Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

2010-ben még állami kitüntetést akart adni a Fidesz a Helsinkinek és a TASZ-nak

 

Amikor a Gyurcsány-kormány által 2006 őszén elkövetett jogsértésekről volt szó, akkor jól jött a Helsinki meg a TASZ.

A 2010-es választási győzelmet követő boszorkányüldözés részeként létrehozták a parlamentben A 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottságot a fideszes Gulyás Gergely elnökletével.

2010. október 20-án fogadták el az albizottság jelentését, ami természetesen azt mondta ki, hogy az állam 2006 őszén „a törvények kijátszásával és semmibe vételével saját maga korlátozta a szabadságjogok érvényesülését”.

A vizsgálóbizottság méltatta a Helsinkit, a TASZ-t, és a Nemzeti Jogvédő Alapítványt.

helsinkitasz2

 

 

Az emberi jogok érvényesülése területén szerzett érdemeik elismeréseként állami kitüntetésre javasolták a civil jogvédőket, akiket most a Rezsitábornok ki akar takarítani az országból.

Gyurcsány ellen még jól jött az emberjogi munkájuk, de úgy látszik, az már idegesítő, hogy a migránsok, a sajtószabadság, és egyéb nemfideszkedvenc dolgok védelmében is felszólalnak meg tevékenykednek.

helsinkitaszkituntetes

 

 

Ha nem akarod, hogy a CÖF legyen az egyetlen civil szervezet Magyarországon, támogasd a független tényfeltáró újságírást!

Megosztás