Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kilátó épülhet a hódmezővásárhelyi körhíd közepén

 

A képviselőtestület pénteken döntött arról, hogy csináltat erről egy látványtervet.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Tavaly november végén tették le a 47. sz. főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának alapkövét.

„Az óriás projekt keretében egy 13,4 kilométer hosszú, kétszer egysávos – adott esetben kétszer kétsávosra bővíthető – új nyomvonalú út épül rajta két körforgalmi csomóponttal, egy vasúti felül- és egy kerékpáros aluljáróval, valamint Kopáncsnál egy harminc méter sugarú, a vasutat és a közutat különszintben keresztező körhíddal – tájékoztatott a konkrét számadatokról immáron Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. Utóbbiról elmondta, ilyen csomópont Magyarországon egyedül Budaörsnél van, a Csongrád megyei azonban ennél is nagyobb lesz.” – Vásárhely24.com

Most a Délmagyar számolt be róla, hogy a hódmezővásárhelyi képviselőtestület egy kilátót szeretne a körhíd közepére. Bár azt még nem tudják, hogy nézne ki és miként lehetne majd megközelíteni, de úgy döntöttek, csináltatnak róla egy tervet, mert szerintük jó ötlet, a város kapuja lehetne.

Részlet a képviselőtestület pénteki ülésére készült polgármesteri előterjesztésből:

„Hódmezővásárhelyre a legtöbben az autópálya közelsége miatt Szeged felől érkeznek, ezért célszerű lenne egy kilátót létesíteni, amely ikonikus épülete lehetne Hódmezővásárhelynek. A kilátót az Északi elkerülő út vég csomópontjában (Kopáncs) érdemes megépíteni, ami városkapu szerepet is betölthetne. Az építmény helye a létesülő külön szintű körforgalom közepén lenne, hangsúlyozva annak egyediségét.

A fentiek alapján javaslom egy tanulmányterv készítését a kilátó kialakítására, amelynek célja az épület építészeti látványának elkészítése, a statikai szerkezet elméleti vázának megtervezése. A tervezők feladata a kilátó megközelíthetőségének biztosítását szolgáló út és parkoló rendszer kidolgozása oly módon, hogy az csatlakozzon a 47. sz. főút kialakítandó csomópontjához.”

A körhíd látványterve alapján nem lesz egyszerű feladat kilátót építeni rá, szurkolunk!

kopancsikorhidlatvanyterv2

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás