Még a kommunisták sem zárattak be egyetemet

Screenshot_03160

 

“Önök bezáratnak egy egyetemet, mint a komcsik” – mondta Széll Bernadett egy nagyszerű, feszült, indulatoktól nem mentes beszédében.

 

 

(Ha évente csak egy videót nézel meg a Parlamentből, akkor idén ez legyen az!)

 

 

De vajon hány egyetemet zárattak be Magyarországon a gaz kommunisták, a vallás, a demokrácia, a szólásszabadság, az oktatás ellenségei?

Egyet sem.

Screenshot_03158

 

Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter végre kerek-perec megmondta:

“Nem szeretné a magyar kormány, ha a CEU ebben a formában működne tovább, ezt ki kell mondani.

Oyan speciális előjogokat, szabályokat hoztak létre korábban a CEU-val kapcsolatban, amely más felsőoktatási intézményeknek – akár hazánkban működő külföldi, akár magyar egyetemeknek – nem jár. Ez azonban nem jelenti egyúttal azt is, az egyedemen működő egyes tudományos műhelyek tevékenysége is megszűnne: szeretnénk, ha ez meg maradna, habár hogy mit tett ehhez hozzá a CEU, az nem világos.

Soros György és szervezeteinek tevékenységét károsnak és tisztességtelennek tartjuk, küzdeni fogunk ellene. Hazánk kelet-közép európai országoktól, balkáni államok diplomatáitól kapott több ízben jelzést arra vonatkozóan, hogy a CEU-n végzettek hazatértük után különféle politikai akciókat szerveztek és a CEU alapítójának, Soros Györgynek az üzleti céljait valósították.”

Az oktatásért felelős miniszter nem tudja, mit tesz hozzá a CEU a magyar tudományos élethez.
Az oktatásért felelős miniszter szerint az a baj a CEU-val, hogy az ott végzett emberek … politizálnak.
Durva. Majdnem leestem a szék alá, annyira megrázott.

Alkotmányba kellene foglalni, hogy egyetemi diploma után tilos politizálni. Így nem sokan maradnának a parlamentben, de Kósa Lajostól így sem tudnánk megszabadulni, az érettségijével tovább számolhatná a kupakokat.

Tegnap óta megint egy kicsivel szarabb Magyarországon élni, más eredménye nem volt a Lex CEU-nak.

/Címlapkép: Instagram/

 

tetszett_a_cikk3

 

 • CRA

  Szerintem még a CEU-t sem zárták be. Kötnek egy megállapodást NY állam kormányával és probléma megoldva. Legalábbis remélem, mindenesetre továbbra is nyomás alatt kell tartani őket.

  • Nátrium-tioszulfát

   Úgy kötnek New York állammal egyezményt, hogy a Lex CEU ezt kifejezetten tiltja? :) Ne nevettess, a törvényt szándékosan betarthatatlanra tervezték. Mi előírjuk, hogy szövetségi kormánnyal köthetünk csak ilyen megállapodást, az USA alkotmánya viszont tiltja, hogy a szövetségi kormány kössön ilyen megállapodást.

   Hátrakötik a CEU kezét és belökik a Dunába, majd cinikusan megjegyzik, hogy megengedik, hogy kimásszon…

  • Virág et.

   Kifejezetten leírja a törvény, hogy szövetségi államok esetében is a központi kormányzattal kell egyezményt kötni, a tagállam nem elég. Az amerikai alkotmány alapján a szövetségi kormányzat nem jogosult oktatási kérdésekben döntést hozni, csak a tagállam. Szerinted melyiket fogja Trump kormányzata betartani? Nyilván tudják ezt itthon is, azért hoztak lehetetlen feltételt.

   És akkor arról nem is beszéltem, hogy a másik feltétel, hogy NY-ban is nyissanak iskolát, az mennyi pénzbe kerülne és ez a pénz honnan lenne elvéve. Nem a Soros pénztárcájából, annyit segítek, hanem a magyar intézmény működésétől. Ez sem teljesíthető feltétel.

   Sebaj, Bécs majd örömmel fogadja az intézményt, nekünk úgysem kell ide az Észak-Balkánra a világszínvonal.

 • Vidéki

  “Bolond lukból bolond Széll fúj!”

 • Vidéki

  “Oyan speciális előjogokat, szabályokat hoztak létre korábban a CEU-val kapcsolatban, amely más felsőoktatási intézményeknek – akár hazánkban működő külföldi, akár magyar egyetemeknek – nem jár.”

  2017. 04. 04. – 11:10 2017. 04. 04. – 11:37forrás: Origo.hu
  Kiszivárgott levél: Magyar Bálint egyengette a CEU útját

  Az Origo birtokába került levél szerint a Soros-egyetem alapítója szerint mindez nem történhetett volna meg Magyar Bálint személyes hozzájárulása nélkül.
  Soros György arról is írt, hogy szeretné, ha a korábbi lex CEU nem veszítené el hatályát, és az akkor életbe lépő új felsőoktatási törvénnyel együtt hatályban maradna. Soros ebben is a liberális oktatási miniszter segítségét kérte. A multimilliárdos-tőzsdespekuláns arra is kérte Magyart, hogy a CEU preambulumában mindenképpen maradjon meg a magyar és amerikai fenntartóra való utalás.
  Soros György szívélyes levelében arra is kitért, hogy egyik kollégája, Terták Ádám az akkori miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc) informális támogatását is kérni fogja, hogy az általa javasolt dolgok mindenképpen legyenek benne a törvényben.

  “Ahogy a főnök parancsolja”! Teljesítette az akkori kormány Soros minden kívánságát előjogait illetően.

  Orwell „Etikai kódexébe” nem férne bele az etika ilyen laza értelmezése.

  Így hangzik Orwell Állatfarm című regényének kulcsmondata:
  “Midenki Egyenlő! (De vannak Egyenlőbbek!)”

  Az Állatfarm eredeti alaptörvényét a disznók diktatúrája módosította úgy, hogy legitimálta azt, hogy legyenek Egyenlőbbek!

 • Vidéki

  A Bezáratott Egyetemek Száma 1949-2017 diagram azt sugallja, hogy mennyivel jobb volt Rákosi Mátyás kormányzása alatt!