Karácsonykor még mindent rendben talált a gödi intézetben a kormánymegbízott

Tarnai Richárd kormánymegbízott a gödi Topház karácsonyi ünnepségén 2016. december 21-én. (fotó:  Pest Megyei Kormányhivatal)
Tarnai Richárd kormánymegbízott a gödi Topház karácsonyi ünnepségén 2016. december 21-én. (fotó: Pest Megyei Kormányhivatal)

 

Tarnai Richárd kormánymegbízott karácsony előtt ajándékokat vitt a gödi Topház fogyatékkal élő lakóinak, akik műsort adtak elő. 

 

 

A mentális fogyatékkal élő emberek jogaiért küzdő nemzetközi szervezet, az MDAC szerdán sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra jelentését a gödi Topházról. Az MDAC embertelen körülményeket – emberek az ágy lábához kötözve, házilag eszkábált kényszerzubbony, évek óta rácsos ágyban tartott gyerekek – tapasztalt a mintegy 200 fogyatékkal élőt gondozó bentlakásos állami otthonban. Az EMMI rendkívüli vizsgálatot indított az ügyben, a kormany.hu-n megjelent közlemény címe “Megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami a gödi TOPhÁZ Speciális Otthonban történt”.

A Pest Megyei Kormányhivatal honlapján van egy korábbi, alig fél éves hír is a gödi Topházzal kapcsolatban. A több fotóval illusztrált beszámoló szerint Tarnai Richárd, a hivatalokat 2011-ben álruhában járó kormánymegbízott látogatott el az intézménybe.

“Jelbeszéddel kísérték a karácsonyi énekeket, ünnepi verseket szavaltak és betlehemest játszottak a gödi Topház Speciális Otthon fogyatékkal élő lakói december 21-én délelőtt, a karácsonyi ünnepségen, amikor Tarnai Richárd kormánymegbízott látogatott el hozzájuk a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozóinak ajándékaival.

A Pest Megyei Kormányhivatalban egész decemberben gyűltek az ajándékok és felajánlások, hogy aztán a szeretet jeleként minden azokhoz az embertársainkhoz jusson el, akik igazán rászorulnak a segítségre.

Tarnai Richárd köszöntő beszédében személyes szavakkal köszöntötte a Topház lakóit. A kormánymegbízott mindannyiunk életét az égő gyertya fényéhez hasonlította, amely összeadódva jobban világít. A fogyatékkal élők gondozóinak pedig megköszönte, hogy „nem engedik kialudni a rájuk bízottak gyertyáinak fényét”.

A Pest Megyei Kormányhivatal dolgozóinak közös ajándékát, az intézmény lakói számára nagyon hasznos projektort és a sok-sok ajándékot, játékokat, valamint a szaloncukrokat a kormányhivatal vezetője személyesen adta át a Topház lakóinak.”

A fogyatékkal élők intézményének fenntartója, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének honlapján van egy hasonlóan cukormázas beszámoló a gödi Topházról.

Ez a hír arról szól, hogy EU-s pénzből elkészült az intézmény energetikai korszerűsítése, és az átadáson pár prominens beszédet mondott, a lakók pedig zenés műsort és verseket adtak elő.

“A Széchényi 2020 program KEOP-5.7.0/15-2015-0246 számú, „TOPhÁZ Speciális Otthon gödi épületének energetikai korszerűsítése” című beruházás keretében megvalósult az intézmény energetikai korszerűsítése.

A 2016. április 14-én tartott átadáson köszöntőt mondott Dr. Boncz Jenő, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Pitzné Heinczinger Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének igazgatója, és Formanek Tamás, a TOPhÁZ Speciális Otthon vezetője.

Az intézmény lakói zenés műsorral és versekkel készültek a rendezvényre, miután Dr. Boncz Jenő és Dr. Pitzné Heinczinger Mónika átvágták a szalagot, s ezzel jelképesen is átadták a lakóknak és a dolgozóknak a felújított intézményt.”

Az intézmény energetikai korszerűsítése egyébként nettó 149,7 millió forintba került, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság hirdetmény nélküli közbeszerzését három ajánlattevő közül a Dél-Konstrukt Zrt. nyerte.

Persze, ahogy várható volt, a Magyar Idők mára megszülte a megoldást: SOROS.

“Soros György áll azon szervezet mögött, amely azt állítja, a gödi TopHáz Speciális Otthonban a fogyatékos ellátottak rossz körülmények között élnek.”

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Virág et.

  Ha nem írják le az érdemtelenül újságírónak nevezett senkik, hogy Soros, akkor is tudtam volna, hogy ez lesz a vége.

  Nyilván Soros személyesen ment be és kötözte ki az ágy lábához a szerencsétlent, vagy tartotta bezárva a babát évekig a rácsos ágyba, esetleg KZ-karcsúra koplaltatta a többi gondozottat. Hiába, ez a Soros aztán mindenre képes, hogy szegény magyar (bocsánat, Magyar) hazánkat lejárassa.

  • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

   Hát nem tudtad, hogy Soros egyszerre, egy időben millió helyen is ott tud lenni személyesen?
   Merthogy ő a megtestesült Sátán!

   DDD

   • Tamás Nagy

    Ez a Párhuzamos György. Nem Soros… de ezek szerint ha ezekre képes, akkor nagyon isten gyanús a pacák. Istenről jut eszembe: Mi a különbség Orsós Viktor és a JóIsten között? Isten nem akar Orsós Viktor lenni.
    Viktorka akkor most az istengyanús ellen indít forradalmat? Ez kezd ilyen Görög mitológiába torkollani.

    • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

     Ezjóóvóót! :)

     Kár, hogy ilyeneken kell röhögnünk, de sajnos ez van… :(

     • Tamás Nagy

      Igen ezzel én is egyetértek. Szomorú hogy 2017 et írunk s középkoriban gondolkodunk vagy gondolkodnak pontosabban. Nem mi denki olyan hülye mint amilyennek azt a kormány gondolja

 • Vidéki

  Gyóni Géza verse jut eszembe:

  Csak egy éjszakára…

  “Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
  Gerendatöréskor szálka-keresőket.”

  laspalmast kellene egy időre beosztani gondozónak a gödi Topház fogyatékkal élő lakóihoz.

  Ott megtaníthatná a gondozókat arra, hogyan kell minden problémát, még az ön és közveszélyes fogyatékos gyerekek problémáit is, tökéletesen megoldani éles helyzetben, kényszer alkalmazása nélkül.
  Lehet, hogy egy Cicerohoz hasonló képességű szónok (mint laspalmas) kényszer alkalmazása nélkül, a rábeszélés erejével megoldaná az ön és közveszélyes fogyatékos gyerekek problémáit is, csak az a gond hogy laspalmas nem vállalna hosszú évekre munkát (akár életfogytiglan) a gödi intézetben, mivel nem fűllik a foga erre.

  Szép Veronika nem olyan messziről jött ember, mint laspalmas, neki alapos személyes tapasztalatai vannak, nem úgy, mint laspalmasnak, ő másképpen vélekedik, mint laspalmas.

  “Szép Veronika, akinek 21 éves gyermeke kilenc éve a gödi otthon lakója. elmondta: hetente három alkalommal 11 órától este hatig tartózkodik gyermeke mellett az intézményben, így volt ideje arra, hogy benyomásokat szerezzen az ottani munkáról.

  A gyermekek érdekeit maximálisan szem előtt tartó dolgozókkal találkozott,

  bántalmazásnak, elhanyagolásnak a nyomait nem fedezte fel.

  Az ön- és közveszélyes gyermekeknek vannak sebeik – ez kétségtelen.

  Szerinte minden rágalom, és ő minden fórumon hajlandó visszaállítani az otthon becsületét.”

 • Vidéki

  1. A Mental Disability Advocacy Centre-t a Soros-féle Open Society Foundations alapította 2002-ben és azóta is a szervezet egyik támogatója.

  2. Az MDAC megállapításának szakmaiságát ugyanakkor jól illusztrálja az a tény, hogy tavaly az Európai Bizottság támogatásával működtetett nemzetközi gyermekvédelmi projektjükbe kerestek jogi, szociális, és egészségügyi területről résztvevőket.(Akiket 3 napos tréningen képeztek ki szakértőkké!)

  “A tréning 3 napos volt, a kiírás szerint ennyi idő alatt megismerkedhették „az emberi jogok univerzális, európai és nemzeti keretét, monitorozási és kommunikációs módszereket.”

  3. Az MDAC megállapításai azt köve­tően váltak ismertté, hogy azoknak a The New York Times önálló cikket szentelt.

 • lényeglátó

  Öt millió feltételezhetően egészséges gyermeket pusztítottak el, az abortusz eszközével, és élni kényszerítik, a rokkantan, fogyatékosan születettet, ha egyszer megszületett! A humánum nevében elkövetett emberkínzás logikájára mi a magyarázat? A fogyatékos gyerek bánat, lelki anyagi teher a szülőnek, társadalomnak, és önmagának! Húsz-ötven éve még ezek a gyermekek meghaltak a nagyfokú egészség károsodásuk miatt.
  Ma az orvostudomány „megmenti őket” nyomorult, kevés örömű, vagy teljesen örömtelen, vegetatív létre! Intézet ápoltságra vagy az eltartottság különböző szintű kegyelemkenyerére szorulva tengessék életüket!
  „írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez.” Ez az egész tabuval védett világ, Michael Bakunyin

  Liszt véleménye

  „Birtokba vették a szépirodalom és az újságírás terét. Mint sáskasereg rohanták meg a sajtót, hatalmukba kerítették az időszaki iratokat, magukhoz ragadták a gondolatok vezérlését, s meg fészkelni látszották magukat a közvélemény-árulásban.