek éri meg igazán lejárni és megvédeni a határt hétről hétre!