Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kormányközeli sajtó szenzációként tálalja az Index elleni végrehajtást

 

Habony lapja „óriási adósságról” ír, holott mindössze 30 ezer forintról van szó.

Péntek este írta meg Habony egyik lapja, a 888.hu, hogy „Óriási adóssága van az Indexnek, végrehajtást rendelt el a bíróság”. A kattintékony című irományban szerepel, hogy a végrehajtást a Fővárosi Önkormányzat kérte egy tartozás miatt, szerepel benne Spéder és Simicska neve is, az óriásinak nevezett adósság pontos összege azonban nem.

Forrásként viszont az emlékezetes körülmények között fideszesített Origo szerepel, gondoltuk talán ott több részlet van.

Valóban, ott már arról is írnak, hogy nemrégiben többen felmondtak a Simicska-féle HírTv-nél, illetve arról, hogy nem tudni, Simicska részeg volt-e, amikor árokba borult a Jaguárjával. Az Index adósságáról azonban semmi. Viszont hivatkozási alap a Ripost, na talán majd ott….. Nem, ott sem.

Szerencsére azonban a cégbírósági iratokban benne van az összeg,

……KAPASZKODJATOK MEG:

15 ezer forint perköltség, plusz a végrehajtás költsége, vagyis összesen 30 ezer forint.

Ennek az „óriási” összegnek valószínűleg a sokszorosát kapják a dolgot szenzációként tálaló kormányközeli oldalak az aktuális kormánybannerek darabjáért.

indexvegrehajtas2

30.000 forint tőke és járulékai

indexvegrehajtas1

 

 

Az Index ügyvédje elmondta, hogy alakult ki ez a helyzet:

„A Velvet 2014 nyarán indított egy blogot Budapest blog címen, ezt a Fővárosi Önkormányzat észlelte, és felszólított a blog törlésére. Mi kérelmeztük a névhasználat engedélyezését, ezt első- és másodfokon elutasították, arra hivatkozva, hogy a Velvet-tartalom nem méltó környezet a Budapest név használatára. Ezt a határozatot bíróságon megtámadtuk. A bíróság arra jutott, hogy a főváros a saját szabályait betartva hozta meg a döntést, a mérlegelést meg nem lehet bírói úton felülvizsgálni. 15 ezer Ft perköltséget ítélt meg az önkormányzatnak, amit külön felhívásra kellett volna megfizetni. Ez a felhívás nem került bele a rendszerbe, valami miatt nem vettük át, bár ilyen nem szokott történni, ez most már nem állapítható meg. Mindenesetre a kézbesítési vélelem beállt, és elindították a végrehajtást, és bejegyeztették a cégpapírokra.

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi
1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

 

Megosztás