Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nyaralhat oltalmazotti státuszt kapott menedékkérő a Balaton partján?

Mint az éhezők egy falat kenyérre, úgy vetette rá magát a Fidesz és pártsajtója a hírre, miszerint a Migration Aid a Balatonnál 3 faházban menekülteket üdültetne. 

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Szerintük menekült = migráns = Soros. Primitív világkép.

„A Balatonnál üdültetné a migránsokat a Migration Aid” – hirado.hu
„Bevándorlókat költöztetne Keszthelyre a Migration Aid” – Magyar Idők
„Keszthelyen pihentetné a migránsokat a Migration Aid” – Lokál
„A Migration Aid kitart a balatoni migránsüdültetés mellett” – 888.hu

Aztán persze jött minden, ami egy két éve tartó permanens gyűlöletkampány után várható volt: tiltakozó fideszes országgyűlési képviselő, tiltakozó fideszes polgármesterek, gyűlölködő kommentek …

A fideszes országgyűlési képviselők, a polgármesterek, a fenti idézett propagandatermékek újságírói pontosan tudják mit jelent az, hogy „oltalmazotti státusz”, de akkor most tegyük ezt tisztába, hátha valaki nem tudja.

Az alábbi idézetek a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapjáról vannak:

„A menedékjog feljogosítja a menedékjogot élvező külföldit arra, hogy Magyarország területén tartózkodjon, valamint védelmet biztosít számára a visszaküldés, a kiutasítás és a kiadatás ellen. Magyarország kérelemre menekültkénti vagy oltalmazottkénti ismeri el azt a külföldi állampolgárt, akinek az esetében fennállnak az elismerés jogszabályi feltételei.”

„Oltalmazotti státuszt olyan személy kaphat, aki nem felel meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy hazájába visszatérve őt súlyos sérelem érné (tehát halálbüntetés, kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés fenyegetné, vagy megkülönböztetés nélküli erőszak eredményeként életének vagy testi épségének súlyos fenyegetettsége állna fenn). Az oltalmazotti státusz feltételeinek fennállását háromévente felülvizsgálja a hatóság.”

Amennyiben a hatóság döntésében menekültként vagy oltalmazottként ismeri el a menedékkérőt, a külföldi menekültként vagy oltalmazottként a jogszabályban meghatározott korlátozásokat kivéve a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal számos támogatást és segítséget nyújt a menekült illetve oltalmazott státuszt megszerző személyeknek, annak érdekében, hogy az elismert személy minél hamarabb beilleszkedhessen a magyar társadalomba.

„A menekültek és oltalmazottak a magyar állampolgárokkal megegyező feltételekkel jogosultak valamennyi jogszabály és helyi rendelet alapján nyújtott szociális támogatásra és ellátásra. Státuszuk a magyar állampolgárokéhoz hasonló jogokat biztosít számukra, illetve kötelezettségekkel terheli őket.”

A menedékkérők nagy többségét a magyar állam elutasítja. 2017-ben 1.979-en adtak be menedékkérelmet, közülük 46-an kapták meg a menekültstátuszt és 275-en az oltalmazott státuszt.

2016-ban 29.432 menedékkérő, 157 menekültstátusz, 271 oltalmazott státusz, vagyis a menedékkérők mindössze 1,4%-a kapott státuszt Magyarországon.

Tehát vannak menekültek, akikről a magyar állam megállapította, hogy hazájukban halálbüntetés, kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód fenyegeti őket, és a magyar állampolgárokkal közel azonos jogokat kaptak, sőt, a magyar államnak jogszabályban rögzített kötelessége (!) ezen emberek segítése, hogy beilleszkedjenek a többségi társadalomba, de a kormánypárti gyűlöletpropaganda azon van felháborodva, hogy egy civil szervezet segítene nekik eljutni a Balatonhoz.

Ezen hörög, fröcsög a pártsajtó, és egyes kormánypárti politikusok is hergelik a lakosságot. De mégis, ehhez mennyire kell aljas rohadéknak lenni? Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most persze kussol, ahelyett hogy közleményben tenné helyre a saját képviselőit és polgármestereit. De ezen nem is csodálkozunk, Balog lelkész-emberminiszter biztos imádkozik.

A Menedék Egyesület júliusban elvitt Tihanyba 44 menekültet, akik már évek óta itt tartózkodnak, és mindannyian megkapták a menekülti vagy az oltalmazotti státuszt. A tihanyi apátságnál megismerték a magyar történelem egy részét, majd fürödtek a Balatonban. Ettől kell félni?

 

Ezek után / mellett / ellenére Bayer Zsolt és Huth Gergely ezt a végtelenül cinikus és hazugságokkal teli beszélgetést folytatta le tegnap a Sajtóklubban, kedélyesen elröhörészgetve közben:

Huth szerint 64-en kaptak kimenőt (!) a tranzitzónából, de Bayer kijavítja, hogy ezek nem a tranzitzónából kaptak ideiglenes eltávot (!), ezek azok, akik a befogadóállomásokon voltak, de az EU közölte, hogy nem szabad őket zárva tartani és el kell őket engedni, ki lettek engedve de még nem lettek kitoloncolva.
Huth kijavítja magát, hogy a tranzitzónából senki sem kap engedélyt, azért van ott játszótér és viszonylag méltó körülmények között lehessen megvárni az eljárás végét. Ezek az emberek már régen elmentek Nyugatra, így Soros külföldről hozat be ide migránsokat nyaralni, vagyis provokálni.

És még jött Szentesi Zöldi László is (Magyar Demokrata):

 

Még azt hiányoltam, hogy hőbörögnek egy sort azon is, hogy ezek a menekültek nem képesek beilleszkedni a társadalomba, és hogy mernek elmenni Tihanyba, és magyar emberekkel együtt fürdeni a magyar tengerben, a mi Balatonunkban!

Persze ez is a Soros-terv része, ahogy minden!

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás