Tarlós aggódik az olimpiai pályázat miatt, és játssza a sértett hülyét

foto: MTI/Szigetváry Zsolt
foto: MTI/Szigetváry Zsolt

 

De azt ígéri, nem fogja akadályozni a népszavazást.

 

 

Ugye jelenleg ott tartunk, hogy az ellenzéki pártok aláírásgyűjtőivel megerősített Nolimpia-mozgalom pontosan 266.151 db aláírást adott le ma délután egykor az olimpiai népszavazás kezdeményezésére. Ne legyenek kétségeink, ebből csont nélkül meglesz a 138 ezer érvényes, de én inkább 222.459-et tippelek kb. (kommentben tippeljetek Ti is!)

Hogy mi lesz Orbánék válasza a népszavazásra, azt az Isten se tudja. Nyilván elég necces lenne abban reménykedni, hogy nem megy el az 50%-a a szavazóképes pestieknek,  mert ősz óta tudjuk, hogy mi érvényes politikailag és mi nem. Annak ellenére, hogy az új nemzeti konzultációba – Brüsszel és Soros mellé – már dafke sem vették bele az olimpia kérdését, a tehetetlenség harasztja már érezhetően zörög, és legalább olyan jó hallgatni, mint mikor az őszi erdőben faleveleket rugdosol a csajoddal…

 

Tarlós István főpolgármester azt mondta a mai sajtótájékoztatón, hogy ha tényleg lesz (nebassz, hogy lesz) népszavazás, vagyis összegyűlik elég aláírás, akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot. Majd valami iszonyat vastag bőrrel hozzátette, hogy a most népszavazást követelőknek korábban kellett volna az aláírásgyűjtést megkezdeni!

Ugye mind emlékszünk mikor már 2015 decemberében a Főváros Közgyűlés Tarlóssal  és a Fidesszel az élén leszavazta a népszavazási kezdeményezést.  Akkor Pista azt mondta, két évvel az olimpiai pályázat beadása előtt nincs kellő ismerete a magyaroknak az olimpiai rendezésről. Értsd, az emberek hülyék és nem tudnának érdemben dönteni róla…

Lehet tényleg nem volt (dehogynem), mert akkor a Nézőpont  szerint a Zemberek 53%-a oda-vissza volt az olimpiáért. A pártkutya Origo-nál ez a szám 57% volt. Idén januárban pedig az M4 írt arról, hogy a fiatalok 71%-a támogatja az olimpiát. Édes Istenem!

Amúgy A Publicus intézet felmérésén teljesen más számokat láttunk már tavaly is. A megkérdezettek háromnegyede (75%) szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, míg kétharmad (64%) szerint az ország egyszerűen túl szegény az olimpia megrendezéséhez. Tízből közel hatan (57%) gondolják azt, hogy a Fidesz-közeli vállalkozókat gazdagítaná az olimpiára költött pénz, és a rendezés senki másnak nem érdeke valójában.

A mai rinyálásából kiderült, hogy Tarlós szerint fel se merült, hogy akik ma népszavazást akarnak, azok korábban is akartak volna népszavazást. Néhány éve az országos politika mellszélességgel állt az olimpia mellett, de most az ellenzék kihátrált valamiért. Ez a főpolgármester szerint ÁRULÁS az ellenzéki pártok részéről és szerinte… figyeljetek…

“A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Szegény Tarlós fedetlen fejű, nyegle kissrác lehetett, mi meg emlékezzünk meg a gaz “árulókról” név szerint.

A 2015-ös közgyűlésen Csárdi Antal (LMP), Karácsony Gergely (PM), Gy. Németh Erzsébet (DK) volt aki közölte, hogy támogatja Horváth Csaba (MSZP) azon kezdeményezését, hogy az olimpia budapesti megrendezése ügyében népszavazást írjon ki a közgyűlés.

Karácsony Gergely (PM) akkor kijelentette: “a népszavazási kezdeményezés a demokrácia mellett szól, nem a pályázat ellen. Az olimpiai rendezés ügye a főváros életét hosszú távon meghatározó ügy.” Még a jobbikos Tokody Marcell is arról beszélt, hogy fontosnak tartja pártja az olimpia ügyét, de a korrupció miatt vannak fenntartásaik, és “olyan olimpiát szeretnének, amely konkrét gazdasági előnyökkel jár Magyarország számára”.

Tarlós István erre úgy próbált manipulálni, hogy ő biza, a legmesszebbmenőkig tiszteletben tartja a népszavazás intézményét, és a módosító javaslatról szavaz is a testület, de politikai demagógia, amit Horváth Csaba folytat. A népképviseleti köztestületeket azért választották meg, hogy döntéseket hozzanak. Ha a döntéshozók rossz döntéseket hoznak, akkor legközelebb nem választják meg őket, ha pedig döntésképtelenek, akkor alkalmatlanok arra, amire megválasztották őket. (Van ebben a mondatban egy a-val kezdődő szó ami igaz is…)

A fentiek után pedig álljon itt a főpolgármester legfontosabb mondata a mai sajtótájékoztatóból. Az a mondat, amit majd öröm lesz visszakeresni, mikor majd esetleg megpróbálják valahogy mégis ellehetetleníteni a népszavazást vagy érvényteleníteni az eredményét.

Tarlós azt mondta, nem fogja a népet  becsapni,  kijátszani, nem fog lassítani folyamatokat, nem várja ki a végső határidőket. Ha ilyet tapasztalna, meg fog szólalni, ugyanis teljesen elzárkózik attól, hogy a népakaratot kijátsszák. 

 

 

tetszett_a_cikk3

 

 

 • Melegítős Senki

  Ehehe. A lipsi internet mindenre emlékszik… 😀

 • Dr. Sheldon Cooper

  Tarlós valóban játssza a sértődöttet , a hülyét azt nem tudja megjátszani

  • Nanee

   végül is játszhatja, csak nem az általa megnevezettek miatt lehet sértődött, hanem a gazdijai miatt, akik most próbálják épp rákenni az egészet

 • csergolec

  Nem tudom ezt már követni!!Tarlós,szégyen nélkül megy szembe ,saját véleményével :

  “Tarlós: Ne írják alá az olimpiai népszavazás íveit!”

  Még eltelik két hét,és már azt fogja mondani,az elsők között írta alá a olimpiai népszavazási ívet!

  Ami még érdekelne, a kedves, munkásőrből lett “született” jobbos akárki,mikor kér bocsánatot,a nagy nyilvánosság előtt,a 266 000,”hazaárulótól”.

 • Nyaligátor

  Az a tekintet…
  “Ezért még megszopatlak benneteket… köcsögőőőőőőők”
  Gyagyás pincsikutya

  • Nanee

   nekem inkább egyre inkább megtörtnek tűnik ez a tekintet. nem ragyog már a régi kivagyi, gőgös fényében, mint anno. a sok szopás fásulttá tette, kikopott belőle a csillogás :-)

 • NERKeseru

  266.150 db es egy darab “valasztas rendje ellen” elkovetett buncselekmeny ugyeben feljelentes.
  Tarlos meg akkora egy turhas kis gyava geci, hogy wehehe :) A fidesz es orban seperc alatt atnyomta ra az egesz szart, erre kijelenti, hogy a fidesz vele van… Edes faszom, de mekkora kibaszott gyava, tolvaj, fosztogato fergekbol epul fel ez az orban rezsim :) Rohadt muveletlen parasztok, ha varosra kerulnek a sajat videki parasztjaik akaratbol :)

 • Vidéki

  Az önhittségtől bűzlő, dölyfös, pofátlan Eric a szimplán hülye firkász sértett hülyének véli Tarlóst.

 • transformer

  Paks, olimpia, stadionok és társaik – ugyanaz a probléma. Nem ezekre kellene a pénz, hanem a “humán erőforrásokra”. Állandóan arra hivatkoznak, hogy a “nép” nem szakértő, és arra választotta meg őket, hogy döntéseket hozzanak. Talán sportközgazdásznak vagy atomfizikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki meg tudja ítélni, hogy a saját számára mi a haszon egy olimpiából vagy a paksi monstrumból ?
  Grandiózus építkezésekkel járó programokat akarnak erőltetni, kerül amibe kerül, mert ezekből lehet a legtöbbet ellopni. Ez pártállástól függetlenül így van, legfeljebb annyi a különbség, hogy melyik klientúra nyúlkálhat a húsos fazékba.
  Tarlós meg valamiért állandóan meg van sértődve. Ez viszont legyen az ő baja.

  • Vidéki

   A CEU után az ELTE is indít gender tanulmányok szakot – eduline.hu

   A mesterszak társadalmi nemek tanulmánya néven indul.

   Magyarországon eddig kizárólag a Közép-európai Egyetemen (CEU) lehetett gender studies, pontosabban társadalmi nemek tanulmánya szakot választani, azt is kizárólag angol nyelven.

   A jövőben viszont az ELTE is elindítja a szakot mesterképzésen – írja a valasz.hu.

   A társadalmi nemi egyenlőtlenségek vizsgálata során a mesterszak és a hozzá kapcsolódó kutatói tevékenység megoldásokat keres a diszkrimináció felszámolására.

   A tanulmányok során nemcsak a biológiai, hanem a választott nemek diszkriminációjával is foglalkoznak, tehát a nők diszkriminációja mellett például a transzneműséggel.

   Mindezt “Mesterszakon” lehet elsajátítani!

   • andras nagy

    nem muszáj ám mindenbe beleugatni, főleg, ha segghülye vagy hozzá.