Negyedóránként 1.000 Ft a parkolás a szolnoki kórház parkolójában

szolnokkorhazparkolas2

 

A kórház szerint azért, hogy ne álljanak oda a betegek és a látogatók. 

 

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

atlatszo.hu/azenadombol/

 

Szolnok város parkolási rendjét, beleértve a díjszabást is, önkormányzati rendelet szabályozza. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a parkolást a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató (NHSZ) szolnoki kihelyezettsége igazgatja, a városban való parkolás pedig 340 forint/óra a személyautóval közlekedők számára.

Viszont a Hetényi Géza Kórház parkolójának bejáratánál ez olvasható:

“30 percig díjmentes

Mozgáskorlátozott kártyával 4 óra díjmentes

Ezután minden megkezdett 15 perc 1000,-

Azaz EZER forint”

Megyei kórház révén nem csak a városban lakók, de a környező települések betegei is ide járnak.

Különösen fontos a parkolás, mert például a szolnoki buszpályaudvarról csak hétköznapokon, napjában összesen kétszer (6:25-kor és 7:05-kor) közlekedő járattal lehet átszállás nélkül eljutni a kórházhoz. Ez persze nem az intézmény hibája, de esetleg tekintettel lehetnének rá.

2016. december 29-én e-mailben fordultunk a Hetényi kórházhoz, hogy megtudjuk, mi indokolta a horribilis parkolási díj bevezetését, mióta van ez így, és ki döntött a díjszabásról. Mivel tavaly december eleje óta nem nyilatkozhatnak a sajtónak a kórházak a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) engedélye nélkül, több mint egy hónapot kellett várnunk az egyébként semmitmondó válaszra.

A kórház főigazgatója szűkszavúan annyit mondott, hogy “a díjtételről a kórház menedzsmentje döntött.”, és már lassan három éve ilyen díjszabással működik a parkoló.

És hogy miért ilyen drága a parkolás?

A válasz pofonegyszerű: azért, hogy ne használják a kórház parkolóját a betegek és a látogatók.

 

szolnokkorhazparkolas

 

 

A probléma csak ott van, hogy például a sürgősségi osztály nem a “komfortos”, hanem a túlárazott parkolóból nyílik. Így a beteget szállító hozzátartozónak három lehetősége van:

1, A kórház területének másik pontján parkol, a beteg pedig átsétál a sürgősségire.

2, Leparkol a közeli parkolóban, de aztán magára hagyja a beteget, hogy odébb álljon az autóval, mielőtt letelik az ingyenes félóra.

3, Nem mozdul a sérült mellől, és fizet, jó sokat.

 

Katona Fruzsina

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

 • Gergo Szakal

  de az elso 30 perc dijmentes, es az udvaron TENYLEG nem tudnak leparkolni neha a dolgozok sem
  30 perc alatt meg ki lehet rakni a surgossegin egy beteget, ha pedig annyira rossz az allapota, (elvileg) ugyis mento kene behozza
  nem ertem a postot
  szerk.: raadasul a surgossegi ELOTT kozvetlenul csak nehany parkolohely van, a tobbi pedig olyan tavolsagra, hogy nincs messzebb a “masik” parkolonal

  • zsu150

   Pontosan így van. Amikor anyáért mentem a kardiológiára, a külső parkolóban álltam meg, csak akkor mentem be, amikor már indulásra készen állt, így elég volt a félóra bőven. Nem mondom, hogy nem drága az 1000 Ft, de valahol a kórháznak is igaza van.

  • Zero

   Látszik, hogy nincs gyereked. Egy 3-4 évest, hogy hagysz egyedül a sürgősségin? Még egy nagyon beteg, rossz állapotban lévő 10-14 évest sem igazán lehet…
   14 év alatti gyermeket sürgősségi ellátásra szállító felnőtt szerintem parkolhatna ingyen, minimum 4 órát, mint a mozgáskorlátozottak (főleg, minimum fele nem is az, csak hamis, vagy épp más igazolványát használja).

   Elmondok egy esetet. Nagyobb gyerekem elkapta a hányós vírust, alig bírt állni, kivittem éjjel az ügyeletre, egyedül, nejem meg maradt otthon a babával. Természetesen behajtottam vele, nem kínoztam sétával (este 9 vagy 10 után nincs sorompó). Amire nem számítottam, hogy bent is fogták a gyereket, természetesen velem együtt. Hajnalban hagytam bent az alvó gyereket egyedül, rohantam ki a kocsihoz, hogy még ki tudjak állni, nehogy 10-est kelljen fizetnem… Szerencsére épp akkor engedték le a sorompót, mikor odaértem, rendes volt a kezelő és még kiengedett…

   • Erika Antal

    a KÓRHÁZ ELŐTTI MELLETTI PARKOLÓKAT KELL HASZNÁLNI !!!!! a kórház udvarán CSAK az ORVOS és a MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK parkoljanak… mások pedig 30 percig ingyen, és azután lesz fizetős 4 JOGOS !!!!!!!

    • Dr Doofensmirtz

     Tipikus Magyaros tahó lehúzás.
     Ausztria Graz kórházi parkoló 2Eur/std.
     A jövedelmi különbségeket meg ismerheti mindenki.

     • timi

      igen, de gondolom ott a látogatók nem parkolnak le olyan bunkó módon, hogy a 24 órás ügyeletből hazatartó orvos ne tudjon megmoccanni sem a kocsijával. Két hete történt eset az említett szolnoki kórházban: A beteg egy teherautóval beállt (hozzáteszem magasságkorlát is van ott, nem tudott tovább menni, ezért letette az útban a kocsiját, ahelyett, hogy kiment volna a másik szabad parkolóba. Majd amikor telefonáltak neki, akkor közölte, hogy, ja, ő bent fekszik, de majd valamikor lemegy és arrébb áll. Legalább ne akadályozzuk már a másik embert….

     • Varga Béla

      Ja, ja…
      … de az az akármilyen (tényleg akármekkora) jármű ami elállja az utat öt percen belül nincs ott. A tulaj pedig aszerint fizeti az elszállítási díjat, mekkora volt a kocsija. Ha kell 40 tonnás daruval viszik el az útból. Ha a kórházból kijön, megy az adósok börtönébe…
      Meg lehet tanulni a rendet. A Lajta patak másik partján megtanulták (még most is tanulják, akik most “szocializálódnak”).
      Csak hát…
      De nem az emberek megvágásával, hanem aki nem tartja a szabályt, az büntetik. Egyenlően, és nagyon keményen, nincs elnézés, meg kibúvó…

   • timi

    Akkor neked sikerült megoldani a dolgot ezek szerint. Másoknak miért nem sikerül?
    Egyébként egy szóval nem mondtam, hogy a kisgyermeket magára kell hagyni, simán lehet kézben is vinni, egy 5 éves gyereket is még, ha nagy a baj, nekem is sikerült. Amiről nem tudtam még, valaki írta hozzászólásban, hogy lehet kérni papírt, a betegfelvételnél és így talán elkerülhető a fizetés, ha valaki indokoltan parkolt.

   • Gergo Szakal

    “Egy 3-4 évest, hogy hagysz egyedül a sürgősségin? Még egy nagyon beteg, rossz állapotban lévő 10-14 évest sem igazán lehet..”

    Ezert fizetjuk az adonkbol az egeszsegugyi szakszemelyzetet, nem? Ok nem vigyaznak ra akkora gondossaggal, mint mondjuk egy… dadus?

 • Beerhead

  Eddig a pontig követtem a vastagbőr blogot. Ez a félrevezető cím már tényleg védhetetlen. És akkor még van pofájuk “előfizetőket” keresni. Szégyen. Magukat járatják le ezzel.

 • Kő Pál

  Ez szerintem nagyon rendben van.

  • roccobaba

   Amíg nem futsz bele. Megváltozik rögtön a véleményed😈 nyomban.

   • Kő Pál

    E gyrészt nem futok bele semmiképpen, másrészt szerintem a fél óra ingyen parkolás nagyon rendben van, Az nem megoldás, hogy te egész délelőtt ott parkolj, a másik meg aki később jött, menjen az anyjába, csak neked legyen jó.

 • timi

  De gondolom nagy lenne a felháborodás, ha például az orvosok nem érnének oda egy műtétre/ nem tudnák ellátni időben a sürgősségi betegeket, mert a kórház területén parkoló hozzátartozóktól nem érnének be időben. Régebben ugyanis ez volt a helyzet, keringhettek körbe-körbe, mert mindenkit beengedtek.

  • csaxólok

   Akkor álljon be a külső parkolóba – hátul mindig van hely-, vagy valamelyik “környékbeli áruház” parkolójába, vagy menjen a remek tömegközlekedéssel – ahogyan a látogatóknak tetszett javasolni. Nincs messze, 1-2 perc séta. A dolgozóknak sem kéne a kórház területén parkolni, pl. a tanárok sem állnak be autójukkal az iskolaudvarra.

   • timi

    Azért néha gondolkodni sem ártana. Az persze eszedbe jut, hogy vidékről is jönnek látogatók pl, de az nem, hogy dolgozók is járnak vidékről. És mondjuk olyan helyről, 40-50 km-ről, ahonnan nincs közvetlen járat Szolnokra, csak busz +vonat kombóval tudna eljutni. Tudod, ők is emberek, nem pedig robotok, nem szórakozásból mennek autóval. A benzinre alig fizet a munkáltató, nem úgy, mint a bérletre. Kurvára megéri tehát autózni. Nekik is van családjuk, egy gyereket nevelni is kell, bár lehet, hogy szerinted nem. Persze mehetne tömegközlekedéssel, utazgathatna 2 órát átszállással várakozási együtt. Fél 8 rá megy mondjuk dolgozni, elindul hatna fél 6kor, azt nem is mondom, hogy mikor kel, egyénfüggő, gyerek, stb. Dolgozik fél 4 – 4ig, de gyakran megtörténhet hogy nem tud akkor eljössz, mert sok a munka, mint minden munkahelyen. Hazaér 7 körül és még nincs vége a napnak, gondolom ismerős a helyzet. Ki tudja mikor kerül ágyba, alig alszik, már indulhat is dolgozni. Ehhez hozzá jön mondjuk még havi 6-7 24 órás ügyelet, akkor a hozzátartozók persze mindig jobban tudják, hogyan kellene gyógyítani, szóval ez sem egy stresszmentes meló. Szóval igen, csinálhatnák így is. Mint mondtam, ők sem robotok. Így is túl vannak hajszolva. És egy esetleges műhiba esetén te lennél az első, aki pereskedni kezd. És ők minden nap oda járnak, nem csak betegség/látogatás esetén.

    • csaxólok

     Ühüm. A kórház alkalmazottai kidolgozzák a belüket, a lusta, naplopó, irigy látogatók, azok meg nem dolgoznak, hivatásuk pláne nincsen, stresszmentesen élnek (hiszen csak valamelyik rokonuk fekszik kórházban, nyilván feneketlen jódolgában), csak járnak befele a kórházba, oszt foglajják e’fele a jó helyeket a dolgozók elől. Erről van szó tehát.

     Egyforma mércével kéne mérni.

     • timi

      Egy szóval nem ezt írtam, nem kell mindent kiforgatni. Értelmező olvasás. Bizonyára ezt sem tanították. Szomorú. Inkább erről kellene cikket írni.

 • Zoltán Karácsony

  “2, Leparkol a közeli parkolóban, de aztán magára hagyja a beteget, hogy odébb álljon az autóval, mielőtt letelik az ingyenes félóra.”
  Miért hagyná magára a beteget fél óra alatt nem tudja bekísérni?

  Lejmolni azt tudtok normális cikket írni nem

 • Tamás Paitz

  “Mozgáskorlátozott kártyával 4 óra díjmentes
  Ezután minden megkezdett 15 perc 1000,-” érdekes hogy a magyar és az EU szabályokat simán felül bírálják. Nincs korlátozás.

  • roccobaba

   Egyesek önkormànyzati szinten átértelmezik a KRESZ rendeleteit. Az elhelyezett táblàk szerintük csak rêszben érvênyesek, bizonyos vonatkozásaiban meg nem érvényesek a KRESZ rendeletei, felülírják, korlátozzàk azokat helyi rendeletekkel. Vagy saját szàjuk íze szerint értelmezik a köztetület-felügyelők, önkormányzati támogatással. Pl. Mozgáskorlátozottak behajtása, parkolása bizonyos utcákba. Lásd, Szentendre Duna- korzó. Sajnos ez egyre terjedő tendencia országosan. Véget kêne ennek vetni, Tisztelt Illetékes Elvtárs!!!

   • Tamás Paitz

    Ez az, ki itt az illetékes elvtárs? Engem próbáltak már azért megbüntetni mert szerintük rossz oldalával felfelé tettem ki a kártyát, a fényképes felével felfelé. Ott viszont nincs dátum a lejáratról, száma viszont van a kártyának, egy telefon és az okmányiroda megmondja a lejáratot, ahogy a rendőrség a rendszám alapján a büntetendőt.

    • roccobaba

     Nem egyszer megtörtént mat, aut mondtak hogy anba a parkolóba nrm érvényes a mozgwskorlwtozotti igazolvány. Furcsa merz a KRESZ többi rendelete viszont érvényed volt. Ugyanis a táblàk azok érvényesek voltak az adott parkolóban. Cdak a kártya nem. Ezek szerint egyesek eldönthetik, hogy mely törvények, rendeletek êrvényesek náluk, melyek nem. Pedig KRESZ egy van, ês nincs választási lehetőség felajánlva benne. Magyarország ettől hogyan erősödik?

     • Rosenfeld Krisztián

      Ilyenkor a megfelelő válasz: Jelents föl bazdmeg!

     • roccobaba

      Rendben. Bazd meg.( Mert, ha az igekötő az ige után áll, akkor kûlön írjuk.)

     • timi

      Akkor már nem baszd meg? Ugyanis az ige baszni, nem pedig bazni…

     • roccobaba

      Látom megragadott a momentum. Csak gratulálni tudok éleslátásodhoz. De, ha idézünk, muszáj szó szerint. Ott pedig így volt írva, szlengesen.

     • timi

      Ha már kijavítasz valamit, tedd helyesen. 😀 ciki…

     • roccobaba

      Nemjavítok senkit. Cssk figyelemfelkeltek.😈

     • Rosenfeld Krisztián

      Ez itt föntebb neked is szól!

     • Rosenfeld Krisztián

      nyelvtannáculsz?
      Amúgy nincs igazad. A bazdmeg, bazmeg, bazeg, vaze stb önállósult indulatszó és merőben mást jelent mint a “baszd meg” felszólítás.

     • roccobaba

      Nekem csak a helytelen igekötővel volt gondom. De a többivel kapcsolatban lásd, magyar érzelmező szótár.

     • roccobaba

      Látom, előszeretettel alakítod a magyar nyelvet. Egyáltalán az anyanyelved? Nyelvtanáculsz?!?!

     • Rosenfeld Krisztián

      Nem érted, hát nem érted. Nem muszáj neked mindent értened.
      (attól még remek árufeltöltő lehetsz a Tescoban)

     • Rosenfeld Krisztián

      És nem baszki, nem a magyar az anyanyelvem (bár nagyságrendekkel jobban beszélem mint te, kilencszer becsavarodott szíriuszi balfasz) hanem – amint éles eszeddel azonnal átláttad – a bibliai óhéber.

  • roccobaba

   Ilyen nincs a KRESZ-ben. Magasabb jogszabályt nem írhat felül egy önkormányzati rendelet.

 • Aztek2002

  Új Ferihegy ?

 • lacko

  Ez van Kecskeméten is.

 • http://www.csillagborton.hu Öszödi Böszme

  Ez a drága várakozó a kórház belső udvarán van, ott pedig tényleg nem jó, ha huzamosan várakoznak. Az olcsóbb díjszabású kocsivárakozó sincs messze, mindössze az épület mellett, a kerítésen kívül és ott bőségesen van hely.

 • Fakka Mada

  Hát nem ezé’ vagy azé’, de én egy kicsit sokallom. Példának okáért Szekszárdon, a kórház előtt egy 3 “szintes” (kis rézsűkkel elválasztva) parkoló van, INGYEN! A kórház területére való behajtás 400 ft, de a kiváltott jegy egész napra szól. És láss csodát mindenki elfér, kint is, bent is.

  • timi

   Megkérdezhetem, hogy Szolnokon hova gondolta a többszintes parkolót? a Tószegi út közepére, netalán a műtők helyére?

   • Fakka Mada

    Látom, nem ment át a lényeg. Öszödi Böszme hozzászólása alapján ott is hasonló a helyzet, csak a kinézet más.

    • timi

     Ismerni kellene a korábbi helyzetet és utána véleményt alkotni. Mindennapos probléma volt, hogy aki dolgozni ment, nem tudott bejutni, mert nem volt helye, azért mert mindenki bemehetett és az, aki bérletet vett, ment volna dolgozni, baszhatta. 400 ftot mindenkinek megér a parkolás naponta, 1000ftot negyedránként nem, így sikeresen megoldották a dolgot. Ja, és ha nem tudnád, az egész azért lett először lezárva, mert építkeztek és még kevesebb parkoló lett :)

 • Pesoldt Ferenc

  Én Mogyoródon lakom és miután közel 20 éve amatőr futó vagyok, ezért alkalmanként kijárok a Margitszigetre futni. Amíg erről az agyament, idióta összegről nem tudtam, azt hittem, hogy a sziget az egy drága hely. Nem értettem, hogy a futókat, sétélókat miért bűntetik ilyen magas díjjal? Most már nem kérdezek semmit! Remélem, hogy soha nem kell a szolnoki kórházba mennem, mert inkább parkolok “olcsón” a ferihegyi reptéren, mint ott.

  • Tankos

   Tehát kimegy autóval futni. 😀

  • roccobaba

   Kicsit rendezned kéne a mondanivaló lényegét, nem? Tankos sem igazán érti? Én sem.

   • Pesoldt Ferenc

    Bocs, ha pontatlanul fogalmaztam. A Margitszigetre kénytelen vagyok autóval menni, mert tovább tartana tömegközlekedéssel az út, mint maga a futás időtartama. Parkolni viszont csak fizetős helyen lehet, ami nem olcsó (nappal:10.00-24.00 525Ft/óra,éjszaka:00.00-10.00 265/óra). Bár látva, hogy mit kellene fizetnem a szolnoki kórház parkolójában, azt mondom, hogy a sziget (és ide sorolom Ferihegyet is!) már szinte ingyen van.

    • roccobaba

     Ismerős. Jogos. Az a baj, hogy egyik eszementnek sem tűnik fel, hogy ezekre is kéne megoldás. Valahol a Duna-parton valami lehetőség.

 • Pikkelő

  Tud valaki ennél jobb példát a tisztességtelen üzleti magatartásra?

 • Hektor Honig

  ha ilyen pontosan ki lehetne számolni a várakozást, akkor oké, De a mostani viszonyok között????

  • timi

   Kinti parkoló is van, világosan le van írva a cikkben.

 • szinisztra

  Mi van akkor, ha nincs pénz annál, aki a közismerten prompt mentők helyett beviszi a sürgősségire a beteget, de nincs nála pénz?

  • timi

   Elolvassa a kiírást és mivel látja, hogy drága a parkolás, fél óra alatt bekíséri a beteget, majd leparkol máshol. Hozzáteszem, a közelben lévő áruházaknál ingyenes a parkolás + 2 perc séta. Ha nem vitt magával a nagy sietségben pénzt, szerintem ez is megoldás. Majd, miután ellátták a beteget, ismét behajt :) nem bonyolult. Ez a baj a magyar emberekkel. Sürgős esetben sem megoldást próbálnak találni, hanem mindenben a hibát keresik. Szomorú.

   • roccobaba

    Lehet, hogy a dolgozóknak kellene kint parkolni. Sok, nagyon sok munkahely van ahol nem lehet a dolgozóknak parkolniuk mégis zajlik a munka. A beteg ês az orvos parkoljon bent. A fűtő meg a többi ne, ês akkor lesz elég hely.

    • timi

     nem csak orvosra van szükség az ellátáshoz :) érdemes lenne összevetni a parkolóhelyek számát az ott dolgozókéval. És vegyük CSAK az EÜ-s dolgozókat. Nyílván nem mindenki autóval jár, de így sem lenne elég a hely :) Ez nem parkoló ház, hanem kórház, ahol gyógyítással foglalkoznak, nem pedig azzal, hogy minden savanyú/ lusta/ tipikus negatív magyar ember kívánságainak eleget tegyenek.

     • timi

      És hozzáteszem, hogy így sem minden ott dolgozónak jár ám a parkolókártya :)

     • Varga Béla

      Timi!
      … bocsáss meg, de ez:
      “… ahol gyógyítással foglalkoznak, nem pedig azzal, hogy minden savanyú/ lusta/ tipikus negatív magyar ember kívánságainak eleget tegyenek.”
      a megjegyzésed nagyon durva volt.
      Szerintem neked nem egy kórházban, hanem talán a sitten kellene dolgoznod.

      Örülj, ha még nem látta főnököd ezt a bejegyzést. Ha az én beosztottam lennél ezután behívtalak volna beszélgetni.

      Nektek (nekünk) a kórházban az az első,
      “… hogy minden savanyú/ lusta/ tipikus negatív magyar (és nem magyar) ember kívánságainak eleget” tegyetek (tegyünk).

     • timi

      Elnézést, ha félreérthető voltam, nem a betegekre értettem, hanem úgy általában a magyar emberek mentalitására! Magától értetődő, hogy aki egészségügyben dolgozik, annak a beteg az első (persze sajnos itt is vannak kivételek, a pénz nagy úr…) ! DE az nem a kórház alkalmazottainak a problémája, ha a beteg hozzátartozói, látogatói nem hajlandóak 50 métert arrébb gurulni az autójukkal és a másik parkolóban megállni. A sorompónál, ahogy a képen is látszik, fel van tüntetve, hogy mennyibe kerül, ha valaki ott akar parkolni. Kiderül az is a cikkből, hogy hogy a látogatókat, hozzátartozókat a kórház a másik parkolóba igyekszik irányítani (amit egyébként a piros zónás bérlettel rendelkezők korlátlanul tudnak használni–> szerintem van olyan ember a városban, akinek ez jól jön.) A benti parkoló régebben is fizetős volt, az új parkoló is fizetős, szerintem árban körülbelül megegyezik a benti parkoló korábbi árával. Ezen kívül, úgy sem szeretik a kórházakban, ha a hozzátartozók egész nap a beteg ágyánál ülnek, ott vannak pár órát, és ugyanúgy fizetnek, mint régen, csak 50 méterrel arrébb. Nem gondoljuk, hogy valami probléma van az emberek hozzáállásával?

     • László Mtúri

      Akárkire értetted Nagyon csúnyát írtál most már magyarázkodnod késő
      “… ahol gyógyítással foglalkoznak, nem pedig azzal, hogy minden
      savanyú/ lusta/ tipikus negatív magyar ember kívánságainak eleget
      tegyenek.”

     • roccobaba

      Pontosan ezért, a beteg az első, igazad van. Az ő ellátásának körülményeit kell megteremteni a lehető legmagasabb színvonalon. A kórházban, aminek szerves része a parkolási lehetősêg és a bejutás. Apropó, ha kevetrd s kórhazo parkplót a parkolóházzal, akkor tájékozódj amnal a családban aki már megtapasztalta életében ezt a nem ritka kálvariát. Kívánom, saját bőrödön is érezd az általad említett ,, savanyú, lusta, tipikus,magyar ember” szindrómát. Hogy tanulj.

     • timi

      Igen a beteg az első, és ehhez szerintem kell valaki aki ellátja. Parkolni tud a kinti parkolóban, viszont ha orvos nincs, mert nem tud bejutni, simán meghal a beteg. Nem keverek semmit semmivel, de egyesek más szolgáltatásokat várnak, mint ami elvárható. A kórház nem azért van, hogy a látogatók kényelmét szolgálja, hanem, hogy a betegeket ellássa. A látogató meg oldja meg a parkolást kint, ahonnan szintén könnyen be lehet sétálni a kórházba. Nem fogom érezni ezt a szindrómát, mert nem akarom. Sajnálkozni mindig könnyebb, mint pozitívan látni a dolgokat, és mindenben egy kis jót is keresni. Sok minden történt már velem is, mások hibáztatása mindig könnyebb, de nem oldódik meg tőle semmi.

     • roccobaba

      Elvesztetted csúnyán a vezérfonalat. Belebonyolódtál a,, szindrómádba”. Mindig az élethelyzet okít és tanít. Te még csak kóstolgatod az élet iskoláját. Az általad elmondottak a valóság után kullognak, messze lemaradva. Olvass, itt sok okos dologgal találkozhatsz.

     • timi

      te vesztettél el valamit, mert még mindig csak szidni tudod a rendszert, nem a problémát megoldani. És pont azért nem olvasok itt többet semmit, mert kb ilyen Story magazin színvonalú cikket kapok. Ez nem oknyomozó újságírás, hanem kiragadok egy részletet, csinálok pár fényképet, de nem járom körbe a témát, nem keresem az okát, hogy miért döntöttek így.

     • roccobaba

      Nem szid itt senki, semmit, csak a visszàsságokat kifogásoljuk itt jónéhányan. Különböző, megélt szituációk alapján. Te meg belebonyolódtál ezekbe, minden tapasztalat nélkül, különben nem írnál ilyeneket. Kezd olvasni előlről az egészet. Hátha rálelsz a lényegre.

     • timi

      minden tapasztalat nélkül, csak minden nap oda járok. :) világosan le van írva, hogy van egy parkoló a látogatóknak, sokkal olcsóbban, oda kell menni parkolni és nem pampogni.

     • roccobaba

      Miért nem ezzel kezdted. Hogy érintett vagy. Nem tudtam miért véded ennyire a szamárbőrt.

     • timi

      és ismét nem akarja megérteni a problémát, csak pampog tovább :)

     • roccobaba

      Nagyon is érzem a problémát. A problêma te magad vagy timi!http://media1.giphy.com/media/l3q2u6MXJJEKiTZIY/100w.gif

     • csaxólok

      Nem jut be autóval az orvos, erre meghal a beteg. Hogy van ez?

     • Rosenfeld Krisztián

      Hallottad már azt a szót, hogy “jobbágylelkület”?

   • csaxólok

    Az ún. “környező áruházak” meg biztos örülnek, hogy a vevőik számára fenntartott helyet a kórház látogatói foglalják el. És melyek is ezek a “környező áruházak”? Merthogy a kórház melletti utcákban is tilos parkolni.

   • szinisztra

    Akkor módosítom a kérdést. Mi van, ha valaki beviszi a sürgősségire a rokonát, de nincs nála pénz és a rokon a bekísérés közben meghal, azonban a bekísérő annyira összeroppan, hogy elfelejt kihajtani?

   • csaxólok

    Még mindig nem tudjuk, melyek a “környező áruházak”, és miért kellene nekik eltűrniük, hogy a kórházba igyekvők ott parkoljanak?

    • timi

     A kórháztól az állomás felé. 3 utcányira: Zöld- Ker, Bútoráruház, benzinkút, stb. Bocs, max 5 perc séta. És ha figyelmesen olvasnád azt amit írok, akkor látnád, hogy ezt arra írtam, hogy mi van, ha nincs az embernél pénz. Egyáltalán nem mondtam, hogy parkoljon le ott minden ember. Az építkezés alatt, amikor még nem is volt másik parkoló, én is kibírtam ezt egyszer, amikor nagymamámat vittem. Begurultam, bekísértem, átgurultam, hozzáteszem alig állt rajtam kívül autó a Zöld-Ker-nél, szóval túlélték. Majd amikor végeztünk, fordítva ugyanezt megcsináltam. Tényleg ennyire bonyolult? Térképet is csatoljak? Mert ezt te is meg tudtad volna nézni, de kötekedni persze könnyebb.

 • kopa

  34 darab helyközi busz érinti naponta. (Menetrendek.hu –》 Szolnok, buszpályaudvar — Szolnok, Megyei kórház) És 119 db helyi, de itt a buszpályától kb. 1 percet sétálni kell a piacig.

  Szóval ezt a részt javítsátok kérlek :)

  • timi

   ugyan, enélkül sokkal rosszabbul hangzik. :) mi van, ha az ember nem tudja, hol van a piac? nem szeretik elővenni az okos, GPS-szel ellátott telefont :)

   • csaxólok

    nem mindenkinek van olyanja….

    • timi

     segítség: “Elnézést, meg tudná mondani, hogy hol van a piaci/Szapáry úti megálló?”

     • csaxólok

      Nem az volt a téma, hogy valaki meg tudja érdeklődni, hol van a buszmegálló, hanem az, hogy miért kérnek el 1 óra parkolásért 2000 Ft-ot.

     • timi

      Egyébként, ha figyelmesen elolvasod a cikket, kiderül, hogy van egy másik parkoló a látogatóknak fenntartva. De az embereknek megakad a szemük az 1000 forinton és nem látnak tovább sajnos.

     • csaxólok

      Úgy tudom, hogy a másik, látogatóknak fenntartott parkoló jóval kisebb, és egy másodperc sem ingyenes.

     • timi

      Hozzáteszem, korábban sem volt ingyenes a parkolás senkinek. És nem jóval kisebb, csak hátul is meg lehet állni, az mindig üres, tehát van hely bőven, csak az emberek nem néznek szét.

     • csaxólok

      Ok. Lezártam magamban, megsemmisültem. Korábban minden f@sza volt, vagy mégsem, de most már minden oké, elérkezett minden megoldások legtökéletesebbje. Kész. Nincs tovább. Rózsaszín szemüveg, pozitív hozzáállás.

     • timi

      Nem mondtam, hogy rózsaszín szemüveg kellene. Csak gondolkodni kell és körülnézni, mielőtt az ember hülyeségeket állít egy cikkben. Gondolom az író szolnoki, kinek másnak jutna eszébe egy vidéki kórházról cikket írni. Kiment, lefényképezte a kiírást, majd nem gondolkodott sokat, mert szerinte csak 3 lehetőség van. Ha körbejárta volna a kórházat, látta volna, hogy a sürgősségi előtt nem tud senki megállni, hiszen az a mentők helye. Ezen kívül van még ott talán 3-4 parkolóhely, de nyilván az a sürgősségire érkezőknek nem elég. Nem tudom pontosan, de ezek közül a parkolók közül is van, ami mozgássérülteknek van fenntartva. Az épületek helyzete miatt pedig egyszerűen lehetetlen lenne 100 helyet odaépíteni. Egyébként az új parkolóból az ember könnyedén bejuthat a hétemeletes épületbe, aminek a másik kijáratán egyből a sürgősségire jut. Ha netalántán olyan rosszul lenne, kérnek egy kerekesszéket és azzal átgurul. Na, ha minden ilyesmi le lenne írva, akkor (függetlenül arról, hogy az új parkolási rendszerrel kapcsolatban fejezi ki a nemtetszését), akkor azt mondom, hogy jól meg van írva. De csak a valóság egy kis részletéről ír, ráadásul cinikusan. Aminek szintén meg van a helye, a Story magazinban.

     • csaxólok

      Milyen klassz, hogy megmondod a tuti frankót. Mindenki hülye/felületes/lusta/irígy aki egy valós problémára adott rossz megoldást kritizál. Csak így tovább.

     • timi

      szerintem itt feljebb azt írtam le, hogy minden szempontból meg kellett volna vizsgálni a dolgot.

     • timi

      Meg úgy egyébként, te érvelni nem tudtál, csak belekötni azokba, akik a cikk ellen valamit fel mertek hozni. Jellemző. Nem érvelünk, nem gondolkodunk, csak kritizálunk.

     • timi

      Pont egy, a közlekedést érintő komment alá szóltál hozzá te is a közlekedéssel kapcsolatban. Ha szerinted ez nem téma, ne szólj hozzá.

  • csaxólok

   És pl. a vasútállomásról hogyan lehet eljutni a kórházig?

   • kopa
    • csaxólok

     Kösz. Meggyőztél. Bár a menetrend szerint egyedül a 2Y használható, a többi naponta 2-3-szor jár. A 2Y meg óránként egyszer.
     De lehet, hogy felületesen olvastam át a menetrendet.

     • timi

      És pl pesten hányszor kell átszállni, hogy az ember elérje a város másik felén fekvő úticélját?

     • Varga Béla

      … és hol van a mérete Szolnoknak Budapesthez?
      Egy kerülete nagyobb és több lakosú mint Szolnok.
      Szóval ne dobálózz ilyen hülyeséggel.

      … és azt képzeld el, hogy Berlin 4 millás város, kétszer akkora mint Bp.
      … és New York kétszer akkora mint Berlin…
      … Moszkva háromszor akkora mint Berlin…
      Húúúúú…
      Ott mennyi átszállás kell??

     • timi

      Ez jogos. De kérdem én, hogy akkor miért várunk el Szolnokon – ahol kb huszad annyi a lakosság, mint Pesten- egy Budapesti szintű tömegközlekedést? Szolnok nem egy nagy város, gyalogolni is lehet. Az ember, ha nem éri el a buszt a vasútállomásról például a következőket teheti:
      1. Bebuszozik/ besétál a városba és ott felszáll egy, a kórházhoz tartó buszra.
      2. Vár egy órát a vasútállomáson a következő 2Y buszra.
      3. Feltalálja magát, átsétál a “József Attila út” buszmegállóba, ahol megáll a 2-es vagy kisétál a kórházba jó idő esetén (Ez olyan 25-30 percembe telik, még mindig jobb, mint az állomáson várakozni.)
      Mindig van megoldás, csak keresni kell!

     • Varga Béla

      Kedvesem!
      … mert nem tudja:
      hova sétáljon be a városba, és ott hol van a buszmegálló,
      ha vár egy órát, akkor már minek menjen a kórházba, ha ott le sem száll, mert jönnie kell vissza a következő vonattal…
      honnan a francból tudja, hol van a “József Attila út” buszmegálló. Bár a 77 éves anyám inkább leül a vasútállomáson a padra, mint sétáljon 25-30 percet, ami neked annyi. Neki talán több…

     • timi

      Akkor várni fog. Indulás előtt esetleg megnézi, hogy mikor megy busz, hol kell átszállni, stb és akkor nem kell annyit várakozni. Az időseknek meg az unokák, gyerekek is tudnak segíteni ebben a modern világban. Internet, nyissuk ki a szemünket és a világ is megnyílik előttünk.

 • Umann Tamás

  Az Irgalmasok kórházánál is csak egy idő után kell fizetni.
  De!
  DE!!
  Megyek az operált feleségemért. Három óra, amíg a drága doktor úr méltóztatik a zárójelentést megírni. Hogy a fene egye meg ezt a szétb…..tt Fideszes egészségügyet. Miért nem lehet reggel megírni? Miért kell lerohannom a zárójelentésre várás közben a büfébe, mert cukros feleségemnek délben enni kell valamit? Hogy rohadna meg ez a stadion őrült törpe.

  • timi

   Talán azért, mert az orvosnak is sok más dolga van még aznap? Műtétek sora + több tucat beteg. Nem tudom, melyik a sürgősebb: egy zárójelentést megírni, vagy egy sürgős műtét esetleg?

   • Varga Béla

    A bácsi nem bántotta az orvosokat!
    De teljesen igaza van.
    A bácsi is nagyon jól tudja, hogy nem az orvos tehet az egészről,
    hanem a rendszer.
    Amelyik hagyta, hogy az orvosok 50%-a elmenjen a Lajta patak másik partjára dolgozni.
    Ott van megbecsülés, tisztelet, és fizetés, amiből meg lehet élni.
    A másik pedig, hogy ott (itt) magnóra diktálja fel a doki a zárót, és a titkárságon a diktafonról legépelik. Nem kell a dokinak keresni a billentyűket a klaviatúrán.

 • Hektor Honig

  Szerintem akármennyi is lehet. Budapesti vagyok!

 • Bálint András

  Ha valakit a sürgősségire visznek és ott várja meg az autó, az ambuláns kezelőlap bemutatásával igazolják, nem kell parkolási díjat fizetni! De: vannak “polgártársaink”, aki csapatostól, több autóval is jönnek beteget látogatni, akár egész napra is! Mondanom sem kell, hogy drágábbnál drágább autókkal, de ők azt hiszik, nekik mindent szabad… Fel vannak háborodva, ha fizetni kell, vagy netán az olcsó parkolóból kell besétálni a kórház területére. Dohányoznak minden felé, azt sem akarják megérteni, vagy inkább elfogadni, hogy a kórház egész területén tilos, mert ők azok, akik mindenen felül állóknak képzelik magukat. Tovább nem is ecsetelném… :-(

  • timi

   És fenyegetik az orvosokat, akik a hozzátartozók életét mentették meg :)

   • László Mtúri

    Ennek az üzenetednek mi köze a parkoláshoz?

  • Moncsi

   A 11 éves lányomat érte baleset az iskolában, onnan telefonáltak, hogy nem tud ráállni a lábára, maga alá törte, kificamította, menjek érte azonnal és vigyem orvoshoz. Pénteki nap volt, 14.00 óra. Gyorsan szaladtam érte, szerencsére közel van a sulihoz a munkahelyem. Közben szóltam apukának, hogy jöjjön értünk kocsival, mert vinni kell a gyereket az orvoshoz. Első körben az SZTK-ban kezdtünk, a balesetin, de onnan 14.25 órakor már elküldtek minket, mondván már a kórházban van ügyelet (hozzáteszem 15.00 óráig volt kiírva az ajtóra a rendelési idő). Vissza a kocsiba, ki a sürgősségire. Természetesen behajtottunk a sorompón. A kerítésen a tábla azt hirdette, hogy 30 perc ingyenes magánszemélyeknek, mozgáskorlátozottnak 4 óra. Leparkoltunk, majd bementünk a sürgősségire. Ápolók, orvosok hozzáállásával nem volt gond, én már ezen is meglepődtem, haladtunk is, nem voltak még sokan. Szerencsére nem sűrűn kell rohannunk a sürgősségire, nem vagyunk járatosak a parkolási rendben sem, azt gondoltuk, hogy fizetnünk kell, mert a fél óra persze letelt már, plusz fél órát fizetnünk kell. Végeztünk, mentünk a parkoló jegyünkkel, hogy fizessünk. Az úriember le is húzta a parkolójegyet, majd közölte, hogy KÉTEZER forintot fizetünk. Hát kikerekedett a szemünk. Hirtelen a páromnak eszébe jutott, hogy megkérdezze, hogy akkor is, ha a sürgősségin voltunk? Ja, az más… mondták. Mutatom az ambuláns lapunkat, majd mondja az úr, hogy megkérdezi, mert ebből már reggel is volt probléma. Ott egy másik férfihoz fordult (gondolom vezetőjük lehetett), hogy mi van ilyenkor, ha a gyereket hoztuk a sürgősségire. Kedvesen közölte az úr, hogy akkor is fizetünk, papír ide vagy oda, mert nem egyedül jött a gyerek, és ráadásul mindketten vittük, nem csak az egyik szülő és nem a mentők szállították be!!!! Hát ez kicsit nonszensz! Úgyhogy kérek mindenkit, hogy vagy küldje egyedül a gyereket a sürgősségire bármi baja is van, ha nem tud lábra állni akkor is, vagy ügyeljen rá, bár szerintem tök mindegy, hogy csak az egyik szülő menjen vele a parkoló jeggyel fizetni! Tehát mutogathatja az ember a papírt! És egyébként jókedvéből szaladgál mindenki a kórházba, a sürgősségi osztályra, főleg egy gyerekkel!!! Magyar egészségügy!

  • László Mtúri

   Bálint András egy üzenetben valójában össze nem tartozó dolgokat hozol össze
   1 vannak akik csapatostul jönnek.(biztos vannak) de ez nem indokolja a horribilis parkolási díjat.Más emberek is vannak akik nem ezek.
   2.A drágábbnál drágább autó se tartozik ide(indulat és elfogult demagógia szólalt meg)
   3. Hogy dohányoznak mindenfelé ennek megint semmi köze a parkoláshoz!
   ————————————–
   Na most vannak az ezeken kívül lévő emberek akik teszem azt nem dohányoznak, nem több autóval és nem drágával mennek.
   És teszem azt mozgássérült, nem csaló.
   Mindezekre nem jó az egész üzeneted.
   De a parkolási díj drága.
   Arról nem is beszélve a kinti parkolóban is kellene mozgáskorlátozotti parkolás

 • AFulgens

  Hét emeletes épület? Ilyen hatalmas komplexum a szolnoki kórház? Esetleg “hétemeletes”-t akart írni? (Nem tudom, csak kérdezem; másik kérdés, hogy kezdőzárójel után nem hagyunk szóközt)

 • http://korepsuli.webnode.hu Anikó Sindely

  Ebből is látszik a kórház a dolgozókért van és nem a betegekért.Ez a visszaélés a joggal és azzal, hogy Sehol máshol nincs megállási lehetőség.De ez egész Szolnokra jellemző, de kiszámított 60 éve arra, hogy egyszer mindenkinek lesz autója. Utakat és parkolóhelyeket meg elfelejtettek hozzá építeni.Ez van…

 • NERKeseru

  Szolnok egy vicc :) Milyen jancsibohocok toljak mar ott a szart a kedves valasztoik pofajaba :) Voltam ott parszor, hat kb. tatabanya derus jellege vetelkedik vele, depressziv, lerohadt, retek magyar fos varos az is :)

  • csaxólok

   Dzsízösz! Hogy mondhat ilyet? Nem tudja, hogy Szolnok Magyaroszág Legélhetőbb Városa? A Tisza Fővárosa !!!!
   vagy mi

 • tibor

  Nagyon optimista a parkolási társaság! Hol végez egy beteg 30 perc alatt???

  • timi

   Az senkinek nem tűnik fel, hogy két parkoló van? Az 1000 ft elvakítja az embereket.

 • tibor

  Ezt nem így kéne megoldani! Kijelölni orvosnak, személyzetnek rendszám szerint, és aki idegen odaáll, elvitetni az autót! Ne a tényleges beteget büntessék! És igen, ha kitette a beteget,/rábízva valakire/Álljon ki a parkolóba!

  • timi

   Azt is írta valaki kommentben, hogy a kórházban az építkezés előtt sem volt sok hely, de az építkézés után, kb felére csökkent…

 • Fésüs Norbert

  Senki ne magyarázza meg,hogy ez normális.Rohadt banda.Tudnék nekik jó munkát,az biztos………😈

 • Varga Béla

  Miért is ennyi Szolnokon a parkolási díj, ha Budapesten is olcsóbb???

 • csaxólok

  Ha már egyszer kimondatott, hogy a kórházi dolgozókon kívül senkit sem akarnak fél óránál tovább ott látni, akkor mit szarakodnak tetves 1000Ft-tal. Legyen mindjárt mondjuk 245000Ft/negyedóra, és máris minden meg van oldva.

  • timi

   Terjesszük be. Akkor születhet egy újabb semmitmondó cikk. Azt várná az ember, hogy legalább ezen az oldalon nem szőrszálhasogatós cikkeket talál, de sajnos már az Átlátszó sem a régi.

 • Tenkjou Tenkjou

  Mindig másolják az UNI- ót akkor lehetne őket tanulmány útra vinni mert mostanában voltam két Német kórházban ahol egész napra 4 euro a díj, 4 euronál meg áll a számláló és akár egy hétig is ott lehet nem lesz több.És ez a normális mert kórházi befekvésre vagy kezelésre nem mindenki érkezik mentővel.Rohadék egy rendszerben élünk a Döbrögiket meg el kellene már zavarni.Egyébként el lesznek mert sokkal nagyobb és erőseb diktatúrák i meg buktak már.

  • timi

   Ha már hasonlítgatjuk az országokat. Ausztriában és Franciaországban (mindkét országban egy kórházról tudok nyilatkozni) autóval be sem lehetett hajtani. Ja és az emberek megoldották! :)

 • Törpapa

  Az apátok faszát kell hangulatot kelteni? Ez a drága parkoló a pulmonológia épülete előtt van, de ott kb. 10 autó fér el, s még a mentő is alig tud átmenni rajta, ezért kell az elrettentő parkolási díj. A sürgősségi a parkolótól balra és hátra található, gyalog pedig a pulmonológia alján kell végigmenni. A gyerek ügyelet pedig szintén balra és hátul.
  Kb. 200 méterre ott a normál parkoló, hétvégén és este ráadásul ingyenes, amúgy sem drága. Ott csak fel kell menni egy lépcsőn, jobbra fordulni, végigmenni egy 20 méteres folyosón, s egy lépcsőn lemenve ott a sürgősségi nagy fotocellás ajtaja, ahol a mentők is beviszik a betegeket. Kényelmesen elférnek ott a mentők és a betegek is. Szerintem kb. 30 másodperccel van közelebb, mint a drága parkolóból.
  Zero te meg Budapestről jó nagy fasz vagy, minek osztod az észt? Az elmúlt 1 évben 10x voltam a sürgősségin, de a normál parkolóból sosem volt több, mint 2 perc átérni. Ráadásul ez a drága parkoló hétvégén vagy éjjel nem is fizetős, mert amikor éjjel 1-kor vittem a gyereket, simán beálltam a gyermek ügyelet mellé, ott voltunk fél órát, majd hazamentünk mindenféle fizetés nélkül.