Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A EU és az Európai Néppárt kritikája után elindult az új konzultációs reklám

 

Ritka pillanat volt szerdán az Európa Parlamentben, ahol a vitán pártállástól és pártcsaládtól függetlenül mindenki bírálta az EU-ellenes nemzeti konzultációs kampányt, amire a fáradt öreguraknak tűnő Orbán-Rogán párosnak csak annyi válasza volt, hogy mindenki félreérti, ez nem is az …

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Az Európai Néppárt közleménye

„világossá tette magyar partnerei számára, hogy az Állítsuk meg Brüsszelt! kampány otrombán EU-ellenes retorikája elfogadhatatlan. A Fidesz évek óta tartó Európa-ellenes támadásai ezzel olyan szintet értek el, amit már nem tudunk tolerálni. A nemzeti konzultáció mélységesen félrevezető. Az Európai Uniót vízióval rendelkező néppárti képviselők alapították, „mélyen Európa-párti meggyőződést vallunk” – írták.

„Pont Orbán Viktort nem kell emlékeztetnünk arra, hogy a brüsszeli döntések az európai kormányok, valamint az Európai Parlament közös döntései. Közéjük tartozik a magyar kormány is, ahogy magyar képviselők is tagjai az Európai Parlamentnek.”

A Miniszterelnökség válasza szerint

„a kormány által indított Nemzeti Konzultáció nem Európa-ellenes. Ellenkezőleg: azt a célt szolgálja, hogy közös erővel megreformáljuk az Európai Uniót, amely jelenleg sok tekintetben rosszul működik, és megújításra szorul.”

Erre rákontrázva tartott sajtótájékoztatót itthon a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Magyarország „soha nem látott nyomás alatt van”, így soha nem volt aktuálisabb, hogy a magyar emberek kiálljanak Magyarország érdekében.
Szerinte ennek a legjobb eszköze a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltése és visszaküldése. „Egy ország politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek” – fogalmazott az államtitkár.

A nemlétező brüsszeli támadások ellen kell a kétszer parlamenti választásokat nyerő Fidesz-kormánynak az  emberek manipulatív módon kicsikart „véleménye”, de a budapesti olimpia vagy Paks2 esetében nem kell, hiszen ezeken a kérdésekben a parlamenti választáson már szavaztak az emberek, amikor a Fideszre szavaztak. Érhető, ugye?

Tuzson Bence ezután végigment a konzultáció hat pontján, nem zavartatva magát attól, hogy éppen szerdán egy alapos munkában cáfolta meg mindegyiket az Európia Bizottság.

Sőt, elkezdődött az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampány újabb szakasza, tegnap indult az új rádió és tévéspot.

Ebben (nem nevesítve) a Helsinki Bizottságot vették elő, és azt az Orbánnak nagyon fájó pert, amiben a magyar törvények be nem tartása miatt elítélte a kormányt az Emberi Jogok Európai Bírósága.

A spotban a menekültek köveket dobálnak, Soros és Brüsszel fekete-fehér, sötét és baljós, Budapest és a tihanyi apátság (wtf) bezzeg szép színes.

Csodálatos alkotás, köszönjük, hogy megint ilyen jó dologra költik a pénzünket!

Mi jöhet még? A vasútállomás restijét megidőző részeg „Kurva anyád Brüsszel, kurva anyád Soros!” szövegű spot?

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás