Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tarlós aggódik az olimpiai pályázat miatt, és játssza a sértett hülyét

 

De azt ígéri, nem fogja akadályozni a népszavazást.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Ugye jelenleg ott tartunk, hogy az ellenzéki pártok aláírásgyűjtőivel megerősített Nolimpia-mozgalom pontosan 266.151 db aláírást adott le ma délután egykor az olimpiai népszavazás kezdeményezésére. Ne legyenek kétségeink, ebből csont nélkül meglesz a 138 ezer érvényes, de én inkább 222.459-et tippelek kb. (kommentben tippeljetek Ti is!)

Hogy mi lesz Orbánék válasza a népszavazásra, azt az Isten se tudja. Nyilván elég necces lenne abban reménykedni, hogy nem megy el az 50%-a a szavazóképes pestieknek,  mert ősz óta tudjuk, hogy mi érvényes politikailag és mi nem. Annak ellenére, hogy az új nemzeti konzultációba – Brüsszel és Soros mellé – már dafke sem vették bele az olimpia kérdését, a tehetetlenség harasztja már érezhetően zörög, és legalább olyan jó hallgatni, mint mikor az őszi erdőben faleveleket rugdosol a csajoddal…

 

Tarlós István főpolgármester azt mondta a mai sajtótájékoztatón, hogy ha tényleg lesz (nebassz, hogy lesz) népszavazás, vagyis összegyűlik elég aláírás, akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot. Majd valami iszonyat vastag bőrrel hozzátette, hogy a most népszavazást követelőknek korábban kellett volna az aláírásgyűjtést megkezdeni!

Ugye mind emlékszünk mikor már 2015 decemberében a Főváros Közgyűlés Tarlóssal  és a Fidesszel az élén leszavazta a népszavazási kezdeményezést.  Akkor Pista azt mondta, két évvel az olimpiai pályázat beadása előtt nincs kellő ismerete a magyaroknak az olimpiai rendezésről. Értsd, az emberek hülyék és nem tudnának érdemben dönteni róla…

Lehet tényleg nem volt (dehogynem), mert akkor a Nézőpont  szerint a Zemberek 53%-a oda-vissza volt az olimpiáért. A pártkutya Origo-nál ez a szám 57% volt. Idén januárban pedig az M4 írt arról, hogy a fiatalok 71%-a támogatja az olimpiát. Édes Istenem!

Amúgy A Publicus intézet felmérésén teljesen más számokat láttunk már tavaly is. A megkérdezettek háromnegyede (75%) szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, míg kétharmad (64%) szerint az ország egyszerűen túl szegény az olimpia megrendezéséhez. Tízből közel hatan (57%) gondolják azt, hogy a Fidesz-közeli vállalkozókat gazdagítaná az olimpiára költött pénz, és a rendezés senki másnak nem érdeke valójában.

A mai rinyálásából kiderült, hogy Tarlós szerint fel se merült, hogy akik ma népszavazást akarnak, azok korábban is akartak volna népszavazást. Néhány éve az országos politika mellszélességgel állt az olimpia mellett, de most az ellenzék kihátrált valamiért. Ez a főpolgármester szerint ÁRULÁS az ellenzéki pártok részéről és szerinte… figyeljetek…

„A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Szegény Tarlós fedetlen fejű, nyegle kissrác lehetett, mi meg emlékezzünk meg a gaz „árulókról” név szerint.

A 2015-ös közgyűlésen Csárdi Antal (LMP), Karácsony Gergely (PM), Gy. Németh Erzsébet (DK) volt aki közölte, hogy támogatja Horváth Csaba (MSZP) azon kezdeményezését, hogy az olimpia budapesti megrendezése ügyében népszavazást írjon ki a közgyűlés.

Karácsony Gergely (PM) akkor kijelentette: „a népszavazási kezdeményezés a demokrácia mellett szól, nem a pályázat ellen. Az olimpiai rendezés ügye a főváros életét hosszú távon meghatározó ügy.” Még a jobbikos Tokody Marcell is arról beszélt, hogy fontosnak tartja pártja az olimpia ügyét, de a korrupció miatt vannak fenntartásaik, és „olyan olimpiát szeretnének, amely konkrét gazdasági előnyökkel jár Magyarország számára”.

Tarlós István erre úgy próbált manipulálni, hogy ő biza, a legmesszebbmenőkig tiszteletben tartja a népszavazás intézményét, és a módosító javaslatról szavaz is a testület, de politikai demagógia, amit Horváth Csaba folytat. A népképviseleti köztestületeket azért választották meg, hogy döntéseket hozzanak. Ha a döntéshozók rossz döntéseket hoznak, akkor legközelebb nem választják meg őket, ha pedig döntésképtelenek, akkor alkalmatlanok arra, amire megválasztották őket. (Van ebben a mondatban egy a-val kezdődő szó ami igaz is…)

A fentiek után pedig álljon itt a főpolgármester legfontosabb mondata a mai sajtótájékoztatóból. Az a mondat, amit majd öröm lesz visszakeresni, mikor majd esetleg megpróbálják valahogy mégis ellehetetleníteni a népszavazást vagy érvényteleníteni az eredményét.

Tarlós azt mondta, nem fogja a népet  becsapni,  kijátszani, nem fog lassítani folyamatokat, nem várja ki a végső határidőket. Ha ilyet tapasztalna, meg fog szólalni, ugyanis teljesen elzárkózik attól, hogy a népakaratot kijátsszák. 

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

 

Megosztás