Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Karácsonykor még mindent rendben talált a gödi intézetben a kormánymegbízott

 

Tarnai Richárd kormánymegbízott karácsony előtt ajándékokat vitt a gödi Topház fogyatékkal élő lakóinak, akik műsort adtak elő. 

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A mentális fogyatékkal élő emberek jogaiért küzdő nemzetközi szervezet, az MDAC szerdán sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra jelentését a gödi Topházról. Az MDAC embertelen körülményeket – emberek az ágy lábához kötözve, házilag eszkábált kényszerzubbony, évek óta rácsos ágyban tartott gyerekek – tapasztalt a mintegy 200 fogyatékkal élőt gondozó bentlakásos állami otthonban. Az EMMI rendkívüli vizsgálatot indított az ügyben, a kormany.hu-n megjelent közlemény címe „Megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami a gödi TOPhÁZ Speciális Otthonban történt”.

A Pest Megyei Kormányhivatal honlapján van egy korábbi, alig fél éves hír is a gödi Topházzal kapcsolatban. A több fotóval illusztrált beszámoló szerint Tarnai Richárd, a hivatalokat 2011-ben álruhában járó kormánymegbízott látogatott el az intézménybe.

„Jelbeszéddel kísérték a karácsonyi énekeket, ünnepi verseket szavaltak és betlehemest játszottak a gödi Topház Speciális Otthon fogyatékkal élő lakói december 21-én délelőtt, a karácsonyi ünnepségen, amikor Tarnai Richárd kormánymegbízott látogatott el hozzájuk a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozóinak ajándékaival.

A Pest Megyei Kormányhivatalban egész decemberben gyűltek az ajándékok és felajánlások, hogy aztán a szeretet jeleként minden azokhoz az embertársainkhoz jusson el, akik igazán rászorulnak a segítségre.

Tarnai Richárd köszöntő beszédében személyes szavakkal köszöntötte a Topház lakóit. A kormánymegbízott mindannyiunk életét az égő gyertya fényéhez hasonlította, amely összeadódva jobban világít. A fogyatékkal élők gondozóinak pedig megköszönte, hogy „nem engedik kialudni a rájuk bízottak gyertyáinak fényét”.

A Pest Megyei Kormányhivatal dolgozóinak közös ajándékát, az intézmény lakói számára nagyon hasznos projektort és a sok-sok ajándékot, játékokat, valamint a szaloncukrokat a kormányhivatal vezetője személyesen adta át a Topház lakóinak.”

A fogyatékkal élők intézményének fenntartója, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének honlapján van egy hasonlóan cukormázas beszámoló a gödi Topházról.

Ez a hír arról szól, hogy EU-s pénzből elkészült az intézmény energetikai korszerűsítése, és az átadáson pár prominens beszédet mondott, a lakók pedig zenés műsort és verseket adtak elő.

„A Széchényi 2020 program KEOP-5.7.0/15-2015-0246 számú, „TOPhÁZ Speciális Otthon gödi épületének energetikai korszerűsítése” című beruházás keretében megvalósult az intézmény energetikai korszerűsítése.

A 2016. április 14-én tartott átadáson köszöntőt mondott Dr. Boncz Jenő, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Pitzné Heinczinger Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének igazgatója, és Formanek Tamás, a TOPhÁZ Speciális Otthon vezetője.

Az intézmény lakói zenés műsorral és versekkel készültek a rendezvényre, miután Dr. Boncz Jenő és Dr. Pitzné Heinczinger Mónika átvágták a szalagot, s ezzel jelképesen is átadták a lakóknak és a dolgozóknak a felújított intézményt.”

Az intézmény energetikai korszerűsítése egyébként nettó 149,7 millió forintba került, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság hirdetmény nélküli közbeszerzését három ajánlattevő közül a Dél-Konstrukt Zrt. nyerte.

Persze, ahogy várható volt, a Magyar Idők mára megszülte a megoldást: SOROS.

„Soros György áll azon szervezet mögött, amely azt állítja, a gödi TopHáz Speciális Otthonban a fogyatékos ellátottak rossz körülmények között élnek.”

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás