Orbán Tusnádfürdőn: megvannak az ellenségek a választási kampányra

Alumíniumkalap kellett volna.

Nagyon szép beszédet mondott a drága Miniszterelnök úr, kicsit azért kevés volt a standing ovation és a stage diving, de fogjuk ezt a délelőtti időpontra. De azért mindenki örült, hogy láthatta-hallhatta, ahogy azok a magvas gondolatok megszólalnak – kiviéve azt az erdélyi lányt, akit éppen a hajánál fogva rángattak ki, mert fütyülni merészelt, de szerencsére már aznap olvashattuk az Origon, hogy ő bizony egy gyenge teljesítményt nyújtó provokátor volt, aki tök béna volt, mert nem hagyta hogy jól össze-vissza verjék, és igazából tök szerencsés volt, hogy a rendezők kimentették. Polgári, keresztény, alaptörvényes, emberséges.

 

 

A beszéd és az utána a kérdésekre adott válaszok olvasható, röviden összefoglalva:
“Magyarország erős, az ország erős, a gazdaság erős, a nemzet erős, az ellenség a Soros-birodalom, és ennek kiszolgálói: Brüsszel, az ellenzéki pártok, Soros civilszervezeti és sajtója.”

Megtudtuk, hogy Európában senki sem olyan tökös és keresztény mint a Fidesz-KDNP, még a kereszténydemokrata pártok sem, akik “elkereszténytelenedtek, a liberális média és értelmiség elvárásait teljesítik, a baloldali politika is elvesztette talaját. Most készítik Európát elő arra, hogy átadja a területét egy új, kevert muszlimizált Európának. Ahhoz, hogy a terület “átadható” legyen, jelenleg Európa kereszténytelenítése folytatódik, a nemzeti identitások helyett a csoportidentitásoknak adnak elsőbbséget és a politikai kormányzást a bürokrácia uralmára akarják lecserélni.

Még a Hihetetlen magazinban is erős lenne az elkereszténytelenítő program, de Tusnádfürdőn nem lógott ki a beszédből.

A választás tétje:

“Már korábban is világossá tettem azt, amit most elismétlek, hogy amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke a Fidesz- és a kereszténydemokrata kormány élén, addig a kerítés a helyén marad, a határainkat meg fogjuk védeni, és a határainkkal együtt Európát is meg fogjuk védeni.

A magyarországi ellenzék ezzel szemben nyíltan hirdeti, hogy ők le fogják bontani a kerítést, és a bevándorlókat be fogják engedni az országba, egyet fognak érteni az Európába történő teljes és kötelező szétosztásával a migránsoknak, és ilyen értelemben ők készen állnak arra, hogy Európát átadják egy új, kevert összetételű európai jövő számára. Ez az ellentét a magyar ellenzék és a magyar kormányzó pártok között adja ennek a választásnak az európai tétjét.”

Igaz, még a liberális elhajlással nem igazán vádolható Heti Válasz is megírta, hogy Botka sem akarja a kerítést lebontani, a kötelező kvóta nem a migránsokra vonatkozik, hanem a lefolytatott eljárás után menekültstátust kapott személyekre, a kevert összetételű Európával való riogatás pedig még szegény Csurka Pista bácsitól is megmosolyogtató lett volna.

A szokásos riogatás, ugyanaz a szöveg, mint 2002-ben és 2014-ben.
Ha a Fidesz veszít = nemzethalál.

“Hogyha a következő választást a magyar polgári, nemzeti, keresztény erők nem nyerik meg, akkor minden elveszhet, amiért az elmúlt években verejtékkel, kínnal, keservvel Magyarország megdolgozott. Ez pedig azt jelenti, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy megint egy olyan korszak köszönthet Magyarországra, amelyben nem építkezés lesz, hanem rombolás. Ne feledjék el, hogy építeni nehéz és hosszú folyamat, rombolni pedig könnyű, és kevés idő kell hozzá. Én kellő higgadtsággal állítom most itt Önöknek, hogy Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy újra erős, virágzó és tekintélyes európai ország legyen, mint most. S Trianon óta nem álltunk olyan közel ahhoz, hogy a nemzetünk visszanyerje az önbizalmát és az életerejét, mint éppen most. S abban is biztos vagyok, hogyha megint idegen, globális érdekeket kiszolgáló kormányzata lesz Magyarországnak, akkor ezt a történelmi esélyt nem egy választási ciklusra, hanem megint évtizedekre elveszíthetik a magyarok.”

Magyarország olyan erős, virágzó és tekintélyes, hogy az Európa Unió 20 legszegényebb régiója közül 4 magyarországi.
Olyan tekintélyes, hogy a NATO-ban már azt mondják, hogy a magyarokkal semmilyen bizalmas információt nem szabad megosztani a jelentős orosz befolyás miatt.

De nincs semmi gond, ha durva is lesz a kampány, durvák lesznek a támadások, akkor Magyarország és a kormány mindig higgadtan és kulturáltan európai stílusban védi meg érdekeit, ahogy eddig is tette!

“S végezetül őszintén kell mondanom néhány szót az ellenfeleinkről is, mert az igazi ellenfeleink ezúttal nem a hazai ellenzéki pártok lesznek. Azt mindenki láthatja, hogy az elmúlt években létrejött egy erős és elszánt egység a nemzeti ügyekben, ezt korábban a politika bükkfanyelvén centrális erőtérnek neveztük el, ezzel az erőtérrel, ezzel a nemzeti összefogással az ellenzéki pártok nem tudnak mit kezdeni. A helyzet az, hogy az előttünk álló kampányban nekünk elsősorban a külső erőkkel szemben kell helytállnunk, Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdeni a következő kilenc hónapban. A módszereiket ismerjük, sok meglepetés nem érhet bennünket: pénzügyi zsarolás, politikai fenyegetés, ilyen jelentés, olyan jelentés, médiakampány, rágalomhadjárat, kötelezettségszegési eljárás, ilyen cikkely, olyan cikkely. Azonban rögzítsük azt is, hogy a sokszor durva, alpári, sőt időnként bunkó megnyilvánulásokkal szemben Magyarország eddig higgadtan és kulturáltan, azt is mondhatnám, hogy európai stílusban védte meg a saját érdekeit, és adta meg a választ. Meggyőződésem, hogy erre képesek leszünk a választási kampány időszakában is.”

A “Soros-ügynökök” elleni fellépés puhaságát kritizálta az egyik kérdező, szerencsére Orbán megnyugtatta:

“Miért nem vagyunk keményebbek a Soros-birodalom magyarországi képviselőivel? Még lehetünk. Először is ezt ne zárjuk ki. Másodsorban az európai politikai kultúrában határai vannak a politikai csatában bevethető eszközöknek, és ezt a határt se léptük túl. Az ellenfeleink rendszeresen túllépik egyébként. Erre most tudnék példákat hozni, de egy ilyen erős ország jó erőben lévő kormányának vezetője ne panaszkodjon. Tegyük ezt félre. De a helyzet az, hogy mi az európai kultúra általános szokásainak megfelelően jól elvoltunk, túloztam: elvoltunk Soros Györgyékkel is egy országban és egy fedél alatt egész addig, amíg a viták természete közöttünk filozófiai, kulturális, politikai eszményekről szólt, vagy éppen a gazdaság filozófiai kérdéseit érintette. Ezekben a kérdésekben, ha világok választanak is el egymástól, lehet értelmesen beszélni, nincs szükség törvényalkotásra vagy közhatalmi erő alkalmazására. A liszt ott dőlt ki, amikor ez a Soros-birodalom olyan területre lépett, amit úgy hívnak, hogy nemzetbiztonság, és ott nincsen pardon. Márpedig itt arról van szó, hogy Soros György elkezdte arra használni a pénzét, az embereit meg az intézményeit, hogy migránsokat szállítson be Európába. Ő maga lépett be a politika nemzetbiztonsági porondjára, meghirdette ezt a programot, ez ellentétes a magyar emberek biztonságával, Magyarország rövid, közép- és hosszú távú érdekeivel, sérti a magyar emberek és Magyarország nemzetbiztonságát. S ilyenkor nincs pardon, ilyenkor határozottan, erőteljesen, a jog, a jogalkotás és a jogkikényszerítés eszközével fel kell lépni. Ez nem róla szól, hanem a mi biztonságunkról, minden magyar ember biztonságáról, terrormentes életéről és kulturális identitásának megtartásáról. Itt tehát már nem filozófiai vitát folytatunk, a nemzetbiztonsági jogszabályokat be kell tartatnunk mindenkivel, azzal is, akit egyébként Soros Györgynek neveznek. Nem képezhet önmagában területenkívüliséget, vagy nem élvezhet területen kívüliséget sem ő, sem az emberei a magyar köztársaság területén.”

Végezetül a hosszú beszédről egy szemléltető infografika:

 

tetszett_a_cikk3

 

 • balo

  Pedig egy “menekült” elhangzott, igaz, utána rögtön javította migránsra. Valahmelyik híroldal csámcsogott is rajta rendesen :)

 • zsoltix

  Nyelvbotlásként említett egyszer menekülteket, de utána persze korrigált migránsokra.
  http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/07/23/orban_nyelve_akkorat_botlott_hogy_majdnem_beleremegett_a_ner/

  • Virág et.

   Habony Árpi meg Finkelstein biztos káromkodott is rendesen a tévé előtt. :)

   • Tamás Nagy

    Korral jár Virág et. A korral jár ez a sok nyelvbotlás, fáradnak a beépített elemek. Tudja mint egykor valakiben ( Brezsnyev deluxe, Brezsnyev standard) :) Nem megy már Viktorának. Annyi hazugságot összehordtak hogy már nem bírják számon tartani s mennyi párhuzamos hazúgniverzum s az embernek már oszlik a személyisege is s előbb utóbb beszippantja a sok hazúgság s nem fogja tudni melyik a valóság. Előbb utóbb elszólja magát majd többször is

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Az egészségügy, az ja, világszínvonalú! Ma mentem fülgyulladással egy megyeszékhely műintézményébe. A házidoki szabadságon van, meg amúgy sem kell beutaló – kidobtak a fülészetről, hogy nem tudnak mindenkivel foglalkozni.
  Az ajtóra ki van írva, hogy a megnövekedett betegforgalom miatt nem tudják tartani az időpontokat.
  Amúgy a doktornő ki tudja, mikor kerül elő, mert éppen műt (ugyanaz a dokinéni az osztályon és az ambuláns ellátáson is).
  A világ színvonala, mi.

 • andras nagy

  “A módszereiket ismerjük, sok meglepetés nem érhet bennünket: pénzügyi
  zsarolás, politikai fenyegetés, ilyen jelentés, olyan jelentés,
  médiakampány, rágalomhadjárat, kötelezettségszegési eljárás, ilyen
  cikkely, olyan cikkely.”

  Magyarország miniszterelnökének véleményét hallották a jogról, a szerződésekről, az adott szóról, meg a többi ilyen liberális buziskodásról.

  • Virág et.

   Az EU szerződéseit az ország aláírta, egyébként a tárgyalásokat és a feltételeket éppen Orbán Viktor dolgozta ki, Medgyessynek már csak a szignó maradt (haragudott is rá Orbán évekig). Az EU csatlakozást a magyar választók népszavazással erősítették meg. Az EU pénzéből lett ilyen gazdag a fideszes vezérkar.

   Ha én az Unió lennék, megtalálnám a módját, hogy kib-sszam az ilyen országokat, mint Magyarország a fenébe. Amíg a csatlakozási tárgyalások voltak (Orbán kormányával !!!), addig fűt-fát megígértünk nekik, amint beengedtek a klubba, azonnal a szoba közepére sz.runk. Érdekes mentalitás, de fideszeseknél ez a módi, ez a kultúra úgy látszik.

   • andras nagy

    évek óta írom, hogy számomra teljesen érthetetlen, hogy még a legnyilvánvalóbb lopásoknak sem néznek utána, és számolatlanul öntik a milliárdokat ezekbe a fekete lyukakba. (hogy a morális megfontolásokat most ne is említsem.)
    a legvalószínűbb válasz persze sajnos az, hogy a döntéshozóknak súlyos anyagi érdekeik fűződnek ennek a rendszernek a fenntartásához, a cechet meg majd a hülye német, dán, osztrák stb proli szépen kifizet.
    a többit lásd a Róma bukásával foglalkozó szakirodalomban.

    • Virág et.

     Politikai okai vannak ennek. Ha az EU elkezd keménykedni a kifizetésekkel, akkor megint jön egy Állítsuk meg Brüsszelt hiszti és ha éppen mondjuk kell az egyik vagy másik erőnek az unióban a magyar voks, akkor inkább nem nyitnak frontot.
     A másik oka pedig az idő. Az EU majd’ 10 éves lemaradásban van a vizsgálatok terén.

 • Virág et.

  Teljesen lementek kreténbe. Migrizés, brüsszelezés meg sorosozás. Ennyire futja a magyar kormánynak. Közben egy osztrák benzinkutas többet keres, mint nálunk egy diplomás mérnök, az ország egyik fele Angliában szolgál fel, a másik fele meg Németországban cseréli az ágytálakat. De büszke és erős ország vagyunk, igen. Tudnám mire vagyunk büszkék? Arra, hogy kiszolgálhatjuk a hanyatló nyugatot? Pelenkázhatják a diplomásaink, mint valami K-európai Consuelák, házvezetőnők, cselédek a német meg az osztrák nyugdíjasokat? Erre legyünk büszkék? Esetleg arra a párszáz eurós fizetésre, amiből egy szalonúj Focus önereje talán kijön, de a 20 évre felvett lakáshitelhez már kell a családi segítség? Erre legyünk büszkék? Hogy ha a gyereknek új cipő kell, akkor már válságtanácskozás van a nappaliban? Mert ez a magyar átlag, ennyit tud produkálni a magyar virtus, a “bivalyerős” gazdaság. Hogy a belföld az összeszerelő üzeme a libsi nyugatnak, a külföldre szakadtak meg cselédei ugyanazoknak. Szolganép, szolgasors. És ez a “nagy magyar” ezt pontosan tudja, az a névtelen huszadik senki, jövőbeli emigráns, moszkvai menekült akárki, akit odaraktak az iparkamara élére és aki az első hullámban menekül majd rendszerváltáskor Oroszországba, az pedig ezt a szolgasorsot erősítené a felsőoktatás gyengítésével és a kiszolgáló-szakmák erősítésével. Hogy legyen elég életerős és engedelmes munkás, akit el lehet adni pénzért azoknak, akik ellen a tolvaj vezérkar szájkaratézik.

  A trianonos hasonlat annyiban pontos, hogy mintha mi megint újrajátszanánk a XIX-XX. századot. Újra jön az urambátyám rendszer, ami száz évvel ezelőtt már egyszer visszadobta az országot a nyugati színvonaltól évtizedekre. Most tovább mélyítjük a szakadékot. Közben Csehország és a Balti államok, vagy Szlovénia akár meg előz, sőt, lassan leköröz minket…

  • zsoltix

   Én múltkor ebben számolgattam:
   http://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-beszede-a-nemzeti-konzultacio-zaroesemenyen/
   Migráns 21, Brüsszel 16, Tisztelthölgyeimésuraim 13, Soros 7. Méltatlanul kevésszer említette a Gyuribát, na de ekkor volt szó először a nevetéséről, amivel pár nappal később elárasztották az egész országot. A kampány nyilván már korábban időzítve volt, nem Orbán beszéde váltotta ki, csak úgy csinálták, hogy ő dobja be először a sorosnevetést. Na mindegy, ez már régi dolog, ki emlékszik pár héttel ezelőttre, sorosgyuris plakátok meg “Társadalmi Célú Hirdetések” sincsenek már. Ezért kell mantrázni újra és újra ugyanazt, nehogy már az egységsugarú potenciális szavazó megfeledkezzen akárcsak egy hétre is a legfőfőfőbb dolgokról, hogy kit kell utálni, meg ilyenek.

   • Virág et.

    Szánalom ez az egész … :(

 • http://anothernonight.blog.hu no-night

  Ha a gina és a kati után meg fog jelenni a Viki nevű dizánnyerdrog is, nem lesz kérdésem a név eredete felől…

 • Gabcsi

  Hogyha a következő választást a magyar polgári, nemzeti, keresztény erők nem nyerik meg, akkor minden elveszhet, amit az elmúlt években verejtékkel, kínnal, keservvel Orbán és a strómanjai elloptak.

  • lyken

   Ha a tényleges polgári, tényleges nemzeti érzelmű hazaszerető, tényleges keresztényi értékek szerint élő erők nyernének akkor a Fidesz be se jutna a parlamentbe.