Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy 22 éves egyetemistától ijedt meg a hét éve kormányzó Fidesz

Más magyarázat nem lehet arra, hogy tegnap ismét – sajnos – sajtótörténelemnek voltunk szemtanúi, ugyanis ilyen lejáratócikket még nem olvashattunk idehaza. (Aki élőben kívánja tanulmányozni a lejáratócikkek témakörét annak ez az aranyidőszak.)
Az Origo nevezetű – egykor sokkal szebb napokat látott – kormánypárti portálon jelenet meg Kovács András „újságíró” tollából – vagy neve alatt – egy csodálatos lejáratócikk Hajnal Miklósról.
Kiről?!” – kiáltott fel ekkor az olvasó.
Who the fuck is Hajnal Miklós?!
Ezek nagyon jó kérdések!
[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Hajnal Miklós a Momentum Mozgalom egyik ismert arca, a mozgalomban a vezetőség tagja volt, a párt elnökségébe azonban már nem került be. A Momentum Mozgalom pedig 4 napos párt, szombaton alakultak párttá.
Rettenetes nagy veszélyt jelentenek a Fidesz 2018-as győzelmére. Négy naposan.

A lejáratócikket arra próbálták kifuttatni, hogy Hajnal dúsgazdag, mert Oxfordban tanul, „eltüntetett” 12 millió forintot, amit egy honlapfejlesztésre kapott és szorosan köthető Soroshoz.

Többek között olyanokat írnak, hogy dolgozott Közép-európai Egyetemen (CEU), ami Soroshoz kapcsolható, tehát Hajnal Soroshoz kapcsolható.
Vagy a  „Linkedin-profiljából kiderül, hogyrészt vett a világkormányzati modul oktatásában.” Tiszta Soros: világkormányzat = háttérhatalom!
Vagy Hajnal „szakmai gyakorlatot folytatott Berlinben a Global Public Policy Institute (GPPi) intézetnél.” De hogyan lehet a GPPI-t Soroshoz kötni? Kovács András „újságíró” számára nem tűnt leküzdhetetlen feladatnak:
„A GPPI vezetője, Wolfgang Reinicke mondta el egy interjúban, hogy a CEU-n is végez kutatásokat. A beszélgetésben élesen bírálta egyébként Orbán Viktor miniszterelnököt. (…) GPPi egyébként több, Soros Györgyhöz köthető szervezet Facebook-oldalát lájkolta, így például a Direkt36-ot is.”

Itt már éreztem, hogy ilyen magas szintű, minőségi oknyomozás minimum egy Soma-díjat érdemelne. A Direkt36-ot az Origótól kirúgott vagy kilépett 3 remek oknyomozó újságíró készíti, így különösen elegáns az Origós „újságírótól”.

Innentől kezdve sorban jönnek a vádak: A Google brüsszeli irodájában gyakornokoskodott, leírják hol lakik: „bejelentett lakcíme a XIII. kerületi Újlipótvárosban, a Kresz Géza utcában van, ahol 25–35 millió forint között mozognak az ingatlanárak„, kicsoda és mivel foglalkozik az anyukája: „Hajnal édesanyja Szvetelszky Zsuzsanna, aki pszichológus, az MTA kutatója. Fő kutatási területe a pletyka. Számos egyetemen és munkahelyen tart előadásokat, illetve többek között a Nők Lapjának is adott interjút” kicsoda és mivel foglalkozik az apukája: „A momentumos Hajnal Miklós édesapja is az MTA-nál dolgozik, több helyen beszélt a teremtéstörténetről fizikusszemmel. Facebook-oldalán látszik, hogy kedvence a 444, de a fia Momentum Mozgalmát is népszerűsítette.”

Mindezt egy 4 napos párt nem is vezetőségi tagjáról, egy 22 éves egyetemistáról … hol lakik, kik a szülei, mivel foglalkoznak, miket lájkolnak …

A személyes kedvencem, hogy az anyukája a pletykát kutatja és nyilatkozott a Nők Lapjának, bár nehéz kiemelni néhányat.

A választásig ez lesz, vagy még ennél is durvább. Bárkit elővesznek, még a szüleit is előveszik, megrendelik a lejáratócikket majd körbefuttatják a a médiájukban.

A Magyar Idők már annyira nem adott a látszatra sem, hogy az Origo címlapjának a screenshotja volt a fényképük a cikkük mellé:

magyar_idok

 

Kovács Andás „újságíró” vajon mit gondolhat magában? Hogy milyen szépen oknyomozott? Vagy hogy a fizetésért elvégezte a munkáját? Vagy hogy a nevét adta a ki tudja hol elkészített lejáratócikkhez?

Csak két észrevétel: A hosszú cikkhez „csak” 2 embert nem kérdezett meg: magát Hajnalt és a megvádolt Traction Labs Zrt-t.
Ezt megtette viszont a HVG, ahol megszólalt Hajnal és a Károlyi Antal, a Traction Labs egyik tulajdonosa, aki elmondta, hogy a 12 millió valójában 9,3 millió volt, kezdő startupokat támogattak tulajdonrészért cserébe, 10-ból 1-szer jön be a támogatás, Hajnal startupja azok közé tartozott ami nem jött be.

Ugye tudjuk, hogy mi történik, ha reggel megjelenik egy lejáratócikk, amikről 5 perc alatt kiderül hogy egy megrendelt lejáratócikk + semmi sem igaz belőle + a résztvevők megcáfolják + mindenki kiröhögi + végtelen kellemetlen az egész?

Átveszi a „hírt” az MTI és lesz belőle riport az esti M1 Híradóban.

mti

MTI – pipa.

 

M1 híradó – pipa

Itt vicces az eleje, ahol a műsorvezető kétszer is gyorsan szeretné kimondani, hogy „Soros Györgyhöz szoroson kapcsolódó” …. nem könnyű!

Frissítés:
Sajnos Kovács András beszart és levetette a nevét.
collage

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás