Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Csökkentették az internet áfáját, hogy több pénz maradjon az emberek zsebében

 

Tavaly év végén tartott egy nagy összegző sajtótájékoztatót Deutsch Tamás digitális miniszterelnöki biztos:

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

atlatszo.hu/azenadombol/

 

„- Január 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre.

–  a változás nemcsak a sok millió már internetező magyar polgárnak jó, hanem azoknak is, akik csak most, az áfacsökkentés eredményeként jutnak hozzá az internethez. Amióta az internet rendelkezésre áll, most lesz a legkisebb a szolgáltatás áfája

– a jövő év elejétől az internetezők zsebében összességében 13-15 milliárd forint marad, ennyivel kevesebb adót kell majd befizetni az internethasználat után, ami azt jelenti, hogy 2017-ben egyhavi előfizetési díjat lehet megspórolni azzal, hogy ugyanazért a szolgáltatásért kevesebbet kell fizetni.

– az intézkedéssel az EU 28 tagállama közül Magyarországon lesz a második legalacsonyabb az internetezést terhelő áfa
– az intézkedés javítja az ország versenyképességét, hiszen a gazdaság működése nem képzelhető el az internet széleskörű használata nélkül.

– már 2016 negyedik negyedévében olyan számlákat kapnak az internet-előfizetők, amelyben szétbontva szerepel, hogy az internetezésnek mennyi a nettó előfizetési díja. Erre kerül a most még magasabb áfaszint, így mindenki láthatja majd a maga számlájában a változást. Ez garancia arra, hogy ne fenyegessen az a veszély, hogy a szolgáltatók „lenyelik” az áfacsökkentést.”

A Vértesnet („Ki ott is segíthet, ahol a multi semmit nem tehet!”) már meg is lépte az áfacsökkentést: éppen annyival emelte a havidíjat, hogy az változatlan maradjon, az áfacsökkentést meg szépen eltette magának.


Ashampoo_Snap_0003
(Fotó: 444.hu)

És ez még nem is a gonosz külföldi multi … várjuk Deutsch Tamás újabb sajtótájékoztatóját.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi
1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás