Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Birkapörköltben a portfólió

A XIX. Karcagi Birkafőző Fesztivál egy olyan kiemelt esemény volt hazánkban, melyen Magyarország Kormányából a miniszterek 40%-a képviselte magát, a Karcaghoz kötődő Fazekas Sándor és Varga Mihály mellett Balog Zoltán emberminiszter és Pintér Sándor is ott volt. A többi 60% miniszternek nem elég fontos egy ilyen hungarikum nemes ünnepe, szomorú. SAD, ahogy Trump elnök úr twittelné.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Balog Zoltánt én amiatt tisztelem, hogy bár a legnagyobb szopórolleren ő gurul lefelé a lejtőn (felsorolás: család és ifjúságügy, egészségügy, egyházak, nemzetiségek, civil társadalmi kapcsolatok, Európai Uniós fejlesztéspolitika, kultúra, oktatás, sport, szociális ügyek és társadalmi felzárkóztatás), a sikerek olyan messzire elkerülik, mint a Közgépet a nyertes közbeszerzések, de arca csupa derű, mindig próbálja viccel és humorral feldobni a mondandóját, ami olyan, mintha Michael Scott az Office-ból lépne ki személyesen a színpadra. Kényszerből nevetgélsz és a szemed sarkából keresed, hol van a kandikamera.

 

A birkapörkölt ünnepe is remek alkalom volt, ahol Balog emberminiszter kiszakadjon a hétköznapok sikerszériájából (a világraszóló magyar egészségügy, a négycsillagos kórházakba nyaralni járó betegek, a IKEA-ból átszívott sok új ápoló és nővér, a CEU stb.) így remek 2 perces beszéddel örvendeztette meg az egybegyűlt karcagiakat.

20170624_PEL_7713

 

A birkapörköltben az Emberi Erőforrások Minisztériumának teljes portfóliója is benne van:
–  A birkafőzés több száz éves hagyomány, ez egy mélyen és magasan is kulturális dolog, benne van minden, ami a kultúrához tartozik
–  Előtte ugye egy pálinkát kell meginni, utána meg egy vagy kettő vagy három pohár bort, tehát benne van a borkultúra
–  A 40 kilós vaslábast emelgetni komoly sport
–  Benne van az oktatásügy, mert tovább kell adni a receptet évszázadokon át
–  Az egészségügy is, mert aki jól étkezik, az nem lesz beteg, aki rosszul étkezik, az beteg lesz, és azt meg kell gyógyítani, úgyhogy az egészség is része a birkafőző fesztiválnak
– Ja, és ott van az egyházügy is, mert a papok jól imádkoztak, mert szép idő van”

Birkapörkölt = Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

 

A sikeres megnyitó után bejelentette, hogy 7,5 milliárd forint jut a népi kultúra támogatására.
Az oktatásról és az egészségügyről nem esett szó.

20170624_PEL_7766

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás