Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ha csak egy videót nézel meg március 15.-ről, akkor ez legyen az

 

Kivártam és csak egy videót néztem meg március 15.-ről, a legjobbat. Elég is volt. A Pesti Srácok „újságírója”, Jurák Kata készítette a Nemzeti Múzeum előtt.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

 

 

Már a videó címe is hazugság, nem a riportert prostizták le, hanem a Pesti Srácokat („Prosti Srácok„). De nem gond, azért mindenhol így jelent meg a „hír”:

 

Ashampoo_Snap_0018
A rikácsolást és az „újságírói” „munkát” a vastag arcbőrű Huth Gergely is aggályosnak tartotta, mert szokatlan módon kiadott egy állásfoglalást:

„Jurák Kata kolléganőnk a nemzeti ünnepen közel három órás élő, stream adásban kérdezgette az ünneplőket és ellentüntetőket, számos izgalmas véleményt, választ rögzítve, amelyekből egy újabb csokrot hamarosan közzéteszünk.

Ebből a hosszú, embert próbáló műsorfolyamból a Juhász Péterrel és híveivel folytatott felhevült vita egyes részei a szerkesztőség tagjait is megosztották, a Juhászt és társait ért riporteri minősítések miatt. Ugyanakkor videóblogjainkkal, provokatív stream közvetítéseinkkel nem célunk az amatőr BBC-szakkörök hangulatát felidézni. Ez egy szubjektív műfaj, ezért nevetséges is – még ha egy-két bejegyzésben már meg is tették – a közszolgálati, televíziós médiaetikát számon kérni egy internetes videóprodukción.

Különösen gyomorforgató, hogy elsőként a magyar online sajtó egyik legvisszataszítóbb figurája, Katz Dávid kérte rajtunk számon a 24.hu-n a kimért riporteri fellépést, aki egy rendezvényen korábban avval zaklatta a résztvevőket, hogy ők-e Orbán Ráhel gyermekének apjai. Ezért a húzásáért Katzot még a javíthatatlanul posztkommunista és fájóan részrehajló MÚOSZ is elítélte.

A fenti videóösszeállításban csak egy-egy villanásra tűnik fel, hogy Juhász Péter és köre a kordon mögötti területet elhagyva provokálni nyomult az ünneplők első vonalaiba, ahol a tetteiken felháborodó emberekkel dulakodásba keveredtek. Ennek során Jurák Katát is lökdösték, karját kicsavarták és szorongatták, miközben sértések százait szórták kolléganőnkre. Bár a jövőben még több önuralmat várunk munkatársainktól, olvasóinkat most arra kérjük, hogy a látottakat a kivételesen extrém szituáció tükrében mérlegeljék.

Huth Gergely, főszerkesztő”

Szóval elő streamen volt, és Jurák Kata viselkedése megosztotta a PS szerkesztőségét, de ez egy szubjektív műfaj, nevetséges a közszolgálati, televíziós médiaetikát számon kérni, és a kurva anyját Katz Dávidnak! Ennyike.

Jurák Kata amúgy nagyon tehetséges, ő volt az, aki múltkor egy jamaikai daggering videóról megírta, hogy így buliznak a migránsok egy németországi rapbuliban.

Két Facebook-oldala is van, egy hivatalos, ahová kiteszi a cikkeit, videóit, meg egy másik, ahová az idézeteit teszi ki.

Az öt kedvencem:

15873260_1114840385309504_5577884715726971097_n

 

16114295_1127696414023901_8939862625026940170_n

Ashampoo_Snap_0015
Ashampoo_Snap_0017
Ashampoo_Snap_0016

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás