Az emberminiszter egy tahó

Balog Zoltán és Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója 2017. január 22-én.
(fotó: MTI / Marjai János)
Balog Zoltán és Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója 2017. január 22-én. (fotó: MTI / Marjai János)

Balog Zoltán emberminiszterbe nem sok emberség szorult: képes volt ellőni egy szóviccet a veronai busztragédia kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Borzasztó tragikus a 16 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset, nagyon sajnáljuk az elhunytakat és a sérülteket…. részvétünk és együttérzésünk a hozzátartozóknak, barátoknak.

Balog Zoltán EMMI-miniszter ma tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a kormány milyen intézkedéseket tesz a buszbaleset kapcsán. Balogban valami nagyon félresikerült, mert lelkész létére mindig tud valami orbitálisan bunkó faszságot mondani.

“Szeretném a főigazgató úrnak külön is megköszönni a munkáját, Csató Gábor néhány napja vette át a szervezetnek a vezetését (Országos Mentőszolgálatot – szerk.), úgyhogy ez valóban egy tűzkeresztség volt, ha lehet ilyet mondani.”

 

A teljes videó erre.

 • Ibolya Kiss

  Balog Zoltánra gondolhatott Heine, amikor írta:
  “mert vizet prédikáltanak, de bort ittak e hősök”

 • Drebil hadnagy

  Szerintem túlreagáljátok.
  Egyébként nem hiszem, hogy viccelni akart volna, véletlen csúszhatott be ez a kissé szerencsétlen szóhasználat.

  • PedroDeFacto

   Úgy is van, hisz eddigi munkásságá alapján TELJESEN hihető, hogy csak a pillanat hevében fogalmazott szerencsétlenül. Ez első alkalom hogy nettó hülyeséget beszél azzal a csöpp szájával.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    de mi ezzel amúgy a baj? mert égett a busz is? és? akkor mi van?
    Tűzkeresztség
    Az első nagy próba tétel.
    http://www.kislexikon.hu/tuzke
    a szóvicc meg ez:
    Elöl megy Joe aranylovon, utána Bill ezüstön. Mögöttük pedig Charles bronzon.
    Hogy hívják a tréfás kávéfőzőt? Mokkamester.
    http://index.hu/tudomany/pun08
    a szóvicc a humor egyik legalantasabb formája, balogh nem humorizál, de értem, hogy mindenen be kell sértődni, mint a durcás kisgyereknek.

    • PedroDeFacto

     Köszönjük, hogy megírod a tűzkeresztség szó jelentését, még szerencse, hogy van aki fel tud ütni egy Értelmező Szótárt, nélküled mind hülyén halunk meg. Semmi baj nincs azzal, ha nem érzed miért otromba dolog ilyet mondani, nyilván ez valahol összefügg azzal is, hogy rendes helyen nem lesz belőled miniszter, aki választékosan megfogalmazza mondandóját.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      akasztott ember házában, nem illik kötelet emlegetni.
      én nem egy indokolatlan kötelet látok, hanem egy indokolt szót. ami úgy érzem babona miatt, egy szólásmondás miatt került támadásba, akasztott ember HÁZÁBAN: hát nem a családtagoknak mondta balogh a tűzkeresztséget…. és ráadásul még utána próbálta finomítani is…
      az egész világ azért már csak nem lehet egy safe space, ahol túlérzékeny egyedek mondják meg, hogy a tűz szót nem lehet többé használni, ha tűzesetben haltak meg emberek. mondjuk helyette lángcsóvát? vagy ki se ejtsük a szánkon a tűz szót? de miért is? a durcás kisgyerek megmondja a tutit!

     • PedroDeFacto

      Engedd el! Van akinek a kombinatorika nem megy, van akinek a tapintatos megfogalmazás. Kombinatorikában még lehetsz jó.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      személyeskedés nem érv, tudod? tudom magas, de próbálj megfelelni a kívánalmaknak és érdemben reagálni, vagy ne írj többet, engedd el.

     • PedroDeFacto

      Azt hiszem ez nem a te napod lesz, hogy senki nem tiszteli meg a kívánalmaid. Dehát ez van akkor, ha durcás kisgyereknek nevezed a vitapartnereid, kénytelenek alkamazkodni :/
      Te nem érzed miért tapintatlanság ilyet mondani, ennyi, mondom: engedd el!

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      csak magadat tudod ismételni? nincs semmi új a tarsolyban? akkor minek irogatsz?
      akasztott ember házában kötelet emleget
      én ezzel az illemtanos közmondással tökéletesen egyetértek. elmondtam neked. hogy nem kötelet emlegetett (ez arra utal, hogy a kötél ott teljesen indokolatlan ahol valakit felakasztottak, öngyilkos lett), hanem teljesen indokolt szót mondott a mentősok központjánál, nem az akasztott ember házában, hát te nem tanulsz a szólásmondásokból semmit?
      ne csinálj az egész világból safe space-t
      itt neked kell elengedni valamit. mert érdemi kommunikáció nem megy, AZT LÁTOM

     • PedroDeFacto

      Tudod az érdemi kommunikáció valahol ott kezdődik, hogy nem nézed nettó hülyének a másikat, így kezdesz közismert szavakat és közmondásokat tudálékosan fejtegetni.
      És hiába akarod sokadjára beröffenteni ezt a libsis safe space-vonalat, ez nem erről, hanem a tapintatról szól – képtelen vagy megérteni, hogy egy kiégett busz árnyékában ez egy nagyon erős kifejezés.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      még mindig panaszkodsz te hisztis, fürdös k*rva!? érdemben reagálj te rakás szar, vagy takarodj már innen. látom nem megy már ilyenkor az érvelés.
      lehet személyeskedni, de az csak mint fűszer a húsnak, olyan legyen az érvnek.
      nehogy már ne lehessen kiejteni ezt a gyakran használt általános szót, csakmert a busznál is volt tűz! ez nem elmebetegség szerinted? szerintem eléggé hisztérikusan viselkedtek. tűz volt, és ezt nem lehet letagadni, nem lehet semmisé tenni,és nem lehet ezzel megsérteni senkit se, HISZEN AZ VOLT! és ez a szó is tűzzel kezdődik, EZ NEM AZT JELENTI HOGY BALOGH LENÉZI AZ ÁLDOZATOKAT! egy szar babona miatt károgtok, INDOKOLATLANUL rosszul értelmezitek az illemtant, így lesztek kib*szott hiteltelen unalmas szarok akik ha kell, ha nem kárognak, így ha igazán baj van, már senkit se érdekel. hisz már nem éri el az ingerküszöböt.
      igen, ez a safe space kiterjesztése az egész világra, hiába tagadod.

     • PedroDeFacto

      Csak előjött a mosdatlan tahó belőled, aki bár nem érti, hogy miért illetlenség ilyet mondani (esetleg üsd már fel a szótárt az Illem szónál), de azért habzó szájjal kioktatsz mindenkit. Nem, ez nem safe space, ezt úgy hívják: kultúrált viselkedés.
      Btw. a köteles közmondást ne szó szerint értelmezd Sherlock,nem arról szól, hogy a HÁZÁBAN nem lehet emlegetni a kötelet, hanem arról, hogy tragédia árnyékában oda kell figyelni mit és hogyan mondasz.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      de mit vársz ha képtelen vagy érdemi kommunikációra, csak személyeskedésre? fejsimogatást? anyáddal játssz ilyeneket ne velem.
      nehogy már ne lehessen akkor mondani valamit, amikor nem velük kapcsolatban van erről szó, a mentősökkel kapcsoaltban mondta, nem a gyerekek estek át a tűzkeresztségen… nem elég egyértelmű, most akkor te min háborodsz fel? hogy tűz volt ott is, meg ebben a szó előtagjában is? kicsit elmebetegségnek tartom emiatt felhábotodni, semmi rosszat nem mondotta gyerekekre. elárulom neked hogy a halott gyerekek szülei nem lesznek ettől rosszabbul, és nem is fogják ezt olvasni, hallani. de tudják hogy mentősökről beszélt. nem az ő házukról a gyerekeikről. tűzben haltak, meg, most akkor ne használják a tűzoltó szót se? ez a safe space, nem lehet bizonyos szavakat kimondani… csak ez elmebetegség. én utálom balogot, csak tudod objektív vagyok.

     • PedroDeFacto

      Anyámmal már csak azért se tudok ilyet játszani, mert veled ellentétben neki van vitakultúrája. Azt hogy Te mit tartasz elmebeteg dolognak, inkább hagyjuk, mert a kultúráltság tűzkeresztjén máig nem sikerült átesned, innentől vajmi kevés értelme van ragozni ezt a kérdést. Annyi bizonyos, hogy kellően felbasztad az agyad azon, hogy nem érted a többség felháborodását, de erre mondtam: engedd el, e téren sajna nem ütsz meg egy bizonyos minimumot és bár hasznosabb lenne nem nekiszaladnod a falnak sokadjára is, de nem túl meglepő módon ezt se éred fel ésszel.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      érdekes, én végig tartalommal kommenteltem, te egyikre se reagáltál, anyukád nem mutatta hogy kell? nem adta át a TUDÁST?
      ÉS MÉG MINDIG B+! SEMMI TARTALOM, SEMMI ÉRV, kopj már le a k anyádba!
      NEM NEM ÉRTED B+ Hiába rágom a kib*szott szádba CSAK TE HÚZTAD FEL AZ Agyam, mert állandóan megsértődsz , hisztizel, és képtetlen vagy érdemi kommunikációra, de az ostoba konspiráció azért ment a fenti buta kommentedben. anyukád erre se tanított meg? miből milyen következtetést kell levonni. a vitakultúra szót a szádra se vedd te ostoba kivakart proli.

     • PedroDeFacto

      Az a helyzet, hogy csak mert TE nem érted miről írnak mások, az nem a tartalom, hanem az értő olvasás hiányát mutatja. Azt meg ne nevezd már tartalomnak öcsisajt, hogy habzó szájjal anyázol – nem mellesleg miután ezen fórumon kb. mindenki lehülyézett, talán ideje lenne észrevenned, hogy Te haladsz menetiránnyal szembe.
      Annak örülök azért, hogy felhúztam az agyad, ezt csak olyan embereknél tudom elérni, akik hülyeséget beszélnek és ezt a lelkük mélyén ők is érzik 😉 Puszi a pocódra!

     • Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai

      Lehetne szebben fogalmazni?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      bocsi, de zavar, hogy nem tudnak érdemben reagálni, csak személyeskedni

     • Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai

      Megértem, de van, akit meg ez a stílus zavar.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      akkor rájuk is szólj, hogy érdemben kommunikáljanak.

     • NZs

      Ahhoz kulturáltabbnak kellene lennie… de sajna nem az.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      miért is? mert sokadszorra nem hajlandó érdemben kommunikálni, tán simogassam meg a fejét?

     • Nemes Topáz Szamár

      Szép volt. Most már elmehetsz. De k**** gyorsan.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      elmegyek ha kedvem tartja

     • Hanga Hudák

      A “libsis” szónál sértőbbet nem leltél volna? Vagy ennyire fussa?
      Amúgy egyetértek, de már ne haragudj, én is libsi vagyok.

     • Lakatos Marlonbrando

      Amikor úgy próbál szellemeskedni valaki, hogy ugyanazt írja, mint a másik :) Ez itt a híres internet, kedves szop-lesz, leszarjuk a te kívánalmaid! Ha nem tetszik, tudod mit? Engedd el….mert ha fogod, nem tudod bekapni.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      na ne buzulj, rá ezerszer jobban érvényes a saját mondata

     • L. Hedvig

      Van gyereked? Él? Akkor kuss legyen, amíg finom vagyok.

     • Nagy Klára

      (y) (y) (y)

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      ha meghalna a gyerekem, kurvára nem érdekelnétek, ezzel nem kéne tehát operálni. nem a gyerekekről mondta, hanem a mentősökről

     • okosabbnálam

      Ha próbálta finomítani, akkor lelke mélyén érezhette, hogy nem teljesen helyénvaló. A világ ortodoxabbik részén a vezetők valamiért kiemelkednek a tömegből, valamit jobban tudnak az átlagembernél, talán ezért kerülnek arra a posztra, ahol vannak. Nálunk úgy látszik a – nem nevezem bunkóságnak, bár az – tapintatlanság alkalmazási feltétel.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      és a tűzoltó szó? azt se lehet?

     • Lakatos Marlonbrando

      Az milyen gáz, aki ilyen mondatokat le bír írni! Emberforrás miniszterünk nem egyedül ostoba, van ott még az ilyen seggfejekből, ahonnan ő is gyütt!

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      melyik mondat?

     • royslade

      vannak úriemberek, akik érzik a finom különbségeket, meg vannak a tahók, akik nem. ezeknek magyarázni esélytelen

    • hangvilla

     Miért lenne egy szóvicc alantas? A megfelelő helyzetben, megfelelő időben. De ez nem az az a helyzet.

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   én még azt is vitatom, hogy szerencsétlen lenne a szóhasználat, van egy ilyen szavunk ilyenkor használjuk. nem azt mondta, hogy “de örülök hogy mind megdöglött”, hogy ennyire meg kelljen haragudni rá EMIATT, hanem értelme szerint használt egy szót

   • Hanga Hudák

    Na na na! Hátrább az agarakkal!

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     na ne már! :)

   • Sejce

    Nem, ilyenkor nem használjuk. Azonnal rájött erre Balog is, miután kimondta. Túlbuzgó ember így jár, ha médiában szerepel.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     és a tűzoltó szó? azt se lehet?

     • Sejce

      Ember! Gondolkodj már! Nem a szóval van probléma, hanem magával a mondattal, a mondanivalóval. Ennyi.

  • Roscoe

   Nem is tudom hirtelen eldönteni, mi a nagyobb baj: ha az emberi erőforrás miniszter nincs tisztában a szavak / szófordulatok jelentésével vagy ha egy (egykori) lelkész.

   • Drebil hadnagy

    De miért ne lenne tisztában a jelentésével?

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    kitépem tőletek a hajamat, MI A JELENTÉSE? mármint szerinted.
    Tűzkeresztség
    Az első nagy próba tétel.
    http://www.kislexikon.hu/tuzke

  • Nemes Topáz Szamár

   Hát, ha arra a nyilasmisi-Ritz-vacsorára gondolok, akkor egy ilyen aranyos szóvicc simán belefér ennek a baromnak a munkásságába.

 • Horizont

  Balogh: …ha lehet ilyet mondani……..nem lehet b+ !!!

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   de mi ezzel amúgy a baj? mert égett a busz is? és? akkor mi van?
   Tűzkeresztség
   Az első nagy próba tétel.
   http://www.kislexikon.hu/tuzkeresztseg.html

   • Beerhead

    Várjá, segítek:
    http://media.breitbart.com/media/2017/01/burning-640×480.png
    Ebben az esetben minden tüzet tartalmazó szóképet érdemes kerülni.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     de ez nekem nem elég. írtam, hogy tudom hogy égett a busz, de úgy tudom NEM a MAGYAR mentők értek oda elsőként a lángoló buszhoz, mentek egyáltalán oda magyar mentők?
     pont emiatt a tűz miatt duplán is érvényes ez a szó. nem látok benne semmi, de semmi kivetnivalót: Tűzkeresztség:
     Az első nagy próba tétel.
     http://www.kislexikon.hu/tuzkeresztseg.html

     te miért látsz benne kivetnivalót? segíts megérteni! tagadjuk le a valóságot? a safe spaceben nem illik a tűzről beszélni, ha tűzben haltak meg emberek? mondjuk helyette lángcsóvát? vagy ki se ejtsük a szánkon a tűz szót, vagy most mi a bajotok tulajdonképpen? nem azt mondta balogh hogy “nem olyan kár, mert ma a fiatalok amúgyis hülyék”, hanem kiejtett egy szót, amit értelme szerint használt. segíts megérteni, hiába illesztesz be ide egy képet, szerintem ezen a fokon ezt már alapból neked tudnod kellett volna, miután elolvastad a kommentemet, miért nem jöttél rá magadtól erre? találgassak én?

     • Beerhead

      Ahol kigyulladt valami, ott ez egy szerencsétlen hasonlat. Úgy látom, hogy többen így gondoljuk. Semmi köze a safe spaces dühöngésedhez.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      akasztott ember házában, nem illik kötelet emlegetni. aha, érteni vélem.
      én nem egy indokolatlan kötelet látok, hanem egy indokolt szót. ami úgy érzem babona miatt, egy szólásmondás miatt került támadásba

     • Beerhead

      Na látod, megy ez ha szeretnéd. Mondjuk az tény, hogy a vastagbőr blog hangulatának megfelelően erős ez a kirohanás. De én úgy érzem, hogy lenne olyan ország, ahol egy ilyen után le kéne mondania az adott fejesnek.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      de ha érted, akkor reagáltál volna a babonás részre. illetve akasztott ember HÁZÁBAN. hát nem a családtagoknak mondta balogh a tűzkeresztséget….

     • Nándor Németh

      Ha egy politikus 1945 áprilisában, Németország megadása után úgy nyilatkozott volna, hogy megoldottuk a gázos helyzetet, kb. ugyanez a szint… Fogd már fel, hogy óriási taplóság volt ezt a szót használni, bárhogy is értette! Képzel el, hogy otthon ül egy családapa/családanya, aki történetesen érintett a tragédiában, és azt látja a királyi TV-ben, hogy Magyarország egyik prominens politikusa ezt a szót használja az OMSZ tisztségváltása kapcsán, nem sokkal az után, hogy a gyermeke elevenen elégett a balesetben. Gusztustalan, akárhogy is értette!

      Persze lehet, hogy te is egy Fideszdroid vagy, ez esetben meg hiába magyarázzuk neked, hisz fel sem tudod fogni, mi is az az együttérzés…

     • gergő Pap

      Ha egy politikus 1945 áprilisában, Németország megadása után úgy nyilatkozott volna, hogy megoldottuk a gázos helyzetet, kb. ugyanez a szint…KÖSZ EZT A LÉNYEGRE TÖRŐ HOZÁSZOLÁST.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      ne köszönd, mert nem analóg, gyakorlatilag azt állítjátok, hogy ne használja balogh a tűzoltó szót se, mert benne van a tűz, ez elég ciki tőletek.

     • gergő Pap

      no coment

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      ennyire vagy képes, te minek írsz kommentet?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      jaj, nácis hasonlat…. nem, nem ugyanaz, a gázos helyzet a holokausztra vonatkozik. balog a mentősök tűzkeresztségéről beszélt. esetleg ha 1947-ben eltörik egy gázcső, nem mondhatják a gázszerelők a javítás után: “megoldottuk a gázos helyzetet” ? nem mondhatják? de hogy teljesen adekvát legyen a példa, a politikus nyilatkozik a szerelők munkájáról. nem lehet? úgy hogy eszében sincs a holokauszt. kurvára érzékeny vagy te is. de a példát azért se jó, mert a tűzkeresztség az egy összetett szó. nehogy már ne lehessen akkor mondani valamit, amikor nem velük kapcsolatban van erről szó, a mentősökkel kapcsoaltban mondta, nem a gyerekek estek át a tűzkeresztségen… nem elég egyértelmű, most akkor te min háborodsz fel? hogy tűz volt ott is, meg ebben a szó előtagjában is? kicsit elmebetegségnek tartom emiatt felhábotodni, semmi rosszat nem mondotta gyerekekre. elárulom neked hogy a halott gyerekek szülei nem lesznek ettől rosszabbul, és nem is fogják ezt olvasni, hallani. de tudják hogy mentősökről beszélt. nem az ő házukról a gyerekeikről. tűzben haltak, meg, most akkor ne használják a tűzoltó szót se? ez a safe space, nem lehet bizonyos szavakat kimondani… csak ez elmebetegség. én utálom balogot, csak tudod objektív vagyok.

     • Peter Adam

      De ha nem magyar mentők értek oda elsőként, sőt, nem is ők stabilizálták a sérültek állapotát, akkor milyen tűzkeresztségen esett át a főnök?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      gondolom a szállításon? lehet más ügy kapcsán mondta, ki van vágva. ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy 15-30 percen belül olaszba lehet egy magyar mentő. nem látok benne logikát, miért az menne oda, és nem a helyi mentő.
      https://www.youtube.com/watch?v=LsT6LEBg9YY

     • royslade

      tudod, egy úriember érzi a különbséget, egy tahónak meg
      úgysem lehet elmagyarázni.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      nincs tartalom a kommentedben, nehogy már ne lehessen akkor mondani valamit, amikor nem velük kapcsolatban van erről szó, a mentősökkel kapcsoaltban mondta, nem a gyerekek estek át a tűzkeresztségen… nem elég egyértelmű, most akkor te min háborodsz fel? hogy tűz volt ott is, meg ebben a szó előtagjában is? kicsit elmebetegségnek tartom emiatt felhábotodni, semmi rosszat nem mondotta gyerekekre. elárulom neked hogy a halott gyerekek szülei nem lesznek ettől rosszabbul, és nem is fogják ezt olvasni, hallani. de tudják hogy mentősökről beszélt. nem az ő házukról a gyerekeikről. tűzben haltak, meg, most akkor ne használják a tűzoltó szót se? ez a safe space, nem lehet bizonyos szavakat kimondani… csak ez elmebetegség. én utálom balogot, csak tudod objektív vagyok.

     • royslade

      mondom. egy úriember tudja a különbséget, a tahó meg nem is sejti.

      “nehogy már ne lehessen akkor mondani valamit” – lehet bármit, de számoljon vele, hogy akik hallják, levonják a következtetést.

      levontam. ízléstelen tahó.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      kifejtenéd? mert érdemi reagálás az elmaradt, személyeskedés annál több.

     • royslade

      kifejtettem. ízléstelenség. nem tudom, érted-e?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      nem. mivel nem fejtetted ki te agysebész.

     • royslade

      az előzőek nyomán erre számítottam. maradjunk is ennyiben.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      milyen előzőek? amikor leszidsz, személyeskedsz, de semmit nem mondasz? hát milyen ember vagy te? ennyire nem működik már a z agyad?

     • royslade

      “de mi ezzel amúgy a baj? mert égett a busz is? és? akkor mi van?”

      ízlés. ezer évig magyarázhatnám

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      áruld el, mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mik vagytok ti, szórasszisták? a “tűz” szócska a baj a “tűzkeresztben”, érzem én., ugye?

     • royslade

      nem, a tűzoltó említésével nincs baj, az ügyben intézkedő, tűzkeresztségen átesett állami vezető említésével viszont van. (amúgy ez a tahó nem említett tűzoltót).

      tudod létezik egy olyan kulcsfogalom, hogy kontextus, de hogy az mi, azt most nem magyarázom el.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      mert a tűzkeresztségből mire asszociálsz, olyan gáz hogy nekem kell kitalálnom, mert szerintem magad se tudod, csak most adom szádba a szavakat, hogy arra hogy megkeresztelték őket tűzzel, és nem arra hogy első próbatétel?

     • royslade

      tehát nem ismered a kontextus szó jelentését. az ízléstelen szóét sem. az asszociáció szóét sem. hát így nehéz lesz.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      de a szemantikát eltaláltam? ó b+ milyen k ostoba szar vagy te is.
      MIÉRT NEM ISMEREM? mert mindet ismerem a k anyád te proli féreg

     • royslade

      nem, a szemantikát sem találtad el. mint ahogy az úriember és a proli szavak tekintetében is súlyos gondjaid vannak.

      minél hosszabb ez a thread, annál több szóról derül ki ez részedről. lássuk a következőket

    • Zoltán Karácsony

     akkor a gyertyagyújtást is?

     • Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai

      Ez tetszik.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      érdekes! tüzet gyújtottak a szinyei iskolánál ! mécsest, a szemét hullarablók! hát tűz volt a baletesetnél! kegyeletsértő ízléstelen barmok.

   • István Kalmár

    Látom,csak ezt tudod mantrázni,meg a veled egyet nem értőket leszarozni.Van úgy,hogy inkább meg sem kéne szólalni,és akkor nincs baj.Sem miniszternek,sem a lábnyomában sunnyogó fajtádnak.Tapintatlan seggek vagytok mindketten,és ennyi.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     van úgy,hogy inkább meg sem kéne szólalni – ezt látom magadról írtad, mert nem látok tartalmat a kommentedben. nehogy már ne lehessen akkor mondani valamit, amikor nem velük kapcsolatban van erről szó, a mentősökkel kapcsoaltban mondta, nem a gyerekek estek át a tűzkeresztségen… nem elég egyértelmű, most akkor te min háborodsz fel? hogy tűz volt ott is, meg ebben a szó előtagjában is? kicsit elmebetegségnek tartom emiatt felhábotodni, semmi rosszat nem mondotta gyerekekre. elárulom neked hogy a halott gyerekek szülei nem lesznek ettől rosszabbul, és nem is fogják ezt olvasni, hallani. de tudják hogy mentősökről beszélt. nem az ő házukról a gyerekeikről. tűzben haltak, meg, most akkor ne használják a tűzoltó szót se? ez a safe space, nem lehet bizonyos szavakat kimondani… csak ez elmebetegség. én utálom balogot, csak tudod objektív vagyok.

   • Hanga Hudák

    Be sz-rni. Ez egy létező magyar szó. De besérődni???? Olyan mint a bebőszülni.!

 • Vajk Zoltán

  Ezt a férget akarta a fidess Áder helyett ?Az sem használható semmire,de legalább nem elmebeteg .

  • Dr. Sheldon Cooper

   mit is vársz tőle, egy bukott pap

   • Drebil hadnagy

    Reformátusoknál nincs pap. Azt pedig nem nevezném bukásnak, hogy elment miniszternek.

    • Dr. Sheldon Cooper

     csak ne lennél ennyire eszes

     • Drebil hadnagy

      Te írtál butaságot, ne rám legyél mérges!

     • Dr. Sheldon Cooper

      de senki nem kérdezett

     • Drebil hadnagy

      Én akkor is írok, ha nem kérdeznek. Ha nem javít ki valaki, ezen túl is rosszul fogod tudni. Szóval ma is tanultál valamit.
      Nagyon szívesen!

     • Lakatos Marlonbrando

      Max annyit tanult, hogy nem drebil, hanem debil vagy :)

     • Drebil hadnagy

      Jó poén, még sose hallottam.

     • Dr. Sheldon Cooper

      Akár lelkész akár bárhogy nevezik, mind csuhás, tehát pap (nekem legalábbis.)
      Debrecenben a lakosok zöme Református, és a halálos ágyhoz még is azt mondják hívjátok a papot.
      Mind amellett nem hinném hogy tudnék tőled tanulni, ha csak nem nagyképűsködést, azt viszont nem szeretnék.

     • Drebil hadnagy

      Nekem meg minden autó Trabant, de attól még nem lesz minden autó Trabant.

      Ne próbáld megideologizálni a tájékozatlanságodat és szűklátókörűségedet, mert rosszul jössz ki belőle!

     • Dr. Sheldon Cooper

      akkor finoman mondom, takarodj már a rongyszemű kurva anyádba te folyton okoskodó szarházi majom! nagyképű kis majom, normális hozzászólásod nincs semmihez, csak okoskodni próbálsz, tedd anyáddal, és Balogot is kiszophatod
      Tiltva lettél, így ne is irkálj

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      elgurult a gyógyszer? miért nem veszel át egy kis tudást, kultúrát a példaképedről?

     • Drebil hadnagy

      :-DDDD

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      de neked mi a halál bajod van? összevissza beszélsz hüyleségeket és még kikéred magadnak ha kijavítanak?

     • Dr. Sheldon Cooper

      téged ki kérdezett? és egyébként milyen össze vissza beszélek hülyeséget te gyökér?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      most mi az?

     • Ágnes László

      Szép helyre jutottunk a fájdalmas gyásztól! Szégyelhetik magukat mindazok, akik ebbe a személyeskedő vitába keveredtek itt ezen az oldalon. Persze magamat is beleértve.

     • Lakatos Marlonbrando

      Nyugi, ilyen veszély nem áll fenn :)

    • Ildikó Szűcsné Liebe

     Nagy tévedés! Pap van, csak a megnevezése más, nem papnak, hanem lelkésznek vagy tiszteletesnek hívják.

     • Drebil hadnagy

      Tehát pap van, csak nincs. Emellett a gólya ugyanolyan, mint a fecske, csak nagyobb, és nem hasonlít rá.

     • Ildikó Szűcsné Liebe

      ha-ha-ha

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      igen, erről beszélt…

    • hangvilla

     És akkor most de jó nekünk.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    eddig a másik féreg, a kdnp-s harrach volt a bukott pap. a suttogó propaganda mikre képes…

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  korrupt és primitív balogh, de nem emiatt, te jó ég. kicsit túlérzékenyek vagytok. nem lehet az egész világ egy safe space

 • Sünmalac

  Ez nem volt túl ízléses.

 • Vak Béla

  Az, bőven, de nem a szóvicc miatt.
  Hanem mert a többi kormánytaggal együtt szereplési lehetőségként és önfényező műsorként kezeli ezt a tragédiát.
  Intézkedni, segíteni enélkül is lehet, sőt úgy kell.
  Az ilyen túlbuzgásnak meg a sok “fontos” ember jelenlétének lesznek olyan mellékhatásai, hogy a szülő fia sportegyesületének Facebook oldaláról értesül a fia haláláról.

  • Drebil hadnagy

   Ha meg nem ment volna oda a kormányból senki, akkor az lenne a baj, hogy miért nincsenek ott. Én nagyon utálom ezt a bandát, de ez egy amolyan van rajta sapka / nincs rajta sapka szitu.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    mondjuk tényleg kicsit túlexponálják magukat, még ezen is a kampányszagot érzik, ezért szóal fel mindenki szijjártótól balogig.

   • Vak Béla

    A senki sem megy oda és a mostani helyzet között igen-igen széles a skála!

    • Bendegúz Vaszilij

     mert ki vannak tiltva az olaszoktól

   • István Tamasi

    Szerintem nem az a probléma, hogy odament hanem a tahó szóvicce.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     ez nem vicc. értelme szerint használt egy szót. akasztott ember házában, nem illik kötelet emlegetni. HÁZÁBAN. hát nem a családtagoknak mondta balogh a tűzkeresztséget….
     én nem egy indokolatlan kötelet látok, hanem egy indokolt szót. ami úgy érzem babona miatt, egy szólásmondás miatt került támadásba-

     • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

      Ja, a szolasmondas tehet rola (mar, ha az akasztott embereset erted alatta). Ha nem lenne, akkor nem lenne parasztsag. Meg csak veletlenul sem forditva ulsz a lovon. A haz meg lenyegtelen, mert:
      – nyilvan a gyerekek szulei is latjak. Avagy az o ‘hazukban’ is beszelt, a tv nevu csudaszerkezeten keresztul
      – orszagos gyaszt rendelt el a miniszterelnok, pont arra hivatkozva, h az egesz orszagot megrazta a tragedia (ami vitathatatlan). Innentol kezdve az egesz orszag kepletesen az akasztott ember haza.

      Persze, ha kenyszeresen szerecsent kell mosdatnod, akkor nem marad mas, mint a fenti szocsavargatas.

     • http://anothernonight.blog.hu no-night

      Ez az országos gyász is már túl van tolva…

      Amikor anno Ausztriában lefordult a busz a hegyi útról, ott is sok gyerek meghalt, vagy szenvedett maradandó súlyos sérüléseket. Az is csúnya eset volt, amikor a német turistacsoport buszát elcsapta a vonat Siófoknál (még ha ott nem is magyar állampolgárokról volt szó, de mégiscsak itt történt). Azokon mégsem csámcsogtak ennyit, pedig akkor is volt már elég média – tévécsatorna, bulvárújság meg a net is – és kormányzati szinten sem volt ekkora felhajtás, pedig az első esetnél is ugyanaz a párt volt kormányon, mint most.

      Ami történt, az szomorú, de már egyre kevésbé szól az áldozatokról, és azok családjairól, barátairól. Olyanok akarnak belőle mindenáron közügyet csinálni, akik egy részvétnyilvánításon túl jobban tennék, ha nem ártanák bele magukat.

     • Khatun Khanke

      Az osztrák balesetnél is országos gyászt rendelt el a Fidesz. Én már azt sem értettem. Ami történt szörnyű, de baleset volt, nem terrortámadás, márpedig az országos gyásznak ideológia üzenete van (normális helyen.)

     • Irenaeus

      Ilyen sok fiatal, ilyen szörnyü halála NEM egy országos gyász helyzet???

     • Irenaeus

      Köszönjük a Magyar Kormánynak, hogy lehetõséget adott honfitársaink számára arra, hogy kifejezzék a részvételüket! Köszönjük, hogy ilyen nehéz pillanatokban is összefogott minket, mely összefogással erõt tudunk adni a gyászoló családok számára!

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      a szólásmondással egyetértek, nade nehogy már ne lehessen akkor mondani valamit, amikor nem velük kapcsolatban van erről szó, a mentősökkel kapcsoaltban mondta, nem a gyerekek estek át a tűzkeresztségen… nem elég egyértelmű, most akkor te min háborodsz fel? hogy tűz volt ott is, meg ebben a szó előtagjában is? kicsit elmebetegségnek tartom emiatt felhábotodni, semmi rosszat nem mondotta gyerekekre. elárulom neked hogy a halott gyerekek szülei nem lesznek ettől rosszabbul, és nem is fogják ezt olvasni, hallani. de tudják hogy mentősökről beszélt. nem az ő házukról a gyerekeikről. tűzben haltak, meg, most akkor ne használják a tűzoltó szót se? ez a safe space, nem lehet bizonyos szavakat kimondani… csak ez elmebetegség. én utálom balogot, csak tudod objektív vagyok.

     • Psakreff

      kussolj má

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      szerintem te kussolj, ha csak ennyit tudsz mondani

     • L. Hedvig

      De, ez egy szóvicc volt. Nem a családtagoknak mondta? Még rosszabb. Sajtótájékoztatón hangzott el. A bulvármédia ott fogja hasznosítani a mondást, ahol csak kattintást vár tőle.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      ez nem szóvicc, te jó ég, mi ebben a szóvicc?
      ez a szóvicc:
      – Mi a közös a május 24-i meccs és egy konyhásnéni között?
      – Mindkettő ebédöntő…
      meg ezek:
      https://www.tudnivalok.eu/25-borzalmasan-faraszto-szovicc-amit-csak-a-magyarok-ertenek/
      a mentősökkel kapcsolatban mondta, nem a gyerekkek kapcsolatban.

     • Nagy Klára

      Pontosan ezt mondtam ki hangosan egy perce!!!!!!!!!!!! De én azt gondolom, hogy egy ilyen helyzetben nagyon kell vigyázni minden szóra… mert ha rosszul választjuk meg, nagyot “üthet”… Ez OTROMBASÁG volt!!!!!!!!!!!!! >:( :(

     • Gyula Lajos

      Ha meg nem szól semmit az a baj a bukott baloldalnak

      Mindentmegtettek amit lehetett szuper modern helikoptereken hozták haza a sérülteket felújított világszínvonalú kórházban, ha nézted volna a híradót

     • garas01

      Pontosan.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      jó de miért adsz rám pluszt, ha nem értünk egyet? :)

   • http://sparhelt.blogspot.com Sparhelt

    Nem neki kellett volna odamennie, hanem olyannak, aki ténylegesen tud is valamit tenni, noch da zu, információja van azoknak a szerencsétlen embereknek. Balog teljesen felesleges volt ott.

   • Kis János

    Igen,de olyan jó beléjük rúgni.

   • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

    Szalmabab. Senki nem mondta, hogy ne tajekoztasson. De ki a faszt erdekel, hogy ki mit vett at es mekkora kiraly szakmailag? Az a baj. Tuskosag, a tuzkeresztseg meg kulon gyokerseg.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     áruld el, mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mik vagytok ti, szórasszisták? a “tűz” szócska a baj a “tűzkeresztben”, érzem én, ugye?

     • Psakreff

      Nem érzel te semmit, tökfej

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      jólmegaszontad, meggyőztél, hülyegyerek

   • Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai

    Így van.

  • hangvilla

   Nekem is ugyanez a véleményem. Szijjártó alakítása igazán gyomorforgató volt. Sajnos kétszer is láttam.
   Ez a nagy cikkezés is árt a családtagoknak. A szülőknek, rokonoknak amúgy is csillapíthatatlan fájdalmát még tovább fokozza.

   • Irenaeus

    Akiben, NEM a rosszindulat dühöngött az észrevette, hogy Szíjjártó úr a könnyeivel küzködött mialatt beszámolt a tragikus helyzetrõl. LÁTSZOTT, HOGY NEKI IS VANNAK GYERMEKEI, AKI ENNEK KAPCSÁN IS MÉLYSÉGESEN ÁTÉLTE A SZÖRNYÜSÉGEKET. KÖSZÖNJÜK A MAGYAR KORMÁNYNAK A GYORS INTÉZKEDÉSEIT ÉS AZT, HOGY ÖSSZEFOGTA A NEMZETET E GYÁSZOS PILLANATOKBAN!!

    • hangvilla

     Ha nem ordibálsz nagy betűkkel, akkor is el tudom olvasni, amit írtál. Nem dühöng a rosszindulat, legalábbis nálam nem, de annyira nem volt őszinte az egész megnyilvánulás, hogy az a véleményem, kevesebb több lett volna. Te meg annak köszönsz, akinek akarsz :) Nem kellett összefognia a nemzetet, sajnálkoztunk és együttéreztünk mindnyájan a karmester úr nélkül is.

  • basatanya

   Én Balog idióta nyilatkozatáig nem éreztem túlbuzgást, sőt meglepő volt, hogy a kormány milyen hatékonyan és gyorsan lépett. Aztán kiderült, hogy egy futsalos srác is az áldozatok között van Dunakesziről, miközben ugye a Külügyet anno elfoglalta a Dunakeszi Futsal Öregfiúk Válogatott. Még ezzel sincs semmi problem, mert végre valami emberség, hozzáértés, cselekvőképesség, hatékonyság, normalitás kikandikált a kormány vadparaszt rontombontom attitűdje mögül. Kár, hogy ezt csak akkor tudják produkálni, ha van személyes érintettség is az ügy mögött. Balog viszont baszódjon meg.

   • Gyula Lajos

    Gondolom Kunhalmi Ágnes hibátlanul szétröhögte volna magát és te magyaráztad volna hogy milyen aranyos

    • basatanya

     Valamit alaposan félreérthettél.

     • Lakatos Marlonbrando

      Ez van! Gyula kőhülye!

     • Ágnes László

      Még a félreértéshez is kell valami agyféle, ami Gyula Lajosból hiányozhat.

     • Béla Harsányi

      Belőletek hiányzik az agy. Ha nem állt volna ki senki a kormánytól nyilatkozni, meg nem tartanának sajtótájékoztatókat, akkor meg azon nyafognátok. Hagyjatok már lógva.

     • György Kóbor

      Majd, ha egy családtagod elég és valaki találékonyan “tűzkeresztséget” emleget, majd akkor legyen véleményed!!
      Tahókám !

     • éva

      Lafatyoljál csak nekik !

     • Jaki

      Ha hajóbaleset történik,és negfullad 16 gyerek,akkor szerinted a ” belefullad a munkába” szófordulat nem sértő? De!

    • orsós mussolini

     Ne gondolkozzál, neked felesleges….

    • Lakatos Marlonbrando

     Szegény Gyulának nem erőssége a gondolkodás, ne várjatok tőle túl sokat, elvonja az erejét a sok cöf-ös tennivaló :)

    • Péter Pál Tiszai

     Ez egy felettébb ízléstelen hozzászólás volt

    • jarics

     gyuluka, lehet nehéz megérteni, de a narancs és a vörös mellett még sok szín van a palettán és vannak általános emberi értékek is, mint például az empátia. De te megkerested ma is a nyugdíjra valódat. mehetsz és migráncsozhatsz egy kicsit.

    • Imre Fehérvári

     Gyuluka nem gondolkozik! Gondolkodnak helyette!! Ő meg csak azt csinálja, mondja írja, amit mondanak neki az általa imádott fideSS-vezetők, akik szintén nem különbek nála, mivel ők is úgy “táncolnak” ahogy a ferde orrú orbánc vezír fújja a nótáját.

     • Irenaeus

      A Fideszt, a Magyart Kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt a “többség” támogatja!! Csak a “nem” magyar érzelmüek azok, akik NEM élik át a tragédiát és a gyászt is a politikai mocskolódásra használják fel!!

    • Jaki

     Gyula. Nem vagyunk kommunisták. De ez több,mint rossz szóhasználat!

   • Bella

    ” meglepő volt ,hogy a kor…………”Semmi meglepő hipp-hopp itt a választás.

  • gmihaly

   Ha viszont nem “szerepel”, akkor abba kötnek bele a médiahiénák.

   • royslade

    értem, tehát a kormánytagok elsősorban a médiahiénák elvárásai szerint kénytelenek cselekedni. nem irigylem őket.

 • Major Edmund Hewlett

  A tűzkeresztség a tűzoltók között is használt katonai kifejezés az első éles bevetésre. Ha valaki tahó, akkor az a cikkíró, aki egyből a rosszat feltételezte és megírta ezt az aljas támadást.

  • Drebil hadnagy

   Szerintem a cikkíró tudja, mit jelent ez a kifejezés. A vita arról folyik, hogy direkt, egyfajta szóviccként használta-e Balog egy tragikus tűzeset után. Szerintem nem.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    értelme szerint használt egy szót

    • Lakatos Marlonbrando

     Leírnád még egyszer? Még nem olvastuk. Ha tudsz mást is, gyere vissza, mint a maci…tudod, aki szopni járt az erdőbe!

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      reagálj inkább rá értlemesen. vagy fogd be a mocskos pofád

  • Peter Adam

   Tehát az elmúlt néhány napban a mentők semmit sem tettek az új főnök irányítása alatt? Most mit tettek, amit eddig nem?

 • Kőrösi Sándor

  A megjegyzés gusztustalan volt, de én inkább azt kérdezném, milyen feladatot teljesített a baleset helyszínén az OMSZ? Természetesen semmilyent. A sérültek hazaszállítását pedig egy másodosztályú diszpécser is meg tudná szervezni!

  • Judit Gy.

   Szerintem sem tudtak sok mindent csinálni, az olasz mentősök, orvosok, rendőrök, egyéb segítők…, már megtették amit lehetett…

  • lacika

   Anélkül, hogy vitába keverednénk, maradjunk annyiban, hogy ez a megjegyzés “nettó baromság”!

   • Peter Adam

    Keveredjünk vitába! Mekkora ismeretlenbe vetették magukat, mondjuk egy tetszőleges faluba GPS-szel infarktusosért igyekvő mentőautóhoz képest?

    • KunKarcsi

     Oké, akkor írd le kérlek, te hogyan oldanád meg a hazaszállításukat? :) Nem trollkodás – veled ellenben – kíváncsi vagyok. 2. osztályú diszpécser vagy, kapod az utasítást, intézd el a hazahozatalt. Várom a válaszod.

     • Peter Adam

      Értelmetlen a kérdésed. Maradjunk annyiban, nem nevezném mentő tűzkeresztségnek, hogy meg kell szerveznem pár ember hazaszállítását, akiknél, ha halványan felmerül, hogy nem élnék túl a hazautat, át sem adnának nekem.

      PS: Balog páter csak faxságokat beszélt össze-vissza, ki volt adva, hogy nyomni kell a tetterős kormányzást, neki így sikerült. Ebben csak az az érdekes, hogy a futsallos bónuszpontokat kapott a néptől a kiállásáért.

    • lacika

     Kicsit zavaros a kérdés… de mindegy: kellő szakértelmet, tapasztalatot “vittek magukkal” ahhoz, hogy felmérjék a sérültek és súlyos sérültek állapotát, szállíthatóságát, annak alapján a helyszínen megszervezzék az ideális szállítást – konzultálva az olasz orvosokkal, mentek velük pszichológusok – nem mindennapi traumák feldolgozásának segítésére, stb. stb. …

     • Peter Adam

      Tehát irodistamunkát végeztek. Tűzkeresztség akkor lett volna, ha a záros határidőn belül megoldandó, elsősegélynyújtó részében részt vettek volna. Ha össze kellett volna szedni a mentőerőket, kórházak között szétosztani a sérülteket.

    • KunKarcsi

     Na, látom nem ment. Akkor mire villogtál, hogy “keveredjünk vitába”. Te sem érted, amit leírtál, mi? :)

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  “Borzasztó tragikus a 16 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset, nagyon sajnáljuk az elhunytakat és a sérülteket…. részvétünk és együttérzésünk a hozzátartozóknak, barátoknak.”

  most biztos jobban érzik magukat a hozzátartozók, de ez engem untat, most őszintén. igen, szomorú, de muszáj eljárni ezeket a kötelező köröket? elárulom neked, a hozzátartozók BIZTOS, hogy nem olvassák el ezt a posztot, van “jobb” dolguk is!

 • Horizont

  Látom ez is milyen megosztó, van aki szerint nem engedhet meg egy ilyen kiszólást magának egy miniszter van aki szerint nem történt semmi.

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   és te mit teszel hozzá a vitához? semmit? köszi a kommentet

   • Horizont

    Ki a franc szólt hozzád? Látom a régi éned csak további mélyrepülést végzett! Te aztán sokat teszel hozzá igaz? Mindenkit lefikázol akinek nem az a véleménye mint neked! Na csá….

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     még mindig ostoba vagy? arra kérlek próbálj meg érdemi kommenteket írni. lehet személyeskedni, de az csak mint fűszer a húsnak, olyan legyen az érvnek :)

     • Horizont

      Te személyeskedtél te szerencsétlen. Amúgy megírtam a véleményem. Szakadjál már le rólam.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      hol személyeskedtem, édes istenem, ha már szavakat se tudunk megérteni, akkor hogy lehet veled BÁRMIFÉLE kommunikációt folytatni, nem egy nyelvet beszélünk? az személyeskedés , vagy ténymegállítás volt, hogy semmit nem teszel hozzá. csak leírod a történéseket?
      Amúgy meg nem a személyeskedés a baj, írtam ezt is, jaj… PONT ez írtam…. és erre mit reagálsz?….. “Te személyeskedtél te szerencsétlen.”
      …..

     • Lakatos Marlonbrando

      Az Isten nagy kezdőbetű, tudatlan tahó!

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      a “magyar” is? mesélj még a nyelvtanról prolikám. a görögöknél több isten volt, az is nagybetű te rakás szar?

     • Lakatos Marlonbrando

      Ne fáradj, az egész családja szégyelli szegényt, most kényszeresen a netre menekült, fura, rég olvastam ekkora barmot, még az ősidőkben voltak ilyen billentyűmasszőrök!

     • Horizont

      Ismerem még a Vastagbőr őskorából :)

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      személyeskedés van, érv sehol, szomorú h ennyi eszed van.

    • Lakatos Marlonbrando

     Ő a mai napon soros bérkommentelő! Ha ingyen troll, az még szomorúbb, valami beakadt szerencsétlennek, minden kommentjéhez belinkeli a tűzkeresztséget, gondolom abból indul ki, hogy mindenki a Wikipédiából másolja ki!

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      csak szeretnék egy nevezőre jutni. ha már benn van vágólapon, miért ne tenném? ha valakit szeret beszélgetni, meg meg akar érteni dolgokat, már mindjárt bérkommentelő meg elmebeteg? meg troll?

  • Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai

   nem vette észre, hogy az egész mai magyar valóságot erre akarják építeni? Márminthogy egymásnak ugrasztani mindenkit?

   • Horizont

    De észrevettem :(

 • Beerhead

  Tűzkeresztség…. ezt nem hiszem el b+. Közepes sitcomokba írnak ilyet. De tényleg. Hihetetlen. Mondjuk valahol érthető. Leépítettek mindenkit, aki szólhatna, hogy ezt így most nem kéne. Még talán egy hajószerencsétlenségnél elférne, de most…

 • István Tamasi

  Mi ebben a hír? Eddig is tudtuk, hogy tahó.

 • Péter István

  Egy ilyen tragédiát sokkal csendesebben és szolidabban kellene kezelni. Most mindenki harsog és mutogatja magát. És ami a legvisszataszítóbb, hogy könyékig vájkálnak a szerencsétlenség kárvallottjaival történtekben és egyszerű szenzációként mutatják őket.

  • Angyalka

   Na ez a lényeg, a csend az igazi fájdalmas együttérzés, és nem az, hogy félóránként nyilatkozik egy okoska kormánytag, vagy seggnyaló tartozék. Csendben tenni amit ilyenkor kell.

   • Bencsik András

    Nem lehet manapság már csendben tenni semmit! Mindenütt ott van a szenzációéhes média! Hiába akarod csendben tenni a dolgodat az ilyen és hasonló esetekben, még a neszezésedet is “üvöltéssé” hangosítják fel!

 • Csizma

  A köcsög parasztja…

 • darázsfészek

  Nem szóvicc volt, mert ez a szamár ahhoz hülye lenne.

  • Nanee

   No igen. Tudtommal sem az IQ-t, sem az EQ-t tanulni nem lehet. Mint azt nap mint nap bebizonyítja NERmányunk

 • Venyigeszu

  Most őszintén: ezzel kilóg a mai politikai elit tagjainak a sorából?

 • Beke Zsuzsa

  Emberminiszter IS tahó.

 • Kovács Géza (HU)

  Valóban elég szarul jött ki a dolog, én sem mondtam volna ilyet… De ettől függetlenül ez nem szóvicc volt, hanem egy létező kifejezést használt és nem az áldozatokkal kapcsolatban, hanem az új igazgatóval kapcsolatban. Szóviccet ebből a cikkíró csinált.

 • Tamás Petz

  Lehet, de nem kéne ilyet mondani….. Ezt kell tudni visszafogni ilyenkor… Ez lenne az együttérzés egyik jele… , na meg az intelligenciáé…

 • Tóth Bence Péter

  Nem értem, az első csatájukban is tűzbe mennek az újoncok, azt is tűzkeresztségnek hívják. Ha mentős, rendőr, tűzoltó növendékek, vagy kezdő vezetőik esnek át első vészhelyzetükön, legyen az igazi tűz, vagy bármi, azt is nyugodtan lehet tűzkeresztségnek nevezni. Az eredeti jelentése is abból van, hogy a tűz szerepet játszott benne.

  Más kormány és körülmények, nektek tetsző politikusok esetén ugyanez megfogalmazás vsz, pontosan fedné a szituációt és illene a helyzethez.

  Balogzotyóval nem ez az igazi baj, hanem EGÉSZEN MÁS, és ezt nagyon jól tudjátok ti is. Pl. a védencei, na azok igen. De hát ők nektek is a kedvenceitek … Ez a fazon simán lehetett volna vezető politikus a cuclibek alatt, és nem szólhattatok volna egy szót se.

 • vitamin

  Majd ha az ő családját vetik ilyen tűzkeresztség alá, mi is megköszönjük a munkájukat!

 • Bendegúz Vaszilij

  Nekem az nem tetszett hogy csak emberi erőforrások elvesztéseként kezelte a tragédiát és csak fiatal potenciális dolgozókat veszített el, nem fiatal reményteli életeket. Szíjjártó ettől sokkal emberibben élte meg és nyilatkozott, pedig nem egy lelketlen pap. .

 • Ivanko Ági

  Szégyen ez az ember az egész országra nézve , nekünk mindig a jellemtelen bunkók szavait nyomják le a torkunkon !

 • Fábián Csanád

  igaz keresztény ember!

 • L. Hedvig

  Úh, ez nagyon kemény volt. Valaki? Acélbetétes csizmában? A pofájában?

 • L. Hedvig

  Azonnal kérjen bocsánatot a szülőktől és hozzátartozóktól nyilvánosan, az ország színe előtt!

 • Laci Horeczki

  Miniszter úr!
  Ön papnak is, miniszternek is, embernek is egy szar alak.

 • Fodor Zoltán

  Nem lehet. Egy kigyulladt autóbuszban rettenetes tűzhalált halt utasok (gyerekek!) esetében színítiszta bunkóság tűzkeresztséget emlegetni, főleg egy olyan miniszternek, akinek a hivatalának a neve úgy kezdődik,hogy “Emberi “….

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   nem a gyerekek esetében mondta, hanem a mentősök esetében. den yugodtan háborodjál fel mindenen!

   • Khatun Khanke

    bocs, de szerintem Te valami elképesztő szinten nem tudsz szöveget értelmezni

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     érv lesz vagy indoklás? nem a magyar tűzoltók mentek ki a TŰZhöz, de mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mik vagytok ti, szórasszisták? a “tűz” szócska a baj a “tűzkeresztben”, érzem én, ugye?

 • http://www.pierezia.pi hüjénhalokmeg

  azert az dobbenetes, hogy azonnal itt a mosdatobrigad 😀
  Ha azt mondta volna, hogy “juhe, de cuki kis tabortuz!” akkor is megmagyaraznatok, hogy ezt mely embersegbol, keresztenyi szeretetbol, es kimagaslo kommunikacios keszsegeinek gyakorlasakepp boffentette ki.
  Amugy meg kit erdekel, mit karattyolt? Az a gusztustalan, hogy egyaltalan van pofaja mikrofon ele allni egy kis kormanyfenyezesre

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   én utálom balogot, mégse vagyok elfogult, értelmének megfelelően használt egy szót, és még meg is jegyezte. ti meg hívők vagytok, és safe space akartok az egész világra. hisztizve rohangáltok.
   semmi rosszat nem mondott az áldozatokról, de ti belemagyarázzátok, hogy milyen bunkó. de miért is?

   • NZs

    Mert bunkó ökör, azért. Ezen nincs mit magyarázni. Ha nem érted, hogy miért, akkor te sem vagy különb nála.
    Ja, és nem utálod balogot. Legalábbis nem eléggé. Ez kiderül a polkorrektségnek álcázott kötekedésedből.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     azért ne te mondd, meg kit utálok én, jó? nem polkorrekt, pont én nem vagyok a polkorrekt te jó ég 😀 objektív, amire ti nem vagytok képesek. olyanok vagytok, mint a libák, az egyik hangos elkezd gágogni, a többi meg utánozza. áruld el, mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mik vagytok ti, szórasszisták? a “tűz” szócska a baj a “tűzkeresztben”, érzem én., ugye?

     • NZs

      De, én mondom meg: nem utálod balogot, stb. stb. mint fent.
      Az a különbség a tűzoltó meg a tűzkeresztség között, hogy az előbbivel nincs értelme a mondatnak! “…úgyhogy ez valóban egy tűzoltó volt…” – De nem ezt mondta ez az ájtatos barom, hanem tűzkeresztségről beszélt, ami minden értelmes és gondolkodó ember számára baromi rosszul hangzik az adott helyzetben. Miért, hogy ezt csak te nem (akarod) érteni? Reménytelen vagy, feladom… én vagyok a hülye persze, hogy megpróbáltam szóba állni veled… ez hiba volt, belátom. Be is fejezem rögvest.
      Egyébként ki a fene az a “ti”? Semmit sem tudsz rólam az ég világon, de beskatulyázol a … hova is? És még te vagy az objektív! Szánalmas.
      Uff, befejeztem. Fegyvertelen emberrel nem párbajozom.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      “De, én mondom meg: nem utálod balogot, stb. stb. mint fent. ”
      ez mi? mondd te tényleg ilyen hülye vagy?

      “Az a különbség…az előbbivel nincs értelme a mondatnak! ”
      úristen milyen ostoba vagy, akkor már mondatot sem mondhat? 😀
      mire asszociálsz még a tűzkeresztségből az első próbatételen kívül?
      hogy megkeresztelték őket tűzzel?
      nem derült ki ki az a TI? :) egyem a kis szívedet, hát aki ellenzi baloghot ezért, vagy tévedtem veled kapcsolatban? 😀 általánosítottam? 😀 beskatulyáztalak? 😀 😀 nem vagyok objektív? :)
      te se tudsz rólam semmit, de meg akarod mondani, hogy kit nem utálok én 😀 te szerencsétlen hülye. még saját magaddal se vagy összhangban. kényszergyógykezelést ajánlok, grazban feküdj be orbán mellé.

   • Khatun Khanke

    jaj könyörgöm, senki sem mondta, hogy rosszat mondott az áldozatokról. Szerintem hívd fel a magyar tanárodat, majd ő segít

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mik vagytok ti, szórasszisták? a “tűz” szócska a baj a “tűzkeresztben”, érzem én., ugye?

 • Róza Tarjánné Nagy

  Nem értek egyet ,ez bele magyarázás!

 • Bencsik András

  A magyar rosszindulat nem ismer határokat! A magyar kormányintézkedések és a kormánytisztviselők megnyilatkozásai az adott helyzetben teljesen adekvátak voltak. Nem kell a kákán csomót keresni akkor, mikor nem annak van itt az ideje!

  • http://www.pierezia.pi hüjénhalokmeg

   tenni kell a dolgukat, nem kamerak elott pavaskodni kedves Andras! Tul sok volt itt evekig a duma meg a PR, es keves dicseretes cselekves ahhoz, hogy ne tunjon eleve pofatlansagnak es onfenyezesnek, meg ha csak resre nyitjak is a szajukat.

 • László Ujfalusi

  Fogsz te még a Duna mélyén keresztet kapni reméljük vasból!

 • György Féhn

  Jellemző,hogy az egészségügynek nincs külön minisztériuma, a Fidesz nem tartja fontosnak, 2%-al kevesebbet kap a költségvetésből,mint a környező országok.Balog meg egyszerüen egy balfék,fogalma sincs arról,amit beszél.

 • Sándor Gacek

  Felső oktatásba is történtek több tucat tűzkeresztség …de hamar cserélődtek is 2-3-6-12 hónapokként tűzkeresztség történt,megszokta a sok tűzkeresztséget !

 • Al-Anon

  “Sok beszédnek sok az alja.” Nem beszélgetni kell, hanem segíteni, mert most aztán bőven lenne kinek!

 • IMOPB

  Én javasolnám Balog Zoltánt vértanúságra!

 • Pingback: SZÓVICCELT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE A VERONAI BUSZTRAGÉDIA KAPCSÁN - hellodelsomogy

 • margo

  Lattatok?Kulugyminiszterunk nem gyozott kohogni,annyira nehez volt visszatartania a sirast.O igen,O aterezte a fajdalmat,de Balog miniszterunk nagyon lazan kezelte .

 • https://www.youtube.com/watch?v=XZP5RsaRg6k Türhő (populista görény)

  Fingom sincs, hogy tahó-e a Balog Zoltán vagy sem, de az az érzésem, hogy ti nagyon fel akartatok valamin háborodni és nagy nehezen találtatok valamit. Ilyenkor is muszáj politizálni?

 • Michele Alboreto

  Jó ,hogy nem azt mondta ,hogy köszöni a munkáját, és hogy nem égette le a szervezetet.

 • wereko

  A libsik következő reakciója az lesz hogy Orbán locsolt fáradtolajat az útra csak hogy elterelje a trafikmutyiról és a stadionépítésről a figyelmet. De uncsi már az ajvékolás !

  • Michele Alboreto

   ti fogjátok mindjárt kitalálni ,hogy a migránsok voltak 😀

  • Hanga Hudák

   Tényleg? Orbán locsolta oda?

 • Gyula Lajos

  BUKOTT BALOLDAL SZÓVÍCCET CSINÁLT AZ ÁLDOZATOKBÓL

  UNDORÍTÓ SOROS MÉDIA, GERINCTELEN PATKÁNY ÍRÓKKAL

  • Lakatos Marlonbrando

   Gyulát sem az eszéért szeretik, beragadt szerencsétlennek a Caps Lock :) Érvel éppen!

 • pedoatya

  Hihetetlen,hogy lehet egy tanult ember, ennyire buta,bunkó!

 • Hegedűs Lajos Hunor

  Zuschlagnak egy ilyen hülye vicc miatt le kellett mondani annak idején.

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   zuslág viccelt, balog nem, csak értelmének megfelelően használt egy szót, nem látom hogy nevetne, sőt még meg is jegyzi, hogy nem biztos hogy jó szó.
   persze én vagyok hülye, hogy agyhalott hívőkkel beszélgetek.

   • Hegedűs Lajos Hunor

    na takaroggy má az anyádba

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     ennyi? de minek írsz kommentet?

     • Hegedűs Lajos Hunor

      Hát nem azért hogy kötekedős faszszopókkal dumcsizzak, elhiheted. Te fidesznek aláfekvő betájolt pártzombi, te hívsz engem agyhalott hívőnek? Hát a kurva anyádat mért nem baszod meg?, kérdezem ismét. Ha közben megvót, tekintsd tárgytalannak.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      én pont nem vok fideszes, de ha már itt vagy, te utolsó proli, áruld el, mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mi vagytok ti, szórasszisták? a tűz szócska a baj a tűzkeresztben, érzem én., ugye?

     • Hegedűs Lajos Hunor

      A “gond”, hogy ilyen kedélyeskedve, jópofizva szellemeskedik, amikor egy ilyen torokszorító tragédiáról beszél. Persze ez nem ez az első eset, amikor megmutatta, milyen empátiahiányos pszichopata.
      Válaszoltam a kérdésedre, most tényleg húzhatsz a vérbe, faszom se akar társalogni veled, szevasz –

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      én nem látok kedélyeskedést, se jópofizást.
      ha nem akarsz beszélgetni, minek írsz kommentet te utolsó proli sz*r? legközelebb erre gondolj, mielőtt kommetelnél fogyi

     • Hegedűs Lajos Hunor

      Mert egy agyhalott faszparaszt vagy, azért nem látod.
      Emberi lényekkel szívesen beszélgetek, de nem jönnek mert te elriasztod őket. Úgyhogy most le is tiltalak a gecibe, szevasz!

 • Tóth Bence Péter

  Azért megvárhatnánk a Charlie Hebdo véleményét is a busztragédiáról, ha már itt tartunk, és összevetni ezzel a tárgykört maximálisan lefestő szóval. Ők aztán biztosan nem fukarkodnak a kegyelettel és a részvéttel, ők már csak ilyenek. Óh, ti emberség bajnokai, ti keresztényeknél keresztényebbek.

  S talán próbáljátok a dolgot a tűz, a motor, meg a rossz kerék szemszögéből nézni, mint a nemrég Kanadában megerőszakolt 14 éves lány anyjától is azt kérte a helyi rendőrség, hogy értse meg a szegény szír menekült fiú magával hozott szokásait …

  Valamint azok álláspontját is kikérhetitek ilyenkor pl. akik Németországban a drezdai, hamburgi, stb. 1945-ös tűzviharok megújrázásáról fantáziálgatnak kéjelegve, s kérik a már rég megholt “Bombázó” Harrist, hogy tegye meg az országgal újra … az is egy király társaság.

  • Lakatos Marlonbrando

   És lőn egy újabb migráncsozó csőagyú faszparaszt. Már hiányoztál!

   • Tóth Bence Péter

    Mondjátok, ennél nem telik több? Mondjuk egy kis elgondolkodás azon, amit írtam? Mert csak abban leszek ettől bizonyosabb, hogy igazam van. Szerinted a CH-nál mi ilyenkor a reakció általában, ezen tökölj, ne rajtam. A mirgáncsok pedig teszik, amit tesznek, azt se rajtam kérd számon.

 • Pomy Collingwood

  A milliardokat ero kezfogasok, almosolyok es a politika-paranoia – konnyektol – homalyos utvesztojeben setalva megtanulhatta volna, hogy a publikum elott megvalogassa a szavait, illetve vessen egy pillantast a szajaba tett kanal tartalmara…

 • Friesz Ervin

  Azonnali hatállyal rúgja ki (!!!) a kevésbé jólelkű főnöke, ilyet és ilyen pozícióban még egy ultra bunkó paraszt sem mondhat, csak egy beteg,fasiztoid lelkű, emberszerű féreg………

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   ó bazneg milyen kurva nevetségesek vagytok.

 • Tripla Lutz Giza

  Nem szándékosan, de rosszkor és rossz helyen használta ezt a több évszázados magyar kifejezést, aminek nem kéne hogy áthallása legyen, csak nektek ballibbantaknak a fülében, de a kereskedelmi tévék és az internet elterjedésével 20 év alatt akkorát romlott a magyar nyelv, mint még soha, mert a nyilvánosság növekedésével elsősorban ti magyargyűlölők éltek és szándékosan romboljátok anyanyelvi kultúránkat. Ideje lenne egy szigorú nyelvvédelmi törvényt hozni ami több európai országban létezik.

  • Friesz Ervin

   1.Anyád pi…. a magyargyűlölőballiberálbolsi te kretén!!!
   2.Magyarázd a nyelvi bizonyítványodat az érintetteknek,majd kiderűl mennyire kontextus-kompatibilis a dumája.
   3.Akármilyen közszereplő mondta volna ugyan az lenne a véleményem, és ugyan az rólad is T.L.Giza, aki elvtelenűl védi az elvtársait.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    de mi a baj ezzel a szóval? szerepel benne a tűz szó? és? akkor mi van? ha új tűzhelyet avatnak a tűzoltók központjánál, akkor hogy magyarázza ezt meg? csak egy példa

 • Tibor Simon

  Engem nem csak a szerencsétlen szóhasználat bosszant igazán, hanem az elmaradhatatlan önfényezés. Ki nem szarja le, hogy segített egy új kolléga…

 • KunKarcsi

  Előfordul, én anno látás sérült embernek mondtam, hogy figyelj oda, mert lépcső van! Nem bunkósság volt, elszólás. Persze, ha mondjuk fideszes pólóban lettem volna, és ő pedig egy balfaszoldali választó, akkor most az index, 444, és többi bulvár lap hozzászólói vernék rám 😉

  • Virág et.

   Miniszter mond beszédet a sajtó előtt. A miniszter keze alá kismillió ember dolgozik, akiknek az a feladata, hogy pl. szöveget írjanak neki, ha már magától olyan birka, hogy nem képes figyelni arra, mivel és mikor viccelődik. Ha otthon vagy bevásárlás közben kotyogja ezt el, az bocsánatosabb tett, de itt az az eredmény, hogy minimum alkalmatlan.

   Cusi ennyiért röpült, ahogy lent is írták.

   • KunKarcsi

    Jaja, hihető belemagyarázás. Kb. olyan birkaság, mint amikor GYu: két torony film előtt az amcsik verték a nyálukat, hogy a két torony a Wtc-re utal. Normálisan gondolkodó ember, tudja, hogy szerencsétlen szóhasználat volt max! Egy kicsit értelmesebb, meg tisztában van a szó jelentésével, és nem akkora birka, hogy összefüggésbe hozza a tragédiával. Sőt! Az a gáz, hogy az emberek fejében ilyen megfordult. Ez a beteges. Ha a hozzátartozó akadna ki, az okés lenne. De ember, tényleg a tűzkeresztség szót hallva a buszban égő gyerekek képe villan be nektek? Ez a jelentése az itt kommentelőknek? Ez rohadt gáz. Nem is az ugrik be, hogy pl. “első nagy próba tétel”, mint jelentés? Betegek vagytok, komolyan….

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     és emiatt lemondatnák, csak mert értelmének megfelelően használt egy szót… le kéne amúgy neki, de nem ezért, te jó ég, milyen hisztis, komolytalan banda

     • Virág et.

      Te hülye vagy. Ha a Titanic elsüllyedése után egy kormányzati ember azt találja mondani, hogy fagyos volt a levegő a fedélzeten meg hogy valósággal úsztak az utasok a problémákban, akkor szerinted meddig maradt volna a helyén?

      Ha Bush Jr. a ground zeron arról beszélt volna, hogy tornyosulnak a problémák és csak úgy repülnek a fenyegetések az ország felé, szerinted megtapsolják, vagy megdobálják?

      Tényleg szájba kell ezeket rágni? Senki nem a szó eredeti értelmén vitatkozik. Én még azt sem állítom, hogy Balogh szándékosan mondta azt, amit. Akkor is egy tuskó szóhasználat volt, ezerféleképpen leírhatta volna a mentősök első éles akcióját, ami nem lett volna suttyóság. Ennyire alkalmatlan egy idióta a miniszterünk, igen.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      nem, nem tudsz jó példát mondani, mert nem is érted hogy a szót ÉRTELME SZERINT használták, olyanra célozva, a mentős vezetőre, ami JOGOS. már megint személyeskedsz te patkány. már mondtam példát a holokauszt után eltörik egy gázcső, megszerelik, nem lehet olyat mondani teljesen ártatlanul, hogy már nincs gond a gázzal? te elmebeteg vagy? mit tiltanál még ilyen hisztériával?
      a tornyosul az nem tüzelő probléma, nem érted? a tűzkeresztséggel csupán az a baj, hogy tűz-ELŐTAGGAL használják, a teljes szónak TELJESEN MÁS A JELENTÉSE.

     • Virág et.

      Nem, nem lehet használni, amikor az eseményről beszélünk. A holokauszt után sem lehet gázzal viccelődni, ha ÉPPEN EGY HOLOKAUSZT MEGEMLÉKEZÉSEN VAGY. Illetve lehet, csak suttyónak fogsz tűnni.

      Mint most ez a dalos lófasz, akinek a seggéből írogatsz. Kotródj már el.

    • Virág et.

     Nagyon rossz a példád. A GYU évtizedekkel azelőtt íródott, hogy a WTC tornyoknak bármi bajuk lett volna. Akik 911-re asszociáltak, azok szimplán és tényszerűen tévedtek, miután Tolkien meg sem érte a 911-es terrortámadásokat, pláne nem is láthatta előre, ráadásul a két torony a könyvekben egész másra utal és más jelentést hordoz.

     A tűzkeresztség jelentését ismerjük. De mondok én neked valamit: amikor egy tucat ember, köztük gyerekek tűzhalált halnak, akkor a mentősök első éles bevetésére más szavakat illenék keresni. Ha nem érted, akkor nem mi vagyunk a betegek. Akkor is, ha ez nem szándékos suttyóság volt a részéről.

     • KunKarcsi

      De, tökéletes a példa, csak nem érted. De ez érthető, hisz azt még sem fogtad fel, amit te magad írtál. :) Esetleg, ha sikerült megvilágosulni, és nem hazudsz magadnak, akkor beszélgetünk, így felesleges erőfeszítés részemről, hisz te eldöntötted, hogy hülye akarsz lenni, és nem hagyod, hogy segítsenek rajtad. (Arról már ne is beszéljünk, hogy hülyéket nevében nyilatkozol, amivel szintén magadat minősíted :) )

     • Virág et.

      Ad hominem a végére, ahogy kell. A fenének szólsz hozzá, ha csak a kurvaanyázásra telik az észből? Érdemi válasz, te marha? Nem megy mi? :)))))))) (ezt csak a te kedvedért tettem ide, látom szereted a szmájlikat)

      Eh, kotródj el inkább.

     • KunKarcsi

      Az engem másolás, utánzás is bebizonyította, amit sejtettem, nincs egy saját gondolatod sem :) Ha esetleg lesz olyan, ami nem másé, nem valahol olvastad, havertól hallottad, szólj, szívesen meghallgatlak.

      Megjegyezném, nem anyáztam, nem alacsonyodom le olyan szintre. Ezt sem érted, látom, és ez nagyon gáz. A lehülyézés teljesen jogos volt, hisz az vagy, tehát még valótlan sem állítottam, ha pedig te ezt személyeskedésnek veszed, akkor nem csodálom, hogy a tűzkeresztség jelentését sem érted.(Esetleg trollkodtál, ez esetben a érveid hitelességét cáfoltad meg, ami szintén öngól. :))
      (Kitérhetnék arra, hogy szájlik a netes kultúra egyik alappillére, de felesleges lenne számodra, hülye lennél megérteni.)

     • Virág et.

      Blablabla. Kotródj.

     • KunKarcsi

      Fantasztikus, még mindig ragaszkodsz a tévképzethez, ami nem is saját gondolatod. Gratulálok. Az a szomorú csak, hogy szinte mindent eléd tettem, hogy segítsek megérteni neked saját magadat. Mert ez itt baj, hogy azt sem érted, amit te írtál, csak lemásoltad valaki más téves gondolatát.
      Ilyenkor sajnálom, hogy egyáltalán írhatsz hozzászólásokat bárhova a neten, mert az egyszerű ember, még azt hiszi, hogy tényleg értékes a mondandód, és elolvassa, elvesztegetve ezzel értékes perceket az életéből. Szívesen segítettem amúgy, csak ismét egy felesleges harc volt a sötétséggel.

     • Virág et.

      Még mindig itt vagy?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      a tűzkereszt szó is évszázadokkal korábban kialakult a gyerekek halálánál. ti is tévedtek amikor szóviccre asszociáltok egy értelme szerint használt szó esetében. első próbatétal a jelentése, a tűzoltónak meg autó, ami olt. és? nem hiszem hogy logikus lenne innen mentőket küldeni a baleset helyszínére, olasz mentők mentek a TŰZhüz. mire ezek kiértek, már nem volt tűz. a TŰZoltó autó is dolgozott és nem a safe spaceben volt.

     • Virág et.

      Hülye.

     • KunKarcsi

      Virág et. írta:” Ad hominem a végére, ahogy kell” No, mi történt? Ha más mondja, akinek mondjuk igaza is van, akkor gáz, ha te, akkor nem? :) Vagy annyira hazudsz magadnak, hogy már saját magad is átbaszod. 😀 Így tényleg értéktelen lett a hozzászólásod…

     • Virág et.

      Á, tesz-vesz és én régóta ismerjük egymást a kommentszekciókból. A “hülye” köztünk olyan mint egy baráti kézfogás. :)

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    nem viccelődött, a szóviccnek meg nézz utána te is , hogy az mi.

    • Virág et.

     Amikor egy tucatnyi ember ég bent egy buszban, akkor nem említünk tűzkeresztséget. Pont. Nekem mindegy, minek nevezed, viccelődésnek (én szóviccről egyébként nem beszéltem) vagy akárminek, de ilyet nem mondunk.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      tűzoltót említünk? tüzetes átvizsgálást? mi a különbség szemantikailag a “tűzoltó” meg a “tűzkereszt” között ebben a fenti kontextusban? nyilván a tűzoltót is elítélitek, nem? vagy mik vagytok ti, szórasszisták? a “tűz” szócska a baj a “tűzkeresztben”, érzem én., ugye?

 • Pingback: Szóviccelt az emberi erőforrások minisztere a veronai busztragédia kapcsán – Csípős

 • Bertalan Magyar

  Nem tudom, annak idején, amikor Kuncze Gábor a Klub Rádióban, élő egyenesben ciántablettát ajánlgatott az elégedetlenkedő jobboldalnak, született-e erről poszt a vastagbőrön vagy szerkesztői által.
  Gyanítom, hogy nem.
  Pedig nem kell ahhoz még politikailag elfogultnak sem lenni, hogy pontosan érezze az ember a különbséget.
  TI gyalázzátok meg a halottak emlékét, TI gázoltok bele az itt maradottak lelkébe, amikor egy politikai kampány kedvéért páros lábbal rúgtok bele azokba, akik mindent megtesznek, a legjobb tudásuk szerint, az áldozatokért és az itt maradottakért.
  Szégyelljétek magatokat. Gyalázatos, embertelen dolgot műveltetek. Már megint.

  • royslade

   szegény kormánytagok és vezető hivatalnokok nyilatkozási kényszeréről akkor ne is beszéljünk, ugye? olyan szépen rárepültek erre a katasztrófára (is), hogy öröm nézni.

   • Bertalan Magyar

    Mert neked az, hogy még az éjjel a helyszínre mentek; hogy a körülmények vizsgálata nélkül és utólagos osztozkodás vagy bármi nélkül állampolgári jogon, ingyen biztosították a családtagokkal való kapcsolattartást, a hazajutást, az egyéb segítséget stb. stb. stb., szóval mindez neked “rárepülés”. Ami engem illet, inkább Balog zoltán repüljön rám egy ilyen helyzetben, mint Kuncze Gábor. A tablettájával.

  • PedroDeFacto

   Valóban pontosan érzi az ember a különbséget. Mindkettő egy tőről metszett tahó, de míg az egyik egy tragédia árnyékában hülye, a másik legalább a hétköznapokra tartogatta az idióta beszólását.

   • Bertalan Magyar

    Balog Zoltán semmi rosszat vagy hülyeséget nem mondott. Ezt te is pontosan tudod. Szégyelld magadat.

    • PedroDeFacto

     Érdekes módon mégis párba állítottad Kuncze érzéketlen beszólásával, mert valahogy érzed Te is, hogy ilyet azért nem illett volna.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      nem állította párba, csak felhozta. fejezd be a konspirációt

 • Magellán

  kekeckedő banda vagytok

 • Koala Lump Úr

  Csak hozta a szokásos fideszes szintet. Úgy verbálisan, mint mentálisan. eleillik az Orbánék által levezényelt hippokrita, álságos, álkrokodilkönnyes vonulatba. Undorító.

 • Mucius Scaevola

  Ez egy bunkó,idióta semmihez sem értő dilettáns paraszt!

 • István Szabó

  Ez csak egy shov,elfog tartani a választásokig,arról méjen halgatnak hogy az országban ennél többen fagynak meg,halnak éhen,és a mérhetetlen korrupció miatt nyomorognak,nem jutnak egészségügyi ellátáshoz és 21.századi oktatáshoz,de van üresenkongó 3-4szeresen túlárazott stadion,sőt már minden környező országban stadiont ,kórházat és utat épít a fidesz,nem beszélve a sokesetben magyarul sem beszélő ukránok 140-160ezres magyar nyugdíjáról,akik csak addig magyarok míg fizetnek nekik,és persze lelkes fidesz szavazók.

 • Ágnes László

  Szokott ez a lény gondolkodni, mielőtt megszólal?

 • ,,TIBORC,,

  UNDORÍTÓ , KEGYELETSÉRTŐ !

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   ez? miért? azt mondta hogy örül a haláluknak? túlérzékenyek vagytok.

 • Griffin

  Te is egy jó nagy fasz vagy, aki megírta. Nincs jobb dolgod?

 • Leg

  Most ezen lovagoltok??! Jó nagy barmok vagytok…ez az “elszólás” nektek úgy kellett mint egy falat kenyér…! Szánalmas és undorító a viselkedésetek…azt már meg se halljátok, hogy ” ha lehet ilyet mondani” sort..mert rájött és korrigált! Szóvicc…rögtön túlzásokba estek! Jellemző! Lelketek rajta….gyászolni nem…de fröcsögni azt tudtok! Szánalmas egy rohadt bagázs vagytok! Szégyelljétek magatokat…és még ti jöttök empátiával?! Gyűlöljétek a Fideszt és a kormányt…és azonfelül azokat is gyűlölhetitek akik rá szavaznak….DE legalább ilyenkor nem kellene belekötni dolgokba! Méltók vagytok a portál nevéhez….jó vastag bőr van a képeteken!! :( (Indulhat a fröcsögés!)

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   mondjuk a fideszt én is gyűlölöm, okkal, de attól még nem mondott balogh kegyeletsértőt.

 • Krisztián Horváth E

  Nem tudom, továbbra sem értem, miért lenne ez szóvicc. Csató Gábornak tényleg ez volt a tűzkeresztsége. Vagy azért, mert szerepel benne a Tűz szó? De akkor az is bántó lett volna, ha azt mondja, tüzetesen vizsgáljanak meg mindent? Vagy mi? Nem értem.

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   a tűzoltó is sértő akkor. nem szabad kimodnani hogy mik oltották el a buszt. kicsit 1984-es a hangulat ebben a rikácsoló tyúkólban.

 • Bella

  Ez egy érzéketlen tuskó ,függetlenül a mostani megnyílvánásától. A szem a lélek tükre,nézett valaki ennek már a szemébe ??

 • ,,TIBORC,,

  IGEN ! ÉRZÉKENYEK VAGYUNK, FŐLEG, HA FIATALOK, ÉRTELMETLEN HALÁLÁRÓL VAN SZÓ !
  EZT SEMMILYEN ,,viccesnek,, szerintem MORBID és ÉRZÉKETLEN ,,szóviccnek,, NEM TUDOM ELNÉZNI ! Főleg nem egy egyházi, illetékes tárca vezetőjétől,aki egyébként a FIATALOK jövőéjért felelős tárcát vezet ! ÉRTHETŐ?????????

 • Fentike

  Talán a Balog urat is megkellett vólna kérdezni hogyan gondolta !

 • http://www1.nyc.gov Mérges kutya

  Meg jó hogy ebből a tragédiából nem az lett, hogy kapott az ORÖ még két milliárdot…