Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az orosz külügy meghívására járt Moszkvában a Fidelitas bábos plakátjait szerkesztő Nemcsik Mátyás

 

Nemcsik Mátyás neve szerepel a Fidelitas bábos plakátjainak alján, mint a szerkesztőségükért felelős személy. Nemcsik a Fidelitas alelnöke, és 2014 óta önkormányzati képviselő Kecskeméten. 2015-ben a várost képviselte Moszkvában az orosz külügy fórumán, ahol a migrációról, terrorizmusról, és a kelet-európai országok gazdasági együttműködésének lehetőségeiről volt szó.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Az 1988-as születésű Nemcsik Mátyás igazi álomkarriert tudhat magának, no nem a versenyszférában, hanem a politikában.

2008 óta a kecskeméti Fidesz tagja, 2009 óta a kecskeméti Fidelitas tagja
2011 – kecskeméti Fidelitas elnöke
2012 – Nemzetgazdasági Minisztérium: Gazdaságtervezésért felelős helyet-tes államtitkárság – szakmai gyakorlat
2013 – a Kormány ifjúságpolitikai keretprogramja – Dél-alföldi regionális koordinátor, majd kecskeméti programkoordinátor
2013 – Fidesz kecskeméti alelnöke
2013 – Fidelitas országos alelnöke, Fidelitas Humán Kabinet- Ifjúsági és civil munkacsoport vezető
2014 – Fidelitas Etikai és Mandátum Egyeztető Bizottság tagja
2014 – önkormányzati képviselő (Kecskemét polgármestere a Matolcsy-rokon Szemereyné Pataki Klaudia)

A Fidelitas honlapja szerint ő a szervezet társadalmi kapcsolatokért és szakmai kabinetekért felelős alelnöke.

Valószínűleg ezért az ő neve szerepel a „Milliárdosok emberei” feliratú plakátokon, amiken Soros György Botka Lászlót, Simicska Lajos pedig Vona Gábort rángatja bábuként.

nemcsik3

nemcsik4

nemcsik5

 

Ha rákeresünk Nemcsikre, gyorsan kiderül, hogy kecskeméti önkormányzati képviselőként és fidelitasosként is roppant aktív: egyszer járdát javíttat a nyugdíjasklub előtt, máskor 100 éves nénit köszönt fel, és van, amikor Mesterházy Attila ellen tüntet.

Sőt, Nemcsik Mátyás annyira lelkiismeretes, hogy külföldön is kiáll, ha kell.

2015-ben Moszkvában képviselte Kecskemétet (képgaléria)

A politikus az orosz külügyminisztérium szervezésében megtartott fórumon vett részt. A rendezvényre elsősorban Közép- és Kelet-Európa országaiból érkeztek fiatal döntéshozók, illetve leendő diplomaták

Nemcsik Mátyás a hiros.hu-nak elmondta: a fórumot a Moszkvában, az orosz külügyminisztérium keretein belül működő Diplomáciai Akadémia elnöke, Jevgenyij Bazhanov nyitotta meg. Köszöntötte a résztvevőket Alekszej Meshkov külügyminiszter-helyettes, valamint Konstantin Kolpakov, az akadémia ifjúsági tanácsának vezetője is.

– A fórum kiemelt témái a migráció, a terrorizmus elleni harc és a kelet-európai országok gazdasági együttműködésének lehetőségei voltak. Különösen a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatos vélemények kaptak nagy hangsúlyt a párbeszédben. Büszkeséggel töltött el, hogy a több mint tíz országból jelenlévők úgy értékelték: a határok megvédése érdekében hozott magyar kormányzati döntések sikeresek voltak. Dicsérték országunk vezetésének munkáját, és azt a bátorságot, hogy Brüsszellel szemben is kiálltak igazunk mellett. Ezt fontos volt azért is hallani, mert abban is megerősített bennünket, hogy igenis el kellett indítani az aláírásgyűjtést a betelepítési kvóta ellen. Moszkvában töltött napjaimnak volt közvetlenül Kecskemétet érintő hozadéka is. Elmondtam ugyanis, hogy településünk megpályázat az Európa Ifjúsági Főváros 2018 címet. Konstantin Kolpakovot, a Diplomáciai Akadémia ifjúsági tanácsának vezetőjét arra kértem, hogy ismerjék meg és lájkolják az OPEN 2018 facebook oldalát – mondta Nemcsik Mátyás.”

A hiros.hu-n van a cikkhez egy komplett képgaléria, de az Open ’19 Kecskemét Facebook-oldalán is található egy fotó a rendezvényről.

nemcsik2

 

És ha már a „Milliárdosok emberei” című plakátok miatt megnézzük Nemcsik Mátyás Facebook-oldalát, akkor találunk egy közös képet Rogán Antallal is.

 

nemcsik1

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás