Bayer Zsolt ötletére épült emlékpark a 6 lakosú faluban 562 millió EU-s pénzből

20142419061158_nagygec-templom-02

Orbán Viktor és csapata egy újabb klasszikussal ajándékozta meg a nemzetet: “Nemzeti Konzultáció Bözsi nénivel” a videó címe, melyben Orbán Viktor beugrik Nagygécre Bözsi nénihez.

 

 

Arra már fel se kapjuk a fejünket, hogy Orbán azt mondja a nyugdíjemelésről, hogy „év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint“. Nem a kormány, nem az Országgyűlés, hanem ő maga.

 

 

Nagygéc a Wikipédián:

1970-ben a településnek 706 lakosa volt. Az 1970. május 13-án bekövetkezett árvízben a falu csaknem teljesen elpusztult. Újjáépítését árvízvédelmi okokból nem engedélyezték, a területre történő beköltözést pedig adminisztratív eszközökkel korlátozták.

Az 1980-as népszámlálásra az egy évtizeddel korábbi lakosságnak csupán töredéke, 22 fő maradt a faluban. 1981-ben a település adminisztratív önállósága is megszűnt, területét Csengersimáhozcsatolták. 2011-ben a falu öt házában 10 fő élt.

Jelenleg 6 lakosa van. A faluiról és Bözsi néniről a Vasárnapi Hírek közölt riportot januárban.

Nagygécen villany van ugyan – de se vezetékes víz, se csatorna, se gáz.
Nincs vasút, nincs busz.
Viszont van nekik Emlékparkjuk.
562 millió forintból.
Európai Uniós forrásból.

Ennek az ötletgazdája Bayer Zsolt volt.

“A magyar megmaradás temploma épülne fel azokból a márványtáblákból, amelyekre a Kárpát-medence és a világ más, magyarok lakta településeinek egy-egy mondatát, üzenetét vésik fel a tervek szerint az elkövetkező egy évben” – mondta el Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, a kezdeményezést elindító Bayer Zsolt újságíróval tartott közös sajtótájékoztatójukon 2010. június 25-én.

Két évvel később, 2012-ben ezt írta Bayer Zsolt:

„De a falu nem pusztult el. Nem akart elpusztulni. Hiába jött 1970. május 3-án a rettenetes árvíz, Nagygéc túlélte volna azt is.

De nem élhette túl. Mert Ceausescu még ki sem találta odaát a falurombolást, amikor idehaza az elvtársak már megvalósították. S Nagygéc, ez a nyolcszáz éves magyar falu lett az első áldozat. Több mint hétszáz lakója volt Nagygécnek a ’70-es árvíz idején – s az árvíz után kitelepítettek mindenkit. Majd építési tilalmat rendeltek el a falu területére, így akadályozva meg az újjáépítést, a visszatelepülést meg egyszerűen megtiltották. (…)

Ha emlékeznek még, lassan két éve álltam nyilvánosság elé azzal, hogy építsük fel a Megmaradás templomát, amelybe építsük bele a Kárpát-medence minden magyarlakta településének egymondatos üzenetét. Az üzenetet, amelyet a következő ezer esztendőnek hagynak örökül a maiak.

Aztán töprengtünk sokat, hol is legyen az a templom.

Nem töprengünk tovább.

Itt lesz, Nagygécen.”

 

Ashampoo_Snap_0003

18336703_10208539191146788_728519500_n

 

 

2015. július 27-én adták át az emlékparkot:

Nagygéci Emlékpark:
“A két hektáros Nagygéci Emlékparkban őshonos Kárpát-medencei gyümölcsfák ligetében 200 emlékoszlopon Kárpát-medencei települések ezrei Drávaszögtől Csángóföldig, Délvidéktől Temesig üzennek az utókornak. Országos szinten is újszerű szolgáltatás a tabletes idegenvezetés. Az emlékpark látogatói sétájuk közben táblagépek segítségével ismerhetik meg tüzetesebben emlékpark épületegyüttesét, látnivalóit, élményelemeit.”

Megmaradás Háza – Magyarság Háza:
“Az épület különleges építészeti megoldásokkal a születést és a halált jeleníti meg. Mindkettőt egy-egy kupola szimbolizálja. A belső kupola a születésé, a külső a halálé. Az épület tetején egy különleges fényfolyosó helyezkedik el, az újszülöttek a fénnyel érkeznek és a halottak a fénnyel távoznak. Az épület tengelye megegyezik a nyári napforduló tengelyével. Az épület körül a hónapokat jelképező fák állnak. A Megmaradás Háza arra is emlékeztet, hogy a nagyéciek soha nem adták fel a jövőjükbe vetett hitüket. ”

Kilátótorony:
“A park Makovecz Imre által megálmodott kilátótornya a magyarság jövőjét és határtalanságát szimbolizálja. A több, mint 20 méter hosszú gerendákból ácsolt kilátó igazi építészeti remekmű. ”

Látogatóközpont:
“A 300 négyzetméteres fagerendás mennyezetű épület ad otthont Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első 4D mozijának, amelyben dübörgő hanghatások mellett egyszerre kilenc látogató tapasztalhatja meg a különleges térhatás élményét. A promóciós filmek megtekintése közben az eseményekhez illeszkedve hidraulika mozgatja a székeket, miközben szél, füst, hó, villám, vagy éppen eső hozza még közelebb a nézőkhöz a vásznon zajló történéseket.
A galériateremben tekinthetőek meg a Nagygécen élt birtokos családok címerei, valamint egy érintőképernyős portál segítségével, egy interaktív játék keretében tesztelhetik Nagygéccel kapcsolatos, frissen szerzett tudásukat a látogatók.”

Ashampoo_Snap_0009

 

Bözsi nénit nem kérdezték meg, hogy mit szeretne, vezetékes vizet a XXI. században az Európai Unióban, vagy emlékhelyet …

“Megszokta már, hogy télen csak egy szobát fűt fel, azt, amelyikben alszik, azt is estére. Ujjai hozzászoktak a fagyhoz, hőséghez, a háta meg a fizikai munkához. Hetvennyolc évesen új vállalkozásba fogott: uborkát termeszt. Ezer méterre kilépett zöldséggel megbirkózik még a szárnyas jószágok mellett. Azt mondja, hogy errefelé sokáig csak a madár járt meg az ártéren ügető vad. Most meg, bezzeg, azt követően, hogy a felújított templom mellett megépült a látogatóközpont, egyre több autó lámpafénye szúrja át az éj szövetét. Tavaly hatezer látogatót számoltak. Ha egy időre is, de vissza-visszatér az élet ide. Bözsi néni nem szívesen áll szóba idegenekkel. Legutóbb is, amikor tíz éve írt róla valamilyen újság, kisvártatva megjelent nála három alak: megverték, megkötözték, majd csalódottan sorsára hagyták, miután látták, nincsen itten semmiféle gazdagság, csak a csönd. A rablókat elkapták, de Bözsi néni azóta csak az ablakból figyeli az utazókat.”

Frissítés: Hogy mennyire nem volt “szocialista falurombolás” 1970-ben, ami miatt felépítették az emlékparkot praesensperfectum írt nagyon érdekes és szépen körbejárt posztot:
“ez a videó arról szól, hogy Orbán Viktor 500 millió forintért legyártott ide egy hányingerkeltő giccses emlékparkot annak annak az álvalóságnak a sulykolására, hogy Nagygéc azért szűnt meg mert a kommunisták faluromboló gonosztevők voltak, miközben Nagygéc egy árvízben pusztult el, és azért nem építették újjá, mert annyira közel van a határhoz, hogy a Románia területén történt gátszakadás öntötte el, vagyis árvízvédelmi szempontból olyan helyen van, amit Magyarországról sehogyan sem lehet megvédeni”

36502331

Ashampoo_Snap_0004

Ashampoo_Snap_0005

Ashampoo_Snap_0006

Ashampoo_Snap_0007

Ashampoo_Snap_0008

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Horizont

  Te szentséges Szűz Máriám!!! Kinek minek ez?? Attól, hogy jön pénz miért kell elbaszni azért, mert egy barom Semjén, Bayer, orbán betegagyú látomásukban kitalálták …..hogyan miből lehet lopni! Istent játszanak a Megmaradás templomában??? Ezt a nevet….isten bizony a lámpavas dicsérgetés lenne!

  • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

   Megmaradnak Tahóknak.

   Még templomot is avattak ennek.

   Mi ezzel a baj?

   DDD

   • hangvilla

    A létesítmények fenntartása elég sokba fog kerülni. Ez is egy üzlet, nem csak az építkezés.Majd a fontos emberek ezzel is jól járnak.

 • Higany

  Végül is, tökéletesen bemutatja a magyarságot ez az emlékpark és a környezet, amiben található:

  “Állok a pusztában, gatyám lobog.
  Seggem kilóg, gyomrom korog.
  Nézek a magosba, gondolok nagyot!
  Magyar égre magyar csillagot!
  Nyugati szél fú, délibáb ragyog.
  Magyar vagyok, szittya vagyok!”

  • gmihaly

   Te empátiahiányos pesti marha ! Én vagyok annyira antik, hogy az árvíz után rakodtam ki az újjáépítéshez a sódert, meg a téglát a fehérgyarmati állomáson, a Tüzép-telepen, én közvetlen közelről láttam a helyiek bánatát a főelvtársaknak a falut a későbbi árvizeknek martalékul odadobó kitelepítő döntése miatt.

   • kmeindwatz

    Szóval géci vagy,Mihál?

   • Jacopo Belbo

    Ezen nem értem mit lehet felháborodni. Napnál is világosabb, hogy azt a félmilliárdot nem erre kellett volna elkölteni, hanem iskolákra, kórházakra, infrastruktúrára. Ha egy kormány valóban az ország érdekeit nézné, nem költene ennyit presztízsberuházásokra addig, amíg nincs WC papír a kórházakban, meg hónapokat kell várni mert nincs eszköz meg ember.

    • Nekemvan Nevem

     Demagóg ostobaság.. Kimaradt a lelegeztető gép, meg a gyermekéhezés, meg a …..

     • Zovize

      Arra gondoltál már, hogy te is lehetsz beteg? És hogy esetleg akkor piszok jól jönne az a lélegeztetőgép amivel gúnyolódsz?
      És ha meghalsz, mert NINCS gép, akkor a gyerekeid lehet hogy éhezni fognak, mert egy keresetből nehéz ám mindent megadni neki.
      Lehet hogy én demagóg vagyok, de te szimplán hülye, ha ezt nem látod át.

     • Nekemvan Nevem

      De, gondoltam, s biztos vagyok benne, nem azon múlik lesz-e ellátás, hogy ez az összeg itt lett elköltve!
      Ebbe belekeverni az egészségügyet, egy nagy ostobaság, mondom ezt azzal a tudattal, hogy 3 kórház felújításán vettem részt, mint melós, Veszprém, Szombathely, Körmend, láttam hogy röppenek e milliárdok az egészségügybe, s mennek a “lélegeztető gépek” is ! Ha látnád milyen berendezések lettek beépítve Veszprémben például, lehet dobnál egy hátast, mert az a XXI.-ik század! Hogy a többi kórházban mi van nem tudom, de mivel a szakmámban ( építőipar!) terjednek a hírek, tudom sok helyen voltak vannak erőteljes fejlesztések. Szóval, hogy életben maradok-e, az nem gép kérdése. Inkább szakember ( orvos!) kérdése.

     • http://www.budapest.hu …nincs már mit ellopni.

      Kimaradt a CT is, meg a hiányos meg nem kapott TAJ-kártya is, meg a letiplizett 900ezer magyar is…pont a “lélegeztetögép(eid)” hánya miatt 😉

    • gmihaly

     Nem arról írtam, amire reagáltál.

    • Bela Bodrogi

     Te furcsa nevu. Milyen alapon akarsz beleszolni, hogy kormanyunk a pantlikazott penzeket, hogy hasznalja fel? Igen is szukseg van minden uj nemzeti emlekhelyre, ami vilagossa teszi, hogy, MO.- NEM LEHET ELPUSZTITANI

   • hammurabbi

    Csaxólok te is “pesti marha”vagy gecimihály :”
    https://www.facebook.com/mihaly.gerbner
    Munkahely: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

    Itt tanult: elte btk

    Ide járt: Móricz Zsigmond Gimnázium, Budapest

    Lakhely: Budapest

    Születési hely: Budapest

    OK emlékpark! Ez a silány térség, ami még 562 ezerből is sok és annak az
    ezerszerese hova tűnt? ki nyúlta le? Vagy osztoztak?Nem Brüsszelt, hanem
    a lenyúlást kell megállítani!

    • gmihaly

     Jól van, CzippelFeri, te zakkant háagyú.

    • gmihaly

     De nem szenvedek empátiahiányban, mint te, tahó CzippelFeri. Az a szerencséd, hogy bezárták a Hűvösvölgyi út 116. alatti műintézményt.

   • hammurabbi

    Van a közeledben egy villanykapcsoló?
    Akkor gyorsan használd….hehee……
    Szerintem pedig te élsz buborékban, amit a lenyelt rágógumikból fingottál magad köré. Remélem élvezed…Ebből is csak az látszik, hogy aki nem olvas, az meg rendkívül okos(nak hiszi magát).
    Orbán nagyszerűen tud a disznókkal kommunikálni, otthonérzi magát köztük,mellesleg a “hello, röfik” volt Orbán évek óta a legemberibbnek minősülő, szinte már hiteles megnyilvánulása,így történt, hogy a magyaroknál negyven év után, a disznók újra megértik egymást.
    Aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpákok!
    “a világ praesens perfectumban van
    Csira bözsi néni Átt baszott a Nyuggdíjjemelésel – 444

    socialdance:

    Szabó Gyula vagy Helyey László hangját képzeltem el alá

    Ez a videó megint sokkal tanulságosabb, mint ahogy elsőre gondoljuk.
    Ugyanis nem “beszélt egy kicsit a faluja történetéről”, hanem ez a kulcsmomentuma az
    egésznek. Ugyanis az 1970-es szamosközi árvízről meg az újjáépítésről
    beszél, amiről itt látható egy videó

    http://praesensperfectum.tumblr.com/post/160375348851/csira-b%C3%B6zsi-n%C3%A9ni-%C3%A1tt-baszott-a-nyuggd%C3%ADjjemel%C3%A9sel

    Örülök ,hogy ilyen és ennyire primitív trollal találkoztam..méghúgy ELTE hehee…..a faék ezután felejtős,de vigyázz ebből az erőlködésből az aranyeredből agyvérzés lesz…heheee..,de hagyjuk kedves gémihály baro…..sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed..hehe..
    Még szerencse, hogy az Orbánnak egyre nagyobb a segge, így egyre többen férnek el benne.

    • gmihaly

     Tehetsz egy szívességet, CzippelFeri, de nem kapsz rá engedélyt.

   • http://apple.com B. Lakner

    Így van, sok esetben mi nemzeti magyarok, csak akkor érhetünk el nagy dolgokat, ha újjáépítjük a sódert és a téglát az állomáson. Jómagam ezt le is fotóznám.

    • gmihaly

     A sóderből és téglából a romba dőlt házat, otthont.

   • answerfreak

    Hülye pesti. Azokkal nem kell foglalkozni. Itt nálunk Budán viszont minden rendben van. A privát orvosunk most nyitotta meg az új rendelőjét, nagyon szép lett. A kertben van gyöngyvirág, a kilátás jó. Idén felújítjuk a garázst is, mert meguntam, hogy nem távirányítós az ajtaja. Képzeld, nyílt egy új bolt is nem messze, ahol minden reggel friss bagettet tudunk venni. Jövő héten megyek állásinterjúra egy másik céghez, mert unom a mostanit. Tudod, errefelé van egy csomó munkalehetőség. Nálatok is minden rendben? Arrafelé is így fejlődik minden?

   • Benedek Iván

    Na Te antik hős! Fehérgyarmaton sódert lapátolni az aztán komoly volt. 27 km-re Nagygéctől!

    • gmihaly

     Köze?

    • gmihaly

     Nem madár az, hogy csak úgy kirepüljön a vagonokból.

   • Kis János

    Elvtárs, neked komoly értelmezési problémáid vannak. Elolvastad, miért nem építették újra ? Alant körmölsz a vörösiszapról. Tudod-e hogy az nem véletlen volt ?Tudod-e, hová lett a nép által összeadott segély ? Te csak fizesd a fidesz tagdíjadat, és hallgass. Nehogy az ítélethozatalkor majd eszébe jussál valakinek…

    • gmihaly

     Vonatkoztassál már el attól, hogy Bayer Zsoltnak tulajdonítják az ötletet. Az árvíz vis maior volt, de a probléma “megoldása” már tudatos Nagygéc esetében. És aki ottani lakos volt, az miért ne szomorkodhatna azon, hogy el kellett hagynia a szülőfaluját? A nép által összeadott segély pedig valahogy csak becsatornázódhatott abba a rengeteg építőanyagba, amit oda irányítottak az elvtársak, és amelyek akkoriban úgy általában hiánycikknek számítottak.

  • vydámbarak
  • Paul James Bhear

   valószínűleg már nem gyógyulsz meg…

 • Éva Molnárné-Bánfalvy

  HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉééé még egy STADIONT is kellene építeni—-/ Bözsi néninek??/

  • Zsuzsanna Fazekas

   Azt feltétlenül, de minél hamarabb, tekintettel a néni korára.

  • porcika2

   Uszodát és kisvasutat is.

   • Éva Molnárné-Bánfalvy

    Igazatok van)))

    2017-05-06 19:22 GMT+02:00 Disqus :

   • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

    Dehogy kisvasutat!!!
    ODA NEMZETKÖZI GYORS KELL!!!
    DDD

    • Gabriella Harajda

     Arra a tájékra való vagyok,megéltem a 70-es árvizet! Nagygéc az árteületen helyezkedik el, árvízvédelmi szempontokat figyelembe véve nem adtak ki építési engedélyeket. Csak az igazság kedvéért! Minden tavaszi áradáskor az a 6 ember és az emlékpark annyi pénzt visz el a védekezéskor, mintha 1000-en élnének ott! De le lehet nyúlni a pénzt, aminek a módjàt az azon atájon élő emberek ,éppen a 70-es árviz kapcsán nagyon is megtanulták! Nem véletlenűl hívtàk aranyvíznek!

     • Gábor Johann

      Ez az igazi indok! Ez a “napnál is világosabb”, ahogy a Nemzet Bölcse, Kósa “Okostojás” Lali mondaná

     • Benedek Iván

      Római-part csak leutánozza :)

   • http://youaredamned.com Lonewolf

    Moszkváig! És akkor keresztül mehetne a falun.

   • Éva Molnárné-Bánfalvy

    Ráadásul a néni a Fideszre szavaz(((
    Mondta tegnap Viktornak))

    2017-05-06 20:03 GMT+02:00 Eva Banfalvi :

 • Janos Dobsa

  elmehaborodottak egy rakason –

 • Klára Kabai-tóth

  A kis geci Nagygécen….

  De szép ez a magyar nyelv….

  • griff

   Nem kicsi! Nagy!

 • Hedvig Petofalvi

  Stampedlivel mérik a rászorultaknak az adományt -m ár ha adnak egyáltalán- ugyanakkor hordó számra öntik hülyeségekre, ál magyarkodásra stb… a milliókat, miközben elemi dolgok hiányoznak. Vezetékes viz hiányzik még sok iskolából is vidéken, a bekötő utak járhatatlanul kátyúsak, nincs munka lehetőség a kistelepüléseken, orvos, posta, gyógyszertár kérdése megoldatlan, soroljam Bayer barom?? KAPISI?

 • Katalin Andó

  Ez borzasztó! Vagyis borzasztóan beteges! /Egyébként szép temető. Csakhogy ott még élnek emberek!!/.

  • Maria Kaposi

   Igen, hatan.

 • Gábor Egri

  Szóval ha jól értem a Megmaradás házát pont azért emelték, mert a falu népessége nem maradt meg. Derék!

 • Tamás Tóth

  Ezt nem viszi el az árvíz?

 • Veronika Erdei

  Döbbenetes, hogy a semmibe ilyen brutális összegű beruházás volt. Pont azon a vidéken. Mi mindenre lehetett volna használni a pénzt. Atyaég! Micsoda barom ötlet és megvalósítás!

  • hangvilla

   Adott, nem adott, végül is mindegy. Az elégedettsége így is az egekig nőtt. Égig magasztalta egy öregasszony, aki őt igazolván egy 6 fős faluban is jól él, készletei vannak a szekrény tetején, (vagyis nem éhezik), őszerinte jól él. Nincsenek is szegények Magyarországon! – gondolta.
   Legközelebb 3000-es stadiont is kap a falu. Hadd sportoljanak :)

  • Dr. Poniczky Károly

   Vagy legalább egy marék szotyit!

  • gumicsizmás parasztlány

   De a 4 évesből, nem a frissből!!!!

 • hammurabbi

  Bözsi néni faluja nem azt kapta, amire szüksége volt, hanem azt, amire nem: a hülyeség szimbólumává vált.
  Íme a Fidesz egyetlen szavazója. Meg köll ám böcsűnni.

 • Hegyi Zerge

  ez annyira szánalmas hogy nem lehet már hozzátenni semmit…ez a magyar:.ostoba, nagyzoló, szolgalelkű, kivagyi, SZÁNALMAS.

  • Horst Bakker

   Testamentumot, szörnyüt, írni
   És hányni, hányni, hányni, hányni.

 • Péter Molnár

  Ártérre építkeztünk ennyi pénzért? Nem véletlenül rendeltek el, gondolom, építési tilalmat. A falurombolást a víz végezte, nem az elvtársak. Esetleg ezerszer ennyiért csinálhatnánk köré egy mobil gátat is….

  • László Galambos

   Oké !

  • griff

   Vigyázz az ötlettel, még megcsinálják!

   • Benedek Iván

    Épp most próbáltatják el Tarlóssal a Római-partnál

 • azember

  Már elnézést! Kinek, minek, miért ide és mi helyett? Holnap mit találnak ki?

 • IMOPB

  Elmebetegek! Makovecz helyett jobb lett volna ivóvízre költeni!

 • Virág et.

  Ez kb le is írja a NER-t. Ennyi van ebben, meg az üzemeltetőiben. Meg egy kis sorosozás.

 • Balázs Csordás

  Engem ez Ceausescu megaprojektjeire emlékeztet. Senki se szarja le, hogy kell-e vagy nem, ha egy 6 fős faluba 562 milliós emlékművet akarunk rakni, akkor azt rakunk. Majd jön külön vasút, 9000-es stadion, sőt legyen nemzetközi repülőtér is.

 • Vajákos Biri néne

  ne haragudjon meg érte a bözsi néni, de én a 4D mozinál vinnyogni kezdtem

 • Elmélkedő Röfi

  “Megszokta már, hogy télen csak egy szobát fűt fel, azt, amelyikben alszik, azt is estére.”
  A villámló, havazó 4D-s mozi árából lehet kijött volna egy kis tüzifa támogatás.

 • Abádi Szabó Imre

  “Hiába jött 1970. május 3-án a rettenetes árvíz, Nagygéc túlélte volna azt is.
  De nem élhette túl. Mert Ceausescu még ki sem találta odaát a falurombolást, amikor idehaza az elvtársak már megvalósították.”
  Ezeket bajjerzsótti nyilván a ’80-as években rótta papírra, mert annyira bátor volt. Ja, nem.

  • János Huncutka

   A z akkori cikkeit olvasva nyalógép volt.

   • galoooshka

    A mostaniakat olvasva is pont ez jön le…

   • istvanka

    Már akkor is patkánynak készült!Lett is hozzá társasága az új földesuramék!Rohadjon rájuk a müanyag lakat!

 • Ferenc Krausz

  Ilyen hülyeséget -562 millió forint- valamelyik Soros cégnek kellet volna adni, hogy az Olaszországból és Görögországból menekülő muszlimokra költhessék.
  Éljen a muszlim-EU.- azaz Nyugat- Európa!

  • Gera

   Én szívesen megmondom, mire kellett volna költeni. Nem Sorosra meg migránsokra, hanem mondjuk ránk, itt lakó emberekre. A minap voltam látogatóban az ortopédiai klinikán Debrecenben, az utolsó festés úgy húsz éve lehetett, a nyílászárókat meg olyan száz évesre saccolom. Na, mondjuk erre. Ennek az egy épületnek a kipofozása ki is jött volna ennyiből. Évente úgy tízezren fordulhatnak itt meg becslésem szerint.

   • Ninó Manfedi

    Ott is van 4D-s mozi, hogy ilyen sokan járnak oda?

    • Gera

     Néha biztos van csőtörés és a szél is befúj az ablakok résein.

     • Ninó Manfedi

      Háááát, ha ezt akarták? Tehetett volna mást Viktor? Mindent e nép érdekében!! Kérjenek már stadiont meg kisvasutat is!!

   • hangvilla

    Sajnos hiába mondod meg szívesen, van, akinek mindegy, se lát se hall, csak Sorosozni tud.

    • Gera

     A remény hal meg utoljára. Az ember azt hinné, hogy ha az illető láthatóan tud írni-olvasni, akkor azért annyira csak nem hülye, hogy ne tűnjön fel neki a fent említett hiányosságok és a teljesen értelmetlen ökörségekre elszórt milliárdok közti kontraszt.

  • tomcipunci

   Költötték volna oktatásra, te is elvégezhetted volna az elemit.

 • JaJoK

  Azért az EU se semmi, ha ilyen hülyeségekre költi az adófizetői pénzét………. Akkor miért is akarjuk megállítani az EU-t? Ne adjon több pénzt marhaságokra????? Akkor igazunk van…….. Ne adjon!!!!!!

 • griff

  A nagy G. Nagygécen!

 • véleményecske

  Bözsi néni örül. Na nem a fejenként 93 milliós emlékparknak, hanem – ha a számok olyanok lesznek- a nyugdíjemelésnek, amit Orbán Viktor személyesen ad.

 • Tamas Balogh-Walder

  viktor már elég rég óta a királyi többes bűvöletében él, így nem csodálkozom azon, hogy el-el szólja magát, ha “megfelelő” közegben van…

 • Judit Hlavács

  Bocs, de ez az emlékpark, vagy mi, ez létezik? Mert ezek itt nem fotók, csak látványtervek.

  • Gera

   Ezek fotók, senki nem csinál látványtervre ilyen utánozhatatlan ‘félkész építési terület’ feelinget.

 • 7esbusz

  Matyi bácsihoz is el kéne menni megint, lehetne közös sajtótájékoztató és Matyi bácsi megint megköszönhetné, hogy a Kedves Vezető ismét csökkenti a rezsit. Ezúttal ő is kaphatna valami emlékhelyet, mondjuk a hős rezsitábornok emlékművét vagy ilyesmit.
  Azért lássuk be, ebben már sárosak az EU bürokratái is. Mondjuk gondolom nem egyedi az eset, biztos a bolgároknál, románoknál is van pár emlékhely…

 • Zsuzsanna Braczkó

  Mennyi egészségügyi intézményt lehetett volna kicsit is jobbá tenni……nagy az Isten állatkertje, de még több a tolvaj, a herdáló, a zsebbetoló…….Szégyellje magát mind!!!

  • Attila Peer

   Ebből a pénzből semmi mást nem lehetett csinálni!! Igy tulajdonképpen vettek belőle egy egész falut!!!

 • Attila Peer

  Itt Bözsi néni egy áldozat, vele játszik a sajtó ill. azon keresztül mindenki undoritó, gonosz játékot!! Tipikusan magyart!! Nos ettöl olyan köpedelem nép ez a bagázs!! Ez nem ország hanem egy szégyenteljes trágyadomb!! Én nem hogy büszke nem vagyok, hanem még szégyellem is a magyarságomat!! Egyesek még képesek olyan műsort csinálni, hogy magyarország szeretlek? Nekem örökre hányingerem támad!! Bárhová mentem a világba, mindenütt csak szégyellni valóm volt!! Még egy emlékhely épitésére is képtelen az intelligenciánk!!! Azt gondolni hogy valahol leteszek pár milliót majd érte megy a nép?? Igen az aljanép!! Ha azt akarom hogy egy emlékhelyem legyen ahhoz először az infrastruktúrát teremtem meg!!! Nem lerakok néhány tárgyat a semmibe és kinevezem templomnak!! Épitek szállást, örülök annak hogy akad ott egyetlen őslakos, akitől megtudhatom élete örömét, értelmét és esetleges bánatán keresztül az egész lakóhelye történetét!! Mesélhetne bármilyen mozi mellett, az otthonáról!! Biztos akad néhány intelligens akit ez érdekel, akár külföldről is!! Ha viszont lopni szeretnék, nos arra pont jó igy a hely!! Mit lehet ellopni a semmiből?? Pont az odarakott értéket az utolsó porszemig!! Legjobb módszer eltüntetni egy “gazdagodást”, ha valami felelős szerv kiváncsi rá, hát itt van!! Ugyanúgy lehetne egy bánya mélyén 1000 méteren!!

  • László Nagy

   “ÁLDJON VAGY VERJEN A SORS KEZE, ITT ÉLNED, HALNOD KELL!” Kedves Attila! Ön igen megkeseredett. Én mégis maradok! Jó éjt!

   • fortin

    tehtá ha ver a sors keze, mert nem tudom a képességeimet kibontakoztatni, nem tudok megélni, nem tudok a családtagjaimnak megfelelő egészségügyi ellátást biztosítani, nem tudom a gyerekeimet gyűlöletmentes és emberi oktatási környeztet adni, akkor is éljek is és haljak bele 10 évvel hamarabb, mint ha máshol élnék? Ez komoly?

  • László Németh

   Attila Peer ! Ön nagyon nem érti a helyzetet. Itt semki nem bántja Bözsi nénit. Ő nem a sajtó, hanem sajnos Orbán áldozata lett. Az egész történetet Orbán tette nyilvánossá. A felelősség teljes mértékben az övé. Egyébkénz mindenki Orbán viselkedését birálja. El nem tudom képzelni, hogy Ön emiatt miért a magyar népet szidja ilyen alpári módon. Ki Ön, honnan jött és hová tart ? Ön ne a fentiek miatt, hanem saját maga miatt szégyelje magát.

   • Attila Peer

    László Németh, hogy ki vagyok én? Nos egy olyan magyar, akinek szégyellnie kell a magyarságát, de megtanultam miért!! Mert ilyen orbán viktor féle szar alakok elhiresztelik rólam bárhová megyek -Vigyázz vele mert ez egy szar tetü magyar!!! Teljesen értem a helyzetet önnel szemben!! Itt a cél nem más mint annak a 6 embernek, a kiirtása akik Nagygécen még élnek!! Ha valakit ki akarsz pusztitani, változtasd meg, tedd tönkre az életterét!!! Nos ez folyik, ezt csinálja egy ország vezetője, akit primitiv, buta emberek elmentek megválasztani!!! Ha ön pártolja a sajtót, akkor ön is közéjük tartozik!! Egy ország meg egy autó állapota olyan amilyen a vezetője!!

 • outsider

  Kilátásgátlós kilátó. Én is eldugtam volna.
  Mondjuk a 40 centis kilátótól (aminek centije egy millióba került) többet ér.

  • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

   Merhogy nem ismerted a Makovetczczczczcz stílust, ezéé aztán nem tudod értékelni az ilyen kilátókat.
   Szégyelljed magad nagyon!!!
   DDD

   Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy itt Albániában senki nem kap INGYENPÉNZT kilátóra, de majdnem minden ház “panorámás”, én is immár 6 éve panorámát látok a teraszomról, pedig közben már költöztünk is…
   Eleinte ezt a panorámát láttam a teraszról még régen:
   http://hataratkelo.blog.hu/2014/08/28/piros_csillag_a_homlokra_mandarin_a_kertbol#

   Azóta drukkolok a 40 centis kilátók országának…

   • outsider

    Láttam már pár épületét:)
    Nekem túl “giccses”, és itt még a funkciót is alárendelte.

 • László Nagy

  “viktorka” nagygec-i polgár lett méghozzá díszpógár! “gyurcsányferike” is kiakaszthatja a táblát a nyakába, hogy “nagygeci” vagyok! A sokoldalúsága áldozata lett ferike: legelőször geci, utána buzi, aztán cigány, aztán biboldó, aztán és tulajdonképpen a végére a “korona”, hogy nagygeci-i! Bocsánat a csúnya szavakért, amikhez jómagam nem szoktam hozzá, de a “CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT!”

 • Terbócs Attila

  És ez most mind szépen el fog rohadni, vagy Bözsi néni saját nyugdíjból karbantartja az egészet? Még sok ilyen pszichedelikus kilátót kellene építeni Alföld-szerte, világéletemben rühelltem a gémeskutak látványát.

  • galoooshka

   Nekem is volt valami furcsa, nyomasztó érzetem a gémeskutakkal kapcsolatban, aztán felfedeztem egy remek grafikát a Kozmosz Okosak földje című számának videójában. Melegen ajánlom.

 • Péter Rosta

  Gyerekek! Most fektessetek be Nagygécébe mielőtt elindulnak a giga beruházások! Bözsi néni házi koszttal vár mindenkit! Ha kell akkor a szállást is megoldja Lőrinc baráttal!

  • Attila Peer

   Bözsi néni meg a többi öt ember addigra kipusztul onnan!!!

 • János Huncutka

  Ettől nem fog szaporodni a nemzet, s nem lesz dicsőbb se.El lett b…..szva több mint 562 millió forint. Ezen a keleti részen kb. 1000 házat lehetett volna épiteni, központi fütéssel, fürdőszobával a rászoruló szegényeknek. Ahhoz nem volt eszük, de büszkén írják, hogy évente kb,. 6ooo látogató van.Nagy dolog. Az idióta Bayer nagyra törő álmai miatt. A hülye hivatkoziik itt Ceausecura meg a falurombolásra. Ez az idióta nem élt azon a környéken amikor remegtek az emberek az árvíztől. Ki a sz…rt édekel kik voltak ott a nemesek és milyen cimereik voltak.Ezek a marhák nem tudják, hogy a magyarság nem ilyen házak épitéséből fog fent maradni, hanem a szaporolut által.Két beteg gondolkodásu ember által elpazarolt pénz, amit a jövőbbe lehetett volna befektetni-iskola korszerüsités stb.

  • Attila Peer

   Az unióból származó pénzt nem költhetik másra csak arra, amire adták!! Viszont igy majd késöbb annyit lophatnak amennyit tudnak!! Eladják pl. a 4D-s mozi üzemeltetési jogát, Elkölteni muszáj volt különben nem kapnak újabb lét!! Később megcsinálják az infrastruktúrát, melyet kiadnak bérbe!! Addig az ott lakó néhány ember kihal!! Hogy lehet az élőlényeket pusztitani?? Változtasd meg a megszokott életterét, rombold le!! Ezt egy idősebb ember sem éli túl, ha elmegy máshová akkor meg pláne!!

 • Ferenc Vas

  Ha ezt a helyet Bayer dodó és Semjén Zsóti a saját pénzéből építette volna akkor le a kalappal,de így

  https://uploads.disquscdn.com/images/6f2967d100cd91da8283d6d2f4f34c0674f043a9b209af46f49a5f023818fa88.jpg

 • Takács Lajos

  Már, elnézést!
  De, mi került ezen a beruházáson 562 millióba? Vagy, én nem értek hozzá?

  • kurucz zsuzsanna

   Drága ám a fuvar!!!

  • Attila Peer

   Ennyi pénz volt, amelyet el kellett költeni!! Muszáj volt határidőre különben vissza kell adni!!! Mint más beruházásnál!! Már többször leirtam az értelmét másnak nem akarom ismételgetni magamat!!!

 • Dr. Poniczky Károly

  Bájerkór esetén nincs az a kereszt, ami ér valamit…Milliók mennek a levesbe és milliók éheznek.

 • Pingback: Helló röfik! – MSZP Erzsébetvárosi Szervezete

 • NERminátor

  Komolyan nemtudom hogy sírjak vagy röhögjek.
  Olyan mint valami Monthy Pithon abszurd

 • Apó Cirbolya

  Kormányváltás után Semjént és Bayer “urat” oda kell költöztetni, hogy élvezzék az általuk alapított emlékparkot. /nekik kellene karbantartani is/

 • Miklós István Kardos

  Látod uniós polgár mire költik pénzedet

 • teuton

  A Nagy Geci elment Nagy Gecre… Mi ebben a hir??? Mindenki megy oda, ahova valo!!!

 • Gemini111

  Zsoti es semjen szerint az elvtarsak csinaltak arteret a falubol… 2 hulye ha osszefog…

 • 1harmad

  Ejnye, az ellenség pénzéből egy árva stadion sem jutott nagygéccity-nek ?!
  Remélem ezért fejek fognak hullani…

 • Rigolettó

  Hiányolok egy pöpec kis leszálló pályát a Tóninak!

 • hammurabbi

  Nem kellene oda egy 5000 főt befogadó futball stadion?

 • Sötétség

  A Nagygeci nagyon emlékezetes. DE a lényeg. Kimondta amit tudtunk eddig nem
  emelt, most EMELEK. A kormánytagok, meg a képviselők be se menjenek.
  ELÉG ! Orbán, Bayer,Semlyén.

 • homolka

  Hogyan kapott építési engedélyt az emlékpark, ha az egész falu az ártéren fekszik? Más: ha Bözsi néni nyugdíját havi 50.000 Ft-tal emelték volna az emlékpark árából, akkor az 900 évre elegendő lett volna…

  • FotósZoli

   Még akkor is csak 978 éves lesz Bözsi néni!
   De ne feledd, 6 fő a népesség – vagy azok nem fidesz szavazók?
   (Akkor az – ha a faluban egyedül ő ilyen felvilágosult – csupán 16,66%-os szavazatarány…)

   • homolka

    Remélem, nem fidesz szavazók. Jóérzésű munkás, dolgos ember nem lehet az.

  • Attila Peer

   Bözsi néni pénzét egyáltalán nem akarják emelni, esetleg addig amig meghal!! Éppen annak a néhány ott lakó embernek az elpusztitása a cél!! Változtasd meg, rombold le egy élőlény életterét és elpusztul!!! Ha elmegy onnan még hamarabb!! Utána fillérekért megkapható az ingatlan és épülhet “Hawaii”!! Az hogy ártéren fekszik, még indok is lehet a kisajátitásra, Bözsi néniék halála után!! Készülhet olyan gát, stranddal, melyet nem folyó hanem tenger sem képes lerombolni! Majd eladják jó pénzért és máris megvan a haszon!! Azt már a kutya sem keresi rajtuk!! Normális állapotban hogy épül egy emlékpark?? Előbb az infrastruktúrát kell megoldani közlekedést, szállást!! Szerinted eladná most Bözsi néni vagy az ott lakó bárkinek bármennyiért az ingatlanát?? Akkor azt már régen megtette volna!! Egy idősebb ember tisztába van vele, ha megváltoztatja az életterét az egyenlő a halálával!!

   • homolka

    Igen, ez a mai szisztéma. Csak azt nem tudom elfogadni, hogy az ilyen ész nélküli pénzszórás és bűnös herdálás ellen semmit sem lehet tenni. Milyen álszent ez is: egy csokor virággal menni egy vidéki öregasszonyhoz: nyilván tele a kertje szebbnél szebb virágokkal…

 • Ágnes László

  Megközelítés autósoknak, vagy gyalogosan zarándoklat gyanánt.

 • Molnár Antal

  Azt hiszik, hogy ez elég lesz alibinek?

 • hopi2013

  Most akkor itt lesz a mobilgát? Vagy valamit keverek?

 • http://444.hu/ Al Bundy 😎
 • háttérzaj

  Abból a temérdek EU-pénzből ami országszerte térkőre, emlékparkokra meg fittyfenékre ment el, más ország gyárakat, termelést, oktatást, hosszútávon sikerrel kecsegtető dolgokra ruházott volna be. Mifelénk ünnepelni meg emlékezni a jól végzett munka _után_ szokás, nem helyette. Magyarország eltapsolta a Marshall segélyét.

 • http://batman-news.com Bokréta Roland

  Az a baj hogy sokan nem értik az Uniós pályázati pénzeket nem adják vezetékes vízre, árvízvédelemre, még olyanokra amikről itt szó volt.
  Sajnos vagy nem sajnos, ilyen jellegű dolgokra lehet csak “elkölteni”.
  A Medgyessy, Gyurcsány, Bajnál kormányok sok lehetőségtől fosztották még az országot azzal, hogy nem hozták be ezeket a pénzeket Magyarországra.
  Nem hívták le, ott maradt.
  Most a lehetőségek kb. 90-95%-át lehívjuk.
  Ez annyit jelent, hogy Magyarországra kerül ez a pénz. Ami oda kerül építési vállalkozókhoz, még azokhoz akik dolgoznak ilyen projekteken.
  El kell dönteni mi a jobb.
  Hogy több pénzt kap az ország, és nincs plusz munka? Vagy munkanélküliség van, és pénze sincs az országnak?
  Ez az én véleményem.

  • Balogh Nándor

   Ez nem igaz, nagyon sok helyen Unós pénzből épül orvosi rendelő, út egyéb.
   Ezt kár az Eu nyakába varni. Bár szép pbálkozás volt, elismerem.

 • Nekemvan Nevem

  Minden ami szép és nemes… megpusztul szarrá válik ha a liberálisok kézbe veszik, s elmagyarázzák!