Nyaralhat oltalmazotti státuszt kapott menedékkérő a Balaton partján?

Fotó: Hajdú D. András, abcug.hu
Fotó: Hajdú D. András, abcug.hu

Mint az éhezők egy falat kenyérre, úgy vetette rá magát a Fidesz és pártsajtója a hírre, miszerint a Migration Aid a Balatonnál 3 faházban menekülteket üdültetne. 

 

 

Szerintük menekült = migráns = Soros. Primitív világkép.

“A Balatonnál üdültetné a migránsokat a Migration Aid” – hirado.hu
“Bevándorlókat költöztetne Keszthelyre a Migration Aid” – Magyar Idők
“Keszthelyen pihentetné a migránsokat a Migration Aid” – Lokál
“A Migration Aid kitart a balatoni migránsüdültetés mellett” – 888.hu

Aztán persze jött minden, ami egy két éve tartó permanens gyűlöletkampány után várható volt: tiltakozó fideszes országgyűlési képviselő, tiltakozó fideszes polgármesterek, gyűlölködő kommentek …

A fideszes országgyűlési képviselők, a polgármesterek, a fenti idézett propagandatermékek újságírói pontosan tudják mit jelent az, hogy “oltalmazotti státusz”, de akkor most tegyük ezt tisztába, hátha valaki nem tudja.

Az alábbi idézetek a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapjáról vannak:

“A menedékjog feljogosítja a menedékjogot élvező külföldit arra, hogy Magyarország területén tartózkodjon, valamint védelmet biztosít számára a visszaküldés, a kiutasítás és a kiadatás ellen. Magyarország kérelemre menekültkénti vagy oltalmazottkénti ismeri el azt a külföldi állampolgárt, akinek az esetében fennállnak az elismerés jogszabályi feltételei.”

“Oltalmazotti státuszt olyan személy kaphat, aki nem felel meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy hazájába visszatérve őt súlyos sérelem érné (tehát halálbüntetés, kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés fenyegetné, vagy megkülönböztetés nélküli erőszak eredményeként életének vagy testi épségének súlyos fenyegetettsége állna fenn). Az oltalmazotti státusz feltételeinek fennállását háromévente felülvizsgálja a hatóság.”

Amennyiben a hatóság döntésében menekültként vagy oltalmazottként ismeri el a menedékkérőt, a külföldi menekültként vagy oltalmazottként a jogszabályban meghatározott korlátozásokat kivéve a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal számos támogatást és segítséget nyújt a menekült illetve oltalmazott státuszt megszerző személyeknek, annak érdekében, hogy az elismert személy minél hamarabb beilleszkedhessen a magyar társadalomba.

“A menekültek és oltalmazottak a magyar állampolgárokkal megegyező feltételekkel jogosultak valamennyi jogszabály és helyi rendelet alapján nyújtott szociális támogatásra és ellátásra. Státuszuk a magyar állampolgárokéhoz hasonló jogokat biztosít számukra, illetve kötelezettségekkel terheli őket.”

A menedékkérők nagy többségét a magyar állam elutasítja. 2017-ben 1.979-en adtak be menedékkérelmet, közülük 46-an kapták meg a menekültstátuszt és 275-en az oltalmazott státuszt.

2016-ban 29.432 menedékkérő, 157 menekültstátusz, 271 oltalmazott státusz, vagyis a menedékkérők mindössze 1,4%-a kapott státuszt Magyarországon.

Tehát vannak menekültek, akikről a magyar állam megállapította, hogy hazájukban halálbüntetés, kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód fenyegeti őket, és a magyar állampolgárokkal közel azonos jogokat kaptak, sőt, a magyar államnak jogszabályban rögzített kötelessége (!) ezen emberek segítése, hogy beilleszkedjenek a többségi társadalomba, de a kormánypárti gyűlöletpropaganda azon van felháborodva, hogy egy civil szervezet segítene nekik eljutni a Balatonhoz.

Ezen hörög, fröcsög a pártsajtó, és egyes kormánypárti politikusok is hergelik a lakosságot. De mégis, ehhez mennyire kell aljas rohadéknak lenni? Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most persze kussol, ahelyett hogy közleményben tenné helyre a saját képviselőit és polgármestereit. De ezen nem is csodálkozunk, Balog lelkész-emberminiszter biztos imádkozik.

A Menedék Egyesület júliusban elvitt Tihanyba 44 menekültet, akik már évek óta itt tartózkodnak, és mindannyian megkapták a menekülti vagy az oltalmazotti státuszt. A tihanyi apátságnál megismerték a magyar történelem egy részét, majd fürödtek a Balatonban. Ettől kell félni?

 

Ezek után / mellett / ellenére Bayer Zsolt és Huth Gergely ezt a végtelenül cinikus és hazugságokkal teli beszélgetést folytatta le tegnap a Sajtóklubban, kedélyesen elröhörészgetve közben:

Huth szerint 64-en kaptak kimenőt (!) a tranzitzónából, de Bayer kijavítja, hogy ezek nem a tranzitzónából kaptak ideiglenes eltávot (!), ezek azok, akik a befogadóállomásokon voltak, de az EU közölte, hogy nem szabad őket zárva tartani és el kell őket engedni, ki lettek engedve de még nem lettek kitoloncolva.
Huth kijavítja magát, hogy a tranzitzónából senki sem kap engedélyt, azért van ott játszótér és viszonylag méltó körülmények között lehessen megvárni az eljárás végét. Ezek az emberek már régen elmentek Nyugatra, így Soros külföldről hozat be ide migránsokat nyaralni, vagyis provokálni.

És még jött Szentesi Zöldi László is (Magyar Demokrata):

 

Még azt hiányoltam, hogy hőbörögnek egy sort azon is, hogy ezek a menekültek nem képesek beilleszkedni a társadalomba, és hogy mernek elmenni Tihanyba, és magyar emberekkel együtt fürdeni a magyar tengerben, a mi Balatonunkban!

Persze ez is a Soros-terv része, ahogy minden!

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Peter Varga

  “Tiszteletben kell tartaniuk a menekülteknek a magyar kultúrát!!”
  afrikai menekült: “jó akkor megyek vasárnap reggel templomba a többi kereszténnyel.”
  “micsinál a nigger a templomba, ajvék ajvék!!!!”

  • belas

   lol. ezen nagyot nevettem, mert amugy a neger egyedul (ok, harmadmagaval) ulne vasarnap a templomban.

   • net953

    Csak,hogy tudd: Jézus mondá: ha ketten hárman összegyültök,akkor én ott vagyok veletek. NINCS szó templomról. Te nagyon liberális,felvilágosult.

    • belas

     jooooj, te kenetteljes, leereszkedo szeplelek! itt a kepmutatasrol van szo, nem a hitrol.

  • Virág et.

   A templomban fideszest biztos nem találna. Duplán igaz ez, ha romkat, mert Ferenc pápa libsi ezeknek a hülyéknek.
   A fideszes a négy fal között keresztény csak.

   • net953

    Faszkalap. A pártod a szadesz megaszonta: a hit magánügy! Olvass vissza!

 • Flórián György

  Hat a tolvajkormány gyülöletpolitikája, lehet tapsolni, orbáncsicskák!

 • GNDL

  Azért azt ne szépítsük, hogy Orbánék egy olyan zsákutcába lavíroztak ezekkel a gyűlöletkampányokkal, ahonnan számukra egyáltalán nincs visszaút… a Fidesz-KDNP mára egy szélsőséges gyűlöletpárt lett, egy szinten Betyársereggel meg más neonáci félkegyelműekkel. Tisztességes ember nem lehet a tagjuk, tisztességes ember nem áll szóba ilyenekkel, messziről kerüli őket…

 • Csizmazia Zsuzsa

  Én Tihanyban élek, jelentem semmi bajunk nem történt, a nap ugyan úgy süt tovább, az út sem szakadt le ott ahol végighaladtak, a víz sem lett mássabb, mert ők belementek.Ugyanannyi a fűrdőző van most is mint előtte. Senkit nem zavartak. Akik pedig hisztizni akarnak, csak hisztizzenek.

  • net953

   Remélem az elsők közt leszel akinek elvágják a torkát. Hogy élvezd!A Nap ugyan úgy fog sütni. Az út sem fog beszakadni. Akkor sem amikor téged ,vagy a családodat bele paszírozzák egy kamionnal. Jó neked. Ennyi ésszel. Ja. Lehet nácizni,fasisztázni,ahogy a ti oldalatokon szoktak.

   • Csizmazia Zsuzsa

    Ne aggódj az én nyakam miatt és ne reménykedj. Melyik az én oldalam? Kommentedet olvasva náladnál mindenképp több eszem van. Ebben biztos lehetsz. Ja, és legalább vállalom magam, nem bújok el sunyi módon ahogy a ti oldalatokon szokás.

   • Zoltán Román

    Sötét lelkű,buta bunkó!

 • Janos Gusztav Olah

  A kiegyensúlyozott tájékoztatás kedvéért örömmel olvasnék olyan cikkeket,amelyben beszámolnának arról,hogy a gazdag osztrák adományozók ,ötcsillagos wellness ausztriai szállodákban a budapesti Váci utcából kimentett,nagyszámú földön fekvő hajléktalant istápolnak.

  • Béla Somogyi

   Asszem akkor lennél csak igazán felháborodva! :-)

 • micimaci

  Azért itt eü. kockázatok is lehetnek. Remélem erre odafigyelnek az illetékesek.
  Egy biztos, a csíkos egyiptomi szúnyog már tarol, és betegít, nem tudjuk hogy került ide.

  • Béla Somogyi

   Biztos vett letelepedési kötvényt!

   • Kovács Ágnes

    Ugye ez most vicc!!??? Vagy erre is adtak nekik pénzt külföldről?? Az egészségügyi kockázat kialakulásáért én is aggódom, féltem a gyerekeket különböző fertőzésektől!!!!

    • Béla Somogyi

     Én a szúnyogokra gondoltam! :-) Bár lehet ahogy fentebb is írták, befőttes üvegben (nehány dollárral megtoldva) hozza be a soros!:-)
     Egyébként meg az egészségügyi kockázata sokkal nagyobb annak, hogy a gyermeked napszúrást kap a parton, mint, hogy az a pár szerencsétlen megfertőzi bármivel is!

  • Virág et.

   Befőttes üvegben hozta a Soros. Az ugyanis kizárt, hogy a szokatlan meleg miatt jelennének meg más éghajlatokról rovarok, károkozók, ugyanis Trumpli megmondta, hogy nincs éghajlatváltozás.

 • Mihály Barna

  Ja az vicces, hogy a bayer azt mondja- 20-25 évvel ezelőtt még munkált bennünk a jószándék, hogy a lipsikkel szót értsünk- akkor még ez az idióta is lipsi volt! Váó, micsoda egy gyíkarc!!!

 • Tamás Nagy

  Videki még nem kommentelt? úr isten !!! csak nem beteg? Ja partegyeztetés :)

 • transformer

  Ez már tényleg pszichiátriai probléma… Az esetleges arab (de menjünk tovább, olasz, görög stb.) turistát is tiltsuk ki a Balatonból ? Ezek a barmok még nem fürödtek a Costa Braván vagy a peloponnészoszi tengerparton, ahol ugyanúgy idegenek, mint a menekültek itt ?

 • Megamedve

  Nehéz szavakkal leírni, hogy lehet ennyire gennyes féregtáp valaki.
  Itt tartunk, és van olyan agyhalott gecibáb fideszköpőcsésze ember, aki erre lelkesen bólogat. Ez már agyrém, emberek! Itt kurva nagy gáz lesz!

 • Virág et.

  Tehát Magyarország 98%+-t elutasít a kérelmezők közül. Ez a <2% szerencsétlen, aki még ezen az igencsak lejtős akadálypályán is átmegy és még a szándékosan közel lehetetlenre tett feltételek mellett is megkapja a státuszt, az se nyaralhasson már két hetet a Balatonnál, mert az világvége lenne.

  Bayeréket nem is minősítem. Remélem egyszer ők is fognak futni a tyúkszaros életükért és őket is ilyen kedvesen fogadja majd valaki.

  • Tamás Nagy

   Bayereknek ezt valahogy úgy kene csinálni, hogy bemennek az echo tv-be, megtartják a megtartani valót, hazamennek, s elfelejti az echo tv leadni az adást. Tehát a felvétel látszat megvan csak a műsort nem adják le, nem lenne semmi baj. Ha ez a színvonal abban a kanálisban, akkor képzelem hogy mi az ami kimaradt. De ha ennyi baromságot lehetne ott mondani, simán betehetnek a heti hetest az echo tv-re. Legalább 1 órára odakacsolnék.

  • Rosenfeld Krisztián

   Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,

   Vigyázó szemetek Saigonra vessétek!
   https://uploads.disquscdn.com/images/702e1f0c95e332f41187f1e8d1a86595528cc8fc331b164b23703468b59811be.jpg

 • Arabdaraboló

  Én egy szegény családba születtem. A nyári nyaralás a nagyszülőknél volt. Csak miután felnőttem, tudtam saját erőmből eljutni a Balatonra, külföldre.
  Nekem senki sem fizette, de ez természetes. Csak egy szar fehér helyi kiskölyök voltam két szegény szülővel, akik kidolgozták a belüket. Ilyet csak nem kérhettek senkitől.

 • Ism.

  Nem lenne hátrány, ha néhány normális nő is megjelenne a FIDESZ körül. Mondjuk akiknek jelent valamit egy gyerek közérzete és hogy mit tapasztal a felnőttek világából.

  • 𐳤𐳏𐳉𐳖𐳇𐳛𐳢 🏆🏆🏆

   A fideszben ilyen nincs (ha volt is). ;(
   A nők jogait is addig védték, amíg Selmeczi fogairól volt szó.