Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szeptemberben nem utal családi pótlékot a kormány

 

Sok család költségvetéséből fog hiányozni ez a pénz az iskolakezdés első hónapjában.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A családi pótlék sok háztartásban a havi fix bevételek fontos része, amit beterveznek a kiadások számításakor. Sok családban ebből a pénzből vesznek ennivalót hónap elején, amikor az előző havi fizetés már elfogyott, az aktuális pedig még nem érkezett meg. Mások ebből fizetik a gyerek menzáját, különóráját, új cipőjét, vagy iskolai kirándulását.

 

csp2017

2017 szeptemberében azonban nem adja oda a kormány ezt a pénzt a családoknak, emiatt sok háztartásban lehetnek anyagi gondok. Pont szeptemberben kezdődik az óvoda, iskola, és bár a szülők már általában augusztusban megveszik a szükséges írószereket, tornafelszereléseket és egyebeket, az első hetekben többnyire van újabb kiadás. Az óvónénik és tanárok ugyanis szeptemberben még gyakran kérnek kiegészítő dolgokat a szülőktől, be kell fizetni az osztálypénzt, a következő havi étkezést, és a hűvösebb idő beköszöntével kiderül, hogy a gyerek nyáron kinőtte a tavaszi cipőjét és meleg ruháit.

Persze nem arról van szó, hogy a kormány megtartja magának a szeptemberi családi pótlékot, hanem arról, hogy már augusztusban átutalja a jogosultaknak, hogy „könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre”. A kormánypárti sajtó erről úgy számolt be, hogy „Augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak„, ami szigorúan nyelvtani szempontból igaz, de egyébként nem.

A dupla családi pótlék az lenne, ha az augusztusi kétszeres összeg után szeptemberben folyósítanák a szokásos összeget. Itt azonban arról van szó, hogy augusztusban utalják a szeptemberit is. Ebből logikusan következik, hogy szeptemberben viszont nem utal családi pótlékot a kormány. Ez persze nem szerepel a kormánysajtó beszámolójában, mert negatív dolgot nem szokás reklámozni.

Mi azonban fontosnak tartjuk felhívni az augusztusi dupla összegnek örülők figyelmét arra, hogy szeptemberben egy fillér családi pótlékot sem fognak kapni. Szóval a kormány ad is valamit, meg nem is, mint a mesében.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás