Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szingapúrba és Új-Zélandra utaztak a közmédia vezetői, hogy a helyi magyarokkal beszélgessenek

 

….. a Duna World csatornáról. 

Durván indult a ma reggel: megírta a 444, hogy az MTI arról tájékoztatta a lakosságot, különös tekintettel a kedves adófizetőkre, hogy

a Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adtak tájékoztatást a közmédia vezetői kedden az új-zélandi Aucklandben a helyi magyaroknak.

A találkozón Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója és Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató televíziós szolgáltatási igazgatója azt kérte az Új-Zélandon élő magyarokat, fogalmazzák meg igényeiket, hogy ennek megfelelően alakíthassák a csatorna programját.

A közmédia vezetői előtte Szingapúrban találkoztak az ott élő magyarokkal a magyar nagykövetség szervezésében.

A következő napokban Új-Zélandon további két nagyobb magyar közösséget keresnek föl, majd a jelentős számú ausztráliai magyarság képviselőivel folytatnak eszmecserét a Duna World csatorna fejlesztéséről.

Fura, hogy pont tél közepén jut eszükbe délre utazni, meg egyáltalán ezzel az ürüggyel utazni…. Új-Zéland és Szingapúr is roppant fejlett ország, van például INTERNET, tessék kitöltetni a kedves nézőkkel egy online kérdőívet, és kész. Mondjuk minket sosem kérdeztek még, hogy mit szeretnénk nézni a pénzünkből (évi 80 milliárd forint!) működő köztévén. Szóval elég nyaralásszagú ez a dolog.

Fontos tudni, hogy az új-zélandi magyar nagykövet Szabó László Zsolt, az MTVA volt vezérigazgatója. A Wikipédia szerint Új-Zélandon nagyjából ezer magyar él, a nagykövetség honlapja szerint „több ezer fős magyar diaszpóra él itt”.

Azt nem tudni, hogy mi az igazság, és vajon hányan nézik közülük a közmédia Duna World nevet viselő gyöngyszemét (ami egyébként 2003-ban lett elérhető Ausztráliában és Új-Zélandon, afféle kulturális, nemzetegyesítő köldökzsinórként), de a nagykövetség Facebook-oldalán találtunk egy bejegyzést, amiben szerepel a Duna Tv munkatársainak látogatása, és amire összesen 20 lájk érkezett. Azt persze nem tudni, hogy Wellingtonból vagy a Kunigunda utcából.

wellington

 

Az viszont vitathatatlan, hogy Új-Zéland gyönyörű:

 

Nem kevésbé érdekes Szingapúr sem.

Nem találtunk hivatalos adatot az ott élő magyarok számáról, se a nagykövetség honlapján, se máshol. De a követség Facebook-oldala megint segített. 3, azaz HÁROM lájk a bejegyzésen.

szinga

 

Szerencsére van egy régi jó ismerősöm, aki már régóta Szingapúrban él, ezért megkérdeztem, hogy mekkora magyar közösség van kint, mit tud erről a közmédiás kirándulásról, és egyáltalán: szokta-e nézni a Duna World-öt?

Az alábbi választ írta:

„Most olvasom dobbenten. Biztos tul sok a magyar itt, es elvesztem a tomegben, es meg alig 12 eve elek itt ahhoz, hogy tudjak errol. Pont mult heten voltam a kovetsegen, mert lefordittattam a jogsimat, de engem senki nem hivott meg sehova, es senki nem kerdezte, mit szeretnek nezni 7 oras idoeltolodassal a napi Pravdan.

A nagyim anno azon nezte a kivansagmusort azt hiszem. Nem tudtam, hogy letezik meg ez az ado.”

Szingapúr egyébként csodaszép hely, ha szeretnétek közmédiavezérnek érezni magatokat pár percre, nézzétek meg a videót:

 

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás