Az MTK stadionban munkába állt a fűszolár

füszolár

Az elmúlt évek legkeményebb telén vagyunk túl lassan, hála az égnek.  Olyan télen, aminek csak a korcsolya szerelmesei és a Duna jegén szelfizők örülhettek felhőtlenül. És amíg te influenzásan fetrengtél otthon, vagy a tyúkszaros életedért küzdöttél a járdán, a több centis jégrétegen, munkába menet, addig az MTK stadion gyepmestere rágyújtott egy szivarkára, kényelmesen hátradőlt, és teljes lelki nyugalommal megnyomta a vezérlőkonzolon a “fűszolár” gombot.

 

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

atlatszo.hu/azenadombol/

 

A fideszes Deutsch Tomi ékszerdobozát 7,5 milliárdból építették. Te fizetted, meg én. Ez amúgy székenként 1,5 millió forint, vagyis  az egyik legdrágább Európában. Egy darab szék 46 hómunkás napidíja, vagy kb 100-150 köbméter tűzifa ára. Nyilván másik zseb, LOL!  És persze ezt nyilván nem lehet ebben mérni, és nyilván az a szar fűszolár sem automata, hanem kitolják a kis kerekein. Meg a Józsi bácsi sem szivarkát tol, hanem Szofit. (Akit a masina részletesebben érdekel, itt nézegetheti.)

A lényeg, hogy van pénz szarásig, és futotta fűszolárra is. És mint ezen a télen kiderült, kell is egy ilyen jóravaló szerkezet, mert az a szegény gyep sem látott már másfél hónapja napot, és isten őrizz, hogy ne a legmagasabb színvonalon legyen, amikor kifutnak rá a játékosok a két hét múlva újra induló bohócligában, mind az 500 néző elé.

Az MTK a saját honlapján számolt be erről a csodáról.  Nem kell kattintani, ne növeljük a látogatottságot.

Török István, a klub stadionüzemeltetési igazgatója így fogalmazott: “Nagyon hasznos eszközről van szó, hiszen javítja a pálya minőségét azáltal, hogy lehetővé teszi a fű fotoszintézisét, így a fényszegény időszakokban is jó állapotban tartja a küzdőteret. A világon egyedülálló technológiát hozott létre a berendezést gyártó cég, az SGL. Az gépeik a csúcstechnológiát jelentik ebben a szegmensben.”

Az új Hidegkuti Nándor Stadion ezáltal bekerült abba a monitoringrendszerbe, melyben – többek között – már megtalálható a Mercedes-Benz Aréna, az Anfield Road, a St. James Park, a Stamford Bridge, az Etihad Stadion és az Old Trafford, és további számos nagymúltú klub Európából és a világ minden tájáról. Ezeknek a létesítményeknek a gyepét folyamatosan ellenőrzik, így a cég mindig naprakész információkkal tud szolgálni arról, hogy a pálya melyik részét kell világítani és mennyi ideig.

Wow, ez már valami. Ilyen elit brigádba tartozni egy ilyen kis országból, Magyarország fejlődik!

Amúgy 145-en fagytak meg január végéig, de legalább a stadion füve napozik.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

 • NYJetsTD

  Érdemes a facebook kommenteket is elolvasni, igazi agyhalál. Minden fidesz szimpatizáns azon lovagol, hogy az mszp … Hihetetlen mennyire nem értik, hogy mert azok is korruptak voltak, ezeknek nem kellett volna. De a legnagyobb barmok azok, akik állandóan azt szajkózzák, hogy “temessük be az árkokat, meg a párbeszéd a fontos és a kölcsönös megértés”… valójában meg már régen ki kellett volna vonni a kardot, mint hogy a korrupt politikusok is teszik. Itt a cukiskodás már semmin sem segít.

  • fan hutch

   Nem fogják megérteni, mert az lett beléjük nevelve, hogy ha ők, akkor is mi is. (a szocik kb. a tizedét se lopták el, amit nekik sikerült 7 év alatt)

   • NYJetsTD

    Azért én nem fogadnék nagy összegbe, hogy sokkal-sokkal kevesebb lett volna, de az biztos, hogy jelenleg lényegesen pofátlanabbul lopnak. De tök mindegy is számomra a mérték, egészen egyszerűen elfogadhatatlan, hogy minden átlagembert elítélnek lopásért, sikkasztásért, hűtlen kezelésért, de bezzeg politikust és az általuk kinevezett sleppet szinte csak elvétve. Na innen kezdődik a probléma, amit 27 éve vonszolunk.

    • Balassa Márton

     Én fogadnék nagy összegekben. A szocik 8 éve alatt a fidesznek is minden eszköze megvolt, hogy kinyomozza a csalásokat, plusz még a közmédiában is szinte korlátlan műsoridőt kaptak (én abban az időben még néztem a híradót, és állandóan Orbán meg a haverjai nyilatkoztak). Az a pár ügy, amin akkoriban a fidesz lovagolt, és amibe a szocik belebuktak, nagyságrendekkel volt kisebb, mint a mostaniak

    • fan hutch

     Azért a szocikról akármit lehet mondani, mert ők sem ártatlan bárányok, de, hogy ők nem nagyon mertek volna ellopni 3 ezer milliárd forintot (manyup) az is biztos. Igaz helyette vastagon benne voltak a 4-es metróba (viszont persze a mostani kormánypártnak is megvan a maga a sara abban az ügyben)

 • András József Fazekas

  Itt a komment rovatban, az alant kesergőknek üzenem:

  Amíg az ellenzéki sajtó által kreált városi legendákon, jogilag megalapozatlan rágalmakon, félremagyarázásokon, nettó hazugságokon lovagoltok, esélyetek sincs a megváltásra.

  Hajrá!

  • Ism.

   szóval nincs is fűszolár, nem nyúlták le a nyugdíj-megtakarításokat, nem ugyanaz nyer a közbeszerzéseken, nem zsebbe mennek az eu-s pénzek
   csak képzeljük
   kantnak tetszik lenni?

   • Lacz

    Zakkantnak

 • Béla Porcsin

  A Macska, a Becse, a Dara, meg a bélajanijenő úgy elverné ezeket mint a jég a határt.

 • Hofipisti

  Emlékeim szerint az MTK a Deutsch család tulajdona,s mégis közpénzből, tehát az ön ill. az én pézemből – adómból épül az ilyen mindenféle csecsebecse, s a fenntartást is mi fizetjük különböző támogatások útján.

 • András

  Ez a blog csak politikai célból foglalkozik ezeknek a szerencsétlen embereknek a halálával, ami undorító!
  Egy másik forrás szerint:

  Eddig a múlt télinél kevesebben fagytak meg a szabad ég alatt.

  • http://youaredamned.com Lonewolf

   A többiek pedig a fűtetlen lakásaikban hűltek ki. Ez mennyivel jobb? Ja , hogy nem az utcán.

   • András

    Az sem jobb, de ez akkor is demagóg! Ilyen alapon ne vegyél ajándékot a szeretteidnek, mert abból a pénzből megmenthetnél valakit.

    • http://youaredamned.com Lonewolf

     Te is tudod, hogy hülyeségeket beszélsz. Az MTK stadionjában mi szükség van fű napoztató berendezésre? Hogy Deutsch Tominak legyen mivel dicsekednie?

     • András

      Szerinted a te ebéded árából hány afrikai gyerek lakna jól?
      Üdülni is mész vaze?

     • http://youaredamned.com Lonewolf

      András, hülye vagy. De megpróbálom mégegyeszer fezvázolni neked a különbséget az én pénzem, és az MTK, Felcsút és a többi stadionra költött pénzek között. Az én pénzem egy többszörösen megadóztatott pénzösszeg, ami most már jogosan az enyém. Az a pénz, amit az MTK, Felcsút és a többi stadionra költenek azaz úgy nevezett “közpénz”. Tudod, az adóinkból és a vállakozások adóiból az államkasszába befizetett össszegek. Ezt nevezik közpénznek. Most mondhatod, hogy a TAO pénzek nem közpénzek, de sajnos az alkotmánybíróság is kimondta, hogy ezek bizony közpénzek. Tehát nekem, neked és Gipsz Jakabnak is van jogatudni, hogy mennyit és miért ezekre a dolgokra költötték.
      Az ÉN többszöresen megadóztatott pénzem az nem közpénz, én arra költöm, amire akarom, abba már sem az államnak, sem neked nincs beleszólásod. De azért nyugodtan ugrálj a vonalemberkés avataroddal. De azt amit írtam próbáld meg értelmezni eéőször.

     • András

      Erről beszélek, hogy annak ellenére, hogy tudod, hogy nem működik az állam, te ajándékot veszel a gyerekednek, meg nyaralsz, ahelyett, hogy afrikai gyerekeket és hajléktalanokat mentenél meg! Azaz a valóságban ugyanúgy leszarod ezeket az embereket és csak pofázol.

     • Lacz

      Hazudsz és terelsz. A magyar állam által felesleges dolgokra fordított és a FIDESZ-es haveroknak juttatott összeg az első, amit az ország javára kellene fordítani. Utána lehet beszélni a magánadakozásról. Magánadakozás attól várható el, aki egyrészt egy szolíd életszínvonalat biztosító jövedelme felett tud erre fordítani, másrészt nem érzi úgy, hogy európai szinten is kiemelkedően magas adóját nem arra fordítják, amire szolgál. A fentemlített évi 200 ezer forint hány százaléka a jövedelmednek? Mit csinász a többi pénzzel? Csak nem ajándékot veszel a gyerekednek, nyaralsz, esetleg eszel (ez utóbbi szellemi kapacitásodat tekintve maga is pazarlás)? Mondom ezt úgy, hogy nem csak pénzt küldök, hanem aktívan is részt veszek egy jótékonysági mozgalomban.

 • Zsolt Farago

  Ebben az “országban” már a gyep is fontosabb mint az emberek élete.

  • András

   Én 50e forintot adtam egy olyan karitatív szervezetnek decemberben, ami pont a téli hónapokban igyekezett megsegíteni a szegény családokat. Te mit tettél?

   • Másenka

    Fizeti az adót az államnak, aminek kötelessége lenne biztosítani, hogy ne fagyjanak meg emberek télen.

    • András

     Ez még soha egyik állam sem tette meg, szóval nem hinném, hogy reális elvárás, hogy pont a magyar legyen a kivétel. Nem az államra kell várni, hanem segíteni kell.

 • Sötétség

  A parasztember tolta a defektes biciklit a lucerába mert tehene is ott
  fujodott fel.
  Itt tolják a szoláriumot Tomi is barnult le.

 • Pingback: Best Writing Service

 • Vidéki

  Fűszolár tehát már van. Ericnek utána kellene nézni, faszolár van-e és ha van miért van és ha nincs miért nincs?

  A fák is fotoszintézissel foglalkoznak, csökkentik a levegő széndioxid tartalmát, ők is megérdemelnék a faszolárt!

 • http://youaredamned.com Lonewolf

  Amíg a magyarokat OGV így meg tudja vezetni, hogy mindenért a patás ördög Gyurcsány meg a libás Bajnai a felelős az “emútnyócév” mellett, addig nincs remény a változásra. A románok bezzeg az első nekik nem tetsző kormányrendeletre félmilliós tüntetésekkel reagálnak, és most már a kormány távozását követelik. Amikor a magyarok kötelező magánnyugdíj pénzét államosították(lenyúlták), akkor kellett volna a pénztári tagoknak az utcára vonulniuk.Ehelyett mi történt? Mindenki szorgosan beszopta,hogy a nyugdíjpénztárak eltőzsdézték a nyugdíj megtakarításokat.
  Arra egyetlen ökör sem gondolt, ha veszteségesen működtek a nyugdíj pénztárak, akkor mi a tökömből voltak képesek reálhozamot fizetni ajdnem mindenkinek.
  És az a kb 100 ezer ember. aki bent maradt az önkéntes magyánnyugdíj pénztárak valamelyikében, az évente 6-8%-os reálhozamot könyvelhet el, miközben a bankbetétekre jó ha 2% kamatot fizetnek.
  Már itt ki kellett volna menni az utcára az embereknek, de mindenki ájultan nézte OGV-t és elhitte amít mond. Most már majdnem ugyanannyi idő eltelt, mint az “emútnyócév” de a magyarok még mindig bódult ájulattal nézik a Kedves Beteg minden szemétségét. Azt is elhiszik neki, hogy ő az a szerencsétlen “államférfi” aki majdnem nyolc év kormányzás után szegényebb, mint amikor elkezdte.

  • Vidéki

   Minek annyit hazudni? “És az a kb 100 ezer ember. aki bent maradt az önkéntes magyánnyugdíj pénztárak valamelyikében, az évente 6-8%-os reálhozamot könyvelhet el,”

   Ki látta?

   • Lacz

    Aki volt olyan tökös, és bentmaradt. És levette a szeme elől a narancsos szemüveget.

 • John Lemmon

  ezek szerint paks 2 valójában csak egy nagyobb terv része…