Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Csiszár Jenő többe lesz, mint Orbán

 

„Apukám világa Jenő” bruttó 2 millás fizuért fog főkonzulként ücsörögni Milánóban.

Hat napja írta meg a Magyar Nemzet, hogy Csiszár Jenő milánói főkonzul lesz, ma pedig a Bors lehozta, hogy mindezért havi bruttó 2 milliós fizetést kap. Ezen felül Jenő jogosult lesz havi 300 ezer forintos lakhatási és vegyes költségtérítésre, két kiskorú fia után pedig fejenként 150.000 forint is jár majd a családnak.

Összehasonlításképpen Orbán Viktor 2016-ban – a kormany.hu adatai szerint-  a miniszterelnöki posztért járó havi bruttó 1.507.400 forintból teng-leng hivatalosan.

Konzuli Feladatok: 

– Tanácsadás és segítségnyújtás a külföldön tartózkodó magyar állampolgárknak
– Bajba jutott magyar állampolgárok védelme
– Segítség baleset, bűncselekmény vagy sürgős ellátást igénylő betegség esetén
– Segítség katasztrófa, háború vagy fegyveres összeütközés esetén
– Segítség fogva tartottaknak
– Okirat kiállítás és tanúsítvány készítés
– Diplomáciai felülhitelesítés
– Közbenjárás és tájékoztatás egy magyar állampolgár elhalálozása esetén

Az 57 éves – bölcsészdiplomás-  Csiszár több mint 20 éve rádiózik, és 18 éve már, hogy a tv-ben is zsongít minket. Ennyi idő alatt sem tudtam megszokni, hogy sokszor a legegyszerűbb mondatba is beleakad a nyelve, és mindig beletelik egy-két kínos másodpercbe, hogy kibogozza.

A futsalosokban gazdag külügyminisztérium szerint azért Csiszár kapja a milánói megbízást, mert „Az üzleti és médiavilágban jártas, széles kapcsolati tőkével rendelkezik, így teljesen alkalmas arra, hogy segítsen a külgazdasági eredmények javításában”

Jenőnek amúgy annyi a kötődése az Olaszországhoz, hogy

1, úgy néz ki, mint egy digó divattervező (nem a szívtipró, hanem a meleg)

2, a 2000-es évek elején a feleségével, a kosárlabdázó Ujvári Eszterrel élt kint egy évet, majd később csinált a TV Paprikának egy kisebb sorozatot az ország konyhájáról a roppant fantáziadús Olasz meló címmel. A kinti életéről 2013-ban ő maga így emlékezett a melyinterjuk.hu-n:

„Volt szerencsém a csajommal (A CSAJOMMAL!!!) elmenni Olaszországba, ahol „futballista feleségként” éltem. Esztert Franciaország és Amerika első számú játékosai istenítették, rólam azt se tudták, ki vagyok. Pedig Olaszországban imádják a tévéseket, meg a rádiósokat, ők hihetetlenül nagy sztárok.”

 

„Angolul csak a rockdalok címeit tudja, de az olasz sem ragadt rá. Utána csinált egy tévéműsort, amelyben egy olasszal bejárta Olaszországot, és amikor az olasz elküldte vásárolni, azt sem tudta elmondani, mi a répa meg a krumpli” – mondta róla Bockor Gábor tegnap reggel a Music FM reggeli műsorában.

Friderikusz Sándor  is kifejtette a véleményét a műsorban: „A magyart is töredékesen beszéli, de élt Olaszországban egy évet. Nyilván ragadt rá valami” – Mondta Fridi, de nem állt itt meg. „Ez tényleg abszurdum… Mi predesztinál arra egy volt rádiós-televízióst, hogy nagykövet legyen? Nyilván csak a politikai kapcsolatai. Ez nem kérdés! Vagy szerintetek felfigyeltek rá, hogy ott, a Balaton-felvidéken milyen jól termeszti a szőlőt? És hogy milyen jó konzul lenne? Minden jóérzésű ember az ilyenen fölháborodik. Csodálom, hogy ő nem. Hogy nincs valakiben annyi önismeret, hogy nem vállalkozom olyasmire, amihez tök hülye vagyok. És hány diplomata van, akinek ez a pozíció járna? Felháborító!

„A Pálffy is nagykövet lett” – dobta be Bochkor, aki nyilván az egykori híradósra, a borvirágos orrú KDNP-s politikusra, Pálffy Istvánra gondolt, aki 2015-ben lett nagykövet Dublinban. Remek kiválasztási elvek…

„Valószínűleg ezek külön kasztot fognak létrehozni. Az alkalmatlan konzulok és nagykövetek kasztját” – folytatta Fridi, akit végül a rádiós trió harmadik tagja, István Dani is megpiszkált egy kicsit, amikor arra utalt, hogy fölösleges szakmaiságot hiányolni és geciskedni, hisz Csiszár elvégez egy tanfolyamot is! Hoppácska!!

„Ha ezt a szakmát a világ minden pontján öt évig tanítják az egyetemen, akkor ehhez több kell, mint 4-6 hónap… Hogyan értékelnek egy szakmát ezzel, hogy beletesznek valakit, akinek ehhez semmi köze? Mennyire veszik majd komolyan Magyarországot? „

Amennyire eddig, Sándor…….amennyire eddig…

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás