Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem tudja a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy mennyibe került összesen a Nemzeti Konzultáció

2017. május 31-én lezárult a Nemzeti Konzultáció meghosszabbított határideje. A két hónapos „konzultáció” alatt milliárdokért hirdettek, kiküldtek 8 millió levelet, a választók visszaküldtek 1,6 millió kérdőívet.

2017. június 13-án közérdekű adatigényléssel fordultam a Miniszterelnöki Kabinetirodához, hogy küldjék el a Nemzeti Konzultációhoz kapcsolódó valamennyi kiadást, hogy láthassuk, összesen mennyibe került az adófizetőknek ez a mulatság.

2017. június 27-én Orbán Viktor a Bálnában közli a konzultáció eredményét, vagyis feldolgozták a beérkezett 1,6 millió kérdőívet.
[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

2017. június 28-án, a 15 napos határidő utolsó napján este megjön a propagandaminisztérium válasza:

Igénylésében elektronikusan kérte megküldeni „a Nemzeti Konzultáció 2017-hez kapcsolódó valamennyi költséget, többek között: a címjegyzék ára, a 8 millió levél és annak kézbesítésének ára, a hirdetési költségek, a feldolgozás költsége stb.”

Fentiek tekintetében tájékoztatjuk, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda az állampolgárok név- és lakóhely adataival a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 19/A. § (1) bekezdés b) pontja és a Belügyminisztérium BMSZNY/33-2/2017. iktatószámú határozata alapján rendelkezik.

Továbbá tájékoztatjuk, hogy a konzultációs levelek pontos költségeiről csak a beérkezett beszámolókat és a kiállított teljesítésigazolásokat követően tudunk tájékoztatást adni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a Nemzeti Konzultáció várható költségei a www.kormany.hu honlapra kattintva ingyenesen mindenki számára elérhetőek az alábbi linken:

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/hirek/a-kormany-nemzeti-konzultaciot-indit

Továbbá jelezzük, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs szerződéseire vonatkozó adatok elérhetőek a kormany.hu-n az alábbi linken:

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=10&type=204#!DocumentBrowse

13914

A Miniszterelnöki Kabinetiroda az összes állampolgár nevével és címével rendelkezik, vagyis ezért nem kellett fizetni.

A linkelt cikk a Nemzeti Konzultáció kezdetén jelent meg, mely szerint a nyomdai feladatokat a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. végzi nettó 68,1 millióért, a levelek megszemélyesítését és lakossághoz történő eljuttatását a Magyar Posta Zrt. bevonásával a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. útján végzi nettó 881,5 millió forintért, de „a fenti összegek még kismértékben változhatnak, pontos, végleges költségeket a konzultáció lezárását követően tudunk adni”.

A szerződések között pedig csak annyi található, hogy a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. térítésmentesen lát el adatfeldolgozói tevékenységet a nemzeti konzultációhoz kapcsolódóan.

Mivel a válasz óta eltelt egy hónap, ezért újra beadtam ugyanazt a adatigénylést, hátha beérkeztek már azok a beszámolók és teljesítésigazolások, és végre képbe került a minisztérium, hogy mennyibe is került ez az egész.

Jellemző, hogy Miniszterelnöki Kabinetiroda a válaszában egy szóval sem említette a legnagyobb tételt, a reklámkiadást. Vajon melyik a rosszabb, ha a minisztérium nem tudja mennyiért reklámozta a Nemzeti Konzultációt, vagy ha tudja, de hallgat róla?
Annyit tudunk, hogy áprilisban 4,2 milliárd forintért reklámozták a konzultációt, de ez csak egy része, nekem a teljes összeg kell.

Ki fogjuk deríteni, hogy mennyi volt az annyi.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás