Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ilyen egy járási tanuszoda átadása 2017-ben

 

Kicsit hiányolom, hogy nem kellett ott helyben kötelezően kitöltenie minden embernek a Nemzeti Konzultációt, van még ebben lehetőség bőven.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Tegnap jelent meg ezzel a címmel egy remek cikk Szily Lacitól a csengeri járási tanuszoda avató ünnepségéről: „Mázli, hogy Orbán Viktor nem fagyiból van, akkorát nyalt neki Kovács Sándor, pedig gyerekek is jelen voltak”.

Elolvasva úgy döntöttem, hogy megnézem a teljes, közel 30 perces videót az átadásról. És milyen jól tettem!

A csengeri tanuszoda 442 millió forintból épült, az átadásán ott volt Orbán Viktor, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Boros Anita, az NFM vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, beszédet mondott Forján Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) és Kovács Sándor, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.

Kovács képviselő úrról soha életembe nem hallottam, pedig amit a tanuszoda átadása kapcsán művelt, az nem volt semmi!

Először is az egész beszédét egy irgalmatlan összetett hasonlatra fűzte fel, mely szerint a magyar választók a kenyér, Orbán Viktor a főpék, és nem engedjük, hogy külföldi színes adalékanyagot szórjanak a kenyerünkbe.

Ezután szemrebbenés nélkül fordult Orbán felé, hogy ha már idelátogatott a Tekintetes Miniszterelnök-Pék Úr, akkor kérni kellene valami isteneset, amit egy miniszterelnöktől lehet kérni, de mit kérjen tőle? Az M49-es autópályát már nem tudja kérni, mert az folyamatban van, így megfogalmazta a feudális Magyarország esszenciáját:

„Azt kérem, hogy még kérhessünk!”

Itt van a videón:

 

Majd ezután fapofával előhúzta a zsebéből a Nemzeti Konzultációs levelet, és megkérdezte az embereket, hogy ugye mindenki megkapta már? Majd megkért mindenkit, hogy töltsék ki, és csinált egy próbát, miszerint

„mi szatmári emberek bizonyítsuk be hogy ott állunk a magyar kormány mögött, hogyha a magyar kormány elmegy harcolni, tudja, hogy van egy hátországa, és szatmári emberek, összefoglalva a kérdőívet, fel szeretnék tenni egy kérdést: felhatalmazzuk-e a miniszterelnököt, hogy a magyarországi gazdasági érdekeket és a magyar nemzeti érdeket Brüsszelben képviselje, és mi ehhez hátországot adunk, szavazást adunk, szavazóbázist adunk és vigyázunk arra, hogy az ország határain állítsuk meg azokat a színezéket, amik nem tesznek jót annak a kenyérnek, amit mi meg szeretnénk sütni. Aki egyetért azzal, hogy hatalmazzuk fel a miniszterelnök urat, egy igennel válaszoljon …”

„IGEEEEN” ……

Videó:

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás