A EU és az Európai Néppárt kritikája után elindult az új konzultációs reklám

Ashampoo_Snap_0008

 

Ritka pillanat volt szerdán az Európa Parlamentben, ahol a vitán pártállástól és pártcsaládtól függetlenül mindenki bírálta az EU-ellenes nemzeti konzultációs kampányt, amire a fáradt öreguraknak tűnő Orbán-Rogán párosnak csak annyi válasza volt, hogy mindenki félreérti, ez nem is az …

 

 

Az Európai Néppárt közleménye

“világossá tette magyar partnerei számára, hogy az Állítsuk meg Brüsszelt! kampány otrombán EU-ellenes retorikája elfogadhatatlan. A Fidesz évek óta tartó Európa-ellenes támadásai ezzel olyan szintet értek el, amit már nem tudunk tolerálni. A nemzeti konzultáció mélységesen félrevezető. Az Európai Uniót vízióval rendelkező néppárti képviselők alapították, “mélyen Európa-párti meggyőződést vallunk” – írták.

“Pont Orbán Viktort nem kell emlékeztetnünk arra, hogy a brüsszeli döntések az európai kormányok, valamint az Európai Parlament közös döntései. Közéjük tartozik a magyar kormány is, ahogy magyar képviselők is tagjai az Európai Parlamentnek.”

A Miniszterelnökség válasza szerint

“a kormány által indított Nemzeti Konzultáció nem Európa-ellenes. Ellenkezőleg: azt a célt szolgálja, hogy közös erővel megreformáljuk az Európai Uniót, amely jelenleg sok tekintetben rosszul működik, és megújításra szorul.”

Erre rákontrázva tartott sajtótájékoztatót itthon a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Magyarország “soha nem látott nyomás alatt van”, így soha nem volt aktuálisabb, hogy a magyar emberek kiálljanak Magyarország érdekében.
Szerinte ennek a legjobb eszköze a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltése és visszaküldése. “Egy ország politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek” – fogalmazott az államtitkár.

A nemlétező brüsszeli támadások ellen kell a kétszer parlamenti választásokat nyerő Fidesz-kormánynak az  emberek manipulatív módon kicsikart “véleménye”, de a budapesti olimpia vagy Paks2 esetében nem kell, hiszen ezeken a kérdésekben a parlamenti választáson már szavaztak az emberek, amikor a Fideszre szavaztak. Érhető, ugye?

Tuzson Bence ezután végigment a konzultáció hat pontján, nem zavartatva magát attól, hogy éppen szerdán egy alapos munkában cáfolta meg mindegyiket az Európia Bizottság.

Sőt, elkezdődött az “Állítsuk meg Brüsszelt!” kampány újabb szakasza, tegnap indult az új rádió és tévéspot.

Ebben (nem nevesítve) a Helsinki Bizottságot vették elő, és azt az Orbánnak nagyon fájó pert, amiben a magyar törvények be nem tartása miatt elítélte a kormányt az Emberi Jogok Európai Bírósága.

A spotban a menekültek köveket dobálnak, Soros és Brüsszel fekete-fehér, sötét és baljós, Budapest és a tihanyi apátság (wtf) bezzeg szép színes.

Csodálatos alkotás, köszönjük, hogy megint ilyen jó dologra költik a pénzünket!

Mi jöhet még? A vasútállomás restijét megidőző részeg “Kurva anyád Brüsszel, kurva anyád Soros!” szövegű spot?

 

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Horizont

  Oké kiosztották, oké pszichésen beteg, oké kettős beszéde van……na de ki fogja végül megállítani? Mert meg kéne……már így is késő.

 • Enriko PallazzÓ

  A magyar kormány nyilatkozatai pontosan olyanok, mint a ruszkiké. Alternatív valóság, a párhuzamos világokban élnek.

 • Enriko PallazzÓ

  A magyar kormány nyilatkozatai pontosan olyanok, mint a ruszkiké. Alternatív valóság, a párhuzamos világokban élnek.
  Brüsszeli bürokraták :-) hol vannak a régi bűnösök? IMF, bankárkormány, kockásinges tanárok, filozófusok, belvárosi értelmiség, gyurcsány-bajnai, migránsok, Soros, brüsszeli bürokraák. Feketézők? Kulákok? Imperialisták? Ők már szar érnek?

  • csaba

   Igen,az államadóság sem csökkent,hanem nőtt(ezért húzta el a belét az IMF Budapestről)
   A munkahelyek száma sem nőtt(azért keres még a környékünkön is munkaerőt minden munkáltató)
   A fizetések sem nőttek(a párom 2010-hez képest több mint duplája)
   Soroljam még?Gyopárok.

   • Béla Somogyi

    Államadosság:
    2010. 03 : 19323,14
    2017. 03 : 25957,9
    Nekem ez növekedésnek tűnik. : -)
    A munkahelyek száma sem sokkal nőtt, ha kivesszük a 300 e közmunkást, és a kivándorolt 600 e dolgozót, mert ténylegesen a versenyszférában a munkahelyek száma nem igen nőtt, az pedig, ha mindenhol keresik a munkaerőt a munkáltatók az csak azt jelenti, hogy nem talál a kínálatban alkalmas munkaerőt, mert a szakképzatt a tanult munkaerő már rég külföldön dolgozik.
    A fizetések, pedig csak szűk körben nőttek, de még így is az utolsók vagyunk mind az átlag, mid a minimál jövedelembe, de elsők a fizetendő adó és járulék teherbe. (a nettó 45135 ft nem volt nehéz duplájára emelni, amivel a minimálbér utolérte a felette keresők jövedelmét, így íz átlag romlott)

    Soroljam még gyopár! :-)

    • Nanó Sanyi

     Bocs! De téged cserben hagyott az eszed! Amit írtál az csak rész igazság.
     Az ország a béka segge alól mászott elő… Fleto pajtás és csapata konkrétan eladósította az országot, eddig stimm? Ezt az adósságot az első ciklus végére fizette vissza az ország! Ez meg van? És az, hogy most jutott el a gazdaság, hogy előre tudjon lépni!!! Remélem ezt még vágod. Most meg a migráns kérdés van napirendem, de ezn is csak hőbörögnek a bekötöttek.

     • Virág et.

      Te ahhoz is hülye vagy, hogy a számokat megismerd? Azt értem, hogy magyarul nem beszélsz és nem is tudsz írni. Ez oké, betudom a közoktatás hiányosságainak. De hogy b+ a számokat se ismerd? Szerinte a 19323 az kisebb vagy nagyobb a 25957-nél? Tudod mit fizetett vissza Orbán? Az IMF-EU hitelt, amit a bankok konszolidációjára vettünk fel az USA-ból kiinduló pénzügyi válság során és amit a bankok azóta mind vissza is fizettek. A többi hitelkeretet sem Gyurcsány, sem Bajnai nem hívta le. Tudod ki hívta csak le? Orbán, elverte azóta is bukó MOL-részvényekre.

      Na ez lett visszafizetve. És tudod miből? Másik hitelből. Eleinte piaci, majd a nemzetközi válság és a kamatszint konszolidációja után banki hitelből. Ezért a növekedés.

      Lassan a fejem kezd fájni a tájékozatlanságodtól. Nem akarsz visszamászni a 888-ra? Ott van a te szinted.

     • Nanó Sanyi

      Jól van menj aludni, nem megy ez neked.

     • Béla Somogyi

      Akkor szerinted nem nőtt több mint 6000 milliárddal az adósság? (megjegyzem, a szocik alatt is alig több mint 7000 milliárddal nőtt) és akkor az elkúrt 3000 milliárd manyupot még nem is említettük, hiszen azzal sem csökkent egy buznyákkal sem az adósság! Azt a visszafizetett IMF hitelt pedig nagyrészt most költik a Matolcsi féle jegybank deviza tartalékából! :-)

     • Béla Somogyi

      Persze Matolcsyitól tudjuk a negatív növekedés is növekedés! :-)

     • id. Böhm Miklós

      Nanó Sanyi….Sanyi-sanyi ennyire azért nem lehetsz hülye? De mégis!!!

   • Forrest Gump

    Te ostoba! Nem azért nincs munkaerő, mert nem akarnak dolgozni az emberek, hanem azért, mert a fidesz kiskirályoknak önmagukat kikiáltó vállalkozók szarért-húgyért akarják dolgoztatni őket. Azoknak az embereknek akiknek van önbecsülése nem fognak havi 60 ezer forint éhbérét elmenni dolgozni, a többivel (cigányok, munkakerülők, homeless-ek) meg ne számoljatok. Rabszolgákat akartok a saját országotokban és már ti is teljesen azonosultatok azokkal a rabló-gecikkel. Úgy mantráztok, mintha közéjük tartoznátok, pedig csak ócska bio-díszletek vagytok. Remélem egyszer téged is pofán csapnak, mint ahogy a 75 év feletti hozzátartozóidat a minap a rák gyógyszerekkel és az ország becsületes munkavállalóit a munka törvénykönyv legújabb módosításával, amikor 3 éves munkaidő keretet állapítanak meg és addig se pénz, se posztó. Már ami a többletet illeti. Érdekes módon személyesen sohasem találkozom ilyen nagyképű, arrogáns fidesz-gecivel, mint te. Szívesen elmagyaráznám neki, hogy merre hány méter. (Persze azt is tudom, hogy te is csak itt vagy nagypofájú, a kocsmában meg röhögsz, amikor a haverok szidják ezt a tolvaj bandát. Apropó, szoktál feljelentéseket tenni? Mostanában, gondolom jól fizetik a besúgókat…

   • András Zoltán

    Gratulálok a párjának! Biztosan nem ő az egyedüli, akinek ilyen jól alakult a bére. Mindenkinek csak javasolhatom a módszert: kormányhívőnek kell lenni. Vagy Mészáros Lőrincnek, az még jobb is.

   • ArtAfter5

    Annyira keresik a munkaerőt, hogy a 4 nyelven beszélő főiskolát végzett lányom nem kell sehova. Igaz, tényleg nem kőműves vagy ács. Úgy tűnik, inkább túlképzett.

    • Psakreff

     Ismerős helyzet, nálunk is ez van. Négynek nincs állása a családi körben. Mondjuk, történész is tudna gereblyézni, de valahogy nem akar. Ésatöbbi, ésatöbbi…

     • ArtAfter5

      Elmondanám, fel sem veszik gereblyézni.

     • Psakreff

      Igen, ez meg a másik.

    • Lány Nagy

     Igazad van duma a munkaerő hiány.A auscanba behívták egy ismerősöm​ és legalább 20 emberrel írattak tesztet. Egy állásra. Hát hol itt a munkaerő hiánya.Propaganda az egész.

    • Nanó Sanyi

     A választ megadtad magadnak. Főiskolát végzett… és milyen irányban képezte magát? Kiseggelte a főiskolát…

     • ArtAfter5

      Lánygyerek. Nem tud kőműves lenni. Amúgy vendéglátásos. Csak éppen nincs nagypapája a szakmában. És nem seggelte. Megfolgozozz érte, hogy legyen diplomája. Amúgy meg eredj a francba.

     • Nanó Sanyi

      Tehát nem ért semmihez, akkor meg ne csodálkozz. Amúgy meg ha valóban tud 4 nyelven beszélni mert én kettőn, akkor nem értem a problémát. Hiszen sok helyen keresnek akár adminisztrációs körbe idegen nyelvet beszélő fiatalokat kimagasló fizetésekért.

      Menjek még mindig a francba?

     • Psakreff

      Hol? Pesten? Tótkomlóson? Hol?

     • ArtAfter5

      Ahham, eddig kb 20 helyen hallgatták meg. Amúgy meg kitanulta a bérszámfejtést is, tudja mi a tanács? Legyen vállakozó. Fel nem veszik, mert nincs 10 éves gyakorlata. Kezdejn úgy válalkozásba, hogy előbb finanszírozza meg állam bácsit, majd csak lesz munkája. Amúgy sanyi, sanyikám, eléggé sértő a megjegyzése. Milyen alapon jelenti ki bárkiről is, hogy nem ért semmihez? Itt kb be is fejeztem. Örüljön, hogy szerencséje van.

     • Virág et.

      Vicces, hogy te oktatod ki, aki még magyarul sem képes helyesen írni.

     • Nanó Sanyi

      Mond, te alapból vagy ilyen hülye vagy segít valaki.

     • id. Böhm Miklós

      sanyi…neked két nyelved van, mindkettővel nyalsz. Ostoba némber.

   • Enriko PallazzÓ

    Igen, igazad van. A “Mészáros Lőrinc” kis pajtásod is sokkal jobban keres és az egész maffiahálózata a rogánéval, a lázáréval, a habonyéval együtt. Úgy látom neked is jut belőle, hogy nagy megelégedéssel trollkodhass itt. Sajnos ezek a fényes eredmények mellett azért nem mindenkinek jut a több a levesbe. Mindezek mellett azért szépen fel tudtad sorolni a pártbizottság által közzé tett blöf-blöf és blöföket.

   • Virág et.

    1. az államadósság nőtt. Ezek tények, nem vélemények.
    2. a munkahelyek száma csak az állami- és közfoglalkoztatottak körében nőtt, a piacon nem. Segítek: ezek nem termelnek semmit.
    3. a fizetések nőttek, de tudod, a fizetések folyamatosan nőnek 1990 óta, de velük együtt nő az árszínvonal is. A lemaradásunk meg azóta is csak növekszik a nyugattól.

    A párod szerinted mennyire reprezentatív példa? Miért kell ilyen hülyeséget leírni egyáltalán? Azért mert van a családodban valaki, aki jobban él, ebből arra következtetsz, hogy minden rendben? Ne legyél már ilyen egyszerű.

  • Világbéke
   • Enriko PallazzÓ

    ÁÁÁÁÁ, azt hittem, hogy a fidesztroll írt vissza valami jó keményet a valóságról vagy a tényekről.

    • Világbéke

     Ez csak a “valóság”, amit a tasz, helszinki és a migszol terjesztenek a zsindekszen keresztül.

     • Enriko PallazzÓ

      Az. Tudom a leckét, a Vitya meg jól lecumiztatta a hátsó bejáraton keresztül az egész jobbos eu-s bagázst.

     • Világbéke

      A 6 általános végzett brüsszeli seggfejek sehol sincsenek és nem is lesznek, amíkor OV még mindig a csúcson lesz. Ez tény, nem ideológia.

     • hammurabbi

      Mit hat?….” helszinki” hehee…négy se…hihiii…

     • Enriko PallazzÓ

      A lényeg, hogy habony találja ki, mindegy, hogy igaz-e. Rettegek, hogy a Lajos mivel fog előállni.

     • Világbéke

      Melyik? Bokros? Az mán’ a süllyesztőben van rég. Legutóbb kilencedmagával játszott hídfoglalósat 😀

     • Lány Nagy

      Hülye

  • Gizi néni

   minielnök úr ér szart

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Ez már lassan olyan, mint Emmanuel Goldstein, a közellenség.

  • Harold Finch

   Nem lassan hanem PONTOSAN olyan.

   Mindig is Óceániával álltunk hadban!

 • D.E. Vilsadvo Cat

  remélem tetszik

 • evetto

  Youtube-ra rakjatok be angol feliratot legyszi, hogy oszthato legyen mindenhol!

  0:01.50 – 0:03.25 Public service advertisement
  0:04.00 – 0:07.50 Bureaucrats from Brussels demand that Hungary
  0:07.50 – 0:10.00 changes its immigration policy.
  0:10.50 – 0:12.40 This is outrageous!
  0:12.44 – 0:15.50 Now, an organisation funded by George Soros
  0:15.50 – 0:18.30 – supporting Brussels – is starting lawsuits against our homeland.
  0:18.40 – 0:20.20 Stand up for Hungary,
  0:20.00 – 0:22.30 because only we can decide
  0:22.30 – 0:24.40 who we let in our country!
  0:24.50 – 0:26.00 Tell us what you think!

  Innen: http://www.captiongenerator.com/481212/STOP-Brussels

 • Lajos villányi

  van egy egyszerüen megérthető mondat fenntebb, “közös döntések”! melyeket a delegált képviselők és a kormányfők hoznak! ez az agyalágyult mit nem ért !

 • Péter István

  Minden esetre, az EU vezérkara egy nagy rakás szerencsétlenség és az is a háttérhatalom ügyvezetőjének, Soros Györgynek az irányítása és befolyása alatt van.

 • TZ

  Ezúton is szeretnék bocsánatot kérni Soros Györgytől és az alapítványainak tagjaitól ezért az aljas, és teljesen felháborító kampányért! Nem ezt érdemelte volna tőlünk, Orbán propagandája Magyarország szegénységi bizonyítványa.

 • Iván Reiner

  Ez egy nem is túlságosan burkolt pogromfelhívás…Most már a “jók” tudják, kik az “ellenségeik”!

 • Waddysno

  egészen elképesztő, hogy a magyar kormány konkrétan és kimondva FEL AKARJA HÁBORÍTNI a népet.

 • Nanó Sanyi

  Az itt kommentelők többsége hiba nélkül elfelejti vagy szándékosan, hogy a migrációt nem Magyarország erősítette hanem Németország azaz Angela Merkel. Ami ma Európában a migráns kérdést illeti az pontosan Soros Györgyhöz köthető szervezetek. Én pl. semmiféleképpen nem akarok egy migránst sem hazánk földjén látni. A nagy liberális Franciák pontosan a bőrükön érzik az évtizedes problémát hiszen a volt Francia gyarmatokról érkező de más kultúrájú és vallású népek Párizs egyes kerületeiben szinte kolónia szerűen élnek saját törvényeik szerint. Eredmény gyújtogatás, robbantgatás, gyilkosságok, rablás stb. Németek eddig csak a Törökökkel bíbelődtek de mára ez a helyzet is kezd lazulni. A Svédek pedig azt sem tudják, hogy kezeljék a migráns ügyet.

  Itt most nem Orbánozni kell, ha nem gondolkodni!

  • Virág et.

   Te, fiam, marha vagy. Az egy dolog, hogy a mondataidnak semmi közük egymáshoz, össze-vissza csapongsz, de még ráadásul hülyeségeket is írsz. A migrációt az “erősítette”, hogy 5 éve háború van a Közel-Kelet két legnagyobb és egykor legjelentősebb államában. Ezért indultak meg a menekültek. Na nem hozzánk, hanem Nyugat-Európába, csak a civilizált földekig át kellett menniük olyan országokon is, ahol még nem sikerült a késsel-villával evést megtanulni. Azokból, akik átmentek rajtunk, csak azok maradtak itt, akiket Pintérék bezártak, hogy ne mehessenek tovább.

   A migráció Európában (értsd: nem a szellemi Balkánon, ahol a tefélék élnek) már közel egyévszázados kérdés. Tudják kezelni. Eddig is tudták. Merkel és elődei egy olyan országot csináltak az elmúlt bő 50 év alatt, ahol óriási migrációs nyomás (törökök?) mellett Európa vezető hatalmát rakták össze. A német átlagbér olyan 3-3500 euró. A magyar ennek kevesebb, mint egyötöde. Az átlag városi német szalonból veszi a BMW-t és évente háromszor utazik külföldre a családdal. Valamit talán mégsem csinálnak olyan rosszul.

   Ha te nem akarsz egy migránst sem látni, akkor rossz hírem van: éves szinten közel százezer fordul meg belőlük hazánkban. Tessék megnézni a bevándorlási hivatal éves összesítő statisztikáit. Idejönnek tanulni, dolgozni vagy csak látogatóba. Aztán van aki marad, sokan meg továbbmennek, esetleg hazamennek. Az élet ilyen, az emberek vándorolnak, a magyarok is, Londonba, Sydneybe vagy Los Angelesbe. Aztán vagy maradnak vagy nem. Egy nevezetes kivétel van a világon ez alól, az pedig Észak-Korea. Javaslom, hogy mielőbb kotródj oda, ott nincs migrációs gond. Se ki, se be.

   “nagy liberális Franciák” Ha egyszer az életben a magát olyan kurva nagy magyarnak érző istenverte barom kommentelő legalább TUDNA magyarul írni helyesen … Ha ezt megérném … De a turbómagyarság mértéke még mindig fordítottan arányos a szellemi képességekkel és az anyanyelv ismeretével. Emellett még hülye is vagy. A franciák “nagy liberálisak”? Tényleg, fiam? De Gaulle meg Sarkozy országa? Jártál te már Franciaországban?

   A svédek, azok a szerencsétlenek, ahol az életszínvonal a magyar tizenötszöröse, azok nem tudnak semmit. Bezzeg mi, mi majd megmutatjuk nekik. :)))

   Istenem, ha minden alkalommal kapnék 10 forintot, amikor egy hozzád hasonló agymosott, tv2-n és Németh Szilárdon érlelt idióta idebüfizik egy ilyen kategóriás szart, már vehettem volna egy egész iskolát a NER -rokkantaknak.

   Manipulálnak és befolyásolnak téged és még észre sem veszed. Szomorú.

   • Nanó Sanyi

    Figyelj te húgyagyú, ha valamit nem tudsz nézz utána és ha már tudod a választ gyere vissza és mond fel.

   • AFulgens

    Kedves Virág et. Egyik álmom, ami valószínűleg soha nem fog megvalósulni most tudatosult bennem: egy finom pohár itókával (bor vagy whisky, bánom is én) leülni egy kellemetes nyári délutánon egy asztal mellé (akár szivarral) és elbeszélgetni a világ dolgairól. Végre egy ember, akivel lehetne.