Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mészáros Lőrincék 20 milliót adakoztak a közmédia jótékonysági akciójában

A közmédiában le is ment erről egy 5 és egy 9 perces videó, amiken Mészáros felesége beszél a szeretet és az adakozás fontosságáról. Könnycsordító tartalom!

December 13-án az RTL Klub beszámolt róla, hogy Mészáros Lőrinc cégei idén összesen 225 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek, december 16-án pedig az Index megírta, hogy a felcsúti fociakadémia idén 3 milliárd forint TAO-pénzt kapott, ami az átlag 120-szorosa.

Erre láss csodát, december 18-án jött egy MTI-hír, hogy Mészáros Lőrinc két cége összesen 20 millió forintot adakozott a közmédia „Jónak lenni jó!” nevű jótékonysági akciójában. Mészáros felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a nagylelkű felajánlás felét adó Mészáros és Mészáros Kft. társtulajdonosa a közmédia műsorában beszélt arról, hogy mi motiválta őket erre a jócselekedetre.

Egyrészt az, hogy reformátusok (a közmédia a jótékonysági akció alatt befolyt összeget a Református Szeretetszolgálatnak adja), másrészt az, hogy a szeretetszolgálat a Bethesda gyermekkórházat szeretné fejleszteni a pénzből, hogy az anyák a gyermekeikkel maradhassanak, és mivel annak idején fiát a születése után a kórházban kellett hagynia egy időre, így átérzi, milyen az, ha egy anya nem lehet a beteg gyermekével.

Minderről két videó is van, megéri megnézni őket.

Összesen 14 perc a szeretet és az adakozás fontosságáról a közmédiában Mészáros Lőrinc feleségétől, és egy másik cégének, a 20 millió forint másik felét adó R-Kord Kft.-nek jogi képviselőjétől, Egyedné dr. Páricsi Orsolyától.

Szó van a Mészáros Alapítványról is, ami a Vál-völgyében élő tehetséges fiatalokat támogatja, és arról is, hogy Mészáros Lőrincné és férje nem felejtette el, amikor ők voltak szegények, és ők kaptak segítséget valakitől.

A rövidebb videóban Egyedné olyanokat mond, hogy:

„Az ember szeret adni, ebbe beleteszi a szeretetét, és szerintem a szeretet az a lelkünknek az önkifejeződése”

és

„Az ember ezt csendben, szeretettel teszi”

A hosszabb videóban pedig Mészárosné elmondja, hogy rendszeresen szoktak adakozni.

„Ilyenek a mi életünkben elég sűrűn előfordulnak, nem szoktuk nagydobra verni, mert azt hiszem, nem ez a lényege, hogy most erről mindenki tudjon.”

Igen, mindezt egy tévéstúdióban. Hiszen jónak lenni jó!

 

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás