Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ruzsics Feri szervezete nehezen bontja az alkoholt

 

Keszthely fideszes polgármesterének bevonták a jogosítványát, mert egy gyógyszer miatt a szervezete csak nagyon lassan képes lebontani az alkoholt. Ő ezt nem tudta, mert betegtájékoztatót csak a gyengék olvasnak, és mert szar az orvosa.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Az idén 60 éves fideszes Ruzsics Ferkó 10 éve Keszthely polgármestere, és még két évecske van a mandátumából, mely után jó előreláthatóan vagy nyugdíjba vonul, vagy visszatér valami polgári szakmába. (A polgi korábban a nemesbüki faüzemben dolgozott, mint művezető, később, mint üzemvezető. Az üzemet 1988-ban kibérelte, majd megvásárolta, jelentős fejlesztéseket hajtott itt végre, majd  a Profilfa Kft. áruházvezetője volt 2006-os önkormányzati választásokig.)

Megteheti mindezt hiszen az Index önkormányzati informátora szerint a Fidesz „kilövési engedélyt” adott ki rá, lecserélnék csórit egy fiatalabbra. A városban az a hír járja, hogy a 2019-es választásoknak a Fidesz már az egyik alpolgármesterrel vagy egy szakközép igazgatójával vágna neki. Szomorú és érthetetlen ez a belviszály, mert Ferkó az előző választásokon 53%-os többséggel simán nyert. A második, a jobbikos Selmeczy Zsuzsanna mindössze 22%-ot kapott, szóval nem nagyon lesz veszélyben a kormánypárt Balaton parti „fellegvára” (sajnos).

Hogy az esetnek mennyi köze van a „fúráshoz”, azt nem tudni, de történt, hogy március 19-én vasárnap reggel 10-kor Ruzsicsot egy közúti ellenőrzés megszondáztatták. Légalkoholszintje 0,35 mg/liter volt, ezért szépen bevonták a jogosítványát. A jogerős döntés még hátravan, de 0,5  mg/liter alatt – tudomásom szerint – „csak” szabálysértési eljárást indít a szerv. De láttunk mi már falon pókot…

Ruzsics a Keszthelyi önkormányzat honlapján magyarázta tettét, egy jól betanult mentegetőző szöveggel. A link alatt ott a videó, elég száni, még a hangja is megremeg.

„Előző nap este kilencig egy töményitalt és négy doboz sört ittam meg. Másnap fél tízkor azzal a tudattal szálltam be az autómba, hogy a szervezetemből az alkohol teljesen kitisztult, a mérési eredmények viszont nem ezt mutatták. Sajnos akkor még nem voltam azzal tisztában, hogy egy évek óta rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatásaként bekövetkezett egészségkárosodásom miatt a szervezetem az alkoholt sokkal lassabb ütemben tudja lebontani, mint azt egy egészséges teszi. Cselekedetem nem volt szándékos. A hatóság jogerős döntését – melyet még nem hozott meg – tiszteletben tartom. Tetteimet mindig vállaltam, ezért teszem meg most ezt a nyilatkozatot most önök előtt is, s mindenkitől elnézést kérek, akinek csalódást okoztam.”

Ezen a ponton mindenki képzelje el, azt a filmbe illő fiktív jelenetet, ahogy Ferkó esti ivópartnere hazafele bandukolva felhívja a rendőrkapitányt és azt mondja:  „Jól leitattam a Ruzsót, aszongya reggel 10-re megy a telekre a fiához, basszatok oda neki. ” 😀  #Fidesz

Amúgy szegény polgármester 2014 januárjában csípőprotézis-beültetésen esett át, ami után egy bakteriális fertőzés miatt még ötször műteni kellett. Ha van önök között orvos, legyen szíves, ossza meg velünk, milyen gyógyszer szedhet Feri!

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás